83 deeen 55 'e Dukan Günlüğüm: ''Bu Kez Son Olacak!'' diyenler katılabilir...

ImpossibleisNothing

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
76
1
98
Adana
1,5 yıldır her türlü diyetle uğraştım olmuyor..... Aksine 68 den 83 e çıktım....
Olmuyor çünkü ben iştahlı biriyim. Olmuyor çünkü aç duramıyorum, sinirlerim bozuluyor.
işteyken de aç kalamıyorum enerjim düşükken çalışamıyorum..
Ağır spor yapamıyorum bünyem kaldırmıyor...
geçen yaz dukanı da denedim ve bana en çok uyan, tok tutan, enerjimi kesmeyen ve moralimi yüksek tutup
adam akıllı kilo verdiren tek diyet dukan oldu...
ama tatile gittik seyirin 7. günü gibi bıraktım...

şimdi hedefim en baştan dukana başlayıp yaza kadar ne veriyorsam en fazlasını verebilmek.
temmuzda güçlendirmeye geçeceğim inşallah...

her günü buraya yazacağım...
Vira Bismillaaahhhh :) Ben bugün başladımm....

Son düzenleme:
sabah+ öğlen : yarım litre diyet süt
akşam: 2 orta boy tavuk göğsü ve yanına soğanlı maydonoz salatası
gece: 1 kase yoğurt 1,5 kaşık yulaf kepeği

ve tabi yaklaşık 3ltre su, yarım saat yürüyüş...
Dukanın diğer tüm şartlarına da uyacağım.(inşallah)
atakta biraz sert gitmek istiyorum.. çünkü yakında lise arkadşımın düğünü var...
hedefim 28 kilo olduğundan 8 gün atak yapacağım.
ben akşam yemeğimi 4 gibi yiyorum.
8- 9 gibi açıkacağımdan yulaf kepeğimi o saatte yoğurtla tüketeceğim..

atakta bu şekilde gideceğim. sadece akşam mönüsü et veya balıkla değişecek....

her günün başında ve sonunda mutlaka günlüğü yazacağım...

Son düzenleme:
ddyt bilmiyorum ama bana dukan biraz ters gibi. çok uyulması gereken şey var. ben az yiyip spor yapmaktan yanayım. ama sana kolay gelsin. ben birsenle birlikte yol alayım onu da birinin dürtmesi gerekiyor benide. gerçi oda kaç gündür yazmamış ama..
birde şöyle bir tabir var türk gibi yiyip fransız gibi zayıflamak gibi.. sonrası da çok önemli benim için

peki surevan inşallah başarırsın kolay gelsin..

Dukanı seviyorum çünkü 1 günde 1 kilo gitmiş bile.. 82.00 ı gördüm.
daha yeni başladım ama bu ilk gün beni çok motive etti.

Dün yazdıklarımı yaptım. Dukan kurallarına uydum. Sadece yarım saat sporu yapamadım; bu gün ceza olarak 1 saat yapacağım.

Bu gün yine ;
Sabah+Öğlen : yarım litre süt
Akşam yemeği 5'te : biftek veya başka yağsız bir yerinden dana eti. sınırsız :) yanına maydonoz salatası olabilir.
gece : 1 kase yoğurtla 1,5 kaşık yulaf kepeği..

tabi 3 ltre su ve saat 7-8 arası spor...

Akşam bunları yapmış olarak tekrar yazacağım..

merhaba günlüğüm ve okuyan herkes.. dün de dukanım çok iyi gitti.
yazdıklarıma harfiyen uydum...
sabah tartıldım. 600 gr daha gitmiş. 81.4 ü gördüm...

Bu gün de ;
Akşam yemeği 5'te güveçte dana kuşbası.

su ve spor kurallarına da harfiyen devam.

Herşey çok güzel gidiyor...
Artık ilk gülerki kadar çok eksi göremiyorum ama sebebi de o günlerde daha çok ödemden gitmiş olması
ve benim reglimin yaklaşması.
Şimdi gerçek kilo kaybı başladı. Bugün 200 gr eksi gördüm ve 81.2 yim..
tek sorun akşamları eve gidince spor yapacak enerjiyi bulamamam.. sporumu aksatıyorum
suyumu 3 ltre belki daha fazla içiyorum..
Seyire geçtiğimde sebzeleri de yiyeceğimden daha çok enerjim olacaktır.

