- Konu Sahibi esenruzgar
-
Ben de eline ekmek veriyorum, o türlü şeyleri yiyor. Ispanak, bezelye , semizotu tarzı şeyleri nasıl veriyorsun? Ezerek mi?
Ben emzirmeden kısamıyorum. O yüzden de bazen karnı doygun oluyor yemiyor sanırım. Ama zaten nadir istiyor emmeyi. Genelde uyumak istediğinde emiyor.
Bir de gün gün değişiyor çocuğun yeme alışkanlığı ve yeme isteği. Birçok faktör etkiliyor yemeyi.
Ana öğünlerde çok çeşit veriyorsun gibime geldi. Hem sebze yemeği hem pilav vs. Belki miktarlarını az az veriyorsundur bilemiycem. Ben tek birşey veriyorum ana öğünlerde. Sebze çorbası veriyorum tabi içinde ya kıyma ya tavuk oluyor. 1-2 saat sonra da yoğurt veriyorum. Bizim gerçi bugünlerde ara öğün diye bişeyimiz kalmadı. Çocuk akşamları yememeye karar vermiş gibi bişey. Bugün sebze çorbasının miktarını az verdim yoğurdu yedi. Belki de miktarlarını çok tutuyoruz bebişler de o yüzden yemek istemiyolar.
Canım zaten amaç çeşitliliğe alıştırmak. Tabi hepsini full doldurmuyorum ağzına. hepsinden tatsın yiyebildiği kadar yesin. Ayrıca gün içinde hepsine ihtiyacı var. Sebze, et türü, tahıl..vs. Hem de anne ve babayla aynı zamanda sofraya oturmayı öğreniyor ve onlarla beraber aynı yemekleri yemeyi. Çünkü bakıcak çocuk annenin verdiği şey beyaz babanın tabağındaki kırmızı. :))) Olmucak. Şimdiki bebekler pek kaideli vallahi.
yok yok ezmiyorum ya ekmeği suyuna bandırıp veriyorum kuçuk kuçuk otlarından da tatlı kaşığıyla veriyorum az az ezmiyorum ben hiçbişeyi
ben de ekşamları eve geldikten sonra emziriyorum zaten beni görünce hemen göğsuume saldırıyo emmek istiyo ben de veriyorum kısmıyorum zaten gunduz ememiyo ben de akşam ve geceyle bunu telaffi etmeye calışıyorum
Muhallebi , kaşık maması vermiyorum ben. Başka türlü doğal yemekleri nasıl veriyorsunuz? Mesela kuru fasülyeyi ezip mi veriyorsunuz? Veya nasıl hazırlıyorsunuz? Bunları merak ediyorum.
ne kuru fasülyesi arkadaşım,ben taze fasulye yedirdim,gece hastaneye gitmek zorunda kaldık,oğlum 9aylık.
Belki yemek içindeki bir şeye alerjisi vardır. Ya da alışkın değildir. Ya da fazla yemiştir. Hepsi olabilir. Geçmiş olsun.
gecmıs olsun canım neden ne oldu ya
benım oglum hepsını yıyor ama yaa
teşekkür ederim.yumurtalı fasülye kavurması yapmıştım,azıcık verdim,yutup kuş gibi ağzını açtı,o yedikçe ben verdim,şimdi senin yazdığını görünce aklıma geldi,acaba yumurta akı dokunmuş olabilir mi?gerçi koca tencerede 2yumurta vardı ve oğlum yese yese 2,3 kaşık yemiştir.
ne kuru fasülyesi arkadaşım,ben taze fasulye yedirdim,gece hastaneye gitmek zorunda kaldık,oğlum 9aylık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?