9 Ağustos 2025 Kova Burcunda Dolunay - Etkileri

9 Ağustos 2025, KOVA Burcu’nda DOLUNAY; Kalpleri Terazi’ye Koyma Zamanı!​

Lisa-Lach-Nielsen-770x510.jpg

9 Ağustos 2025 günü İstanbul’a göre 10:54’de DOLUNAY adını verdiğimiz Güneş-Ay karşıtlığı tam halini alıyor. DOLUNAY haritasını yorumlarken aşağıdaki göstergeleri dikkate alıyorum;

• Ay Kova Burcu’nun 17 derecesinde ve 4. ve 5. evlerin sınırında
  • Güneş Aslan Burcu’nun 17 derecesinde ve 10. ve 11:evlerin sınırında
  • Terazi’nin kefeleri Ay ve Güneş’e T-Kare yapıyor; Lilith affetmeyi bilmeyen, her şeyi mantıkla ölçen Zuben-El Schemali ile, Juno ise ödenecek bedeli gösteren Zuben El Cenubi ile kavuşuyor.
  • Yükselen Noktası, 12 derece Terazi. Yöneticisi Venüs MC’de Jüpiter ile kavuşuyor ve Sirius Jüpiter’e eşlik ediyor.
  • Venüs – Jüpiter – Sirius üçlüsü, Terazinin Kefeleri ile Kavuşan Lilith ve Juno’ya üçgen açı yapıyorlar.

9-13 Ağustos arasında insanları sokağa döken, toplumların vicdanını rahatsız eden tüm konular masaya yatacaktır.
Dünyevi olarak bir hesaplaşmanın başlaması, adaleti kendine yontmaya çalışarak herkese hesap kesenlerin, haksızca zulme uğrayanlar ve onların yanında olanlar ile karşı kaşıya gelmesi zamanı! Uzun zamandır devam eden ve göz yumulan uluslararası ve yerel adaletsiz uygulamalar konusunda gösterilen tepkiler artık çığ halini alabilir.
Gölgede kalanlar aydınlıkta görülecek, kimin ne olduğundan ve neye hizmet ettiğinden kimsenin şüphesi kalmayacaktır. Bu dönemde yaşananlar herkesin aklında ve kalbinde yer bulacak, şimdi ve gelecekte alınacak kararları ve atılacak adımları bu günlerin ortaya koyduğu hakikatler belirleyecektir.

Yalnız sosyal düzlemde değil, kişisel düzlemde de kalplerimizin kefeye konulma ve hakikatle yüzleşme zamanıdır.

Bu süreçte hangi konular önümüze gelir;

• Kendimi başkalarından üstün gördüğüm ve insanların haklarını, duygularını ve ihtiyaçlarını dikkate almayarak davrandığım konular var mı?
  • Bana yapılmasını doğru bulmayacağım, rahatsız olacağım şeyleri başkalarına yapıyor muyum?
  • Vicdanımı ve aklımı dengede tutabiliyor muyum? Duygusallık yüzünden önemsediğim ya da kendime yakın gördüğüm birilerini fazla kayırıyor ve bu yüzden başka birilerine ya da kendime haksızlık ediyor muyum? Yahut da tarafsız ve pratik olmaya çalışırken duygusuz ve insafsız olduğum yerler var mı?
  • Kurallar ve kanunların insanları korumak için olduğunu ama yine insani olanı yapmak için bazen kuralları esnetmek gerektiğini biliyor muyum? Bir kuralı çiğnememek, otoritemi korumak ya da otoriteye karşı gelmemek için birlerine zarar verecek tercihler yapıyor muyum?
  • Kim olduğumun, ne hissettiğimin ve istediğimin farkında mıyım? Yoksa sadece olması gerektiğini düşündüğüm şeyler üzerinden davranıyor ve belli bir role mi bürünüyorum?
  • İnsanların bana üstlendiğim role, taşıdığım tanıma göre davranmasını bekliyor ama ben bunun içini dolduracak şekilde davranmaktan kaçınıyor muyum?
  • Birilerinin haksızlığa uğradığını görüp de sessiz kaldığım, kendi çıkarımı gözettiğim durumlar var mı?
  • Geçmişte bir konuda zarar gördüğümü, ezildiğimi, haksızlığa uğradığımı düşündüğüm için, herkesi kendime borçlu olarak gördüğüm ve sürekli birilerine bedel ödetmeye çalıştığım yerler var mı? Kendime acımak ve bitmeyen bir kızgınlık nedeniyle sürekli ayrıcalık istiyor ya da ceza kesiyor ve zulmeden durumuna ben düşüyor muyum?
  • Etrafımda belirli bir konumu, tanımı, rolü üstlenmiş gibi duran insanlar, buna uygun davranıyorlar mı? Çevremde bulundurduğum kişilerin samimi ve hakiki halini görüyor muyum? Onların neyi hak ettiğine karar verirken sadece bulundukları konuma ve taşıdıkları rollere mi bakıyorum?
  • Birilerinin benden daha üstün, özel veya ayrıcalıklı olduğunu sorgulamadan kabul ettiğim, kendimi fazla geri çektiğim, kendi hakkımı çiğnediğim ve çiğnettiğim konular var mı?
  • Birilerinin beni ezdiği, kullandığı, manipüle ettiği, kendi sorunlarını büyütüp benim hak ve ihtiyaçlarımı görmezden geldiği durumlar var mı? Ben bunların farkında mıyım? Merhamet, utangaçlık, kötü görünme kaygısı gibi nedenlerle, birilerinin sınırlarımı çiğnemesine sessiz kalıyor muyum?