Bu günkü Mönüye gelince aynı atak mönüsü:

Akşam yemeği: tavuk haşlama ( göğüs ve but yiyeceğim ancak dayanamazsam 1 kase de suyundan içerim :)

4gündür hiç spor yapamadım ama çok şükür herşey yolunda.
Bu sabah 100 gr eksi gördüm ve 81.1 im..eksinin 100 grama düşmesi muhtemlen benim reglimin yaklaşmasından
Bu dönem bitince ödemler gider de biraz daha düşer kilo diye umuyorum.
Amaann düşmese de dert değil her gün -100 gr bile iyi.

Hafta içi yorgun olduğumdan spor yapamıyordum.. hafta sonu kendime ve kadınlar klübündeki tüm kadınlara söz veriyorum :)
hafta içinin öcünü alacağım cuma, cmt, pzr 30dk*7toplamgün=210 dakika (en az) spor yapacağım. Bu da günde 201/3=70 dk. Akşam 22 ye kadar yaptığım 70 dakikayı buraya yazmış olurum.

Et yemekten sıkıldığım için bu gün et yerine akşam yemeğine yumurta yiyeceğim.:

Akşam yemeği: 3 haşlanmış yumurta
gece : Yulaf kepeği keki.. ( bu şekilde yemek yoğurtla yemekten daha kolay oluyor. içine toz tatlandırıcı ve tarçın atıyorum.)

Son düzenleme:
Bende dukana başlıcam Pazartesi de merak ettim memnunmusun ve kaç kilo verdin atak evresinde?

Baş dönmesi halsizlik gibi şeyler hissetmiyor musunuz? ben dukan yaptığımda 1 sabah bayılma tehlikesi geçirmiştim sizde bir şey olmuyor mu?

Bende dukana başlıcam Pazartesi de merak ettim memnunmusun ve kaç kilo verdin atak evresinde?

Atakda 5. gün.. memnunum.2 kilo gitti. hiç aç kalmıyorum.. ilk 2 gün halsizlik oldu bayağı ama 2 gündür geçti.
ilk günlerde sürekli ödem atılıyor.. 4. gün alışıyorsun.. seyir zaten çok iyi. 1 gün protein 1 gün protein+ sebze
ama çok su içmek önemli. 3 litreyi buluyor benimki. maden suyu da içiyorum.

Son düzenleme:

canim bu menün cok az degil mi?
yarim litre süt ve 2 yumurta tok tutmaz ki insani.
cok halsiz düsersin sonra...

Baş dönmesi halsizlik gibi şeyler hissetmiyor musunuz? ben dukan yaptığımda 1 sabah bayılma tehlikesi geçirmiştim sizde bir şey olmuyor mu?

aslında dukan biraz tehlikeli. suyu çok içemeye ve aç kalmamaya çok dikkat etmeli.
benimde dukanı 2. yapışım bu. birincisinde seyirde 5. gün gibi memlekete tatile gidince bıraktım. 72 ye düşmüştüm verdiklerimi geri aldım.
bu seferde ilk 2 gün halsizlik çoktu sonra azaldı. 5 günüm artık çok iyiyim. suyu 3ltre + maden suyu da içiyorum.
birde biliyordundur maydonoz yiyebiliyoruz arada yiyorum. belki enerji veriyordur.

canim bu menün cok az degil mi?
yarim litre süt ve 2 yumurta tok tutmaz ki insani.
cok halsiz düsersin sonra...

aslında ben de sonra fark ettim. şimdiye kadar yarım ltre sütüm bitti.
eve girdiyorum birazdan. tekrar acıkırsam hindi fümeyle biraz peynir de yerim .
protein olunca atıştırırım ne de olsa serbest. yoğurt peynir ne varsa:)

O kadar az sey yiyorsun ki dukan yapmasanda kilo verirsin zaten bu kadar yemeyle
Dukan aksine bol bol yeyin gece 11de olsa yeyin diyor
Ben oyle yaptıgım halde senden fazla kilo vermistim 5 gun atakta 4 kg
Bence biraz daha yemeye bak saglıgından olma

Bende ilk değil ama 2. dukan yapısımda bir sabah acaip mide bulantısı, bas donmesi ve baygınlık gecirmistim
Annem ve nişanlım hemen adamakıllı bir kahvaltı yaptırdılar bana bıraktım dukanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…