• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yaptığı ne kadar doğru?

Öncelikle anlatılanlar çelişiyor. Eşim maddi manevi büyük yük altında kızın kalan bileziklerini ihtiyaçlarını zaten eşim yapacak diyorsunuz. Sonra gelen 100.000 tl den 5-10 bin bişey bize gelmedi diye eşim üzüldü diyorsunuz. Ya matematik hesabı yok eşinizin ya da söyledikleriniz doğru değil. Şimdi bizim evi eşim geçindirir. Büyük tüm giderler onda. Bana bi yerden para geldi bu rakamlarda, eşim neden bana da 5-10 bin ver desin ki zaten harcamlar üstünde ? evin reisi o buradaki tabirle, aynı sizin kv gibi ekonomisini düşünmeyeceğim bir yemek ısmarlarım, bu kadar. Nişan tepsisini genç bir kız işte öğrenci bir vs o tutar. o parayı da o alır. eşim böyle bişeyim şakasını yapsa yerin dibine girerdim. 100 bin dediğiniz şey 3 beyaz eşya. göbek atmanız lazım ne güzel para gelmiş diye. siz 10 bin almadığınız için yastasınız üstelik eşinizi haklı görüyorsunuz. nişan tarihi belirlenirken çiftler birbirine sorar, abiye değil. abi zaten her koşulda gelir misafir değil ki ? gelmez zorunda hatta.

Hayır olmadı ki. Sadece eşimi dahil etmeyip her şeyi son dakika şunu yapıcaz haberin olsun diyorlar. Başta şöyle düşünüyoruz deseler ölmezler ki. Eşim bir şey yapacağı zaman devamlı arasın danışsın sorsun istiyorlar yani bir zahmet eşimden bu kadar beklentileri varken bu heyecanlarına eşimi de dahil etsinler eşim bazen diyor ki sanki benim kız kardeşim değil yabancı evlenecek. Cidden her şeyi gizliyorlar bazen bana ağızlarından kaçırıyorlar gizlediklerini ben eşime anlatmıyorum ki üzülmesin
O da eşinin çözmesi gereken bir sorun. Ya kendi de anlatmayacak ya konuşup derdini anlatacak.

Bizdedir bu adetler vat makas kesmiyor yada sadık oturma diye ama bunu genelde beklenti olarak değil adet yerini bulsun diye eşinizin direk para beklentisi var hoş değil ayrıca 1 yıl önce siz evlenirken kendiniz mj evlendiniz kv birsey almadı mı bence aldı neden kızına alınca zorunuza gidiyor anlamıyorum
Makas kesmeme meselesi şaka konusu eşim böyle bir şey demez zaten çekinir buna hoşlanmaz da. Kayınvalidemler ciddiye alıp açıklama yaptılar kendilerince sen alamazsın falan diye biz buna şaşırdık. Biz evlenirken her şeyi eşim yaptı hiçbir şekilde destekleri olmadı. Her kuruşuna kadar eşimin emeğiydi. Kıza alması zorumuza gitmedi ki bizde alması daha mantıklı dedik. Sadece gizlemeleri eşimi üzdü doğal olarak normalde het şeyden haberdar olmak istiyorlar ancak kendileri bu süreçte çok şey gizledi

Ben bir kardeşin anne ya da baba rolüne bürünmesini çok yanlış buluyorum ya. Mesela siz niye karşılıyorsunuz düğünün diğer masraflarını ? Evlenecek kadın planını yapmamış mı ?
Ben istemezdim eşimin kardeşinin tüm düğün masraflarını sırtlanmasını. Hele bu ekonomide.

Ben sizi anladım.
Normalde kardeşler arasında ayrım yapılmasını hoş bulmam ama burada gelen paranın evlenecek görümcenize harcanması gayet doğal, zaten bu kısmı çözmüşsünüz içinizde.
Eğer abi ve baba yerine koyuyorlarsa eşinizi, bir aile olarak bir çok şeye karar verilirken aile olarak birbirinize danışarak karar vermek gerekebilir. Özellikle de abiden birçok beklenti içinde iseler bunu yapmak durumundalar, işlerine gelince abimizsin ama hiçbirşeye karışma, soramayız , haber veremeyiz deniliyorsa, sizlerinde her sorumluluğu yüklenme durumunuz yok.
Herkes nasıl kararlarını alabiliyorsa, maddi olarakta ayaklarını kendin yorganlarına göre uzatabilirler.
İşin neticesinde derdinizin aslında kardeş abi yerine koyulmamak olduğunu anladım.

