???

melina1

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
1.039
1.463
Mehaba arkadaşlar sinirlendim buraya yazıyorum hata bendemi degilmi size sorayım dedim ben çalışıyorum annem ramazan hazırlıklarına yardım etmiyorum bulaşıgı yıkamıyorum diye kızıyor ben aksam 9 da işten geliyorum eve gelin ve kardeşim ve cocuklarda var gelinin elini hiç bir işe surdurmez ama kırılmasın diye annem iş yapmıyosun diye bana yuklenir haftadır ramazada annemin suratı beş karış yardım etmiyorum diye ki yıllardır ramazanlarda mutfaktan çıkmayan bulaşıkları yıkayan bendim gelinin hiç bir işe el surdugu yok işi politikayla yurutuyor çok uyanık yazları 3 ay bizde kalırlar yemeklerini yerler çekilirler odalarına işler hep bize kalıyor burda suçlu annem biliyorum ama sizce ne yapabilirim bana bir fikir verseniz

Bu analari anlamak zor benimki de gelinim olsa ona her seyi alirim diyor.
Niye yazin 3 ay size gelip sizi hizmetci gibi kullaniyorlar ki hicbir seye elinizi surmeyin anneniz agirlasin gelini ve oglunu sizde onlar gibi odaniza cekilin.

Mehaba arkadaşlar sinirlendim buraya yazıyorum hata bendemi degilmi size sorayım dedim ben çalışıyorum annem ramazan hazırlıklarına yardım etmiyorum bulaşıgı yıkamıyorum diye kızıyor ben aksam 9 da işten geliyorum eve gelin ve kardeşim ve cocuklarda var gelinin elini hiç bir işe surdurmez ama kırılmasın diye annem iş yapmıyosun diye bana yuklenir haftadır ramazada annemin suratı beş karış yardım etmiyorum diye ki yıllardır ramazanlarda mutfaktan çıkmayan bulaşıkları yıkayan bendim gelinin hiç bir işe el surdugu yok işi politikayla yurutuyor çok uyanık yazları 3 ay bizde kalırlar yemeklerini yerler çekilirler odalarına işler hep bize kalıyor burda suçlu annem biliyorum ama sizce ne yapabilirim bana bir fikir verseniz

Büyük ihtimalle bu hiç bir şeye dokunmayan gelinden daralmıştır annen, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yapıyordur. Üç ay sizde kalıyorlarsa yorulmuştur, daralmıştır kadın haklı olarak. Sende haklısın ama idare et derim, mübarek gün kırma anneni, birazcık yardım et. Sorunu sen değilsin gibi geldi bana

gelini cok kıymetlı asla ona iş yaptırmaz uzerine titrer ki ezilen ben oluyorum haksızlıklara tahammulum olmuyor benim gelin hayatta mutfaga giripte iş yapmaz butun işler bize kalır ve annem ona bişey diyemez hep bana yuklenir eskiden ustt katta yaşıyorlardı mutfakta ben ve annem yemek yaparız bulaşık yıkarız ama hep ben suçluyum ben yardım etmedim oluyo sana hakkımı helal etmem diyo bişey olsa gelini bişey yapmaz hep el ustunde annem hep beni ezer sıkıldım bu durumdan

Bence is bölüsumu yapin siz olsun bitsin. Gelin de isini biliyor. Oh bulmus yagli kapiyi..

Yenge demediğinize göre aranız iyi değil. Anneniz size bulaşık için kızdığında yengenizden destek isteyin beraber mutfağa girin.

ben kardeşimden 6 yaş buyugum gelin benden 7 yaş kucuk yenge falan diyemem anca gelin derim yani ama ben haksızlık yapmadımki ona hiç gelin gelmiş olabilir ama ortada hak adalet olmalı haksızlıklara tahammulum yok perde arka yuzu ne olabilirki olsa hatam olsa keşke annem butun herşeyi ustleniyor ona iş buyuramaz banada ses edersen birdaha gelmezler yegenlerini sana göstermez diyo ve annemle gelin iyi konuşur anlaşırlar gelin politikayla herşeyi hallediyor annem gibi herşeyini karşılayanı bulmuş uyanık işte busefer annem butun işleri yapamıyor bana yukleniyor suçlu ben oluyorum

gelini cok kıymetlı asla ona iş yaptırmaz uzerine titrer ki ezilen ben oluyorum haksızlıklara tahammulum olmuyor benim gelin hayatta mutfaga giripte iş yapmaz butun işler bize kalır ve annem ona bişey diyemez hep bana yuklenir eskiden ustt katta yaşıyorlardı mutfakta ben ve annem yemek yaparız bulaşık yıkarız ama hep ben suçluyum ben yardım etmedim oluyo sana hakkımı helal etmem diyo bişey olsa gelini bişey yapmaz hep el ustunde annem hep beni ezer sıkıldım bu durumdan
Gelin ne ya yenge demeniz gerekmiyor mu?

ben kardeşimden 6 yaş buyugum gelin benden 7 yaş kucuk yenge falan diyemem anca gelin derim yani ama ben haksızlık yapmadımki ona hiç gelin gelmiş olabilir ama ortada hak adalet olmalı haksızlıklara tahammulum yok perde arka yuzu ne olabilirki olsa hatam olsa keşke annem butun herşeyi ustleniyor ona iş buyuramaz banada ses edersen birdaha gelmezler yegenlerini sana göstermez diyo ve annemle gelin iyi konuşur anlaşırlar gelin politikayla herşeyi hallediyor annem gibi herşeyini karşılayanı bulmuş uyanık işte busefer annem butun işleri yapamıyor bana yukleniyor suçlu ben oluyorum
Misafir olarak gördüğü için annen gelinine iş yaptırmak istemiyor olabilir siz de 3 ay idare etseniz bir şey kaybetmezsiniz.

Şimdi gelin, 2 çocuk, kardeş, anne,ben, varsa baba.. nüfus kalabalık. Yapılacak iş çok olur. İş bölümü yapalım diyebilirsin annene. Yeğenlerini göstermez derse annen göstermezse göstermesin de gitsin. 3 ay boyunca ben o kadar kişiyi idare edemem işin doğrusu. Akşam 9da geliyorsam kendimi bile zor idare ederm hatta. Ben yapmam kim ne diyosa desin yatar uyurum en kötü. Herkes topluca yaparsa ancak öyle işin ucunu tutarım. Senin yerinde olsam dediğim gibi sallamazdım bedduaları vs

ama şimdi o geline sor annenden kötüsü yoktur ne de olsa adı kaynana.. ne demek yemek yeyip odasına çekilmek orası 5 yıldızlı otel mi? nasıl dayanıyorsunuz aklım almıyor ben olsam "hadi bakalım bu akşam bulaşıklar ellerinden öper" derdim.. çocukları göstermemekle tehdit etmesi de sıkar biraz kusura bakmasın.. iyi o zaman çocukları bahane ederek her haltı yaptırsın annene yazık değil mi?

X