Bu dönemde unutmamamız gerekenler ve alacağımız öğretiler;

• Vicdanın sükut ettiği yerde adalet olmaz. Adaletin işlemediği yerde de vicdan kalmaz; insanlar birbirlerine düşerler. Yani terazinin kefeleri aklı ve duyguyu dengeye getirmeli, onları birbirinin bekçisi yapmalıdır.
  • Ödüller ve bedeller, yapılana göre olmalı, herkes hakkını almalıdır. Fazla merhamet daha fazla zulme ve maraza yol açacaksa, ceza kesilmelidir. Cezanın boyutu durumu dengeye getirmekten çıkıp eziyete dönüşecekse, sınır bilinmelidir.
  • Bir zaman belli bir konuda zarar görmüş ya da sıkıntı çekmiş olmak bizi bütün günahlardan aklamaz ve artık her istediğimizi yapmak hakkını vermez. Mazlumdan zalime geçmek çok kolaydır. Böyle yapana dur demek de haktır!
  • Adalet tarafsızdır. Benden olan ve olmayan diye bir ayrım bilmez. Kendini ve kendine ait gördüklerini kayırmak diye bir şey adalete sığmaz.
  • Hakikati her zaman göremeyiz. Ancak içimizde bir şey neyin ne olduğunu bilir. Zira her varlığın yapıtaşlarında Yaratan’ın kodları vardır! Hak arayan her insan dönüp kalbine bakmak ve duracağı yeri tüm evreni var eden bu kodlara göre saptamak zorundadır.
  • İnsan en büyük haksızlığı daima kendi özüne yapar! Özüne saygılı olan insan, haksızlık etmekten önce kendi için sakınır. Kendisine yapılan haksızlığa gereğince karşı koyar. Hakkını alamadığı zaman zalim olmaz. Kendi değerini ve saygınlığını da başkalarından alabildikleri ile ölçmez.
  • Hak haktır! İnsan bilmese de Halik bilir.

chr2.webp

KOÇ veya Yükselen KOÇ: Attığınız adımlara dikkat edin. Hırs, rekabet güdüsü, yenişme ihtiyacı ya da yoğun bir tutku veya haz düşkünlüğü nedeniyle yapacağınız tercihlerin, size kaybettireceği şeyleri hesap edin! Cazip gelen her deneyime önce atlayıp sonra düşünmeyin. Kimi veya neyi yıkacağınıza bakın. Size zalimce davranmış, canınızı yakmış olanlardan hesap sorma meselesine de kendinizi fazla kaptırmayın. Abartıp kendinizi de haklı olduğunuz zeminleri de yakma ihtimaliniz olabilir.

BOĞA veya Yükselen BOĞA: Dostunuzu düşmanınızı bilin! İnsanları yanlış değerlendirdiğiniz durumları fark edin. Birilerinin size haksızlık ettiği, iyi niyetinizi suistimal ettiği halleri görmezden gelmeyin. Bir işbirliğini, ilişkiyi, ortaklığı kurarken ya da devam ettirmeye çalışırken, dengeyi ve adaleti iki yönlü gözetin. Alışkanlıklar yüzünden hak etmediğiniz muameleye eyvallah etmeyin. Eğer birilerine haksızlık eden, yanlış tarafta duran sizseniz bunu da görün. Sorumluluklarınızı yerine getirirken, tarafsız olun ama duyarsız ve merhametsiz olmayın.

İKİZLER veya Yükselen İKİZLER: Çalıştığınız yeri, iş yapma şeklinizi, gündelik hayat içinde sizden beklenenleri ve sizin başkalarından beklediklerinizi gözden geçirin. Adil ve uygun olmayan unsurları görmezden gelmeyin. Sorumluluklarınızı taşırken, yetkilerinizi kullanırken özenli ve dikkatli olun, haddi aşmayın. Haddini aşanlara da dikkat edin. Bedeninize ya da bir şekilde kendinize zarar veren tercihlerden de uzak durun. Dürüstlükten uzaklaşmayın. Birileri sizi desteklesin ya da dışlamasın diye, gördüğünüzü, bildiğinizi saklamayın.

YENGEÇ veya Yükselen YENGEÇ: Arzularınızı ve kızgınlıklarınızı vicdanınızın kefesine koyun. Haklı çıkmak, kazanmak, ayrıcalık elde etmek için uğraşmayın. Haklı olduğunuzu ya da neyi hak ettiğinizi önce siz bilin. Yaptığınız her şeyi kendinize saygınızı gözeterek yapın. Harcamalarınıza dikkat edin. Borçlar alacaklar konularında duygularınızı değil mantığınızı kullanın. Temiz bir başlangıç için ödemeniz gereken bedeller ya da vazgeçmeniz gereken kazanımlar varsa bunlar için üzülmeyin.

