- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.871
- 498
- Konu Sahibi bir_umut_yasamak
Emeklememesi normal. Ama dönmemesi konusunda tereddütlerim var. Sağlık ocaği falan değil de çocuk doktoruna götürün bence.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben hiç öyle düşünmüyorum. öyle bir kullnaırlar ki aklınız şaşar.Bebekler insan kullanmayı bilmezler. Bu kadar sistematik düşünemezler. Onların tek derdi öğrenmek ve keşfetmektir :)
Siz görmek istediğinizi görüyorsunuz. Hiç bilmediğiniz bir dünyaya gitseniz orada her şeyi en baştan ögreniyor olsanız. Dil bilmiyorsunuz. Konuşamıyorsunuz. Tek iletişim aracınız ağlamak. Her şeyi öğrenmek istersiniz. Keşfetme dürtüsü sizi ele geçirir. Sizin belki de 3 katınız devler sizi engellese keşfetmenize müsade etmese ağladığınızda ilgi göstermese ne hissedersiniz. Bebeklerimizle empati yaparsak onların büyüme sırasında aslında ne zorluklar çektiğini anlayacağız ama aman boşver ağlasın şımarmasın bizi kullanmasın demek kolayımıza geliyor.ben hiç öyle düşünmüyorum. öyle bir kullnaırlar ki aklınız şaşar.
egitmen hemşire vb. olabilirsiniz ama ben de bildigimi ve gördügümü yazıyorum. kullanırlar.
hayır kolay gelmiyor.Siz görmek istediğinizi görüyorsunuz. Hiç bilmediğiniz bir dünyaya gitseniz orada her şeyi en baştan ögreniyor olsanız. Dil bilmiyorsunuz. Konuşamıyorsunuz. Tek iletişim aracınız ağlamak. Her şeyi öğrenmek istersiniz. Keşfetme dürtüsü sizi ele geçirir. Sizin belki de 3 katınız devler sizi engellese keşfetmenize müsade etmese ağladığınızda ilgi göstermese ne hissedersiniz. Bebeklerimizle empati yaparsak onların büyüme sırasında aslında ne zorluklar çektiğini anlayacağız ama aman boşver ağlasın şımarmasın bizi kullanmasın demek kolayımıza geliyor.
ayrıca sizinle tartışmayacagım. ben böyle siz öyle düşünyorsunuz.Siz görmek istediğinizi görüyorsunuz. Hiç bilmediğiniz bir dünyaya gitseniz orada her şeyi en baştan ögreniyor olsanız. Dil bilmiyorsunuz. Konuşamıyorsunuz. Tek iletişim aracınız ağlamak. Her şeyi öğrenmek istersiniz. Keşfetme dürtüsü sizi ele geçirir. Sizin belki de 3 katınız devler sizi engellese keşfetmenize müsade etmese ağladığınızda ilgi göstermese ne hissedersiniz. Bebeklerimizle empati yaparsak onların büyüme sırasında aslında ne zorluklar çektiğini anlayacağız ama aman boşver ağlasın şımarmasın bizi kullanmasın demek kolayımıza geliyor.
Ben tartışmıyorum :) Benim tek derdim her bebek sevgi ve şefkatle büyüsün. Ben de size şöyle örnek vereyim. Ben bebeğimin bir şeyi ağlayarak yaptırmasına müsade etmiyorum. Ona zarar vermeyecek her şeyi keşfetmesine izin veriyorum. Zararlı olacak şeylerde nedeni ile açıklıyorum ve muzice ısrar etmiyor ağlamıyor :)ayrıca sizinle tartışmayacagım. ben böyle siz öyle düşünyorsunuz.
bende sizin bildiklerinizi biliyorum lakin etrafımda o kadar cok aglayınca herşeyim oluyor diyen cocuk var ki artık sıkıldım.
annelik ne kadar yumuşak bir kalp gerektiyorsa azıcık da olsa karalı dirayetli ve sertimsi bir kalp gerektirir.
