Bebek Beslenmesi 9 aylık bebeğime kahvaltının yanında ne içirebilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tektanem

AyşegüL
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
305
4
118
Ankara
merhaba arkadaşlar.bebeklerinize kahvaltıda neler yedirip, neler içiriyorsunuz?benim kızım sudan başka bişey içmiyor.ne verebilirim?

benimki de 9aylık olmak üzere.kahvaltıda içecek birşey vermiyorum,3bebe bisküvisi,2tatlı kaşığı kahvaltı saati toz maması,1tatlı kaşığı dut pekmezi,1,2tatlı kaşığı labne peyniri,yarım çay kaşığı ceviz,yarım yumurta sarısını karıştırıp biraz suyla muhallebi kıvamına getirip yediriyorum.yanında da bazen 5,6 tane üzümü soyup çekirdeklerini çıkarıp veriyorum.belki su yerine evde yapılmış meyve suyuyla sulandırabilirsin.ayrıca bazen bu karışımı yapmıyorum da küçük lokmalar halinde kaşar peyniri,ekmek içi,yumurta sarısı,reçele batırılmış ekmek yediriyorum üstüne bol bol su içiyor.

meyve suyunu kendim sıktım bikaç kez ama almadı kustu.böyle ılık bişeyler vermk istiyorum mesela ıhlamur gibi.ama içmio.

elma ve havuc sikilip verebilirsin.
yok illaki bizki cayi dersen papatya cayi.yada fenchel tee olur.yedirdikden sonra üstüne icer.

7 aylıktan bu yana çeşitli dogal kompostolar yapıp verdim şeker yerine de pekmez koydum tavsiye ederim.bardak erigi,kızılcık gibi

ben bazen ıhlamur şu sıralar da bazen mandalina suyu veriyorum.bu arada arkadaşlar yumurta ve peyniri bir arada vermeyin.sütlü ürünler demiri öldürür.ben bir gün yumurta bir gün peynir şeklinde gidiyorum.pekmezide peynir yoğurt verdiğinizde vermeyin.ayrıca bıldırcın yumurtası vermenizi tavsiye ederim anne sütünden sonra en besleyici gıdaymış...

benım oğlumda kahvaltıyla bişey ıcmıyor.bagımsız olarak verıcem artık
kızlar hergun 1 yumurta zararlımı yararlımı.hergun yumurta vermek istemıyorum gun asırı yapıyorum ama annem geldı hergun verıyor off napcam yumurta hakkında bılgi

ben de her gün veriyorum yumurta sarısı alerjik durumu yoksa bence sorun degil dr umuzda verebilirsin dedi. 3 aydır veriyorum birşey olmadı ayrıca demir yönünüden de zengin yumurta

Benimde 10 aylık bir kızım var, kahvaltıda, hazırlanmış Aptamil 3 içine tahıllı ballı kahvaltı maması(2 kaşık) karıştırılyorum yanında da gün aşırı yumurta sarısı ve peynir (tatlarına alışması için ayrı ayrı) veriyorum, şimdilik problemsiz yiyor

ben kahvaltısını rezene çayı ile sulandırıyorum. bir fincan rezenenin yarısından biraz fazlasını sulandırmak için kullanıyorum, geri kalanını da içebildiği kadar kahvaltısını verirken kaşıkla veriyorum. hepsini içmiyor tabiki.
keşfettim ki bu tadı ve kokuyu sevdi...

ben bazen ıhlamur şu sıralar da bazen mandalina suyu veriyorum.bu arada arkadaşlar yumurta ve peyniri bir arada vermeyin.sütlü ürünler demiri öldürür.ben bir gün yumurta bir gün peynir şeklinde gidiyorum.pekmezide peynir yoğurt verdiğinizde vermeyin.ayrıca bıldırcın yumurtası vermenizi tavsiye ederim anne sütünden sonra en besleyici gıdaymış...

bıldırcını nasıl veriyosun pişirip hepsinimi
(çig veriilmez herhalde)

bıldırcın yumurtasını nasıl veriyosun pişirip hepsinimi
(çig veriilmez herhalde)

meyve sularıda olur ama onları ancak kahvaltı sonrası verebilirsin iştahını kesebilir ben ıhlamur çayı veriyodum aslında ağzındakini çok döndürünce ağzında yumuşasın diye arada tatlı kaşığıyla veriyodum halen daha pek bişey içmiyo kahvaltı sonrası artık süt yada taze sıkılmış portakal suyu veriyorum

uzun zamndır bebeğime kahvaltı ile birlikte değişk seyler hazırlıyorum.
mesala ıhlamur ayva yapragı içine kuru dut erik kayısı yaban mersini minik tarcın vs koyuyorum ohhh afiyetle içiyor miniğim..:52:

benim oğlum 1 yaşında.karışık meyve suyu hazırlıyorum.meyve sıkacağı aldım onun içöin.havuç portakal ve kırmızı pancar sıkıyorum.portakalı sevidiği için mutlaka sıkıyorum.yoksa kırmızı pancarı hiç sevmiyo.kansızlığa iyi geldiği için hergün vermeye çalışıyorum...

Back
X