ASLAN veya Yükselen ASLAN: İlişkilerinize, aidiyetlerinize, özel hayatınızı ve evinizi ilgilendiren meselelere dengeli ve adil yaklaşmaya önem verin. Kimsenin sizi şımartmasını beklemeyin ama hakkınızı isteyin. Kimseye hak ettiğinden fazlasını vererek şımartmayın ya da böyle sevilmeyi beklemeyin. Ebeveynlerinizle ilişkilerinizi gözden geçirin. Orada sizin tüm bağlarınıza bakış açınızı etkileyen ipuçları bulabilirsiniz.

BAŞAK veya Yükselen BAŞAK: Hayal ettikleriniz ya da içinizden geçirdikleriniz ile gündelik hayatın somut gereksinimleri arasında bir denge kurmaya çalışın. Kendinizi feda etmeden, görevlerinizi de ihmal etmeden davranmanın güzel bir dengesini bulmak için gayret edin. Sözlerinizi ve davranışlarınızı özenle seçin. İnsanların size nasıl yaklaştıklarını da görün ve tanımlayın. Kimse hakkında kendinizi kandırmayın. Herkesi hakikatte olduğu yere yerleştirin.

TERAZİ veya Yükselen TERAZİ: Önünüze çıkan fırsatları makul ve mantıklı bir şekilde değerlendirin. Çılgın tekliflere ya da parlak yükseliş ihtimallerine dikkatle bakın. Bir çıkış yakalamak, büyük bir başarı kazanmak arzusu ile yaşayabileceğiniz zorlukları görmezden gelmeyin. Bütün alış verişlerinizde soğukkanlı ve adil davranın. Kendinizi küçümsemeyin, kimsenin size iyilik yapmayacağını, verilen her şeyin hak edilmesi gerekeceğini bilin. El uzattığınız işlerde sınırlarınızı ve haddinizi de bilerek hareket edin.

AKREP veya Yükselen AKREP: Kendinizle ve hayatınızda olup bitenle yüzleşme zamanınız. Hak ettiklerinizi alacağınız, herkese de hakkını vereceğiniz bir dönem gelmiş. Hayat size hakikati görme imkanı verecek ve seçenekler sunacak. Bilginizi, gücünüzü ve imkanlarınızı tarafsız, adil ve insaflı bir şekilde kullanırsanız, her anlamda siz karlı çıkarsınız. Ama unutmayın bu bir dirayet ve dürüstlük sınavı! Eğer kibirli ve kendine çıkar sağlamaya çalışan şekilde hareket ederseniz, size de zarar verecek bir döngüye düşersiniz.

YAY veya Yükselen YAY: Neyin doğru neyin yanlış olduğunu kalbiniz biliyor. Kendinizi olmasını istediğiniz şeyler yönünde kandırmaya, ya da insanları düşüncelerinizle manipüle etmeye kalkmayın. Dürüst bakın, cesur olun, onurlu olanı seçin ama uygularken mantıklı ve tarafsız davranın.

OĞLAK veya Yükselen OĞLAK: Maddi konularda kafanızı kullanmanız gereken bir zaman. Çevre koşullarından kaynaklanan olumlu olumsuz ihtimalleri analitik bir gözle değerlendirin. Olumsuz beklentilerle kendinizi geri çekmekten de aşırı iyimser tahminlerle fazla açılmaktan da geri durun. Abartılı harcamalar yapmayın. Ama aza tamah edip çoğa ziyan da vermeyin!

KOVA veya Yükselen KOVA: Etrafınızda çok duygusal insanlar var. Siz ise duygular yerine olması gerekenlerle ilgili görünüyorsunuz. Yetki ve karar hakkının sizin elinizde olduğu durumlara adil ve merhametli yaklaşın. Katı kurallarla değil, ince bir kavrayışla davranmaya cesaret edin. Ancak insanları anlamaya ya da sizden bekleneni yapmaya çalışırken kendi ihtiyaç ve duygularınızı da ihmal etmeyin.

BALIK veya Yükselen BALIK: Bu aralar kendinizi göstermek, neler yapabileceğinizi ispat etmek ya da alanınızı korumak ve başarılarınızın keyfini çıkartmak istediğiniz bir dönemdesiniz. Ancak kendinizi fazla manipüle etmeyin. Dolmayın ve dolduruşa gelmeyin! Ya siz önemli kararların arifesindesiniz ya da sizinle ilgili bazı değerlendirmeler yapılacak ve kararlar alınacak. Bu sürece makul ve mantıklı bakmaya, içinizde sakin ve soğukkanlı kalmaya özen gösterin.

chr2.webp

2026 Şubat'da ki Tutulmaların sinyallerini almaya başlıyoruz,toplumsal olayların psikolojimize hayallerimize etkilerini daha fazla düşünüp varoluşumuzu sorgulayabiliriz.Neden buradayım, amacım ne?
(Spiritüel Astroloji bunun cevabını hatırlamaya yardım edecek en büyük araçtır, çünkü konusu yaşamda ki amacımız ve bu yolda karşılaşacağımız diğer unsurlardır)

Toplumda ki duruşumuz kendimizi tanımlarken kullandığımız kelimelerin (meslek inanç soyadı siyasi görüş etnik köken roller gelir vs) bizi ne kadar yansıttığı bunlara verdiğimiz önem yine bu dönemin konusu
Ben mesleğim soyadım dışında kimim?

