öncelikle günlüğümü okuyan birileri olursa öncelikle onlara kocaman umut dolu bir merhaba.. :)benim kilo verme günlüğüm.. bu sayede kendimce kendimi sizleri motive etmeye çalışıyorum işte ^^ yaşım 21.. 22 desek de olur belki
kilom şu sıralar 68-69 civarında.. hedef ise 51 tabi biraz da fiziksel duruma göre 36-38 beden civarı bakacağız artık :) tahminimce 51 kiloda ben çok zayıf ve çirkin durur ama basit bir ideal kilo hesabı bu sadece.. 
şöyle çok kısa bir geçmişten bir şeyler aktarayım sizlere.. kilo problemi benim hayatımı ele geçirmiş biri olan biri olarak hatta şunu da söyleyeyim ben ilk ciddi kilo verme diyetimde anoreksiya ya yakalanmış biriyim.. (oradan çıkıp da yok şöyle yok böyle diye laf söyleyen olursa cahilliğine vereceğim
o psikolojiyi o ağır hastalığı gerçekten sadece o hastalığa yakalanan bilir.. nasıl berbattı..) tabi sonra şükür ondan kurtuldum ama bu kez taaaa 93 kiloya çıktım.. kilolu olmak,sürekli diyette olmak,kiloları verip verip sonra verilen kiloların kat ve katını geri alıp kendine güvenini kaybetmek ne demek nasıl bir histir o gerçekten tüm yüreğimle söylüyorum çok iyi bilirim.. istedim ben de yüzeysel de olsa hayatımdan bir şeyler paylaşayım sizler de umutsuzluğa kapılmayın.. siz de başarabileceğinizi görün görebilin lütfen.. ^^ geçen yıl yani 2011 in son günlerinden bir gün üzüldüm ağladım ki o gün benim doğum günümdü.ben hep bu kilo vermeye çalışmakla geçen hayatım, acılarım devam ediyor diye doğum günlerimden hep nefret ettim.. niye doğdum ki dediğim yılın en isyanlı günleri oluyor benim için.. aslında çok yemesem de kilo sorunu yaşayan biriyim..o gün dedim seneye bugün böyle olmayacağım,zayıflayacağım ve bu çileli hayatı yaşamayacağım artık.. bir hafta alışmaya çalışma evresi yaptım ve 1 Ocak 2012 de tam değişim diyetime başladım 5 ayda 93 kilo dan 69 -70 e düştüm .. yata yata ..biraz tembelimdir de..
artık bu yıl sonuna olmadı ama olsun yavaş olsun güzel olsun mutlu olsun 36 bedene ineceğim günler 2013 yazları olsun
70 kilonun sonrasında daha doğru bir beslenmeyle hayatıma devam etmeye çalıştım iştahımın gidip 64'lere düştüm ama o kısa süreli iştahsızlıktandı sonra aman b12 aman protein aman şu vitamin aman bu vitamin eksik kalmasın diye diye yine 68-69a döndüm. ilk başlarda ağır bir diyet yaptım.(ben hala doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum..önce kilolar hızlı bir şekilde biraz gitsin ..bir motive olunsun yani
) insan kilolu olunca sabırsız oluyor
bol sebze ve meyve yedim.. haşla haşla ye
(ben hayvansal ürünleri sevmediğim için balık vs yemedim ama sevenine tavsiyem diyette balık olmazsa olmazlardandır) bu aradaaa yeri geldi çiğ köfte partisi de yapmadım değil hani
