8. Haftada kalp atışı yok.Ulturasında 6 haftalık görünüyor. Beklemeli miyim kürtaj olmalı mıyım

yohdahaneler

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2024
244
56
18
34
Bugün kalp atışını duymak için gittim doktor altıncı haftada kalmış hemen kürtaj yapalım dedi olmadım yarın gelirim dedim ama içim içimi yiyor.
Geçen hafta kontrolde 6 haftalıktı büyüme olsa belli olurdu ama bir yandan da ya geç döllenme olduysa diye düşünüyorum.
Kalp atışını hiç duymadım bebek var kalp atışı yok başına böyle bir şey gelen oldu mu yardımcı olun lütfen ne yapmam gerekiyor

Herkes erken duymak zorunda değil. Geç döllenme vs olabiliyor evet. Benim bildiğim 8 ve ya 9 haftaya kadar duyulması gerekiyor kalp atışı. Yine de en iyisini doktorlar bilir. Ama 8 haftalık olması gerekirken 6. Haftada kalmışsa ve üstüne kalp atışı yoksa sağlıksız bi gebelik olabilir. Çok gecikmeden bence içinizin rahat etmesi için farklı bi doktora da gidin ama fazla bekleyerek kendinize de zarar verebilirsiniz.

Teşekkürler yorumunuz için Altıncı haftada kalmış demese zaten beklerdim her türlü gelişimi durdu demekki ama insan bir umut başka bir şey bekliyor.

Bekle

Arkadaşım 6-7 haftalık hamileydi, kese görünmüş fakat kalp atışı duyulmamış. En son doktora gittiğinde de hiç gelişim olmamış demiş doktor o günde zaten kanaması gelmiş. 3 gün öncede kürtaj oldu

Merhaba biz kalp atışını duymuştuk 6.haftada 10.hafta da gittik kalp atışı yoktu 8.haftada kalmış demişti dr emin olmak için radyoloji uzmanı vardı hastanede o da baktı kendi cihazıyla ve kürtaja karar verilmişti. Genelde 8.haftada duyuluyor tüp bebek doktorları 8.haftada gel görelim diyor bu yüzden garanti olması adına.sizde emin olmak için başka bi doktora daha gidin içiniz rahat eder,

Biraz daha bekleyenilirsiniz ama zaten 2 hafta önce 6 haftalık ölçülüp şimdi yine 6 ölçülüyorsa bi sorun olduğu gerçeği daha baskın gibi görünüyor. Umarım yanılırım tabi başka bi doktora bi kaç gün bekleyip görünün fark varsa büyüyorsa daha rahat anlaşılır. Oğlumun kalp atışını 8 haftalıkken duymuştum geç döllenme sorunumuzda yoktu.

Bir kanamanız vs olmadı mı o 2 haftalık süreçte

Bir belirti olmadı mı yani kanama ağrı vs o 2 hafta zarfında

Dün kürtaj oldum en son iki hafta önce 6. Haftadaydı zaten öyle kalmış galiba

Dün kürtaj oldum radyoloji uzmanı da baktı 6 haftalık kalp atışı yok dedi

Bir belirti olmadı mı yani kanama ağrı vs o 2 hafta zarfında
Geçen hafta kahve bi lekelenmem olmuştu çok az. Acile gitmiştim kanama alanı yoktu. O gün çok ağrım vardı belimde sonra geçti hemen o zaman mı oldu bilmiyorum.
Ama kanama ağrı falan yoktu hiç normal belirtilerim devam ediyordu kalp atışını duymak için gidince öğrendim.
Ama anne kalbi hissediyor galiba bir şeylerin ters gittiğini farketmiştim sanki

Allah yardım etsin ona da zor bir durum. Benim de öyle oldu iki hafta önce gayet güzel ilerliyordu beta HCG gayet güzel artmıştı. Keseyi gördük beş haftalıkken. Altı haftalıkken geliştiği teyit ettik. On beş gün sonra kalp atışı için gel demişti doktorum. Gidince farkettik

Her leke anlamlımı zaman ya çok sabırlar diliyorum canım

Doktora ilk gittiğinde doktor sağlıksız bir gebeliğe benziyor ama yine de bekleyelim demiş. Bir sonraki gidişinde de zaten gelişim olmamış.

Sağlıksız gebelik geçirmek de zor, hiç gebe kalamamak da zor...
Rabbim yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…