80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Doktor Mehmet Öz'ün Zayıflama Önerileri

Son yıllarda tüm dünyanın heyecanla dinlediği Doktor Mehmet Öz'ün bir dergide yayınlanan röportajından, kilo vermek isteyenlere özel maddeler...!

1- Öğün atlamak, vücudu yağ depolamaya yönelik kazınma moduna geçirir. Böylelikle kalori yakımı zorlaşır.

2- Her öğünde bir parça yağsız protein tüketmeyi deneyin. Protein, karbonhidrat ve yağlardan daha fazla sizi başarıya götürecektir

3- Düzenli ve kaliteli uyuyun. Uyku eksikliği vücutta açlığı düzenleyen hormon seviyesini oynatacak ve iştahınızın artmasına sebep olacaktır.

4- Bir adımölçerle günde kaç adım attığınızı hesaplayın. Eğer günde 10 bin adım atmıyorsanız yeterince hareket etmiyorsunuz.

5- Hareket etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayın. Araştırmalar kıpır kıpır insanların daha zayıf olduğunu gösteriyor.

6- Başlamakta zorluk mu çekiyorsunuz? İlk adım olarak kendinize bir yemek yeme not defteri ya da yürüyüş ayakkabısı alın. Bu tarz davranışlar, amaca ulaşma başarısını üç kat artırır.

7-Yemeğinizin ortasında durun, 30 saniye bekleyin. O anda ne kadar aç olduğunuzu gözden geçirin. Sonra yemeğinize geri dönün.

8-Kendinize kilo kaybetme hedefi koymayın. Amacınız belirli bir kıyafet bedeni ya da bel ölçüsü olsun.

9-Çok yemeye başladıysanız bir önceki hafta açtığınız tüm boş gıda paketlerini bir kavanoza doldurun. Neler yediğinizin kanıtlarını görmek, sağlıksız alışkanlığınızı fark etmenize yardımcı olur.

10-Sandviçinizdeki mayonezi hardalla değiştirip 85 kalori tasarruf edin. 11. Yemek planlamayı otomatikleştirin. Ne yiyeceğinizi vakitlice planlarsanız, son dakikada yapacağınız sağlıksız yemek seçimi riskini, en aza indirebilirsiniz.

12. Yulaf dosttur! Sabah bir fincan yulaf ezmesi yemek, öğleden sonra alelacele oburluk yapmanızı engelleyecektir.

13. Zeytin, somon ve ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler, tatmin olmanıza yardım edecektir.

14. Fındık bir mucizedir. Bir avuç fındıkla kendinizi tok hissedersiniz. Farklı bir doku için, fındığı suda bekleterek yemeyi de deneyebilirsiniz.

15. Stres, midenizin kazınmasına ve yüksek kalori alacağınız yiyeceklere yönlenmenize sebep olur.

16. Kızarmış besinlere alışık olabilirsiniz. Ama ızgara, buğulama, haşlama, fırınlama ve buharda pişirme gibi birçok sağlıklı yemek pişirme şekilleri de mevcut.

17. Market alışverişinizi kısıtlı bir zamanda yapın. Listeniz hazır olsun, böylece işlenmiş gıdalar bölümüne sapma olasılığınız az olacaktır.

18. Susuzluğu açlıkla karıştırmayın. Açlık hissettiğinizde bir bardak su için ve gerçekten ne istediğinizi anlayın.

19. Dışarıda yemek eğlenceli olabilir, garsona ekmeği, karışık atıştırmalıkları, cips ve sosları getirmemesini söyleyin.

20. Salatınızı tabakta yemekten sıkıldınız mı? Tam buğdaydan bir pideye limonlu salatanızı sararak dürüm yapıp yiyin.

21. Fındık, meyve ya da dilimlenmiş sebze gibi sağlıklı yiyeceklerden oluşan acil durum paketleri hazırlayın.

22. Günün erken saatlerinde yediğiniz kırmızı pul biber sizi tok tutacak ve günün kalan saatlerinde yiyeceğiniz miktarı azaltacaktır.

23. Yemek yerken sohbet etmeye özen gösterin, böylelikle tüm yemeği aceleyle mideye indirmeden evvel, doyduğunuzun farkına varabilirsiniz.

24. Öğle ve akşam yemeklerinden önce, canlı bir yürüyüş yapın; hareket edin. Hem biraz egzersiz yapmış olursunuz, hem de hareket ettikten sonra sağlıksız bir yemek seçimi yapma olasılığınız daha düşük olur.

