kızlar bu arada cok önemli bir düzeltme yapmak istiyorum, ben girdiğimden beri herkese seker yerine tatlandırıcı kullanın diye tavsiyelerde bulunuyordum ama aksam Karatay kitabını okuduktan sonra size binbir özür borcluyum. aspartam olmayan tatlandırıcılar saglıklı diye biliyordum meger hiç değilmiş aksine yag birikmesine neden oluyormus ve sekeri yükselterek acıkmaya neden oluyormus.
cızzz yani :) sakın kullanmayın
ayrıca belki faydalı olur diye taze taze aksam ögrendiğim bilgileri yazıyım size;
sağlıksız ve Karatay diyetinde yenmesi yasak besinler ( diğer diyetlerde de en azından daha az yenmeye özen gösterilse mükemmel olur)
- her türlü ekmek ve kepek ekmek dahil , her türlü tost, grissini , pogaca, börek vs .. hamurlu gıdalar
- mısır
-patates, pilav, makarna
- her türlü şekerli yiyecek
- bal, reçel gibi besinler ( sümeyyecim sabah sirkeli suyun içine bal koymaktan vazgecmeliyiz yani :)
- asitli içecekler ve meyve suları, hatta taze sıkılmıs meyve suları dahil
- üzerine düyet yazan her türlü yiyecek ve içecek
- ayçiçek yağı ve margarin yasak. bunların yerine saf tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanmanız sağlıklı
- nescafe gibi işlenmiş kahveler, içecekler
- ... hatırladıkca yazıcam kızlar, gayecim sende unuttuklarımı tamamlarsın..
ayrıca genel olarak kilo vermek için tavsiye edilenler; en fazla 3 öğün yiyin acıkmadıkca ara öğün yemeyin cok acıkırsanız cay bardagı kadar badem, fındık, ceviz yiyebilirsiniz.
aksam 8'den sonra birsey yemeyin, meyve dogrudan seker etkisi yaptığı için diyet bozucu oluyor sakın yemeyin:) 8'den sonra sadece su, ayran ve bitki çayları içebilirsiniz.
ayrıca gün içinde su içerken taze limon eklerseniz yag yakıcı özelliği varmıs, 2 3lt arası su tavsiye ediliyor
her gün 40-60 dk arası spor tavsiye ediliyor ama öcü sporlar değil:) mesela hiçbirsey yapamıyorsanız, cocugu okuldan aldıktan sonra evin etrafında bir tur fazla atın ya da müzik acın 10-20 dk dans edin gibi.. ama bunların yanı sıra en az haftanın 3-4 günü düzenli spor yapmanın apayrı bir etkisi vr tbii.
şimdilik bu kadar canlarım hatırladıkca yazıcam :)
ben bu sabah yine evden acele cıktıgım için pogaca yemek zorunda kaldım ama bu ögleden itibaren istikrarla uygulicam. öpücükler :)