8 yaşındaki kızım çok karşılık veriyor lütfen yardım

pambuk-apla

B.k91(16 Kasım)G.k91( akşam yemek no!)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
1.140
1.311
158
Merhaba sevgili anneler 8 yaşında 3.sınıfa başlayan kızım var.Tek çocuk, beni hem annesi, hem arkadaşı gibi görüyor yani aramız çok iyi maşallah.Aramızın iyi olmasındanmıdır bilmem ama kızım her şeye bir karşılık veriyor, kırıcı yüksek sesle.Mesela tablete giriyor, işi bittikten sonra kenara koyuyor uyarıyorum girmiyorsan şarja tak kızım diye sende giriyorsun sen tak, ama zaten hep ben takıyorum ve sen hazıra alışıyorsun diyorum söylene söylene yapıyor aradan zaman geçincede özür diliyo.Sürekli karşılık verip, beni kızdırdıktan sonra özür diliyo.Geçiş dönemidir diyorum ama bazende sabrım taşıyo.Konuşuyorum anneyle, babayla saygı içinde konuşmalısın, yüksek sesle değil , kırıcı değil diye anlatıyorım ama yine aynı.Nasıl davranmalıyım sizce, bu alışkanlık olarak kalırsa, büyüklerine karşı saygısız davranırsa diye çok üzülüyorum.

bence zamanla alışacaktır, inatlaşmamaya gayret edin, bu dönem çocuklarında olabiliyor arkadaşımın kızıda bu şekildeydi, sonra dan düzeldi

bence zamanla alışacaktır, inatlaşmamaya gayret edin, bu dönem çocuklarında olabiliyor arkadaşımın kızıda bu şekildeydi, sonra dan düzeldi

İnşallah cnm.Bir de şu var.Dışarıda hakkını aramıyo gelip bana ağlıyo, evdede aslan kesiliyo.

İnşallah cnm.Bir de şu var.Dışarıda hakkını aramıyo gelip bana ağlıyo, evdede aslan kesiliyo.
Canim konu eski ama benimde 8 yawinda 3 sinifa bawlayacak erkek cocugum var oda ayni senin kizindaki gibi oluyor iki yil gecmiw konudan nasil hall etdin ne kadar devam etdi bana ne onere bilirsin canim hatta bew yawinda kizim var oda wimdi ona bakiyor onun gibi olmaya bawladi ne yapicami bilmiyorum cok zaman oldu ama doktora gostermiwtim.cocuklari pisikolejik bir sorunlari yok demiwti wimdiden tewekkurlwr

Canim konu eski ama benimde 8 yawinda 3 sinifa bawlayacak erkek cocugum var oda ayni senin kizindaki gibi oluyor iki yil gecmiw konudan nasil hall etdin ne kadar devam etdi bana ne onere bilirsin canim hatta bew yawinda kizim var oda wimdi ona bakiyor onun gibi olmaya bawladi ne yapicami bilmiyorum cok zaman oldu ama doktora gostermiwtim.cocuklari pisikolejik bir sorunlari yok demiwti wimdiden tewekkurlwr
Kizim 10 yaşını gecti biraz hala karşılık veriyo ama disarida hakkini ariyo artik sessiz kalmiyo sanirim kardeşi oldu ondan onunla ilgilenmek iyi geldi beraber karşılıklı bidi bidi yapıyoruz sonra hic bise olmamış gibi birbirimize sariliyoruz onu cok sevdigini sürekli dile getir ve saril op bana kizsada asla kin tutmuyor biraz daha iyi gibi umarım senin oglunda iyi olur boll boll sabır diliyorum cnm cocuk yetiştirmek zor bu zamanda

Benim oğlumu tarif ediyorsunuz sandım bir an... Sanki ergen. Yatağını yaptın mı diyorum yaptım diyor. Bir bakıyorum yamuk yumuk yapmış. Düzelt bu olmamış diyorum üff diyip tepine tepine gidiyor. Ya da Hayır diyor direkt. Okulda böyle değil ama.

Kizim 10 yaşını gecti biraz hala karşılık veriyo ama disarida hakkini ariyo artik sessiz kalmiyo sanirim kardeşi oldu ondan onunla ilgilenmek iyi geldi beraber karşılıklı bidi bidi yapıyoruz sonra hic bise olmamış gibi birbirimize sariliyoruz onu cok sevdigini sürekli dile getir ve saril op bana kizsada asla kin tutmuyor biraz daha iyi gibi umarım senin oglunda iyi olur boll boll sabır diliyorum cnm cocuk yetiştirmek zor bu zamanda
Sagol canim onerilerin icin bende bawardim kadar sabr etmeye caliwiyorum ama gercektende cok zor anne baba olmak

Benim oğlumu tarif ediyorsunuz sandım bir an... Sanki ergen. Yatağını yaptın mı diyorum yaptım diyor. Bir bakıyorum yamuk yumuk yapmış. Düzelt bu olmamış diyorum üff diyip tepine tepine gidiyor. Ya da Hayır diyor direkt. Okulda böyle değil ama.
Sizinki yine ofler toplar benimki hic toplamaz yatagini ama bazen bana supriz yapmak adina yapar))

Bazen bizi sinir etmekten zevk aldıklarını düşünüyorum. Bi çakacaksın kuşağının dibine derken derin nefes alıp orayı terkediyorum hemen...
Evet cnm aynen sinir etmek hoşlarina gidiyor benim kiza kızıyorum guluyo hic yüzü kizarmiyo okuldan önce boyle degildi okuldaki arkadaşları oyleydi kinadimmi ne

Yamuk yapsada begeninki bu huyunu devam ettirsin benim kiza bu olmamış diyince car car konusuyo okulda benimkide çok mülayim sesi cikmaz :KK20:

seninkide yapar alistir sorumluluk ver begenmesende yapsin
Benimki yapiyo sagolsun gucu y ettiğine bende arkasindan gizlice duzenliyorum :KK45:
Bazen supriz yapar ya ozam hic kotu olmuw demem tewekkur edip operim sonra gizli gizli duzenlerim ama hergun yapmaz olsun )

benim kızım da 9 yaşında aynı huylar var. Beni sinirden ağlatıyor bazen. Sonra gelip özür diliyor ..ama yine aynı hareketler devam ediyor.
Hiç söz dinlemiyor. Dağınık odasını toplamaz.benim odam sen karışma diyor

biraz sabretmenizde fayda var. anlattıklarınıza göre çocuğa kötü davranmıyorsunuz zaten. sakin bir şekilde açıkladığınız sürece zamanla düzelir. dışarıda hakkını aramama konusunda sizin bir tercih yapmanız gerekiyor. maalesef herkes sizin gibi büyütmüyor çocuğunu. kendisine yapılan kötülüğe nasıl karşılık vereceğini siz belirlemelisiniz bu konuda zorluk çekiyorsanız pedagoga gitmenizi öneririm.

Back
X