25. Somonun faydalarını öğrenin.

26. Öğünlerinizde 22 santimetrelik tabaklar kullanın. Aslında çocuk yemek tabakları, bir yetişkini doyurabilecek ebatlardadır.

27. Hiçbir zaman atıştırmalık gıdaları, kendi kutusunun, paketinin veya poşetinin içinden yemeyin.

28. Yeşil çay ya da Şili biberiyle metabolizmanızı hızlandırın.

29. Kas, yağın en az dört katı kadar kalori yakar. Temel kaslara (bacak, karın ve üst vücut) odaklanarak bir güç egzersizi programına başlayın ve bunu haftada iki gün, yirmişer dakika yapın.

30. Kafeinsiz sade kahve, düşük kalorili harika bir içecektir. Kremasız, şekersiz, siyah koyu bir kahve, açlığınızı bastırma etkisinin yanı sıra; aynı zamanda ciddi bir antioksidandır da.

31. Doğal meyve suyu miksleri ve düşük sodyumlu çorbalar gibi doğal su bazlı yiyecekler tok tutar.

32. Doğal elma sosu, muz ve kavun gibi meyveler için harika bir dip sostur.

33. Sizi sağlıksız hazır yiyecekleri yemeğe iten duygusal dürtünün sebebini arayın. Bunu bilmeniz, kilo verme hedefinizi kafanızda netleştirir.

34. Az yağlı değil, az kalorili sosları tercih edin. Ağır yağlı krema ya da hayvansal ürünlerden bir sos yerine, humus gibi sebzelerden yapılmış bir sos kullanın.

35. Kilosunu düzenli kontrol eden ve ilerlemesini bir yere not eden kişiler, kilo kaybetmede daha başarılı olurlar.

36. Muz ve kavun gibi meyvelere bir tutam tarçın ekleyin.

37. Protein besinlerine tatlı krema yerine, düşük kalorili bir lezzet ekleyin. Mesela salsa sosu ya da turşu.

38. Televizyon karşısında ya da sinema salonunda bir şeyler atıştırmaktan kaçının!

39. Gazlı içecekleri geçin! Bunların yerine sadece su içmeyi artırarak ne kadar kilo kaybedebileceğinizi görünce, şaşırabilirsiniz.

40. Dikkatli olun: Özellikle de “yağsız” ya da “sıfır trans yağ” olarak etiketlenmiş ürünleri alırken. Çünkü yağ yerine çok fazla şeker veya sodyum satın alıyor olabilirsiniz.

41. Kahvaltıda meyve suyu yerine yağsız süt için. Aşırı kilolu kişiler, kahvaltıda yağsız süt içtikleri zaman, daha az kalorili besleniyorlar.

42. Şekersiz sakızlar, bir nebze bile olsa açlığınızı bastırabilir.

43. İnce pide üzerinde çilek veya armut deneyin.

44. Elinizin altında her zaman sebze bulunsun. Değişik bir lezzet için kırmızıbiber ve zerdeçal ekleyin. Tek yemelik porsiyonları bölerek, buzdolabında saklayın.

45. Soya fasulyesi düşük maliyetli harika bir atıştırmalıktır. Dondurulmuş gıdalar bölümünde arayıp bulun.

46. Çorbalar, hem doyurucu hem de rahatlatıcı yemek seçenekleridir. Az tuzlu sebze çorbası hazırlayın ve küçük porsiyonlar halinde saklayın.

47. Hafta içi zaman ve paradan tasarruf yapın. Yağsız bir protein olan tavuk göğsünü çokça alıp, pazar akşamı pişirin. Tüm hafta iş yerinde yiyebilirsiniz.

48. Mutfaktaki ve yemek odasındaki masayı, sadece yemekleri hazırlamak ve yemek için kullanın.

alıntılama yapılmıştır.

.

teşekkür ederim hemen worde kaydettim

Herkeze iyi akşamlar.Bugun sizlere bende birşeyler paylaşmak isstiyorum.Bugun diyetimin ikinci günü :D sabahları 7.00 de kalkıp 45 dakika yuruyorum bunu zamnla 1 saate cıkartıcam insallah.150 tane de mekik cekmeden yatmıyorum.Tabi mekiği ayagımı kanepeye koyup öyle çekiyorum (fazla göbek ve mide problemim dolayısıyla).Diyet konusunda cok basarılı degilim üniversite öğrencisiyim ve evimde tek başıma kalıyorum.Makarnayı cıkarttım hayatımdan ketcap mayonezide.Zaten çikolata yiyen bir insan değilim.Suandaki tek hayalim bayram tatilinde aileme ve sevgilime yeni bir görünüşle süpriz yapmak.Aslında cok korkuyorum kilo verememekten çünkü bu benim ilk diyetim:(

valla başarılar dilerim ama azimle ve uzun bir sürede birçok arkadaşım çok iyi kilolar verdi inş sende buna erişirsin..:)