Kimligimizi oluşturan yönelimlerimiz yeteneklerimiz insani duygularımız bağ kurma şeklimize bakıp birseyler yanlış gidiyor gibi hissediyorsak,bulunduğumuz grup ilişki bizi yansıtmıyorsa değişiklik yapmak icin geç değil.Onay sevgi almak icin kurban bilincinin içinde oturuluyorsa eylül ayında buralar tetiklenecektir

Özgürlüğe giden yolun önündeki engeller bahaneler korkular ortadan kalkabilir güneşiniz nerede parlasın istiyorsanız oraya yönelebilirsiniz "Artık Ben" diye başlayan olgunlaşmış kararlar yürürlüğe konabilir
Bazı yerlerden el çekebiliriz
Zoraki yürüyen dostluklar enerjisi bitmiş arkadaşlıklar
Belki farklı bir mesafeye geçilir

Aslında kapalı olan ama bizim önünde bekleyerek oyalandığımız değer görmediğimiz aranıp sorulmadığımız varlığımızı sürekli bizim hatırlattığımız Dost Arkadaş Kapıları

Aslında açık olan ama bizim girmediğimiz değer gördüğümüz hatrımızın sorulduğu başarılarımızın takdir edilip dertlerimize nefes olan Dost Arkadaş Kapıları

İnsanoğlu,
Neden bekletildiği kapılara emek verirde
Zaten açık kapılardan geçmez?
Değerli dostları kaybetmeyelim
Bizimle vakit geçirmeyi hakeden kişileri görelim

Bir sandalye verildi bende bu gruptayım dediğimiz ama varlığımızın görülmediği fikrimizin dinlenmediği gruplar gerçekten bizim yerimiz mi?Veya katkısı olacak yetenekli kişilere hakettikleri değeri söz hakkını veriyor muyuz?

Bizi onurlu açık kalpli bir duruşa davet eden KENDİN OL diyen Dolunayın güzel anlaşılmasını dilerim💙

〰️Evren Türeci〰️

chr2.webp

Önümüzde,
Belirsizlik duvar özgürlük? Hangisi var?
Hangisinin içinden geçiyoruz ?

Bu bireysel haritalara göre,kendimizi taşıdığımız bilinç seviyesine göre değişebilir

Doğum haritamızda ki kişi değiliz
O haritalar ilerledi gelişti evrildi
Evet orda bize ait bir yazılım var
Ama o yazılım türlü etkilerle hep güncellendi
Bugünde güncelleme var

Ben X burcuyum huyum böyle demek
Haritamda zaten X açı kalıbı var
Bunlar hep ondan demek
Haritanın doğduğun anda ki halinde kaldığı anlamına gelir,
ki matrix 'de sıkışıp kalmak tamda bu..oysa ki haritan'da türlü çıkış yolları var

İnsan bilinci ile zaten olmayan duvarları
( fikir inanc engel) aşabilir
İnsan bilinci ile belirsizlik denilen halleri
anlayabilir, bunun geçici olduğunu kendine hatırlatabilir
İnsan bilinci ile kendi özgürlüğünü
Kendi gerçekliğinin içinde yaşayabilir

Mars bu etkideyken ( terazide)
Bir savaşı kazanabilmekten ziyade
Bunun icin değer mi ?
Bu mücadeleye gerek var mi ?
Bu durum herkes icin adil mi ?
Uyum ve onay çabası kararlarımı etkiliyor mu?
Diye düşünmek herkese iyi gelir yolu açar

Belli seçimler yapılacaksa
Bu seçimler onurlu ve dürüst bir yaklaşımla olursa
Nezaketli ve içten konuşmalar da yapılırsa
Merkür retrosu sonrası karşıdan korku pompalayan Plüton'un ekmeğine yağ sürmemiş oluruz

Yüzleşmeleri
Onarma şanslarını
Bitiş sinyallerini
Karar alma itkisini
Kendini susturma ama haksız duruma da düşürme
Haydi bu kez farklı olsun ikazlarını dikkate alalım

Harekete geçilsin evet ama ZAMANLAMA önemli
Fikir ve tavsiye alalım ama doğru kişilerden

Astroloji çok kıymetli sonsuz bir bilgi
Bu bilgiyi ben böyleyim diye değil
Ne yapabilirim Ne yaşıyorum
Neyin içinden geçiyorum
Hangi secimim beni bunun içinde tutar
Hangi seçimim beni çemberin dışına çıkarır diye kullanabiliriz

Her gün ay nerde diye bakmak
Burc yorumu??Okumak
Zihnini bu kadar yormak
İşine yaramaz, isleri zorlaştırır

Haritanı anlamak
Nasıl bir gelişim gösterdiğini farketmek
Sıkıştığın yerleri belirlemek
Kuzey yönlü bir ilerleme ile kendi hayırlı rotana geçecek şekilde organize olmak ,işte bu işimize yarar

〰️Evren Türeci〰️

9 Ağustos 2025 Kova Dolunayı ve Etkileri​

Ortalık adeta yangın yeriyken 9 Ağustos 2025 Cumartesi günü İstanbul saati ile 10:53'te Kova burcunun 16.derece ve 59.dakikasında bir dolunay gerçekleşiyor.

