• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 Aylik hamileyim ve eşimden cok soğudum bosanmak istiyorum

İki kredi, tek maaş, çocuk geliyor panik ve endişe hali ile saçmalıyor muhtemelen...
Boşanmaya gidecek kadar büyük bir şey yok ortada. Hele bir doğumu yapın, lohusalık geçsin öyle düşünün :)
Doğum şekli olan yorum sinir bozucu, verin ağzının payını ama işin aslı ne sizin ne de eşinizin dediği olacak... Doğum anında bebeğinizin dediği olacak :)

Her puruzde boşanma lafini gecirmek moda mı? Evliliğin değerini düşürüyor bence. Neyse...tek maaş, ev,araba,çocuk...valla Allah sabır versin hepsini yetistirebiliyorsaniz da helal olsun. Ama kendine alıp size gelince hamilesin demesi biraz bencilce olmuş, onun dışı da malesef cimri davranmak zorunda

Bu davranışlar törpülenmeyecek şeyler değil.. oturulur, konuşulur.. yetiştiremiyor olabilir adam, siz bunalmayın daralmayın diye de açıkça söyleyemiyordur belki.. hemen boşanmayı değil de evliliği kurtarmayı düşünün öncelikle..

Adam pinti imiş ama tek maaşla geçinmek zor olsa gerek , biz ikimiz de çalışıyoruz ve ortalamanın üzerinde aylık gelirimiz yine de her ay bişey çıkıyor hiçbir zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor. Daha öğrenci iken devletin verdiği harc kredisinin borcunu bitiremedim o kadar para nereye gidiyor bilmiyorum. Tek maaş olsa ben de strese girerdim.

Bir de benim eşim zaten cimri , ona söylerim almazsa kendim alırım ne istiyorsam takılmam çok yani. Ama işte kendi gelirim var olmasa ben de çok üzülebilirdim. Tek şansım eşimin alması ve o da almıyor olsa kötü olurdu.

En iyisi hele bir Doğum olsun bebeğin 2 yaşlarına gelsin işe gir , kocan da olsa eyvallahın olmasın... hayat çok acı :(

Ne hamileyim ne de cocugum var. Maddi durumumuz iyi sukur. Ona ragmen borclarin icinde boguluyormus gibi hissediyorum. Cok yorulmus hissediyorum. Param olsa dahi bazen canim hicbirsey almak istemiyor.. Bence esinizde bunalmis ve boyle bir psikolojiye girmis.

Sizde alınganlık yapmis olabilirsiniz. Gecer gider bu gunler. Sağlıklı doğumlar

En küçük şeyde boşanıyım sizde de ha. Ekmek aş vermeyecek pintilikte olur o zaman boşa. Ama ev diyon araba diyon kredi diyon. Tek maaş karşılamıyo demek ki. Bi yerden sıkmaya çalışıyo kemeri o da. Otur konuş önce. Çat soğudum boşanacam.

Ah bacım ben nerelere gideyim o zaman.. Adam 1200 liraya kendine bisiklet aldı daha yeni üstüne benim begendigim bebek arabasını 1270 liradan aldı diye hala trip yapıyor bana ucuzunu almamisim.... Niye 40 liralık emzik almisim niye bebek küvet filesini pahalisindan almisim... Hey gidimm.. Sanki cebinden ödüyor haspam hepsinin odemeside benim altın hesabından... Karpuz ilk ciktiginda canim istemisti cok pahali demisti nasil sinir oldum anlatamam genede aldirdim tabiki.. Söylenmesi umurumda mi hayır canımdan kıymetli değil hicbisi o yüzden onun tripleriyle canımı sıkacak degilim ben yer içer diledigimi alırım çokta fifi... Ama sirf trip yapıyor diye kocamida bosayacak değilim oda kendi çapında takılıyor iste baba olacak sonuçta daha ne bez mama paraları sokacagim ona hala bi yığın hayali var motor ve silah almayı düşünüyormuş daha çok düşünür hayal kurmak bedava nasilsa kursun yazık...