zaten insan eskisi kadar çok yiyemez oluyor midesini zorlayınca da kendisini üzerine yük binmiş gibi bir kötü hissediyor .. düşe kalka oldu işte.. iş oldurmak isteyip istikrarlı olmaya çabalamakta .. yeri gelecek umutsuzluğa da düşülecek ama kendinize o anı kısa tutun.. mesela deyin ki bu umutsuzluğum bir saat sonra sonlanacak.. yaşayın umutsuzluğu da doruğunda yaşayın ama birazdan geçeceğini bilin.. bunu bilerek yaşayın..sonrasında kendinize güleceğinizi hatırlatın..bir kere şunu asla unutmayın "diyeti bozmak" diye bir şey yok.. o da ne demekmiş
oturup bir tencere kazandibi mi yedin "olsun..olsun be..yeter ki senin canın sağ olsun afiyet olsun.. " bunu kendimize söyleyebilelim
( gerçekten tüm iş bunu aşmakta .ben ilk bunu kendime öğrettiğimde dedim ki tamam oldu bu iş.. artık her şey benim elimde.. ) bir tencere kazan dibini sabah mı yedin.. akşama kadar bir şey yemeyeceğim demek yok!!! eğer dengeleyebiliyorsak bir sonraki öğünleri biraz azaltacağız, onu da yapamıyorsak biz yine belirlediğimiz kilo verme periyoduğumuza,listemize aynen devam edeceğiz.. bir tencereeden sonra "bu da hayatımız tadı olsun" deyip diyete devam
" hiçbir şey olmamış gibi "
"diyet bozulmaz dengelenir"
kendime böyle kodlar yükledim ..
(ama eğer bir gün boyunca bir şey yemeyip de ertesi sabah bir dünya yiyenlerden değilseniz yemeyin tabi .. ) işte böyle böyle 93 kilodan(aslında daha bile fazlaydım da başlarda moralim bozulur diye tartılmadım..bu diyetteki ilk iki haftanın zamanki kilomdu sanırım) 68'e indim bir süredir bu kilodayım artık ömrüm olursa 2013 yazına hazırlanmak tabiki yeni asıl hayatıma hazırlanmak için 36 bedene doğru yol alma zamanıdır .. buraya da günlük yediklerimi yazarım mesajlar okurum motive olur ve motive ederim dedim
elimden gelse de gecelerce ağlayıp kendini yemeğe veren,eve kapatan, insanlara yanlarında olup destek olabilsem, onlara yapabileceklerini anlatabilsem,destek olsam.. o psikoloji nasıldır çok çok iyi biliyorum..şimdi aklıma gelince,o hisleri hatırlayınca bile ağlamaklı oluyorum..
arkadaşlarım kendimce sizlere naçizane bir kaç tavsiye vereyim. (tabi bazıları kişiden kişiye değişebilir ama benim için böyle )
ne demiştim umutsuzluğumuzu geçeceğini bilerek kısa süreli yaşayalım
yani "umutsuzluğumuzu bile umutla yaşayalım" demek oluyor bu
ben arada mesela elma diyeti yok patates diyeti filan yararlı buluyorum. bu bir iki gün benim midemi,nefsimi,beni,irademi terbiye açısından çok yararlı oluyor.. (ama kendini aşırı zorlamaya başlayınca orada bitirilecek ki başka şeylere açlık artmasın
)
metabolizma hızlandırırmış diye bol acı bol baharatı doldur ..sakın ha.. yok öyle bir şey
daha fazla iştahlı olmaya sebep oluyor
bence daha yalın şeyler yemek iştahı frenliyor,lezzet algısını törpülüyor,böylece de sürekli yemek düşünmüyor insan ...
hızlı verilen kilolar hızlı alınır vs. bu doğru ama bunun sebebi yağdan değil kastan sudan kaybediliyor hikayeleri değil..sebebi doğruca eski yeme alışkanlıklarına geri dönmek.. eğer sağlıklı beslenme nasıl olur bilip uygularsa hiçbir problem yok yani
hatta daha süper
uzun vadede verince ise insan bir yandan da sağlıklı yeme alışkanlıklarını öğreniyor hayatına geçiriyor bu yani ..
