• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebeği bırakıp işe dönmek

ranyaneh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2025
13
2
1
Arkadaşlar merhaba bebeğim daha 3.5 aylık 9 aylık olduğunda işe dönmem gerekiyor çocuğuma kayınvalidem bakacak ama içim hiç rahat değil her konuda yani temizlik olsun bakım olsun benim sınırlarım olsun çok öyle uyacakmış gibi gelmiyor çocuğumun uyku düzeni için konuştuğumda bile alırım koynuma çocuğumu yatarım diyor eşim işe dönmem için zorlamıyor bana bıraktı kararı ve birde biz kayınvalideme para vereceğiz çalışmadığı için işe dönmeyi hiç istemiyorum ama arada kalıyorum bana fikir verin lütfen 🥺 Torun sevgisi başkadır evet ama bazen kendi doğurmuş gibi davranıyor ve çocuğumu benden uzaklaştırmaya müsait bir kadın ör: annen izin vermiyor bak ben veriyorum al ye iç yeme içme konusunda sınırları koruyamayacak bunada eminim bu sefer çocuk şımarıp herşeyin serbest olduğu tarafa yönelecek

Çalıştığınızda çok iyi bir maaş almayacaksanız bence çalışmayın. Eğer şuan maddi açıdan çok zorlanmıyorsanız kendiniz bakın. Kızım 3.5 yaşında şuan yarım gün kreşe başladı. Ve çalışan annenin baktığı çocuk ile benim çocuğumun arasındaki o bariz farkı çok iyi anladım.
3.5 senedir evdeyim sadece onunla ilgilendim. 2.dönem tam gün kreşe başladığında ancak o zaman işe döneceğim.
Anneanne babanne baktığında tabikide sizin kurallarınız olmayacak. Bende bazen anneme bırakıyorum orada kalmaya bayılıyor çünkü orada serbest çok çok esnetmeden kuralları annem herşeye izin veriyor.

Çalıştığınızda çok iyi bir maaş almayacaksanız bence çalışmayın. Eğer şuan maddi açıdan çok zorlanmıyorsanız kendiniz bakın. Kızım 3.5 yaşında şuan yarım gün kreşe başladı. Ve çalışan annenin baktığı çocuk ile benim çocuğumun arasındaki o bariz farkı çok iyi anladım.
3.5 senedir evdeyim sadece onunla ilgilendim. 2.dönem tam gün kreşe başladığında ancak o zaman işe döneceğim.
Anneanne babanne baktığında tabikide sizin kurallarınız olmayacak. Bende bazen anneme bırakıyorum orada kalmaya bayılıyor çünkü orada serbest çok çok esnetmeden kuralları annem herşeye izin veriyor.
Sizin çocuğunuzla, çalışan annelerin çocukları arasında olan bariz fark nelerdir?

Yani nisanda işe döneceğim 50 bin civarı ya alırım ya almam kariyerime ara vermem gerekecek sanırım çocuğumu bırakıp gitmek daha zorlayıcı olacak

Benim bebeğim de 10 aylık. En baştan beri ilk 2 yılı benimle beraber geçirmesini planladık. Hep çift maaş konforuna alıştığımız için biraz zorlandık ama gerçekten bu zamanları böyle geçirmeye değiyor. Babaanne-anneanne çocuğu doyasıya sevmeli, mutlaka sağlam ilişkileri olmalı ama bakım olayına dahil olmamalı diye düşünüyorum ben. İmkanınız yoksa ihtiyaçlarını karşılamak çok daha elzem tabi ki mecbur çalışacaksınız o zaman bakımverenle sınırları baştan koyar, siz de kaliteli vakitler yaratırsınız. Eğer imkanınız varsa ilk adımlarını siz görün, ilk kelimelerini siz duyun. Bir de anlattığınız kayınvalide ilerde cocuga sana ben baktım seni ben büyüttüm diyebilir gibi hissettim. Üzülürsünüz belki öyle bisey olursa.