Günaydın kızlar, o kadar sıkı diyetime rağmen anca geçen cuma ki kiloma ulaştım bu sabah itibariyle..
Aşırı şekilde tuvalet problemim var ona da bağlıyorum biraz ama nerede hata yaptım diye de düşünmeden edemiyorum...
Neyse daha 2 gün var, hedefim zaten en az 500 gr olduğu için üzülmüyorum..2 gün de gene hedefime ulaşabilirim..

bendede var o ya:(( bazen 5 gün çıkamıyorum tabi ölüyorum sonrasında:)) sinemaki içecem ama o da bağımlılık yapıomuş bağırsaklar tembelleşiyomuş:)) çözüm bulursan bana da ver lütfn

Selam Kizlarrrrr

Bugünkü Menüm

Kahvalti:
1.Fincan Sade Kahve
2.Yumurtadan Omlet
Beyaz Peynir
Domates
Salatalik

Ara:
Yok Malesef

Öglen/Ak$am Üstü :
1.Kase Ezogelin Corbasi
1.Kücük Kase Lahana Salatasi

Ara:
1.Mandalina Veya Siyah Üzüm

Bugün Hic Su Tüketemedim Nerdeyse ..
Yatana Kadar 1.5.Litreyi Tamamlamaya Caliscam ..

Sevda Ku$umun (ZUM) Selami Var Kizlarr Sizeeee ♥

(Renksiz Yazmayi Sevmiyorum Yaaa .. Renklerimiz Geri Gelsin Siyah Beyaz Kaldik :((( )

bugünkü menüm:

sabah:
2 tambugday ek.
1 haslama yumurta
peynir
domates

ara:
1 küçük muz
1 bardak sıcak süt

öglen:
patlıcan salatası
yogurt

akşam:
1 porsiyon z.yaglı bamya
1 kase yogurt

ara:
biraz kavunla elma yemeyi düşünüyorum

1 form çay
1 saat yürüyüş
bol su

1100 kalori

kızlar bişey sormak istiyorum patlıcan salatası 190 kalori diyor. bu fazla degilmi 1 patlıcan 2 biberle yapılmış salata nasıl 190 kal oluyor anlayamadım ben

Selam Kizlarrrrr

Bugünkü Menüm

Kahvalti:
1.Fincan Sade Kahve
2.Yumurtadan Omlet
Beyaz Peynir
Domates
Salatalik

Ara:
Yok Malesef

Öglen/Ak$am Üstü :
1.Kase Ezogelin Corbasi
1.Kücük Kase Lahana Salatasi

Ara:
1.Mandalina Veya Siyah Üzüm

Bugün Hic Su Tüketemedim Nerdeyse ..
Yatana Kadar 1.5.Litreyi Tamamlamaya Caliscam ..

Sevda Ku$umun (ZUM) Selami Var Kizlarr Sizeeee ♥

(Renksiz Yazmayi Sevmiyorum Yaaa .. Renklerimiz Geri Gelsin Siyah Beyaz Kaldik :((( )

burcu sabahları geçmi kalkıyorsun. menün az degilmi canım ya bi sabah bi akşam var. hani mecburiyetlerden dolayımı böyle yoksa kendinmi bu şekilde planlıyorsun.
belkide benim menüm fazla ondan az geldi. hakikaten bu msj alanı neden degişti.

ne demek canım.yani inşallah yardımcı olmuşumdur sana.bak sandvic yapacaksan sana uno denge light ekmegi öneririm.bir diliminde sadece 39 kalori ve 8 karbonhidrat var.feci tok tutuyyor.marketlerde bulabilisin.son kullanma tarihine bak ama sen en uzak tarih yazılı olanı al.dolapta agzı kapalı şekilde cok uzun süre saklayabilirsin.benim prensibim oldu başka ekmek yemiyorum yani:)

kuru köfte yapıp küçük saklama kaplarına koyabilirsin (içine ekmek ici koymadan) köfteyi soguk yiyebiliyorum yani ben senin için sorun olur mu bilmem tabi.başka bir kabada ceri domatesi salatalık dilimleri koy. 4-5 tane köfte 1 kutu ayran salatalık domatesle mis gib bir öğün yaparsın.