1.webp

Dolunayın anlık astrolojik haritasını yukarda paylaşıyorum. Gökyüzünde neredeyse bütün gezegenler temas halinde bulunuyor. Öncelikle bunları sıralamak istiyorum;

- Dolunay yükselen burç yöneticisi Venüs, Jüpiter ile kavuşuma doğru gidiyor ve haritanın tepe noktası Sirius'u işaret ediyor. Dolayısıyla dolunay sonrasındaki birkaç gün içerisinde Venüs, Jüpiter ve Sirius kavuşmuş olacak. Tabi ki bu oldukça pozitif bir fenomen; ancak pozitifin ve negatifin birbirine karıştığı günümüzde, kime ne fayda sağlayacak diye sorarsanız net bir cevap veremeyebilirim. Uykudan uyanabilmek ve safını "iyi"olan tarafa doğrultmak demekle yetinebilirim şimdilik...

- Mars, Uranüs ve Plüton arasındaki "büyük hava üçgeni" devam ediyor. Hava burçlarının ilk derecelerinde konumlanmış bu sert gezegenlerin birlikteliği, hanyayı konyayı anlayabilmek için itici güç sağlıyor. Hem içinde yer kapladığınız düzende, hem de çevrenizi saran canlı ve cansız tüm unsurların niyetlerini algılayabilmek ve bundan sonraki yolculuğa yön çizebilmek adına bu hava üçgeni çok değerlidir. Artık aptalların, cin olmadan adam çarpanların ve aklımızla dalga geçtiğini sanan asalakların üzerine çizgi çekmek için eliniz çok güçlüdür.

- Satürn ve Neptün, her ikisi de Koç burcunun girişinde retro halde birlikte hareket etmeye devam ediyorlar. Bir bakıma kimlik bunalımına sebebiyet veren bu durum, aslında içimizdeki en özgün yapının çıkmasına da vesile oluyor.

Uyanma, aydınlanma, farkında olma, bastırılmış potansiyelimizi keşfetme ve eskiye ait olumsuzlukları dönüştürme hedefli çok destekleyici açılara sahibiz.

- Merkür ve Plüton arasındaki karşıtlığı da yabana atmamak lazım. Her ikisi de retro pozisyonda olan bu iki gezegenin karşı karşıya gelmesi doğru bilinen yanlışları dönüştürmek, maruz kalınan baskıları bertaraf etmek ve tabi kenafir enerjilere sahip kişileri uzak tutmak bir yana, yerin dibine gömmek için de çok değerli destekler sunuyor. Geçmişten veya geçmişe katılıp gitmiş faillerden hesap sorma konusunda elimiz güçlüdür. Açık kalmış yaraların kabuk bağlasa bile intikamı alınmalıdır tezine sahip çıkacağız.

Bu dolunayda denginiz olmayan kim var, kim yok itina ile ayrıştırabilirsiniz. Dengi de geçtim, aklı-vicdanı uçup gitmiş, zorba, varlığı zarar, manipülatif ve aynı çamurun içinde hiç değişmeden kalan kişilere artık bir dur deme vakti gelmiş gibi gözüküyor.

Tek tabanca halinde güçlü, tam ve bütün olma arzusu yükseliyor. Kendinize daha fazla değer vermeyi öğreneceksiniz. Rasyonel bakış açısına girmeyen hiçbir olasılığa geçit vermemeye çaba göstereceksiniz. Bahanelerin tükendiği zamanlardan geçiyoruz ve kendi doğrularımıza aykırı gelen tüm yapılara muhalefet etmeyi ve direnmeyi de başaracağız gibi gözüküyor.

Dolunayın yükselen burcu Terazi olduğu için, hayatınızda ayrıcalıklı yere koyduğunuz kişilere karşı daha korumacı ve güvenilir bir yaklaşım sunmaya çalışacaksınız. Adeta aileden gibi gördüğünüz kişiler ön plana çıkacaktır. Bunun dışında herhangi bir güvensizlik emaresi gösterenlere toleransınız esnek olmayacaktır. Dönüşüm ve başkalaşım bu dolunayın temel yapı taşlarını oluşturuyor. "Bana dokunmayan yılan bile yaşama hakkı bulamasın"iradesinde olmaya dikkat edelim. Çok sert enerjiler mevcut ve gerek empati, gerekse affetme gibi kavramlar balon gibi patlayıp gidecektir.

Rasyonel olmayan telkinlerden uzak durmanızı tavsiye ediyorum.

Bir çok ağır gerçeklerle kuşatılmışken "Aslan Kapısı portalı", "Venüs duası", "Jüpiter tılsımı" diye uzayıp giden hurafelerle bir yere varamazsınız.

Bu arada son bir haftadır gündemde olan Aslan kapısının anlamını da araya sıkıştırayım.

"8 ağustos 2025 tarihlerinde aslan kapısı (lion’s gate portal) enerjisi, bu yıl da spiritüel açıdan önemli bir anı temsil ediyor. bu tarih, ruhsal bir dönüşüm, niyetlerin tezahür etmesi ve içsel gücün aktive olması için güçlü bir kapı açıyor. Her yıl 26 Temmuz ile 12 Ağustos arasında süren aslan kapısı enerjisinin zirvesi 08/08 tarihiyle yaşanıyor. sirius’ın güneş ve dünya ile hizalanması bu enerjiyi güçlendiriyor."

