9 aylık kızım ve dedesi

iyi akşamlar arkadaşlar kendimi çıkmazda hiç hissediyorum düşüncelerinize ihtiyacım var.9 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir kızım var her iki hamileliğimde de eşinim ailesi torun istemedi ama şuan çocuklarımı yiyecekler ne hamilelikte ne de doğumda hiç ilgilenmediler nedeni ise eşinim bekar abisi var önce o evlenip çocukları olacakmış eşim doğu kökenlidir. Suanki derdim ise 9 aylık kızıma dedesinin aşkım diyerek sevmesi işten geliyorum aşkımı getirin bana çok özledim onu diye 2 güne bir arıyor telefon ile arıyorlar yan yana gelince aşkım dedesinin aşkı diyerek seviyor aynı ilçede oturuyoruz 5 dakikalık bir mesafemiz var sorun şu ki evet dedesi sevecek tabiki ama ne görümcenin ne de diğer eltimin çocuklarını böyle sevmiyorlar. Eşime kız çocuğunu aşkım diyerek sevmesin lütfen söyle dedim ben söyleyemem dedi ben söylesem daha da inadına yapacaklar lütfen bu konuda bana akıl verir misiniz zaman artık çok kötü kızımın aşkım kelimesini sıradan bir kelime gibi öğrensin istemiyorum çocuklarımı kendi doğurmuş gibi seviyorlar hem istemediler şimdide yiyecek gibi seviyorlar aslında zamanında istemedikleri için çocuklarıma hiç dokunmalarını istemiyorum biliyorum yanlış düşünüyorum ama inanın yaşadığım olaylardan dolayı sinir oluyorum.onlar çocuklarımı sevince nasıl sinir olmayacağım düşüncelerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim .
Bir gün sanki laf arasındaymış gibi çocuk istismarından konu açın yazık küçücük çocuklar hiçvirşey de anlamıyorlar vs diye. Belki kv ye de açabilirsiniz bu konuyu. Sonra da ayy anne biz aşkım bitanem diyoruz ya bunlar da çocuğa normalleştiriyormuş hiç böyle şeyler söylememek lazımmış çocuk aklı işte iyiyi kötüyü ayırt edemiyor yavrular vs deyin. Bak mesela babam şimdi aşkım diyo yarın iki gün sonra sokakta kötü niyetli biri ona aşkım dese bu onun kötü birşey olduğunu anlamayacak sevgi sözcüğü zannedecek. Bunlara hrpbir dikkat edelm vs deyin.

Sizin gibilere derin bir saygım var. Birine gıcık da olsanız, doğruyla yanlışı ayırt edebiliyorsunuz.
🙂 sizde bunu başarabilirsiniz Eminim isteyince oluyor muhakkak hem böylece kendinizde diken üzerinde değilde daha huzurlu olursunuz Rabbim güzellikler versin kalbinize

iyi akşamlar arkadaşlar kendimi çıkmazda hiç hissediyorum düşüncelerinize ihtiyacım var.9 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir kızım var her iki hamileliğimde de eşinim ailesi torun istemedi ama şuan çocuklarımı yiyecekler ne hamilelikte ne de doğumda hiç ilgilenmediler nedeni ise eşinim bekar abisi var önce o evlenip çocukları olacakmış eşim doğu kökenlidir. Suanki derdim ise 9 aylık kızıma dedesinin aşkım diyerek sevmesi işten geliyorum aşkımı getirin bana çok özledim onu diye 2 güne bir arıyor telefon ile arıyorlar yan yana gelince aşkım dedesinin aşkı diyerek seviyor aynı ilçede oturuyoruz 5 dakikalık bir mesafemiz var sorun şu ki evet dedesi sevecek tabiki ama ne görümcenin ne de diğer eltimin çocuklarını böyle sevmiyorlar. Eşime kız çocuğunu aşkım diyerek sevmesin lütfen söyle dedim ben söyleyemem dedi ben söylesem daha da inadına yapacaklar lütfen bu konuda bana akıl verir misiniz zaman artık çok kötü kızımın aşkım kelimesini sıradan bir kelime gibi öğrensin istemiyorum çocuklarımı kendi doğurmuş gibi seviyorlar hem istemediler şimdide yiyecek gibi seviyorlar aslında zamanında istemedikleri için çocuklarıma hiç dokunmalarını istemiyorum biliyorum yanlış düşünüyorum ama inanın yaşadığım olaylardan dolayı sinir oluyorum.onlar çocuklarımı sevince nasıl sinir olmayacağım düşüncelerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim .
aslinda esinizin ailesini iyi taniyorsunuz ne deseniz ne yaparlar iyi biliyosunuz.. bence uzerine giderseniz catallanir buyur konu.. akisina birakin hareketlenince cocuk cok kucak istemez opturmez serbest dolasmak ister dogal olarak uzaklasirlar..