ara öğünleri cok abartmama taraftarıyım ben.bir porsiyon meyve,bir bardak süt ve ya yogurt ya da 5-6 kuruyemiş(ceviz fındık badem vb) ya da 2-3 kuru kayısı olabilir.hatta bir yazı okumuştum.ikindi vakti insanın kan şekeri düşme gösterebiliyormuş.öğle ve akşam yemegi arasındaki ara öğünde kayısı erik tüketebilirsin.ben öyle yapıyoum en azından.sabahla öğle arasındada kuruyemiş ya da meyve yiyorum.öğünlerin arası cok uzunsa ki genelde benim öğle ve akşamın arası uzun oluyor ikki ara öğün yapıyorum. ama dediğim gibi ara öğünleri abartmamak lazım.

sana kolay gelsin.inşallah başarırsın.ve erken kalkmaya alış güzelim ya cidden cok faydasını gördüm.ilk başta vücudum cok tepki verdi.sağ gözüm seğiriyordu sürekli:) halsizdim ama sabahları ictigim greyfurt suyuyla aralarda içtigim yeşilçayla halsizliğimde geçti.

ben şimdi duşa gireyim sonrao kul var gec kalmayayım.iyi dersler idleklerinizi şimdiden okuyor gibiyim:):) sağolun sağolun dua edin hoca beni tahtaya kaldırmasın.sinir oluyorum ya kelimeleri bize cözümletiyor gelmişiz üniversite kacıncı sınıfa tahtaya adam kaldırıyor. dua edin beni kaldırmasın tamam mı :)

hepinizi öptüm
İyi dersler demek için fazla geç kaldım ama yarın ki derslerin için dileyeyim :))önerilerin çok işime yaradı canım,kurstan gelince köfte yaptım ekmeksiz rende soğan,yumurta,sarımsak,maydanoz ve baharatlarla yaptım depfreeze attım,tavuk göğsü haşladım,didikledim onu da attım dolaba,bundan sonra sabahları öğlen yiyeceklerimi hazırlayıp öğle gideceğim kursa.Canım bundan birkaç ay öncesine kadar bende erken kalkıyordum eşime kahvaltı hazırlamak için sonra da uyumuyordum,herşeyi yetiştiriyordum ve dinç oluyordum,üniversite yıllarından kalma alışkanlık ama son 15 gündür gözümü açamıyorum:(( çok geç yatmıyorum da en geç 1 oluyor,normalde bana 7 saat uyku yetiyordu ama son 20 gündür 12 saat uyuma modundayım,uyuyana kadar ders çalışıyorum beynim yorgun olduğu için mi uyku ihtiyacı duyuyorum yoksa antidepresan kullandım 10 gün boyunca acaba onların etkisi geçmedi mi hala diyorum.Ama inşallah yarın sabahtan itibaren erken uyanacağım,eşim işten gelsin onu da sıkı sıkı tembihleyeceğim,uyandığında uyandırsın beni o da 15 gündür kahvaltıya hasret kaldı yazık :((

güzelim hoşgeldin ben Gülay,öncelikle sana duamdır ki hayırlı bir evlat versin Rabbim..bizlerle birlikte hergün menülerini yazarak,bir düzen oluşturabilirsin ve istediğin kiloya düşebilirsi umarım...hayırlı zayıflamalar canım ...

ay ben bunu geçen kış çok yaptım kaynatıyorsun düdüklüde fıslayınca 5 dakka ,ama benim 3 elma,1 limon ve devamı aynıydı...yararları :dinginlik veryor,israr atımını sağlıyor,kesinlikle yağ yakıyor ki idrarımda yağ tabakası görürdüm bekletip sifonu çekmezdim hususi...öyle işte yapın kızlar hatta bununla ilgilli topik var diyet bölümünde yine,araştırıp topikçe başlıyalım mı ?

kızlar bende çevreme sürekli diyetteyim diyip 4-5 ay sonra bi fark görmiyoruz diye dalga geçenlerle çok uğraştım,hala laf sokanlar oluyor hatta bi ara annemin dükkan komşusu adam demişki anneme kızın spora gidip geliyor ama bi fark görünmüyor...Düşünsee benim derdim milleti geriyordu...insanlar bu kadar ruhsuz,düşüncesiz ve dangalak olabiliyor...köküne kibrit suyu...artık kimseyi takmıyorum...