Aslan burcunun 15.derecesinde olan Güneş ve Yengeç burcunun 14.-15.derecesinde olan Sirius'un Dünya ile hizalanması söylemi bile gerçeği astronomik olarak yansıtmıyor. 30 derecelik mesafede hizalanma olması mümkün değil; hizalanmak için kavuşum, karşıt, sekstil, kare gibi açılar bile etkin değil...30 derecelik mesafelerde o iki cisim astrolojide birbirini görmez. Aslan kapısı enerjisiyle bakalım ne tür bir düzenek yükleyecekler gündemimize?

2.webp

Türkiye'nin son Güneş dönüşü haritasına göre yerleştirdiğimizde Kova dolunayı haritanın 3.evine düşüyor. Maddeler halinde olasılıkları sıralayayım :

- Lıyakat krizi
  • Diploma skandalları
  • İletişim ve haberleşme alanlarında ifşaatlar
  • Medya alanında çöküşler, görevden el çektirmeler, tutuklamalar, kısıtlamalar
  • Azınlıklar hakkında açılımlar veya çoğunluğu oluşturanların azınlığa düşmesinin idrak edilmesi
  • Ayrışma ve isyan hareketleri
  • Bilhassa elektrik-elektronik ve internet teknolojilerinde kötü niyetli operasyonların ifşa olması (e-devlet skandalları)

Bunları hep birlikte yaşıyoruz, görüyoruz ve maruz kalıyoruz. Nereye evrileceğini görebilmek için Eylül ayındaki tutulmaları beklememiz gerekecektir. T.C tarihindeki tüm normalin dışındaki baskı ve dikta süreçlerinin Balık-Başak akslarındaki etkinliklerde oluştuğunu son bir yıldır tekrarlıyorum. İlkini Mart ayında, Başak burcunda Ay tutulması sürecinde iliklerimize kadar yaşadık. Seçimle yönetime getirdiğimiz "görevlileri" mevcut hükümet hapislere doldurdu. Çünkü Başak görev karşılığıdır. Balık ise kurban bilinci, fedakarlık, teslimiyet sembolizmine karşılık gelir. T.C kurulum haritasında Güney Ay Düğümü 8.derece Balık burcundadır. 7 Eylül 2025 tarihinde Balık burcunun 15.derecesinde bir tam Ay tutulması gerçekleşecek. O tarih yaklaştığında tekrar görüşürüz ama kendi adıma besin ve su ihtiyaçlarımızın sekteye uğramamasını diliyorum. Çünkü artık en temel ihtiyaçlarımız için şükredecek hale geldik.

Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burçlarının +/-5 derecelik yaklaşımlarla 16 derece mertebesinde Güneş'i veya yükseleni olan kişilerde Kova dolunayının idrak getirileri epey sert geçeceğe benzer...

Screenshot_20250803-213616_Instagram.webp

- KOÇ'lar için dolunay kolektif alanda gerçekleşecek. Kurumsal bir yapıdan ayrılma ihtimali, yahut bir mesleki çalışmanın sonuna gelmiş olabilirler ve bazı arkadaşlıklarını gözden geçirmek isteyebilirler. Gerekli gördükleri takdirde de o arkadaşlıkları sonlandırmayı tercih edebilirler. Umut ettikleri bir mesele üzerinde olumlu veya olumsuz bir değerlendirme geliştirmek isteyebilirler

- BOĞA'lar dolunayı toplumsal alanlarında yaşayacaklar. Kariyerleri ile ilgili bir bitiş sözkonusu olabilir. Ayrıca icra ettikleri meslekle ilgili önemli bir farkındalık elde etmelerini bekleyebiliriz. Hem Venüs’ün konumu, hem de Uranüs etkisinden bir süreliğine kurtulmaları sayesinde, şükür ve kabul halinde olmaları mümkündür.

- İKİZLER burçları için çok değerli bir bilinç atlaması yaşanabilir. Daha önce farkında olup da emin olamadıkları bir konuda kesin bir yargıya varmalarına destek olacak bir dolunay sürecindeler..."işte budur" denebilecek bir aydınlanma yaşayacaklardır. Tüm hava burçlarının şanslı olarak değerlendirildiği bu günlerde tek sorun, yönetici gezegen Merkür'ün hala retroda olup Plüton ile karşıt açıda bulunmasıdır. Bedduadan uzak durunuz ki üzerinize dönmesin...

- YENGEÇ burçlarının epey şanslı denebilecek bir dönemden geçtiklerini en başta belirtmekte fayda var. Venüs, Jüpiter ve Sirius kavuşumlarının sizin burcunuzda gerçekleşiyor olması bir ayrıcalıktır. Dolunayın etkisine gelecek olursak; bir miras paylaşımı, devlete olan mali bir yükümlülüğün veya bir kredi döneminin sona ermesi olarak değerlendirilebilir. Kariyer alanından gelebilecek gecikmiş bir tazminat veya alacak da olasılıklar arasındadır.

