Günlük işe gidiyor normalde iş oldukça ve emekli maaşıda varMerak ediyorum kayınvalideniz normalde çalışan biri mi? Yani işini bırakıp sizin çocuğunuza mı bakacak o yüzden mi para ödeyeceksiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Günlük işe gidiyor normalde iş oldukça ve emekli maaşıda varMerak ediyorum kayınvalideniz normalde çalışan biri mi? Yani işini bırakıp sizin çocuğunuza mı bakacak o yüzden mi para ödeyeceksiniz?
Eşim ilk başlarda konuştu çocuğu öpme konusunda bağırınıp sevmem çocuğunuzu bilmem ne diyip bana laf söylemeye başladı sen yapıyorsun sen doldurup gönderiyorsun diye o günden beri içim almıyorişe dönmen sorun değil de kayınvalide sorun çıkarak gibi hissettim. hiç hoş olmayan hareketleri varmış. bence öncelikle bunu halletmeye çalışın eşin konuşsun
işe dönmen sorun değil de kayınvalide sorun çıkarak gibi hissettim. hiç hoş olmayan hareketleri varmış. bence öncelikle bunu halletmeye çalışın eşin konuşsun
İşe döndüğümde ilk 3 ay 6 saat sonra 7,5 saat ve haftada 1 gün 11 saat çalışacağım zor olacak açıkçası ve iş yoğunluğuna göre esnek çalışmalar oluyor fazla mesai gibiÜcretsiz izin kullanma durumunuz var mı? Bu şartlarda içim sinmese ben bırakmazdım. Mesela maaş,çalışma saati hiçbir şey yazmamışsınız bu yüzden yorumlamak zor. Örnek vermek gerekirse ben 1,5 sene kendim baktım ama ekip arkadaşlarım tam tersi 3ayda başladılar (9-13 arası çalıştılar, tam maaş), daha sonra süt izni bitip süre uzayınca ücretsiz aldılar yani başta kısa günleri çalıştılar, banada dediler ama ben yapamadım.
Sizde kayınvalide sınır bilmez ve kafasına göre yetiştirecek tipe benziyor, 30aya kadar bakıp kreşe alıştırıp 3 yaşta başlamak bence herkes için en güzeli.
Anladım. Çalışmayıp sizden para alacak olsaydı yorumum daha farklı olacaktı. Ama madem para ödeyeceksiniz profosyonel bir destek alın, en azından sizin kurallanız daha geçerli olurGünlük işe gidiyor normalde iş oldukça ve emekli maaşıda var
Kötülük yapmaz fakat çocuğum bilinçsiz ve gelişi güzel büyüsün istemiyorum onunla etkinlik yapıp veya ilgilenebilecek biri gibi gelmiyor çocuk şimdi kucağında ağladığı zaman bile sesini yükseltip bağırıyor sussun diye iyice kendinden soğuttumerhaba, kızım 17 aylık 3 aylıkken babaannesi bakmaya başladı ben işe döndüm. ilk başlarda yapabilir mi vs korkularım vardı. ve uyku yemem içme düzeni olur mu diye çok korkuyordum.işe döndüm ilk bir ay içim içimi yedi ama şimdi iyiki dönmüşüm diyorum. kv çokta güzel bakıyor benden sabırlı. günde 3 çeşit yemek yapıyor. uyku konusunu gece gündüz farkını ve akşam uyuma saatini oluşturursanız 9 aylık bebek kendi belirliyor.kaynanan uyutmak yatmak istesede bir çığlık atmasına bakar. senden uzaklaştırmaya gelince bunu 3 aylık anneliğinize veriyorum. evde 7/24 bebeğinizle olma koruma iç güdüsüne vs bağlyorum. bebekler annelerinden soğumaz arkadaşlar. anneden soğurmu insan işe gittiniz diye. çok fazla sınır koyan bir anne değilim kv şunu yap bunu yapma vs karışmam. gün içinde 1 yazar 1 ararım bitti. tecrübeli kadın ve torununa kötülük yapar mı bilerek.