bence öğle yemeğini atlaman akşam daha çok yemene neden olur ara öğün değil bir öğle menüsü yap derim canım,ayrıca 1 de yatmak geç değilki ben her gece 1 den aşağı yatmam,ama 8 de kalkmak zorundayım eşimi geçiriyorum...sende şartla kendini erken kalk canım ve sabah çalış dersini çok dah iyi kafa dingin oluor,ben sabah 5 te kalkar çalışırdım hep derslerimi kafam o zaman alıyordu.tabi ozamanlar 10:30-11 gibi yatardım.sen bari 8-9 gibi kalk..
Gülaycım ya beyin yorgunluğundan ya da kullandığım antidepresan ilaçların etkisi geçmedi herhalde o yüzden geç uyanıyorum diye düşünüyorum.15 gündür böyleyim,eşimi de geçiremiyorum böyle olunca.Yarın sabahtan itibaren kalkacağım inşallah hem öğünlerim yerine oturur hem bütün işlerimi yetiştirmek için vakit kalır.

İyi dersler demek için fazla geç kaldım ama yarın ki derslerin için dileyeyim :))önerilerin çok işime yaradı canım,kurstan gelince köfte yaptım ekmeksiz rende soğan,yumurta,sarımsak,maydanoz ve baharatlarla yaptım depfreeze attım,tavuk göğsü haşladım,didikledim onu da attım dolaba,bundan sonra sabahları öğlen yiyeceklerimi hazırlayıp öğle gideceğim kursa.Canım bundan birkaç ay öncesine kadar bende erken kalkıyordum eşime kahvaltı hazırlamak için sonra da uyumuyordum,herşeyi yetiştiriyordum ve dinç oluyordum,üniversite yıllarından kalma alışkanlık ama son 15 gündür gözümü açamıyorum:(( çok geç yatmıyorum da en geç 1 oluyor,normalde bana 7 saat uyku yetiyordu ama son 20 gündür 12 saat uyuma modundayım,uyuyana kadar ders çalışıyorum beynim yorgun olduğu için mi uyku ihtiyacı duyuyorum yoksa antidepresan kullandım 10 gün boyunca acaba onların etkisi geçmedi mi hala diyorum.Ama inşallah yarın sabahtan itibaren erken uyanacağım,eşim işten gelsin onu da sıkı sıkı tembihleyeceğim,uyandığında uyandırsın beni o da 15 gündür kahvaltıya hasret kaldı yazık :((

cok iyi yapmışsın canım.küçük kilitli saklama kaplarıda aldın mı tamamdır:)
canım erken kalkmaya vücut ilk bir hafta tepki veriyor sonra alışıyor.gecenin karanlıgını değil gün ışıgını kullanıyorsun enerji için daha iyi:)

evet bak eşinle karşılıklı kahvaltı edersiniz.çeşit çeşit omletler hazırlarsın.saglıklı kahvaltılıklar oh mis:) darısı başıma:p

bu arada ders iptal oldu gidemedim ya.devirdim totoyu yattım bende.ama sonra kalktım 40-45 dk leslie yaptım.tibet hareketleri felan yaptım.iyi oldu:)

bugün kü menümü yazayım:

uyanınca:sirkeli su,keten tohumu

kahvaltı:
-bir dilim denge ekmek üzeirne süzme peynir
-bir ince dilim salam
-bir küçük salatalık
-2 ceri domatesi
-bir küçük bardak tarcınlı süt
-acı süs biberi turşusu

ara:bir mandalina

öğle:
-2 yumurta ve bir kaç parca sucukla omlet
-2 yemek kaşıgı yogurt
-acı süs biberi turşusu

ara:bir diyet bisküvi,tek bir küçük kare cikolata(kaçamak olsun azıcık)

ara:bir kuru kayısı bir kuru erik

akşam:
-1 kase yayla çorbası(pirincsiz)
-4 yemek kaşığı pırasa
-80gr tonbalığı

1.5-2 litre su
1 saat spor

işte böyle arkadaşlar.biraz hızlansın kilo kaybım ya.ohoooo ben ne zaman görücem 6'lı rakamları ya:(

kızlar selam.öğleden sonra 4 gibi alıntı yaparak cevap yazmak istedim ama olmadı.aklımda bişr şey de kalmadı.çok uykum var birazda boğazım ağrıyor.menümü yazıp kaçıyorum.

