Bebek Beslenmesi 9 aylık Bebek Beslenmesi???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

prenses444

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2015
892
346
33
40
Merhabalar 9 aylık bebeklerinize kaç öğün yemek yediriyorsunuz?neler yediriyorsunuz?

Merhaba
Benim kızım yeni 9 ayını doldurdu. Şöyle bir beslenme düzenimiz var.
Sabah 6.30-7.30 gibi formül süt ( 150 cc)
9:00 gibi kahvaltı ( ıhlamurla ıslatılmış bebek ekmeği, pekmez, labne peynir, ceviz ve gün aşırı yumurta sarısı)
10:30-11:00 gibi meyve püresi ( bazen uyuduğu için bu öğleden sonraya da kalıyor.)
12:00 gibi yine formül süt ( 150cc)
15:00-16:00 gibi çorba ( sebze, yoğurt, şehriye , tarhana ve bunlar biraz koyu kıvamda sulu değil )
18.00 -Yoğurt ( Eğer meyve yemediyse içine meyve de koyuyorum.)
19:00-20:00 Formül süt ( 150 cc)
23.00-24.00 yine formül süt ( 150 cc) eğer uyanmazsa gece uyandığında veriyorum saat 2:00-3:00 gibi olabiliyor bazen).
Tabi bu yazdıklarıma bakmayın bazen çorbayı yemiyor onun yerine yine formül süt vermek zorunda kalıyorum. Yani tam olarak hergün aynı düzen olamayabiliyor. Bu genel olarak uygulamaya çalıştığım bir düzen.
Siz neler veriyorsunuz? Merak ettim.

Merhaba :) benim kızım 8,5 aylık. 6 ay sadece anne sütü verdim. Şimdi hala anne sütü veriyor musun?
Ben sabah 8 de kahvaltı, sonra anne sütü, uyuyor. Sonra uyandığında meyve püresi, saat 16:30 gibi etli tavuklu sebze, akşam 20:30 gibi muz. Aralarda anne sutu gece de her uyandığında emziriyorum

Ben sabah 8 de kahvaltı, sonra anne sütü, uyuyor. Sonra uyandığında meyve püresi, saat 16:30 gibi etli tavuklu sebze, akşam 20:30 gibi muz. Aralarda anne sutu gece de her uyandığında emziriyorum
canım benim de bebem 8.5 aylık. sen gece kqaç defa emzirmek için kalkıyorsun.. ben defalarca kalkıyorum. gece beslenmesine gerek yok diyor doktor. hata mı yapıyoruz yoksa.. benim bebe bide emmeden uykuya dalamıyor. seninki de miöyle

2 çay bardağını geçmemeli ek gıda, günlük doktorlar böyle tavsiye ediyor anne sütü bol bol.

Sabah emer öğlen kahvaltı karışımı yulaf irmik yumurta keçiboynuzu özü tereyağı muz peynir karıştırır veririm ikindin ruşeynmli yoğurt yada meyve püresi eğer sebze çorbası yapamadıysam akşam yatmadan önce cevizli fındıklı muhallebi,

Ruşeym İ direkt mi karıştırıyorsunuz yoğurda?

ben ruseymi yatmadan once verdigimbmuhallebisine katiyom. bir cay kasigi kadar. bir yemek kasigi da yogurt koyuyom. gece daha az uyanmaya basladi.
Ruşeym yemediğim için tekrar soruyorum Can'ım, sert mi yumuşak mı? Muhallebiyi eriyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…