Sizin çocuğunuzla, çalışan annelerin çocukları arasında olan bariz fark nelerdir?
Konuşması, davranışları o kadar farklı ki kızımın çoğundan. aslında yanlış kurdum cümleyi çalışan anne değilde babanne anneanne nin baktığı çocuk demem daha doğru olurdu.
Kreş yaşına gelene kadar anne bakmalı. Sonrasında kreş en doğrusu olur.
Kızımı 9aylıktan beri oyun gruplarına götürdüm mesela. Yüzme,ingilizce,jimlastik bunların hepsine götürdüm. Hala daha götürüryorum. Evde kurallarımız var mesela ama bu büyüklerimizin evinde çok fazla gazla esniyor. Böyle oluncada çocuk kuralsız oluyor. Eve geldiğğndede istediği olmayınca hırçınlaşıyor. Ama kreşte öyle değil. Kreşte bi nevi anne yanı gibi geliyor bana. Herkesin kendi tercihi sonuçta. Tabikide çalışmak zorunda kalanlar mecburen çalışacak. Ama bir zorunluluk yoksa anne yanında omalı çocuğun diye düşünüyorum.

Konuşması, davranışları o kadar farklı ki kızımın çoğundan. aslında yanlış kurdum cümleyi çalışan anne değilde babanne anneanne nin baktığı çocuk demem daha doğru olurdu.
Kreş yaşına gelene kadar anne bakmalı. Sonrasında kreş en doğrusu olur.
Kızımı 9aylıktan beri oyun gruplarına götürdüm mesela. Yüzme,ingilizce,jimlastik bunların hepsine götürdüm. Hala daha götürüryorum. Evde kurallarımız var mesela ama bu büyüklerimizin evinde çok fazla gazla esniyor. Böyle oluncada çocuk kuralsız oluyor. Eve geldiğğndede istediği olmayınca hırçınlaşıyor. Ama kreşte öyle değil. Kreşte bi nevi anne yanı gibi geliyor bana. Herkesin kendi tercihi sonuçta. Tabikide çalışmak zorunda kalanlar mecburen çalışacak. Ama bir zorunluluk yoksa anne yanında omalı çocuğun diye düşünüyorum.
Kendiniz bakamıyor olsaydınız ve çalışmak zorunda olsaydınız bu okuduklarınız size kendinizi eksik hissettirirdi. Bazen bazı şeyler tercih olmayabilir 🙂

Kendiniz bakamıyor olsaydınız ve çalışmak zorunda olsaydınız bu okuduklarınız size kendinizi eksik hissettirirdi. Bazen bazı şeyler tercih olmayabilir 🙂
Bende zaten imkan varsa diyorum. Tabikide zorunluluklar olabilir. Herkesin hayat şartları farklı sonuçta 🤷🏼‍♀️
Özel sektörde çalışıyordum ben doğumdan önce mesela. Devlet memuru olsaydım bende mecburen bırakıp işe dönerdim. Yada çok çok iyi maaşım olsaydı.

sakin ve sakin kariyerinize ara vermeyin. cocuk bakmak icin isi birakanlar arasinda ezici bir cogunluk ise donmuyor, donemiyor. babaannesinin kafasina vura vura sinirlarinizi ogretirsiniz. ben de calisan anneyle buyudum cok sukur konusmamda da davranisimda da sikinti olmadi diger arkadaslarin bahsettigi gibi :) ayrica cocuk sadece sizin degil esinizin de cocugu, bu yuzden sadece birinizin hayatini askiya almasi da adil degil.

işe dönmen sorun değil de kayınvalide sorun çıkarak gibi hissettim. hiç hoş olmayan hareketleri varmış. bence öncelikle bunu halletmeye çalışın eşin konuşsun…

Merak ediyorum kayınvalideniz normalde çalışan biri mi? Yani işini bırakıp sizin çocuğunuza mı bakacak o yüzden mi para ödeyeceksiniz?

Ücretsiz izin kullanma durumunuz var mı? Bu şartlarda içim sinmese ben bırakmazdım. Mesela maaş,çalışma saati hiçbir şey yazmamışsınız bu yüzden yorumlamak zor. Örnek vermek gerekirse ben 1,5 sene kendim baktım ama ekip arkadaşlarım tam tersi 3ayda başladılar (9-13 arası çalıştılar, tam maaş), daha sonra süt izni bitip süre uzayınca ücretsiz aldılar yani başta kısa günleri çalıştılar, banada dediler ama ben yapamadım.
Sizde kayınvalide sınır bilmez ve kafasına göre yetiştirecek tipe benziyor, 30aya kadar bakıp kreşe alıştırıp 3 yaşta başlamak bence herkes için en güzeli.