bir de yemek,yeme kültürü,lezzet algısı tamamen öğrenilen bir şey.. bir bakmışız sevmediğimiz bir besin bir gün favorimiz olmuş..
bol bol incecik günlerimizi hayal edelim..
kendimizi kendimize hediye edeceğimiz o incecik halimizi 
mümkünse sosyal ortamlardan uzaklaşıp bireysel akivitelere yönelelim
yok dukan,yok karatay vs.(ben bunların kitaplarını hep aldım okudum uyguladım bıraktım tekrar uyguladım mesela ) canınız hangi diyeti çekiyorsa deneyin..
mübahtır
oradan oraya daldan dala eğlene eğlene diyet yapalım.. (hem bu vesileyle kendi bünyeni de biraz biraz tanımış oluyor insan.. ne sana yarıyor ne yaramıyor) amaç motive olmak kısa uzun fark etmez motive olunuyor mu evet..eee daha ne o zaman
.. bu çok önemli..
diyetlerin biri bitip biri başlarken o bitip de başlama arası var ya hani
işte orada başka bir ara yok..
yani koyvermek yok
koymuverdin..canın sağ olsun ertesi öğünle diyete.. bıngıl bıngıl kilolarımızı göndermeye devam
yani durmak yoook
o yağlar gidecek o kadar 
bir de mesela insan kendisinin iştahını açan şeyleri bilir.. tatlı seven biri ben tatlı ile zayıflayacağım deyip sadece tatlı yiyerek ama az yiyerek de verebilir.. sevdiği yiyecekle zayıflamış olur hem ne güzel ama yedikçe yiyesi geliyorsa bence o yiyeceği yavaş veya hızlı durumuna göre uzaklaştırmalı..yoksa bir sonraki öğünü beklemekle geçer diyeti bu da açlık hissini besler de besler ki ne kötü
burada amaç size yemeği daha az hatırlatmayacak şeyleri kullanmak.. tabi bu hemen diyetin ilk zamanlarında olmaz.. zamanla nefsiniz beyniniz gayretinizle belli bir zaman alarak terbiye olacak 
ikram mı var.. herkesin senin diyet yaptığını bilmesini istemiyor musun..reddedemeyeceğin bir ortam mı.. öyleyse ucundan al.. diyette olduğunu söyleme.. günü gelecek seni çubuk kıraker gibi görecekler şok olacaklar..o günler de gelecek..hem de hiç kimse farketmeden olacak
daha güzel 
vereceğiniz kiloların büyük kısmı hızlı ağır kimilerinin deyimiyle sağlıksız bu dediği diyetlerle çabuk verilip motive olunmalı.. sonlara doğru ise geçen süre zarfında sağlıklı pişirme,beslenmenin püf noktaları itinayla öğrenilmiş olup hayatımıza geçiriliyor
bu zamanda vücut birkaç kilo alacak tabi gayet normal .. panik yok daha besleyici diyet listemize devam .. 
ve kiloları vermek istiyorsak bunun sebebi kendimiz için olacak bir başkası değil.. eğer bir başkası için veriyorsanız bunu derhal kendiniz içine çevirin lütfen
( kiloluyken kendini eve kapatıyorsan yine kendin için olmalı.. bir başkası için niye olsun ki
"ben"cil olun lütfen
)
şunu ye bunu ye diye bir şeyler söylemek istemiyorum çünkü bunlar birinci dereceden kişisel tercihlere giriyor.. kişiden kişiye göre çok değişken şeyler..
eğer sizlere cesaret verebilmişsem daha ne isterim arkadaşlarım
tabi benim de bugün kilo vermeye devam günümün ilk günüydü.. hadi bakalım başlayıp bitirelim şu işi
her birimize sağlıklı ve incecik günler... :)