cocuk hiçbir sıkıntısı yoksa aglar aglar susar. cabalamayı da ögrenmesi gerekiyor. bu kendine özgüveni de getirir. ve bebek başarabilme arzunu da tadar.
kullanmak biraz amiyane bir tabir olmuş ama yapılan yorum oldukça yerinde aslında.Bebekler insan kullanmayı bilmezler. Bu kadar sistematik düşünemezler. Onların tek derdi öğrenmek ve keşfetmektir :)
Arkadaş o örneği bebeğin yürümesini kolaylaştirmak için verdi sanırım. Zaten ben kullanma kısmına takıldım. Yoksa kendin alabilirsin bebeğim derseniz ve bebek alabilecek durumdaysa oyuncağı alır zaten. Fakat siz de belirtmişsiniz onları bu duruma biz alıştırıyoruz :)kullanmak biraz amiyane bir tabir olmuş ama yapılan yorum oldukça yerinde aslında.
Davranışlarının çoğunu öğreniyorlar. Yanına bi oyuncak koydunuz ilk seferinde ağladı direk verdiniz. Artık ağlayınca o oyuncağa sahip olacağını bildiğinden kendisi uğraşmıyor. O bebek için oyuncağa sahip olmanın tel yolu ağlamak.
Anne babanın yanlış yönlendirmesi çocuğu.
Ben de pek çok kez aynı yanlışı yaptığımı farkettim kızımı büyütürken.
Diğer yorumları sonradan okudum katılıyorum size :)Arkadaş o örneği bebeğin yürümesini kolaylaştirmak için verdi sanırım. Zaten ben kullanma kısmına takıldım. Yoksa kendin alabilirsin bebeğim derseniz ve bebek alabilecek durumdaysa oyuncağı alır zaten. Fakat siz de belirtmişsiniz onları bu duruma biz alıştırıyoruz :)
sizin yazdiginiz ile benim bahsettigimin olayin alakasi yok ki.Ben tartışmıyorum :) Benim tek derdim her bebek sevgi ve şefkatle büyüsün. Ben de size şöyle örnek vereyim. Ben bebeğimin bir şeyi ağlayarak yaptırmasına müsade etmiyorum. Ona zarar vermeyecek her şeyi keşfetmesine izin veriyorum. Zararlı olacak şeylerde nedeni ile açıklıyorum ve muzice ısrar etmiyor ağlamıyor :)
evet ebeveynler alistiriyor. sizde alistirmiyormușsunuz bu cok guzel..Arkadaş o örneği bebeğin yürümesini kolaylaştirmak için verdi sanırım. Zaten ben kullanma kısmına takıldım. Yoksa kendin alabilirsin bebeğim derseniz ve bebek alabilecek durumdaysa oyuncağı alır zaten. Fakat siz de belirtmişsiniz onları bu duruma biz alıştırıyoruz :)
Iyi gunler.. paylasiminizin uzerinden baya zaman gecmis 8 aylik oglum var 9.aya girdik yeni ve yazdiginz gibi.. oglum desteksiz oturuyor oyuncaklariyla amacina uyhun oynuyor ba ba hecesini soyluyor saglikli normal bir bebek fakat donmuyor hafif yan donup oyuncagini almaya calisiyor sonra pes edip birakiyor.. sizin surec nasil ilerledi diye merak ettim9 aylık dünya tatlısı kızım var ama baya tembeldönmüyor emeklemiyor en ufak bi isteği yok sadece oturabiliyor ben oturtuyorum saatlerce öyle oynuyor karın üstü koyduğumda çığlık çığlığa bağırıyor yanına oyuncak koyduğumda almak için çabalamıyor ağlıyor sadece 9 kilo öyle çok kilolu da değil
Bu durumu yasayan oldu mu normal midir çok endişeleniyorum bazen yürüyemeyecek diye![]()