Cocugunuzun sevilmesi neden sizi bu kadar uzdu anlamis degilim. Bence siz dedesinden hazzetmiyorsunuz ve kusur ariyorsunuz.

Çocuğa aşkım hayatım sevgilim demenin,benlik algısını ve cinsel gelişimini bozduğunu söyler uzmanlar .Masum bir sevgi sözcüğü olabilir ama, o onun aşkı değil torunu.

Ayrıca yiğidim aslanım koçum prensesim demekte en az aşkım kadar tehlikeli sözler.Ben size hak veriyorum .Denmemesi lazim çocuğun bir adı var adiyla hitap etsin zor değil.Aşkım diyince daha çok sevmiş olmuyor .

Son düzenleme:
Valla ben sizi çok haklı buldum, bu aşkım kelimesi ile ilgili. “Nolacak ki” diyen arkadaşlar da birkaç pedagogun bu konudaki yazılarına bakarsa, eminim, bize hak verirler.

Galiba ogullarinin çocugu diye daha cok kanları kaynamis hani kendi soy devamlari mantigi...bence tuhaf bisey yok siz dolmussunuz onlara hersey batar artik size..sakinleameye calisin onlarinda cani o cocuklar..cahillikten istememisler ama gecmis bak simdi candan seviyorlar..sevmeseler bu kez benimsemediler sevmediler dersiniz..durust olun dersiniz..dedesinin aşkim demesinden art niytli etkilebecegini sanmam cocuklar zeki canlilar onun farkini bilir

aşkım sevgilim gibi kelimeler romantik ilişkilerde kullanılan kelimeler ve evet çocukları severken kullanılması doğru degil.
çocuk bir süre sonra bu kelimeleri siradanlastiriyor ve ileride Allah korusun kötü niyetli biri ona aşkın sevgilim dediğinde arkadaşca yaklaştığını düşünüyor.
dedeyi nasil uyarırsınız bilmiyorum ama doğrudan degil dolaylı olabilir.
mesela babası aşkım dese yanında siz de aşkım deme boyle boyle etkileri oluyor diye bilirsiniz.
belki anlar.
ya da kayinvalidenizle goruncenizle bu konuyu paylaşın onlar konuşsun.
ama bence burada iş eşinize düşüyor

Bu kelimeyi kullanmasının dışında dikkatinizi çeken ekstra bir durum oldu mu ?

Bende bu durumdan rahatsız olurdum ve kullanılmasını istemezdim. Şuan öyle bir zamandayız ki çoğu insan çıkarcı sapık ve çoğu bebek zeki. Bebekler anlamıyor diyede bir şey yok. Ben kızıma 6 aylıkken gösterdiğim bir etkinliği bugün kendi kendine yaptığını gördüğüm an her şeye çeki düzen verdim her harekete dikkat etmek lazım.

Kelimeyi uzmanlar kullanmayın demişler,ama ben nedense o kadar büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Sanırım siz dedeye gıcıksınız,her yaptığı batıyor.

Resmen eski konularinizdan dolayi cocuklarinizi kiskanmissiniz gibime geldi *ki normaldir anne olrak** ben olsam bnde boyle tepki verebilirdim eger herhangi bir şuphe durum ima etmiyorsaniz dillendirmek istemiyorum. Bu sekilde kedinizi yiyip bitirirsinz nerden gömcenizi bulamamissnz gibi

Kendi ailen aşkım diye sevse rahatsız olur musun? Aşkım kelimesini çok kutsallaştırmışsın. Bu kadar fazla anlam yükleme saçma görünüyor tutumun. Gayette sıradan kelime çünkü.

Çocuklarınızı sevmeyi kestikleri gün ne kadar yanlış düşündüğünüzü anlarsınız. Sevilmeseler kendilerini sorgular çocuklar dedem bizi neden sevmiyor diye bu daha büyük sıkıntı.

Back
X