Canım beni yanlış anlama sakin.Hani ilk annelik heyecanıya çok şeymi aldın bebek için.O ihtiyaç bu ihtiyaç diye aşırıya mı kactinki..Boşanma fikrini aklından cikar olurmu bebeğin bı doğsun bakalım.belki esinizde psikolojikmen etkileniyor dur kaygilanma oluyordur.anliyorum çok haklısın hamilesin ve duygusallık tavan bir halde.alinganlik kırgınlık olur kiriyorda sizi bu hareketleri ama hemen boşanmayı düşünme çözüm odaklı ol.Bebginizinde babaya ihtiyacı var.zaman ver esine.konus kendisiyle üzüldüğünü dilegetir

Birde şunu dusundunmu hiç bosandin diyelim çalışacaksın bebegine annen bakicak misal.e boşanmadan çalış..Boşanmadan kendi ayaklarin üzerinde dur eşine katkın olsun.hem bebeğin baba sevgisinden mahrum olmaz.Ev araba kredisi kolay değil.fakirlik mertligi bozar derler.demekki durumu çok yokki işi cimrilige vurdu.biraz daha anlayış göster olurmu

Simdi burda rakamlar onemli,
Adam 10 bin tl kazanip 5 bin tl kredi ödüyor, buna ragmen yediginizin hesabini yapiyorsa direk bosanma sebebi,
4 bin tl alip 3 bin tl kredi odeyen bir adamin ustune cocuk gelince psikolojisinin bozulmasi daha kabul edilebilir.
Ya da vazgectim ya her kosulda sezeryan saha ucuz normal dogurma diyen adam tam bosanmalik adam hem de zevkle.

Yani üzmek istemiyorum hamilesin.
Ama hiç mantıklı düşünmüyorsun.
Ailenin durumu daha iyi ise, sana ve bebeğe sahip çıkacak kadar iyi ise şimdi de 3 5 destek olabilirlerdi.
Zaten bu işler öyle plansız programsız olmaz.
Ha soğuma işine gelince, hamileliğin sonunda oluyor o. Ben doğuma giderken içimden eşime bayağı sövüyordum.
Hormonal olduğunu düşünüyorum.
Bende hamileyim ve eşimden hiç bu kadar nefret etmemiştim atrıca ona olan kinim hiç bitmyor.. o bana yanaşmaya cslisiyor ama ben unutmuyorum tam bi öküznefret edyorum

Tamda başlıkda belirttiğim gibi.
Nedeni ni bilmedığim şekilde bukalemun gibi kılıf değıştirdi bi cimrileşti .
Cimrilikleride bana ve dogmamiş bebegime karşi.
Doğru duzgun alisveriş bile yapamadim.
Ne gerek var ne gerek var diye birsey aldirmiyor.
Ikide bir çocugun dolabini açip ne cok sey almisiz ne çok sey almisiz deyip duruyor.
Ilk gundrn beri normal doğur diyen adam normal epiduralin sezaryenden daha ucuz olduğunu ögrendigi gunden beri sezaryen yapicaksin deyip duruyor.
Hani zorlama değil de ağriya dayanmazsin seni biliyorum sezaryan yapalim deyip duruyor.

Bilmiyorum hakszlik mi ediyorum ev ve araba kredisi ödüyor tek maaşla üstüne ćocuk gelince bunaldi mi diye.
Bu arada benim calısmami kndi istemedi .
Simdi 9 aylik hamileyim bana diorki sende calisirsin artik yeter artik kiriliyorum içten ice.
Geçen bir sey cekti canim ne cok yiyorsun ya dedi.Epi topu 10 tl lik bisi .
Gebeligi cocugu ikimzde cok istedik ama bilmiyorum benmi alinganim bu adam mı tuhaflaştı.

Canim sklyor hmde cok daha cok verecegim ornek varda yazamiyorum sinir oluyorum.

