Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 9 aylık bebeğim emeklemiyor dönmüyor :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

bir_umut_yasamak

Guru
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
2.033
4.647
333
9 aylık dünya tatlısı kızım var ama baya tembel :( dönmüyor emeklemiyor en ufak bi isteği yok sadece oturabiliyor ben oturtuyorum saatlerce öyle oynuyor karın üstü koyduğumda çığlık çığlığa bağırıyor yanına oyuncak koyduğumda almak için çabalamıyor ağlıyor sadece 9 kilo öyle çok kilolu da değil
Bu durumu yasayan oldu mu normal midir çok endişeleniyorum bazen yürüyemeyecek diye :(

Sağa sola bile dönmezken Nasıl yürüyecek acaba
Her bebek sağa sola dönüp ya da emekleyip yürümeye başlamaZ . Her çocukta farklı gelişimler olur. Eğer doktorunuz bu durumu biliyor ve sorun etmeyin diyorsa sorun yok demektir. Yok ben götürmedm daha diyorsanz götürün durumu anlatn

Elinden tutup kaldırdığınızda adım atıyor mu? Bazı bebekler emeklemeden yürür

Benim kızım 13aylik emeklemedi dönmedi dediğin gibi sürekli otururdu emekleme pozisyonuna biz getirirdik aaglardi halada sevmiyor öyle durmayı ve hala yurumedi. Oturarak emekleme yöntemini keşfetti istediği yere oturur vaziyette gidiyor. Doktora götürdüm gelisiminin normal olduğunu her bebegin farklı olacağını söylediler. Ama yinede kalbinin ferahlamasi için doktora götürmenin tavsiye ederim. En son gittiğimiz doktor docentti 18aylik olur hala yurumezse gelin dedi bize. Tek değilsiniz yani...

Emeklemeyebilir ama 9 aylik bebegin donemiyor olmasi incelenmeli, uzman cocuk doktoruna goturun, orda gerekli yönlendirmeyi yaparlar.

Yüzüstü durmaktan hoşlnmayanilir zorlamayın. Benim kızım hiç emeklemesi popo üstü kendini kaydırarak hareket etti mesela. Dönmiyo mu dönemiyor mu acaba.
Doktorlar normal dediyse
Çocuklar için masaj hareketlerini araştırıp evde yapsanız. Kaslarına faydası olur belki

Yok sağlık ocağında normal dediler birde farklı bi hastalıktan dolayı çocuk hastanesine gitmiştik ondaki doktor normal deyince götürmedim
Götürmeli miyim sizce
Tamam işte o zaman normal bir durum. Mesela bazı bebekler anında ayağa kalkar bazıları totosunun üstünde zıplayarak emekleme yapar bazıları sürünür bazıları yuvarlanır ayaklanır yani her bebek kendine özel . Ha illa yok ben taktım bunu kafaya diyorsanız bir kere daha götürün ama bana kalırsa normal .

Bir doktora git 9 aylık bebek sağına soluns a rahat döner şimdiki bebekler doğar doğmaz dönebiliyor iki çocuğum var ikisinde doğduğu gün kafasını kaldırıp sağa sola dönüyordu kayınvaldem şunu kundakla nazar değecek böyle bebek olmaz diyordu ama sonradan doğan bütün çocukların öyle olduğunu gördüm 9 aylık bir bebek için söylediğimiz normal görünmüyor doktora lütfen görünün

Demekki uslu bi kızınız var.. Üstelik daha 9 aylık.. her çocuğun gelişmi farklı ama gelişim sırası aynıdır. Benim de 9 aylık oğlum var o da çok hareketli maşallah.. 2016 temmuz anneleri büyüyor diye bi topiğimiz var oraya gir. Her bebek farklı göreceksin.

Sağa sola bile dönmezken Nasıl yürüyecek acaba
birden bire yüreyebilir. şaşırsınız.
ve yakınına oyuncagını koyduguuzda aglarsa lütfen mudahale etmeyin. aglasın. ve agladıgında kimse yardımıa gelmedi diye mecbur kendi alacaktır oyuncagını.
bu bir bebek klasidir. sizi kullanmasına asla izin vermeyin.

Doktora götürün bence. Ben olsam peşini bırakmam. Bir pozisyondan hoşlanmamak başka, yapamamak bambaşka. 9 aylık çocuğun dönememesi gelişim geriliği göstergesi. Belki de terapiye ihtiyacı vardır, belki bir sorunu vardır.
Bir de kaç haftalık doğdu?

canınızı sıkmayın anormal bir durum olsa doktor söylerdi zaten. her çocuğun gelişim evreleri aynı olmayabilir.sizin kızınız direkt yürüyecek demek ki. yeğenim 3 yaşına kadar konuşmuyordu baba anne söylüyordu sadece. annesi babası telaş etmiyordu ama çevreden bıkmıştık bu çocuk konuşamayacak dili çözülmüyor şöyle yapın böyle yapın diyorlardı. şimdi 5 yaşında maşallah bizden çok konuşuyor.

birden bire yüreyebilir. şaşırsınız.
ve yakınına oyuncagını koyduguuzda aglarsa lütfen mudahale etmeyin. aglasın. ve agladıgında kimse yardımıa gelmedi diye mecbur kendi alacaktır oyuncagını.
bu bir bebek klasidir. sizi kullanmasına asla izin vermeyin.
Bebekler insan kullanmayı bilmezler. Bu kadar sistematik düşünemezler. Onların tek derdi öğrenmek ve keşfetmektir :)

Evet o şekilde adım atabiliyor elinden tutup evin içinde biraz gezebiliyoruz
yine o kadar yapabiliyormuş...karşı komşumun kızı 2 yaşında emekledi...bacaklarının üstüne basamadan 2 yaşına geldi....ona da doktoru birşeyi yok demişti...şimdi yürüyor gayet sağlıklı....

Back
X