- ASLAN'lar için evlilikler ve ikili ilişkiler mercek altına alınacaktır. Tamam veya devam denebilecek bir süreçte ilerliyorlar. Keza iş ortaklıkları, danışmanlıklar ve kıran kırana pazarlıklar gündeme gelecektir. Süregelen bir ilişkideki gidişatın belirleneceği etkilerle sınanacaklarını hatırlatmak gerekir. Suçlamalar ve kapanmamış hesapların tekrar gündeme taşınması mümkündür. Sürekli savunmaya geçip kendilerini aklama çabaları için sabır ve güç toplamaları gerekebilir.

- BAŞAK burçları için sağlık ve çalışma ortamıyla ilgili bitişler veya farkındalıklar gündemde olacaktır. Süregelen bir tedavi sona erebileceği gibi bacak damarlarında ortaya çıkan rahatsızlıklar, dolaşım sorunları, kramplar, kasılmalar, kanda pıhtılaşma sorunları, bilek burkulmaları gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Ayrıca psikolojik durumun bedensel arazlara sebebiyet vermesi de muhtemeldir.

- TERAZİ burçları özel hayatlarına çekidüzen vermek için dolunay etkisinden faydalanabilirler. Yolunda gitmeyen ve baskı oluşturan aşk ilişkilerinden özgürleşmek mümkündür. Üstelik Mars etkisi sayesinde adalet arayışında elleri güçlü olacaktır. Çocukların eğitim hayatıyla ilgili bazı keskin kararlar alınmak zorundadır. Yönetici gezegen Venüs’ün Jüpiter ile kariyer alanında kavuşması sayesinde, kendilerini değer anlamında daha üst seviyeye çıkarabilecekleri bir süreçteler.

- AKREP'ler için dolunayla birlikte evleri, yaşam alanları ve aileleri için bir sonuçlanma gündeme gelecektir. Evi taşıyabilirler, ebeveynlerinden ayrı bir yaşam sürmek için evi ayırabilirler. Kendi soyları ve aile köklerinden intikal eden enteresan bilgilere erişebilirler. Üzerlerine yapışan ama kendilerine ait olmayan kök inançlardan ve kader örgüsünden ayrışabilirler. Kuşak çatışması nedeniyle ortaya çıkabilecek iletişim sorunlarına karşı azami dikkat sarf etmekte fayda var. Tartışmanın fitilinin ne zaman ve ne şekilde çıkacağı konusunda tetikte olmaları gerekir.

- YAY burçlarını yakın çevreleri ve sosyal ağlarındaki kişilerle ilgili farkındalıklar karşılayacaktır. Ancak hoş olmayan ifşalar ve geçmişte sarf edilip de önlerine getirilecek olan gerçeklerle zor durumda kalabilirler. Söylemlere azami dikkat etmeleri gerekecektir. Kardeşler ve akrabalar mertebesinde yaşanabilecek bazı tatsız diyaloglar neticesinde küslükler gündeme gelebilir. Yolculuklarda dikkat edilmesi gereken bir süreçte olduğu unutulmamalıdır. Bir konuda öğrenme ve keşfetme yolculuğunun sonuna gelinmiş olabilir. Patavatsızlık nedeniyle başları derde girebilir.

- OĞLAK'lar için dolunay etkisi para ve kazanç alanında kendini gösterecektir. Kazanç elde edilen bir projede yolun sonuna gelindiği gibi, yetenekler üzerinden kazanılan gelirlerde kesinti yaşanması olasıdır. Beklenmedik bir harcama ve para çıkışına hazırlıklı olmak gerekebilir. Alınmış olan bir risk ters tepebilir. Hovarda davranışlar beklenmedik şekilde sonlanabilir. Kaynakların kontrolünü ayrıntılı olarak yapmadan herhangi bir riske girmemeleri gerekmektedir. Üstelik etki altında kalma eğiliminde olduklarını unutmamalıdırlar.

- KOVA burçları için önemli bir kırılım noktası oluşturacak dolunay, benlik alanında olacağından ötürü, özgürlük ve bağımsızlık temaları önceliklidir. "Alıp başını gitme" arzusu yoğunlaşabilir. Kendi varoluşları ile ilgili çok güçlü farkındalıklar deneyimleyeceklerdir. Hayatın akışında belki de önemli bir yol ayrımında olduklarını fark edeceklerdir. Korkularıyla yüzleşip bunlardan özgürleşebilmek için adım atabilirler. Arkadaşlar ve kolektif alandaki kişilerden medet ummamalıdırlar.

- BALIK burçlarının bilinçaltı ve psikolojik alanda deneyimleyeceği bu dolunay, evhama kapıldıkları konularda büyük farkındalıklar geliştirmelerine sebebiyet verecektir. Süregelen baskıcı ve dramatik gerçekliklerin sebep olduğu psikolojik dengesizlik ve umutsuzluk sarmalının aslında ne derece faydalı ve dönüştürücü olduğunu idrak edeceklerdir. Yetersizlik ve tatminsizlik bilincini aşmaları, daha bağımsız ve başına buyruk hareket etmeleri gerektiğini algılayacaklardır.

Herkese hayırlı ve kişisel devrimlerini gerçekleştirebilecekleri bir dolunay süreci dilerim.