5.00-5.45 : 1 az sütlü neskafe,2 lokum

sabah: 1 dilim tb ekmeği,peynir,maydonoz,tere (okula götürdüm kahvaltı setiyle)

öğle: tavuklu salata

ara: 1 elma

akşam: 1 kase közlenmiş biber,patlıcan üzerine az sarımsaklı yoğurt
4 çatal tavuk göğsü

30 dk yürüyüş
200 twist
2 form çayı
3 bardak sevda çayı(metabolizma hızlandırıcı)
1 lt su

80 e düştüm.cumartesiye göre 500 gr eksideyim.evet simit yedim bir kaç kez ama artık yok.kahvaltımı hazırlayıp götürüyorum okula.bugün başladım.inanın uğraşıyorum.verdiğiniz desteğe nankörlük etmeyeceğim.

çok öptüm..

iyiakşamlar kızlar menümü yazıyım...

kahvaltı

1 bardak su
1 yumurta
1 dilim buqday ekmeqi
1 çay k. bal
krem peynir
ızgara sucuk(4 tane)
yaırm domates
yarım salatalık bitki çayı

ara
bikaç fındık

öqleden sonra (2.30)
ızgara köfte
akdeniz salatası
çeçil peyniri

ara
yok

akşam
1 bardak süt
1 tabak çeçil peyniri..

3 litre su...
(öqlen dışarda alışverişteydim...bundan dolayı öqle yemeqim geç kaldı 2.30 yedim...köfteler çok tok tuttuqu için acıkmadım...6 gibi süt ve peynir yedim..onlarıda yiyesim yoktu ama öqün atlamak istemedim)

kızlar selam.öğleden sonra 4 gibi alıntı yaparak cevap yazmak istedim ama olmadı.aklımda bişr şey de kalmadı.çok uykum var birazda boğazım ağrıyor.menümü yazıp kaçıyorum.

5.00-5.45 : 1 az sütlü neskafe,2 lokum

sabah: 1 dilim tb ekmeği,peynir,maydonoz,tere (okula götürdüm kahvaltı setiyle)

öğle: tavuklu salata

ara: 1 elma

akşam: 1 kase közlenmiş biber,patlıcan üzerine az sarımsaklı yoğurt
4 çatal tavuk göğsü

30 dk yürüyüş
200 twist
2 form çayı
3 bardak sevda çayı(metabolizma hızlandırıcı)
1 lt su

80 e düştüm.cumartesiye göre 500 gr eksideyim.evet simit yedim bir kaç kez ama artık yok.kahvaltımı hazırlayıp götürüyorum okula.bugün başladım.inanın uğraşıyorum.verdiğiniz desteğe nankörlük etmeyeceğim.

çok öptüm..

ortimmm sevda çayı ne kuuuu içince sevdalanıyonmu :)
canım benimm inşş. bu defa olucakk ben inanıyorumm sen yeter ki yürekten iste
o zaman altından kalkıcaksın bu yükünn :) menünde bence gayet iyii canım tavuk gögsü dediğin bildigimiz tavugun gögüs kısmımı yoksa tatlı olan tavuk gögsümü eger tatlıysa bu yazdıgın akşama bırakma tatlı yesen bile ..
sabahtan yee madem yicenn akşama yeme ortimmm:) hadinn hayırlı olsunn ortimeee (heyy heyy heyy teyy teyy teyyy) çıldıran smileyyyy heyy heyyy heyyyy :D

nerdesinn annem sennnn ?
görünmüyonn kuzummmm?
çayın tarifini yazdım bi kaç sayfa önce
meta hızlandırıcı
nilgünüm yapmış bileeee:)
inşşşş. işe yararr canımmm:)
eger bulamazsan tekrar yazarım kuzum sıkıntıı deelll bebeemm:)

iyiakşamlar kızlar menümü yazıyım...

kahvaltı

1 bardak su
1 yumurta
1 dilim buqday ekmeqi
1 çay k. bal
krem peynir
ızgara sucuk(4 tane)
yaırm domates
yarım salatalık bitki çayı

ara
bikaç fındık

öqleden sonra (2.30)
ızgara köfte
akdeniz salatası
çeçil peyniri

ara
yok

akşam
1 bardak süt
1 tabak çeçil peyniri..

3 litre su...
(öqlen dışarda alışverişteydim...bundan dolayı öqle yemeqim geç kaldı 2.30 yedim...köfteler çok tok tuttuqu için acıkmadım...6 gibi süt ve peynir yedim..onlarıda yiyesim yoktu ama öqün atlamak istemedim)

Gayet iyi bir menüü :)

Back
X