9 Aylık bebekte sinir olur mu?

uykusuzgibi

Sabretmek için sabır ver Rabbim...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
372
177
53
9 Aylık bir kızım var. Acayip sinirli ve inat olmaya başladı. Dokunmamasi gereken biseyi aldığı zaman elinden alıp hayır diyorum yada olmaz diyorum yumruklarını sıkarak bağırıp ağlıyor tüm vücudunu kasıyor. İstediğini alana kadar da sakinleşmiyor. Bu geçici bir dönem midir yoksa vay başıma gelen mi diyeyim ben :(

9 Aylık bir kızım var. Acayip sinirli ve inat olmaya başladı. Dokunmamasi gereken biseyi aldığı zaman elinden alıp hayır diyorum yada olmaz diyorum yumruklarını sıkarak bağırıp ağlıyor tüm vücudunu kasıyor. İstediğini alana kadar da sakinleşmiyor. Bu geçici bir dönem midir yoksa vay başıma gelen mi diyeyim ben :KK43:
dokunmaması gereken şeyin dokunmaması gereken şey olduğunu bilemezler ve anında elinden alırsan sinirlenirler.. bunun yerine ilgisini çekecek başka bir şey ile elindekini değiş tokuş etmeniz. değiş tokuş ederken de bak bu çok güzel diğeri sana göre değil ver yavrucum vs. bi konuşma yapmanız.
şu an sizi kullanmaya başlama döneminde. sinirlenip ağlamasına çok prim vermeyin. elinden aldığınızda sinirleniyorsa hemen ilgisini dağıtacak başka bir şey bulun. ne kendi haline bırakın ne istediğini verin.
sırf ağlıyor diye istediğini verirseniz önünü alamazsınız.
örneğin benim 13 aylık oğlum sofrada yemeğini güzel yer elinde de az bi ekmeği olur. elindeki ekmek ile içeri gitmek ister. benim boşluğuma gelir de elinden onu alırsam kendini yerden yere atar. ama eline bi oyuncak veya su kabını verirsem elindekini alırken fark etmez ve sinirlenmez. dolayısıyla bu sinir huy olmaz. veya kumanda delisi kendisi. normalde ortada durmaz ama unuttuk diyelim. elime çok sevdiği oyuncak kurbağasını alıp aa bak burda ne varmış hadi ver onu bana annecim diyip alıyorum o sırada kendi oyuncağını almakla meşgul olduğu için diğerini çok anlamıyor.
gibi gibi..

dokunmaması gereken şeyin dokunmaması gereken şey olduğunu bilemezler ve anında elinden alırsan sinirlenirler.. bunun yerine ilgisini çekecek başka bir şey ile elindekini değiş tokuş etmeniz. değiş tokuş ederken de bak bu çok güzel diğeri sana göre değil ver yavrucum vs. bi konuşma yapmanız.
şu an sizi kullanmaya başlama döneminde. sinirlenip ağlamasına çok prim vermeyin. elinden aldığınızda sinirleniyorsa hemen ilgisini dağıtacak başka bir şey bulun. ne kendi haline bırakın ne istediğini verin.
sırf ağlıyor diye istediğini verirseniz önünü alamazsınız.
örneğin benim 13 aylık oğlum sofrada yemeğini güzel yer elinde de az bi ekmeği olur. elindeki ekmek ile içeri gitmek ister. benim boşluğuma gelir de elinden onu alırsam kendini yerden yere atar. ama eline bi oyuncak veya su kabını verirsem elindekini alırken fark etmez ve sinirlenmez. dolayısıyla bu sinir huy olmaz. veya kumanda delisi kendisi. normalde ortada durmaz ama unuttuk diyelim. elime çok sevdiği oyuncak kurbağasını alıp aa bak burda ne varmış hadi ver onu bana annecim diyip alıyorum o sırada kendi oyuncağını almakla meşgul olduğu için diğerini çok anlamıyor.
gibi gibi..

Sanırım bu şekilde denesem daha mantikli.. Cidden önünü alamıyorum. Hayır yani elinden bişey almayı geçtim altını değiştirirken ve kiyafet değişiminde de aynı şeyi yapıyor kalkmaya çalışıyor izin vermeyince de aynısını yapıyor. İlk defa görüyorum böyle sinirli bebek

Sanırım bu şekilde denesem daha mantikli.. Cidden önünü alamıyorum. Hayır yani elinden bişey almayı geçtim altını değiştirirken ve kiyafet değişiminde de aynı şeyi yapıyor kalkmaya çalışıyor izin vermeyince de aynısını yapıyor. İlk defa görüyorum böyle sinirli bebek

bunlar hep seni deneme.. benim oğlum da aynı şekilde alt değişiminde kıyafet değişiminde kaçıyor.. hemen eline bir şey veriyorum veya şarkı seviyor şarkı söylüyorum sayı sayıyorum ilgisini dağıtmak mesele..
ya da bazen bırakıyorum altı açık felan kaçıyor.. oyun istiyor.
olay çocukla kavga etmemek. ben de bunları anamın karnında değil benim huysuzluğumdan deneyimli annemden öğrendim.. sakin kaldıkça ilgisini başka yönlere sakince çekince bebekler de sakin kalıyorlar..

Aslında sinirli olduğumu belli etmemeye çalışıyorum ama ilgi çekecek biseyler bulsam iyi olacak.. Teşekkür ederim sağolun

canim benimkide oyle ozgur olmak istiyorlar engellemiyeceksin ben izin veriyorum karistirmadina engel koydunmu aksilesiyorlar

canim benimkide oyle ozgur olmak istiyorlar engellemiyeceksin ben izin veriyorum karistirmadina engel koydunmu aksilesiyorlar

Aynen ya. Suan 10.5 aylık oldu ve emekliyo. Mahvediyor beni yemin ediyorum saniye duraklamasi yok artık yürütecte durmakta istemiyor . Yoruldum ki ne yorulma

Aynen ya. Suan 10.5 aylık oldu ve emekliyo. Mahvediyor beni yemin ediyorum saniye duraklamasi yok artık yürütecte durmakta istemiyor . Yoruldum ki ne yorulma
aynen ya benimkide 10.ayina girdi ayaga kalkiyor divanlara tutunuyor birde bugun ogrendi yerden ellerine basip ayaga kalkmaya calisiyo biryere tutunmadan kafa ustu dusecek diye ayagini burkacak diye hep yanindayim cok tehlikeli anlar mutfakta bugun sandalyeyi asilmis ustune dusmus Allahtan bisey olmadi divanlarin arkalarina giriyor tencereler makarna posetleri plastikleri hep cikariyor birde kiz cocugu ha ayaklarim agriyor simdi

Back
X