• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebeği bırakıp işe dönmek

Çalıştığınızda çok iyi bir maaş almayacaksanız bence çalışmayın. Eğer şuan maddi açıdan çok zorlanmıyorsanız kendiniz bakın. Kızım 3.5 yaşında şuan yarım gün kreşe başladı. Ve çalışan annenin baktığı çocuk ile benim çocuğumun arasındaki o bariz farkı çok iyi anladım.
3.5 senedir evdeyim sadece onunla ilgilendim. 2.dönem tam gün kreşe başladığında ancak o zaman işe döneceğim.
Anneanne babanne baktığında tabikide sizin kurallarınız olmayacak. Bende bazen anneme bırakıyorum orada kalmaya bayılıyor çünkü orada serbest çok çok esnetmeden kuralları annem herşeye izin veriyor.
Bence yanlış düşünüyorsunuz, Önemli olan Anne babanın çocuğu ile geçirdiği zamanın kalitesi. 6 aylıkken kızımı kayınvslideme bıraktım ve işe döndüm ama her zaman sınırlarımı korudum ve sağolsun kayınvalidem beni hiç zorlamadı bu konuda . Zorlasaydı belki başka bir yol arardım evet.Ama kızımla geçirdiğim o sürenin her anını en iyi şekilde değerlendirdim şu an 19 aylık kendi yemeğini kendi yer, konuşması erken bir dönemde oldu ve sosyal bir çocuk. Yani ben oyun grubuna çocuğumu götürdüğümde olumsuz bir fark göremiyorum. Elbette annane ve babaanenin baktığı çocuklarda biraz daha şımarıklık olabilir belki ama bunu da biraz daha büyüyünce her evin kuralı farklı şeklinde çocuğa anlatabiliriz. Ayrıca onların çocuklara bakmasınında emin olun artıları da oluyor.Hep olumsuz değil. Yani demem o ki, çocuk büyütürken bir genelleme yapamayız her çocuk farklı oluyor. Sağlıklı güzel ömürler dilerim ayrıca çocuğunuza🌸

Tuvalete bir başına gidene kadar kimseye çocuk emanet etmeyin.
Mesleginize 2 yıl ara verdiğiniz için trilyon falan kaybetmiş olmuyorsunuz. Zaten TR şartlarında ne kazanıyor olabilirsiniz?
Diyelim en iyi ihtimal 50 bin alsanız bile 1 milyon 200 eder. Onun yerine altin alıp kenara koysanız daha fazla para eder.
Ülke ekonomisi tuhaf bir halde
Ayrıca birçok milletle yaşıyoruz güvenip kreşe emanet edebilir misiniz?

Çalıştığınızda çok iyi bir maaş almayacaksanız bence çalışmayın. Eğer şuan maddi açıdan çok zorlanmıyorsanız kendiniz bakın. Kızım 3.5 yaşında şuan yarım gün kreşe başladı. Ve çalışan annenin baktığı çocuk ile benim çocuğumun arasındaki o bariz farkı çok iyi anladım.
3.5 senedir evdeyim sadece onunla ilgilendim. 2.dönem tam gün kreşe başladığında ancak o zaman işe döneceğim.
Anneanne babanne baktığında tabikide sizin kurallarınız olmayacak. Bende bazen anneme bırakıyorum orada kalmaya bayılıyor çünkü orada serbest çok çok esnetmeden kuralları annem herşeye izin veriyor.
Anaokulun öğretmeniyim, “çalisan ve calismayan anne arasındaki farkı görüyorum” diyemem. Çünkü hoş bir laf değil, dogru da değil. Calisan anneler de elinden gelenin en iyisini yapıyorlar.

Back
X