Yok artık. kesinlikle bırakmayın. ben kendi kv yola çıktım ama. çocuğuma kimse sesini yükseltemez olay çıkarırım.Kötülük yapmaz fakat çocuğum bilinçsiz ve gelişi güzel büyüsün istemiyorum onunla etkinlik yapıp veya ilgilenebilecek biri gibi gelmiyor çocuk şimdi kucağında ağladığı zaman bile sesini yükseltip bağırıyor sussun diye iyice kendinden soğuttu
3 aylık bebek ses yükseltip bagırınca susuyormuymuş?Kötülük yapmaz fakat çocuğum bilinçsiz ve gelişi güzel büyüsün istemiyorum onunla etkinlik yapıp veya ilgilenebilecek biri gibi gelmiyor çocuk şimdi kucağında ağladığı zaman bile sesini yükseltip bağırıyor sussun diye iyice kendinden soğuttu
İşe dönmeyeceğim diye vicdan azabı çekiyorum bazen alıştığım için sanırım 7 senedir aynı iş yerindeyim ama çocuğumun iyiliği sağlığı bakımı herşeyden önemli bu süreçte işe dönüp psikolojik olarak yıpranmaktansa evimde çocuğumla daha kaliteli vakit geçiririm güveb problemi oluştu hamileliğimde bırakabileceğime çok emindim çünkü davranışlarını bilmiyordum ama doğurduktan sonra çok farklı boyutlara ulaştı benimle beraber depresyona bile girdi günlerce ağladım onun yüzünden asla hakkımı helal etmiyorum çocuğumuda emanet etmeyi düşünmüyorum artıkYok artık. kesinlikle bırakmayın. ben kendi kv yola çıktım ama. çocuğuma kimse sesini yükseltemez olay çıkarırım.
Valla eğer bakacaksa bile en baştan kurallarınızı net konuşmanız lazım. Benim kayınvalidem de doğumdan sonra bakmaya çok hevesliydi hatta sık sık sen işe dönersin biz gelir bakarız diyordu.(Eşimle fikrimizi çok net bildiği halde). Ben aile ziyaretlerinde sevmelerine oyunlarına asla karışmadım, çok güzel vakit geçirdiler. Ama ek gıdasına, uykusuna, kıyafetine vs. bakımıyla ilgili herşeye kibar bir şekilde sınır çizdim. Annecim daha tuzlu vermiyorum. Anne uyku saatlerini bozmayalım sonra toparlamak zor oluyor. Evin ısısı iyi ben hırka giydirmiyorum. Bir süre sonra baktılar ki bakıma müdahale ettirmiyorum hem çocuk bakma teklifleri hem müdahaleleri geri çekildi. Hiç taviz vermeden neyi nasıl istiyorsanız sınırları çizin babaannesi bakacaksa.Kötülük yapmaz fakat çocuğum bilinçsiz ve gelişi güzel büyüsün istemiyorum onunla etkinlik yapıp veya ilgilenebilecek biri gibi gelmiyor çocuk şimdi kucağında ağladığı zaman bile sesini yükseltip bağırıyor sussun diye iyice kendinden soğuttu
İşe erteleyeceğim sanırım. Susacağını zannediyor herhalde cahil ve bilinçsizce bir ortamda yetişmesine gönlüm razı gelmeyecek maalesef3 aylık bebek ses yükseltip bagırınca susuyormuymuş?
Sizin yanınızda böyleyse yokken nası olur acaba. Benim tercihim olacaksa kayınvalideyle bırakmazdım. Gerekirse işi ertelerdim ya da bakıcı tutardım.
Söylüyorum fakat anlamıyor kıyafet konusunda bile her geldiğinde birşeyler söylüyor yok karnına bez koy yok eli soğuk ayağı soğut çocuğumu üşütme sakın ben onun annesiyim gözümden sakınıyorum dedim sustu öyle diyince müdahale ettirmiyorum ama yinede birşeyler söylemekten geri kalmıyor kafası basıp anlayabilen bir insan değil öyle olsa oturup konuşup anlatacağım zaten ek gıda sürecinde bile ben herşeyi yediririm diyip duruyor ben halledicem tadımla başlayacam diyorum o neymiş öyle diyor sınırlarım belli karışamıyor zaten ama ağzı durmuyor yinedeValla eğer bakacaksa bile en baştan kurallarınızı net konuşmanız lazım. Benim kayınvalidem de doğumdan sonra bakmaya çok hevesliydi hatta sık sık sen işe dönersin biz gelir bakarız diyordu.(Eşimle fikrimizi çok net bildiği halde). Ben aile ziyaretlerinde sevmelerine oyunlarına asla karışmadım, çok güzel vakit geçirdiler. Ama ek gıdasına, uykusuna, kıyafetine vs. bakımıyla ilgili herşeye kibar bir şekilde sınır çizdim. Annecim daha tuzlu vermiyorum. Anne uyku saatlerini bozmayalım sonra toparlamak zor oluyor. Evin ısısı iyi ben hırka giydirmiyorum. Bir süre sonra baktılar ki bakıma müdahale ettirmiyorum hem çocuk bakma teklifleri hem müdahaleleri geri çekildi. Hiç taviz vermeden neyi nasıl istiyorsanız sınırları çizin babaannesi bakacaksa.