Önceden de tutumlu harvurup harman savuran değildi ama bana karşi yemez yedirir giymez giydirir cinsinden di.
Ama simdi herşeyi kursağimda birakiyor.
Gecen bayram alisversine çiktik ona aldik bende bir sey beğendim.
Kursagmda birakti aldrmadi.
Cok kilo aldin zaten gebeliğin var doğumdan sonra alirsin ne alcaksin diye.
Offfff
Bazı noktalarda haklı, bazı noktalarda alıngansın bence. Ben de böyleyim. Mesela hamileliğin son ayında kıyafet almak bana da biraz mantıksız geldi. Bir kaç hafta sonra doğuracağız o kıyafetleri de bir daha giymeyeceğiz sonuçta. Benim bir tane gezmelik kıyafetim var bazen spor eşofmanla çıkıyorum daha ağır bir yere gidiyorsam gezmelik kıyafetimi giyiyorum. Bunun dışında kendime hiçbir şey almadım gerek de yok bence. Tek maaşsınız biraz kemerleri sıkmakta haklı. Biz de aynı durumdayız. Canın bir şey istediğinde de belki üzerinde nakiti çok az olduğu için laf etmiştir. Ama olsa bence laf etmezdi. Streslidir adamcağız bence. Ben de bazen böyle alınganlık yapıyorum ama anlayışlı olmalıyız bizim kadar onlar da stresli.

Alınganlık değil. Alıp yediğin şeyin hesabını ''sen de ne çok yiyorsun'' diyerek soran adam densizdir. Üstelik hamilesin. Ekonomi 10 liranın hesabını yapmakla olmaz. Bunlar küçük paralar. Herkes sana yüklenmiş de, ev araba kredisini tek maaşla ödemeye kalkıp, bir de çocuk isterken aklı neredeymiş?

Tamda başlıkda belirttiğim gibi.
Nedeni ni bilmedığim şekilde bukalemun gibi kılıf değıştirdi bi cimrileşti .
Cimrilikleride bana ve dogmamiş bebegime karşi.
Doğru duzgun alisveriş bile yapamadim.
Ne gerek var ne gerek var diye birsey aldirmiyor.
Ikide bir çocugun dolabini açip ne cok sey almisiz ne çok sey almisiz deyip duruyor.
Ilk gundrn beri normal doğur diyen adam normal epiduralin sezaryenden daha ucuz olduğunu ögrendigi gunden beri sezaryen yapicaksin deyip duruyor.
Hani zorlama değil de ağriya dayanmazsin seni biliyorum sezaryan yapalim deyip duruyor.

Bilmiyorum hakszlik mi ediyorum ev ve araba kredisi ödüyor tek maaşla üstüne ćocuk gelince bunaldi mi diye.
Bu arada benim calısmami kndi istemedi .
Simdi 9 aylik hamileyim bana diorki sende calisirsin artik yeter artik kiriliyorum içten ice.
Geçen bir sey cekti canim ne cok yiyorsun ya dedi.Epi topu 10 tl lik bisi .
Gebeligi cocugu ikimzde cok istedik ama bilmiyorum benmi alinganim bu adam mı tuhaflaştı.

Canim sklyor hmde cok daha cok verecegim ornek varda yazamiyorum sinir oluyorum.

Önceden de tutumlu harvurup harman savuran değildi ama bana karşi yemez yedirir giymez giydirir cinsinden di.
Ama simdi herşeyi kursağimda birakiyor.
Gecen bayram alisversine çiktik ona aldik bende bir sey beğendim.
Kursagmda birakti aldrmadi.
Cok kilo aldin zaten gebeliğin var doğumdan sonra alirsin ne alcaksin diye.
Offfff
Hamileyken hormonlar tavan tatlim...onun icin böyle dusunup biraz alingan olman normal...
Erkekler baba oldugunu bebegin dogdugu gun idrak ediyorlar...birde onun da endiseleri vardir bunlar olagan seyler,,bosanma lafini cok dillendirne biyle basit şeyler icin...
Malum bir seyi 40 kere soylersin olur...
Sen bebişine kendine odaklan...
Cokda aliniyirsan esine benim icin zor donemler malum horminlarim biraz alingan olabiliyorum de....

Hamilelikte çok alıngan oluyor insan , esinde yettiremicem derdine düşmüştür biraz daha anlayış birbirinize karşı .. lohusalıkta adamı tepeleme de :)

Back
X