Arkadaşlar merhaba bebeğim daha 3.5 aylık 9 aylık olduğunda işe dönmem gerekiyor çocuğuma kayınvalidem bakacak ama içim hiç rahat değil her konuda yani temizlik olsun bakım olsun benim sınırlarım olsun çok öyle uyacakmış gibi gelmiyor çocuğumun uyku düzeni için konuştuğumda bile alırım koynuma çocuğumu yatarım diyor eşim işe dönmem için zorlamıyor bana bıraktı kararı ve birde biz kayınvalideme para vereceğiz çalışmadığı için işe dönmeyi hiç istemiyorum ama arada kalıyorum bana fikir verin lütfen 🥺 Torun sevgisi başkadır evet ama bazen kendi doğurmuş gibi davranıyor ve çocuğumu benden uzaklaştırmaya müsait bir kadın ör: annen izin vermiyor bak ben veriyorum al ye iç yeme içme konusunda sınırları koruyamayacak bunada eminim bu sefer çocuk şımarıp herşeyin serbest olduğu tarafa yönelecek
merhaba, kızım 17 aylık 3 aylıkken babaannesi bakmaya başladı ben işe döndüm. ilk başlarda yapabilir mi vs korkularım vardı. ve uyku yemem içme düzeni olur mu diye çok korkuyordum.işe döndüm ilk bir ay içim içimi yedi ama şimdi iyiki dönmüşüm diyorum. kv çokta güzel bakıyor benden sabırlı. günde 3 çeşit yemek yapıyor. uyku konusunu gece gündüz farkını ve akşam uyuma saatini oluşturursanız 9 aylık bebek kendi belirliyor.kaynanan uyutmak yatmak istesede bir çığlık atmasına bakar. senden uzaklaştırmaya gelince bunu 3 aylık anneliğinize veriyorum. evde 7/24 bebeğinizle olma koruma iç güdüsüne vs bağlyorum. bebekler annelerinden soğumaz arkadaşlar. anneden soğurmu insan işe gittiniz diye. çok fazla sınır koyan bir anne değilim kv şunu yap bunu yapma vs karışmam. gün içinde 1 yazar 1 ararım bitti. tecrübeli kadın ve torununa kötülük yapar mı bilerek.

Bu arada büyükler ile büyüyen çocuklarda sınır kural konusu daha zor, benim annem genç dinamik bir ananedir ekran vermez, üşenmez etkinlik yaptırır yaz kış dışarı parka çıkartır, zaten sosyal bi kadın hep akran çocuklarla bir araya getirir yani çok artısı var ama buna rağmen kızım ananesinde güç zehirlenmesi yaşıyor. Annem varsa bizi dinlemiyor. Annemde kafasına göre büyüten bi tip olsa bırakmazdım ama bu derece ilgilenen bi kadın olmasına rağmen hayır diyemiyor işte torununa

Oğlumu 7 aylık bakıcıya bıraktım. Ben de bariz farkı gördüm mesela. Bakıcı ablamız çocuk gelişimi mezunu inanılmaz disiplinli kurallı saatli dinamik bir kadındı. Ben evde olsam muhtemelen hep yorgun olurdum. Belki yorulup tv bile açardım ama oğlum 4 yaşına kadar hiçbir şey izlemedi. Hep saatli uyudu. Her gün iki kez parka çıktılar. Çeşit çeşit sağlık yemekler pişirdi ablası ona. Ben evde olsam muhtemelen başka ev işleri ile de uğraşıyor olacağım için bu kadar her şeyini özenli yapamazdım. Yemeklerini kendi yemeği öğretti oyun gruplarına götürdü zamanında bezi emziği bıraktı hiçbir konuda kriz yaşamadı oğlum. Hep mutluydu.
Ayrıca mükemmel bakan anneanne babaanneler de gördüm.
Şimdi yine hamileyim ama iş bir süre ara vereceğim yoruldum çünkü. Kendim bakacağım bebeğime. İdolüm bakıcı ablamız :)

Çalışan ve çalışmayan annenin çocukları arasındaki fark “iş” faktörü ile alakalı değil “ilgi” ile alakalıdır.

Back
X