birkac sene ara versen tekrar ise donme sansin olur mu?İşe dönmeyeceğim diye vicdan azabı çekiyorum bazen alıştığım için sanırım 7 senedir aynı iş yerindeyim ama çocuğumun iyiliği sağlığı bakımı herşeyden önemli bu süreçte işe dönüp psikolojik olarak yıpranmaktansa evimde çocuğumla daha kaliteli vakit geçiririm güveb problemi oluştu hamileliğimde bırakabileceğime çok emindim çünkü davranışlarını bilmiyordum ama doğurduktan sonra çok farklı boyutlara ulaştı benimle beraber depresyona bile girdi günlerce ağladım onun yüzünden asla hakkımı helal etmiyorum çocuğumuda emanet etmeyi düşünmüyorum artık
evlerden ırak . canım kayınvalidem :)Söylüyorum fakat anlamıyor kıyafet konusunda bile her geldiğinde birşeyler söylüyor yok karnına bez koy yok eli soğuk ayağı soğut çocuğumu üşütme sakın ben onun annesiyim gözümden sakınıyorum dedim sustu öyle diyince müdahale ettirmiyorum ama yinede birşeyler söylemekten geri kalmıyor kafası basıp anlayabilen bir insan değil öyle olsa oturup konuşup anlatacağım zaten ek gıda sürecinde bile ben herşeyi yediririm diyip duruyor ben halledicem tadımla başlayacam diyorum o neymiş öyle diyor sınırlarım belli karışamıyor zaten ama ağzı durmuyor yinede
İşe dönebilirim tabi ki ara verdikten sonra ama aynı konumda başlayamam sanırım dediğiniz gibi bu yaşlar kıymetli kariyer geri gelir fakat bir daha çocuğum bu yaşlarına dönemeyecekbirkac sene ara versen tekrar ise donme sansin olur mu?
eger olursa gitme bence. gerekirse bazi masraflardan kisarsiniz ama degmez
bu yaşlar cok kiymetli.
insanin karakteri bu yaslarda sekilleniyor
Evlerden ırak ki ne ırak çocuktan önce iyiydi çocuk olduktan sonra iyice kafayı yedi sanırım kendi kızı yok bende kızım olsun çok istiyordum kızım oldu Allah gönlüne göre verdi demiyorda Allah gönlüme göre verdi kız diyor kendi doğurmuş gibi hastanede bile yanımda kaldı zorla bütün gece uyudu ablam yanımdaydı bile o ilgilendi sonra döndü yok ben alınca laf söyledin ben gidip ağladım dedi yani o kadar rolcü ki anlatamam o yüzden çocuğumu bırakmamak en sağlıklısı olacak sanırımevlerden ırak . canım kayınvalidem :)![]()
![]()
birde kızınıza baksa gireceği rolleri düşünemiyorum. iş kaygınız varsa bakıcı bulmak ; gerekirse ne alıyorsanız büyük çoğunluğu ona gidecek ama kariyerinizde döndüğünüzde zorlanmayacaksınız.tabi bakıcı var iken de çat kapı gitmeyecek müdahale etmeyecek burda eşinize görev düşüyor. ama iş kaygım yok döndüğümde çabalar zamanla aynı pozisyona gelirim diyosanız tabiki bırakmayın kızınızı.Evlerden ırak ki ne ırak çocuktan önce iyiydi çocuk olduktan sonra iyice kafayı yedi sanırım kendi kızı yok bende kızım olsun çok istiyordum kızım oldu Allah gönlüne göre verdi demiyorda Allah gönlüme göre verdi kız diyor kendi doğurmuş gibi hastanede bile yanımda kaldı zorla bütün gece uyudu ablam yanımdaydı bile o ilgilendi sonra döndü yok ben alınca laf söyledin ben gidip ağladım dedi yani o kadar rolcü ki anlatamam o yüzden çocuğumu bırakmamak en sağlıklısı olacak sanırım
Ya bilmiyorum belki saçma gelebilir başkalarına ama ben üsluba da takılıyorum. Çocuğum diye sevilmesi öyle bahsedilmesi rahatsız eder beni. Ben olsam çocuk sevgisini tatmışım zaten ağzım dolu dolu torunum diye seveyim derim. Eğer işe dönmek zorunda kalırsanız da güvenilir profesyonel bir bakıcı diycem ama onlar da min 40 falandır heralde. Bence durumunuz müsaitse bekleyin kreş yaşına kadar sonra güzel bir kreşe verirsiniz hem akran eğitimi olur hem sizin kontrolünüzde kalır.Söylüyorum fakat anlamıyor kıyafet konusunda bile her geldiğinde birşeyler söylüyor yok karnına bez koy yok eli soğuk ayağı soğut çocuğumu üşütme sakın ben onun annesiyim gözümden sakınıyorum dedim sustu öyle diyince müdahale ettirmiyorum ama yinede birşeyler söylemekten geri kalmıyor kafası basıp anlayabilen bir insan değil öyle olsa oturup konuşup anlatacağım zaten ek gıda sürecinde bile ben herşeyi yediririm diyip duruyor ben halledicem tadımla başlayacam diyorum o neymiş öyle diyor sınırlarım belli karışamıyor zaten ama ağzı durmuyor yinede