Tepsi meselesi şaka konusu bu arada. Eşim dalga geçti ancak onlar ciddiye alıp gelinin olur para falan dediler eşimle şaşırdık hatta. 5-10 bin verirler düşüncesi de başta oldu şu ihtiyacı vardı çünkü sonra dedi ki neyse en mantıklısı bu kardeşime eşya alsın dedi. Ancak annesi gizlemiş parayı buna üzüldü. İnanın kayınvalidem öyle yetiştirmiş. Başta baba yok diye her şeye dahil olmak istemiş. Ancak işine gelince eşimi dahil ediyor işine gelmeyince etmiyor. Ve aynen dediğiniz gibi eşimin kardeşinin düşüncesi ben evlenip gidicem beni alakadar etmez artık abime kaldı gözüyle bakıyor. Her yük eşimde. Eşim bazı konularda mesafe koyuyor ama bazılarında beceremiyor maalesef kayınvalidemde devamlı arayarak darlayarak buna müsaade etmiyor maalesef. Bu konuda çok haklısınız eşimde de çok hata var en sonunda üzülen o oluyor sonuç olarak ne olacak bilmiyorum
Biz az çok tahmin ediyor ve ne olacağını size söylüyoruz. Sevmek evlenmek hayat arkadaşı olmak bunlar madalyonun bir tarafı. Diğer tarafta ise 2 ev, 4 kişilik bir hayatı yaşayacaksınız. Daha diğer kardeşin üniversiteye kadar okul hayatı olacak. Annesi öyle alıştırmışsa eşiniz de öyle alışmış. Gerektiği yerde gerektiği kadar destek olmak mı yoksa her şeye her soruna gönüllü koşmak mı? Eşiniz ikinciyi yapıyor ve yapacak. Soru şu, siz bu yaşam tarzına okey misiniz? Çocuk yaptıktan sonra bile yine eski tas eski hamam olacak mı? O aşamada, kucağında çocukla kapıyı çekip çıkmak hiç kolay olmuyor. Bu kız evlenecek gidecek, diğer kız kardeş ve anne kirada oturacak. Kim yardım edecek kim karşılayacak bu masrafları? Ya bunu bilerek devam edin ya da en kısa sürede ayrılın. Bu gidişle burada devamlı konu açar kayınvalideyi şikayet edersiniz ama sorunun kaynağı o değil, eşiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam 40 bin gibi bir maaşı vardı eşinizin. Siz de çalışmıyorsunuz, kime neye yeter bu?

Öncelikle anlatılanlar çelişiyor. Eşim maddi manevi büyük yük altında kızın kalan bileziklerini ihtiyaçlarını zaten eşim yapacak diyorsunuz. Sonra gelen 100.000 tl den 5-10 bin bişey bize gelmedi diye eşim üzüldü diyorsunuz. Ya matematik hesabı yok eşinizin ya da söyledikleriniz doğru değil. Şimdi bizim evi eşim geçindirir. Büyük tüm giderler onda. Bana bi yerden para geldi bu rakamlarda, eşim neden bana da 5-10 bin ver desin ki zaten harcamlar üstünde ? evin reisi o buradaki tabirle, aynı sizin kv gibi ekonomisini düşünmeyeceğim bir yemek ısmarlarım, bu kadar. Nişan tepsisini genç bir kız işte öğrenci bir vs o tutar. o parayı da o alır. eşim böyle bişeyim şakasını yapsa yerin dibine girerdim. 100 bin dediğiniz şey 3 beyaz eşya. göbek atmanız lazım ne güzel para gelmiş diye. siz 10 bin almadığınız için yastasınız üstelik eşinizi haklı görüyorsunuz. nişan tarihi belirlenirken çiftler birbirine sorar, abiye değil. abi zaten her koşulda gelir misafir değil ki ? gelmez zorunda hatta.
Eşim düğün sürecinde her türlü desteği verecek düğüne daha var bilezik olsun eşya olsun ne eksiği varsa alacak. Şu anda da elinden geldiğince maddi anlamda destek çıktı ancak şu bir iki ay biraz sıkışıklığı var ondan bekledi başta ancak sonra o da dedi ki mantıklı olan zaten kardeşime harcaması. Ben burada ne anlatıyorum siz ne anlıyorsunuz. Eşim gizlendiği için üzülüyorum her şey gizleniyor ancak eşim bir şey yapacağı zaman her şeyin içinde olmak istiyorlar. Ayrıca bu şaka abartılacak bir şaka değil kimin yanında yapmış benim ve annesinin? Neyin yerin dibine gideyim büyütmeyin isterseniz. Nişan zamanı bizim için biraz sıkıntılı bir zaman en azından şu zaman düşünüyoruz ne dersiniz denebilir. Erkek tarafının akrabalarına göre ayarlandı tarih kız tarafının hiç mi fikri olmasın bu durumda?