şöyle çok kısa bir geçmişten bir şeyler aktarayım sizlere.. kilo problemi benim hayatımı ele geçirmiş biri olan biri olarak hatta şunu da söyleyeyim ben ilk ciddi kilo verme diyetimde anoreksiya ya yakalanmış biriyim.. (oradan çıkıp da yok şöyle yok böyle diye laf söyleyen olursa cahilliğine vereceğim

elimden gelse de gecelerce ağlayıp kendini yemeğe veren,eve kapatan, insanlara yanlarında olup destek olabilsem, onlara yapabileceklerini anlatabilsem,destek olsam.. o psikoloji nasıldır çok çok iyi biliyorum..şimdi aklıma gelince,o hisleri hatırlayınca bile ağlamaklı oluyorum..
arkadaşlarım kendimce sizlere naçizane bir kaç tavsiye vereyim. (tabi bazıları kişiden kişiye değişebilir ama benim için böyle )
ne demiştim umutsuzluğumuzu geçeceğini bilerek kısa süreli yaşayalım

yani "umutsuzluğumuzu bile umutla yaşayalım" demek oluyor bu

ben arada mesela elma diyeti yok patates diyeti filan yararlı buluyorum. bu bir iki gün benim midemi,nefsimi,beni,irademi terbiye açısından çok yararlı oluyor.. (ama kendini aşırı zorlamaya başlayınca orada bitirilecek ki başka şeylere açlık artmasın

metabolizma hızlandırırmış diye bol acı bol baharatı doldur ..sakın ha.. yok öyle bir şey

bence daha yalın şeyler yemek iştahı frenliyor,lezzet algısını törpülüyor,böylece de sürekli yemek düşünmüyor insan ...
hızlı verilen kilolar hızlı alınır vs. bu doğru ama bunun sebebi yağdan değil kastan sudan kaybediliyor hikayeleri değil..sebebi doğruca eski yeme alışkanlıklarına geri dönmek.. eğer sağlıklı beslenme nasıl olur bilip uygularsa hiçbir problem yok yani

bir de yemek,yeme kültürü,lezzet algısı tamamen öğrenilen bir şey.. bir bakmışız sevmediğimiz bir besin bir gün favorimiz olmuş..

bol bol incecik günlerimizi hayal edelim..

mümkünse sosyal ortamlardan uzaklaşıp bireysel akivitelere yönelelim

yok dukan,yok karatay vs.(ben bunların kitaplarını hep aldım okudum uyguladım bıraktım tekrar uyguladım mesela ) canınız hangi diyeti çekiyorsa deneyin..

diyetlerin biri bitip biri başlarken o bitip de başlama arası var ya hani

bir de mesela insan kendisinin iştahını açan şeyleri bilir.. tatlı seven biri ben tatlı ile zayıflayacağım deyip sadece tatlı yiyerek ama az yiyerek de verebilir.. sevdiği yiyecekle zayıflamış olur hem ne güzel ama yedikçe yiyesi geliyorsa bence o yiyeceği yavaş veya hızlı durumuna göre uzaklaştırmalı..yoksa bir sonraki öğünü beklemekle geçer diyeti bu da açlık hissini besler de besler ki ne kötü

ikram mı var.. herkesin senin diyet yaptığını bilmesini istemiyor musun..reddedemeyeceğin bir ortam mı.. öyleyse ucundan al.. diyette olduğunu söyleme.. günü gelecek seni çubuk kıraker gibi görecekler şok olacaklar..o günler de gelecek..hem de hiç kimse farketmeden olacak

vereceğiniz kiloların büyük kısmı hızlı ağır kimilerinin deyimiyle sağlıksız bu dediği diyetlerle çabuk verilip motive olunmalı.. sonlara doğru ise geçen süre zarfında sağlıklı pişirme,beslenmenin püf noktaları itinayla öğrenilmiş olup hayatımıza geçiriliyor

ve kiloları vermek istiyorsak bunun sebebi kendimiz için olacak bir başkası değil.. eğer bir başkası için veriyorsanız bunu derhal kendiniz içine çevirin lütfen

( kiloluyken kendini eve kapatıyorsan yine kendin için olmalı.. bir başkası için niye olsun ki

şunu ye bunu ye diye bir şeyler söylemek istemiyorum çünkü bunlar birinci dereceden kişisel tercihlere giriyor.. kişiden kişiye göre çok değişken şeyler..
eğer sizlere cesaret verebilmişsem daha ne isterim arkadaşlarım

tabi benim de bugün kilo vermeye devam günümün ilk günüydü.. hadi bakalım başlayıp bitirelim şu işi

her birimize sağlıklı ve incecik günler... :)
Son düzenleme: