Davranış Bozuklukları 8 yaşındaki cocukta arkadaşlık kurma sorunu

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

munuskadin

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
23
3
6
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

8 yaşındaki yeğenimde arkadaşlık kuramama gibi bir sorun var. Çok çekingen de bir çocuk ama yavaş yavaş aşmaya çalışıyor o sorunu. Fakat okulda arkadaşlık kuramıyor. Hatta bugün annesiyle dertlesmis yine, bana yardım et demiş. Kimse onunla oynamadığı, arkadaşlık yapmadığı için o da kirtasiyeden cıkartma alıp dikkaterini çekmeye çalışıyormuş, daha önce de cikolata alıp onlara dağıtmayı denemiş. Tabi biz bunları sonradan öğreniyoruz, bu yöntemle bir yere kadar gidecegini anlayınca derdini açmış herhalde.

Bu çok yanlış tabi, arkadaşlık kurabilmek için onları satın almaya çalışıyor. Ve plan işlemiyor tabi.
Benzer bir şey yaşayan var mı?

Sınıf arkadaşlarını eve davet etme şansınız varmı anneleriyle.?

Benim nacizane tavsiyem psikolojik destek almanızdır. İstanbul Beylikdüzünde önerebileceğim işinde gerçekten uzman bir çocuk psikoloğu var, diğer yerlere göre kendisi daha uygun ücretle hizmet veriyor. Eğer bilgi isterseniz özelden yazabilirim.

Back
X