Koç & Yükselen Koç
Planladığın bir iş, bir başvuru ya da yolculuk beklemeye alınabilir. Belgelerde eksikler, vize süreçlerinde pürüzler çıkabilir. En çok dikkat etmen gereken konu ise iletişim tonu. Masum bir cümle bile abartılı ya da ters anlaşılabilir. Uzun yolculuklarda rötarlar, bavul karışıklıkları gündeme gelebilir. Eski bir borç, unutulmuş bir ödeme ya da eşinle ortak paranla ilgili konular yeniden açılabilir.
Boğa & Yükselen Boğa
Ortak finansal konular bir anda karışabilir. Partnerinin gelirinde belirsizlik, kredi ödemelerinde aksama, miras ya da nafaka dosyalarında gecikme olabilir. Bastırdığın finansal korkular yüzeye çıkabilir. Eski partnerden haber almak, geçmiş bir kıskançlık meselesinin tekrar canlanması mümkün. Büyük yatırımlar, kefillikler ve yeni ortaklıklar için uygun bir zaman değil.
İkizler & Yükselen İkizler
İletişim kazaları bu dönemin ana teması. Partnerinle “A dedim, sen Z anladın” denecek türde yanlış anlamalar olabilir. Sözleşmeler, eğitim programları, mail trafiği, toplantılar… hepsini iki kere kontrol et. Bilgisayarda çökme, projelerde gecikme, arkadaş ortamında dedikodular da görülebilir. Sağlıkta ertelediğin bir konu varsa, şimdi sinyal verebilir.
Yengeç & Yükselen Yengeç
İş yerinde raporların, teslimlerin, angaryaların arttığını hissedebilirsin. “Ben öyle demedim ki” tartışmaları yaşanabilir. Diyet-spor rutinleri bozulabilir. Karaciğer-kalça bölgesi daha hassas olabilir. Evcil hayvanlarla ilgili sorumluluklar veya rutin değişiklikleri aksayabilir. Eski bir flörtün aniden belirebilir. Çocuklar varsa, iletişimde kırılganlıklar gündeme gelebilir. Yaratıcı işlerde geçici bir durgunluk olsa da bu eski projeleri düzeltmek için iyi bir zaman.
Aslan & Yükselen Aslan
Yeni tanıştığın biri abartılı konuşabilir, beklenti büyütebilir. Yaratıcı projelerde ilham kaybı değil, aslında revizyon ihtiyacı vardır. Çocuklarla ilgili eğitim veya inanç konularında minicik bir konu abartılabilir. Eğlence planların ertelenebilir. Aile içinde geçmiş bir kırgınlık, gizli bir konu veya eski bir sır yeniden gündeme gelebilir. Ev-iş ödemelerinde gecikme yaşanabilir.
Başak & Yükselen Başak
Aile içinde felsefi veya ahlaki konularda “Benim doğrum bu” tarzı tartışmalar olabilir. Taşınma, ev değişikliği, gayrimenkul yatırımı için hatalı fırsatlar gelebilir. Evdeki elektronik cihazlar arıza çıkarabilir. Araç, telefon, bilgisayar konularında beklenmedik masraflar olabilir. Kardeşlerle veya kuzenlerle eski bir para konusu yeniden gündeme gelebilir. Kısa seyahatlerde aksilikler görülebilir. En önemlisi: imzaları iki kere kontrol et.
Terazi & Yükselen Terazi
İyi niyetle söylediğin bir söz bile yanlış anlaşılabilir. Kardeşler, komşular veya yakın çevre ile fikir ayrılıkları olabilir. Kısa yolculuk planları aksayabilir. Aracın bakımlarını ihmal etme. Bilgi kirliliği çok fazla olacağından duyduğun her söze inanma. Eski bir harcama, unutulmuş bir borç yeniden karşına çıkabilir. Yeni iş başlangıçları için retro sonrası daha uygun.
Akrep & Yükselen Akrep
Harcamalarda abartı, iyimserlik ve “Nasılsa hallederim” duygusu artabilir. Gelir-gider dengesini sorgulama zamanı. Bir değeri, bir alışkanlığı, bir yatırımı neden sürdürdüğünü yeniden düşünürsün. İnsanlar seni yanlış anlamaya daha yatkın olabilir. Eski bir takıntı veya konu gündeme dönebilir.
Estetik, saç rengi, büyük değişimler için uygun değil. Zihnin dedektif gibi çalışsa da yanlış ipuçlarını birleştirme riskin yüksek. Sadece bilgi topla, karar verme.
Yay & Yükselen Yay
Dil sürçmeleri, dobra iyimserliğin yanlış anlaşılması, büyük sözlerin sonradan ağırlık yapması mümkün. Enerjin dalgalanabilir, uyku düzeninde bozulmalar olabilir. Yeni imaj çalışmaları, yeni projeler, büyük sunumlar için retro sonrası daha uygun. Rüyaların yoğunlaşabilir. Arkandan konuşuluyormuş hissi artabilir. Gizli düşmanlarla ilgili farkındalıklar da yükselebilir. Terapi, meditasyon, bilinçaltı çalışmaları için ise mükemmel zaman.
Oğlak & Yükselen Oğlak
Planlarında görünmez bir el varmış da seni geciktiriyormuş gibi hissedebilirsin. Arkadan dönen konuşmalar kulağına gelebilir. İnançların, hayat görüşünle ilgili derin sorgulamalar yapabilirsin. Rüyaların daha sembolik hale gelir. Eski bir arkadaşla ilgili bir konu, bir kriz veya bir yanlış anlama yeniden gündeme taşınabilir. Gruplar, dernekler, ekip çalışmaları içinde görünmeyen pürüzler olabilir. Gelecekle ilgili hedeflerinde bir revizyon dönemi.
Kova & Yükselen Kova
Arkadaş çevrende iletişim trafiği dağılabilir. Büyük planların, sosyal projelerin, ekip çalışmaların ertelenebilir. Bir arkadaşının verdiği sözün aslında boş olduğunu fark edebilirsin. Kalabalık davetlerde, organizasyonlarda aksilikler görülebilir. Yeni bir gruba dahil olmak, derneğe üye olmak için doğru zaman değil. Geçmiş bir projede yaptığın bir hata ortaya çıkabilir. Toplumsal imajınla ilgili bir konu revisyon isteyebilir.
Balık & Yükselen Balık
İş yerinde kafa karışıklığı, patronla iletişimde belirsizlikler olabilir. Kariyer hedeflerini sorgularsın: “Bu beni besliyor mu, yoksa yön mü değiştirmeliyim?” Toplumsal imajla ilgili yanlış anlaşılmalara dikkat et. Hukuki veya akademik konularda gecikmeler olabilir. Yurt dışı planların varsa, evraklarda eksik ortaya çıkabilir. Geçmişte inandığın bir felsefe artık seni tatmin etmeyebilir. Eski bir eğitim dosyasını tekrar bitirmen gerekebilir.
Retro’nun Gerçek Daveti
Merkür retrosu, gökyüzünün bize söylediği tek bir şey var gibi:
“Yeniye koşma. Eskiyi düzelt.”
Bu dönem; yavaşlamanın, derin düşünmenin, iletişimde nezaketi hatırlamanın ve planlarını sağlamlaştırmanın zamanı.
Gökyüzünün ritmine kulak veren herkes, retro bittiğinde bir şeyleri daha doğru, daha sağlam, daha bilerek başlatabilir.