Screenshot_20250803-220337_Instagram.webp

Yükselen Koç

Sosyal çevrenin beklentileri seni sıkıştırıyor olabilir. Bu dolunay, kendi fikirlerine sahip çıkma ve sana değer veren insanlarla yol alma cesaretini getiriyor. Mars–Uranüs–Plüton üçgeni, yeni bir sosyal çevreye adım atma fırsatı sunarken, Mars–Satürn karşıtlığı eski dostlukların seni geri çekebileceğini gösteriyor.

Yükselen Boğa

Toplum önünde daha özgün bir duruş sergilemek istiyorsun. Korkuların seni tanımlamasına izin verme. Kariyer alanında sıra dışı bir adım atmak için destek var ama Plüton–Merkür karşıtlığı, geçmiş başarısızlıkların zihnini meşgul edebilir. Cesaretle ilerle ama stratejiyi unutma.

Yükselen İkizler

Hayat görüşün değişiyor. Bu kez başkalarını ikna etmek değil, kendi iç huzurunu bulmak ön planda. Eğitim, yayıncılık veya yurtdışı bağlantılı konularda yeni bir yön belirleyebilirsin. Neptün karşıtlığı, hayal ile gerçek arasında kalmana neden olabilir. Netlik için sezgilerini değil, bilgiyi kullan.

Yükselen Yengeç

Başkalarının duygusal yüklerini taşımaktan yorulmuş olabilirsin. Bu dolunay, içsel sınırlarını çizerek seni sen yapan alanı koruma zamanı. Ortak finansal konular, miras veya borçlar gündeme gelebilir. Mars–Plüton üçgeni bu alanda güçlü bir dönüşüm fırsatı sunarken, Neptün karşıtlığı kafa karışıklığı yaratabilir.

Yükselen Aslan

İlişkilerde yüzeysellik seni tatmin etmiyor. Gerçek bağlar kurmak istiyorsun. Bu dolunay, ilişkilerde “beni gerçekten gören kim?” sorusunu gündeme getiriyor. Mars–Uranüs–Plüton üçgeni, ilişkide yeni bir sayfa açma fırsatı sunarken, Satürn karşıtlığı eski bağların gölgesini taşıyabilir.

Yükselen Başak

Günlük rutinler ve iş ortamı seni sıkıştırıyor olabilir. Dolunay ile özgürleşme ve yeni bir düzen kurma zamanı vurgulanıyor. Sağlıkla ilgili konularda farkındalık artabilir. Mars–Plüton üçgeni, alışkanlıklarını dönüştürme gücü verirken, Neptün karşıtlığı başkalarının beklentileriyle kendi ihtiyaçlarını karıştırmana neden olabilir.

Yükselen Terazi

Kendini ifade etmek istiyorsun ama başkalarının ne düşündüğünü fazla önemsemek seni yavaşlatabilir. Kova Dolunayı, yaratıcı projelerde cesur adımlar atma ve sahneye çıkma zamanı olacak. Mars–Uranüs–Plüton üçgeni seni destekliyor ama Satürn karşıtlığı içsel eleştirmeni susturmanı gerektiriyor.

Yükselen Akrep

Aileden gelen düşüncelerle bugünkü benliğin arasında çatışma olabilir. Bu dolunay, kendi hayatının iplerini eline alma çağrısı yapıyor. Ev, yerleşim veya aileyle ilgili konularda dönüşüm mümkün. Plüton–Merkür karşıtlığı geçmişe takılma riskini artırabilir. Cesaretle kendi yolunu çiz.

Yükselen Yay

Düşüncelerini açıkça ifade etmek istiyorsun ama içsel bir sansür devreye girebilir. Dolunay, iletişimde cesaret ve netlik istiyor. Kardeşler, yakın çevre veya eğitimle ilgili konularda yeni kararlar gündeme gelebilir. Mars–Plüton üçgeni güçlü bir fikirle çıkış yapmanı sağlarken, Neptün karşıtlığı dikkat dağınıklığı yaratabilir.

Yükselen Oğlak

Maddi değerlerin ve başarı algın değişiyor. Kova Dolunayı tam da kendi öz değerine uygun seçimler yapma zamanı. Gelir kaynaklarında dönüşüm mümkün. Mars–Uranüs–Plüton üçgeni yeni bir kazanç kapısı açabilir ama Satürn karşıtlığı seni eski güvenlik alanına çekebilir. Cesaretle ilerle.

Yükselen Kova

Kimliğinle ilgili büyük bir içsel dönüşüm içindesin. Bu dolunay, dış dünyada nasıl göründüğünden çok iç dünyanla ne kadar uyumlu olduğuna odaklanmanı istiyor. Mars–Plüton üçgeni seni yeniden yapılandırırken, Merkür karşıtlığı eski kimlik tanımlarını sorgulatabilir. Kendin olma cesaretini göster.

Yükselen Balık

Sezgilerin çok güçlü ama netlik istiyorsan sessizleşmeye ihtiyacın var. Dolunay, içsel duruşunu güçlendirmek için ideal zaman. Mars–Plüton üçgeni seni ruhsal olarak dönüştürürken, Neptün karşıtlığı gerçeklerden kaçma eğilimini artırabilir. Sessizlikte güç var.

Aslıhan Doktoroğlu

Back
X