Ben sizi anladım.
Normalde kardeşler arasında ayrım yapılmasını hoş bulmam ama burada gelen paranın evlenecek görümcenize harcanması gayet doğal, zaten bu kısmı çözmüşsünüz içinizde.
Eğer abi ve baba yerine koyuyorlarsa eşinizi, bir aile olarak bir çok şeye karar verilirken aile olarak birbirinize danışarak karar vermek gerekebilir. Özellikle de abiden birçok beklenti içinde iseler bunu yapmak durumundalar, işlerine gelince abimizsin ama hiçbirşeye karışma, soramayız , haber veremeyiz deniliyorsa, sizlerinde her sorumluluğu yüklenme durumunuz yok.
Herkes nasıl kararlarını alabiliyorsa, maddi olarakta ayaklarını kendin yorganlarına göre uzatabilirler.
İşin neticesinde derdinizin aslında kardeş abi yerine koyulmamak olduğunu anladım.
Şükür gerçekten sonunda birisi beni anladı ya gerçekten teşekkür ederim. Aynen öyle eşimin maddi beklentisi olamaz ki hep kendi destek çıkıyor zaten. Ama madem her konuda destek bekliyorlar insan bari fikir sorar. Eşimi bazen o kadar çok yoruyorlar ki sonra laf şeye geliyor sen erkeksin tabiki yapacaksına geliyor. Ancak işlerine gelince her şeyi gizliyorlar. Bu duruma nasıl çare bulunur bilmiyorum üzülüyorum

O da eşinin çözmesi gereken bir sorun. Ya kendi de anlatmayacak ya konuşup derdini anlatacak.
Bazen laf sokuyor söylüyor falan ama annesi ben anneyim ben doğrusunu bilirim ben ne dersem o diyor gülerek geçiştiriyor. Ama doğru evet eşim çözmeli bu sorunu

Eşim düğün sürecinde her türlü desteği verecek düğüne daha var bilezik olsun eşya olsun ne eksiği varsa alacak. Şu anda da elinden geldiğince maddi anlamda destek çıktı ancak şu bir iki ay biraz sıkışıklığı var ondan bekledi başta ancak sonra o da dedi ki mantıklı olan zaten kardeşime harcaması. Ben burada ne anlatıyorum siz ne anlıyorsunuz. Eşim gizlendiği için üzülüyorum her şey gizleniyor ancak eşim bir şey yapacağı zaman her şeyin içinde olmak istiyorlar. Ayrıca bu şaka abartılacak bir şaka değil kimin yanında yapmış benim ve annesinin? Neyin yerin dibine gideyim büyütmeyin isterseniz. Nişan zamanı bizim için biraz sıkıntılı bir zaman en azından şu zaman düşünüyoruz ne dersiniz denebilir. Erkek tarafının akrabalarına göre ayarlandı tarih kız tarafının hiç mi fikri olmasın bu durumda?
size kötü bir haber vereyim mi siz 25 yaşında kaynana olmuşsunuz ? eşiniz yüzünden, o da kp formuna bürünmüş, bana sorulmadı benden gizlendi havalarına girmiş 27 yaşında. normalde 27 yaşında evli işinde gücünde bir abinin dert etmeceği laf etmeceği şeylerle ilgileniyor. suçlu kim biliyor musunuz ? eşiniz.. ama siz bunu anlayana kadar 3 çocuk okutur 4 çocuk evlendirirsiniz her defasında da kendi kendinizi bitirirsiniz. eşinizi kullanıyorlar o zaman maddi manevi kıymeti de olmadığı için lafa söze karıştırmıyorlar. ee hala anam kardeşim diyen eşiniz? oturun konuşun eşinizle ? not : evet yerin dibine girerim. söz tepsininin hesabına kadar düşemez kocam, hele de bahsi geçen nişanın ekonomisini karşılıyorsa. özür dilerm ama eşime “ sen salak mısın ! biz nu halimizle kardeşinin bileziklerini alacağız , sen burada neyin geyiğini yapıyorsun ? komik mi bu ? derim. siz diyebilir
misiniz ?

Ben de bilmiyorum da buluyordur muhtemelen. Yatak odası tek bir eşya değil ki. Bir eşya bir eşya deyip duruyorsun. Almasın mı yatak odası?
Alsın tabiki bizim de işimize gelir. Yani odalara göre ayırınca bir eşyası diye dedim. Ben almasını istiyorum zaten mesele gizlenmesi işte

Eski konulara baktım da bizim paramız mı bereketsiz, bazı insanların para algısı mı yok yoksa yalanlar mı sıralanıyor anlamıyorum.

Konuda bahsedilen eş kişisinin geliri 45 bin. 45 binle iki eve bakıyor, kız kardeşe düğün yapıyor, eşyalar bilezikler alıyor, erkek kardeşinin bir dediğini iki etmiyor, aile lüks içinde yaşıyor ve lüks harcamalar yapıyor, eşini iki ayda bir anne babasının yanına gönderiyor ve birikim yapıyor. Hey maşallah 🧿
Bu yorumunuzu yeni gördüm. Yine siz ve bilmeden yaptığınız eleştirileriniz :) aile lüks içinde yaşıyor ancak görümce kısa süreliğine çalışıyor evlenene kadar çalışacak sadece. Ancak kazandığından daha lüks harcıyor. Keşke biraz daha detaya inseydiniz eski konularda. Daha çok çeyiz alabilecekken ya da para biriktirebilecekken yapmıyor dışarıda yemeler kıyafetler falan. Ama en sonunda sıkışınca abi yardım et :) eşim şu an sadece bizim evimize bakıyor ancak ailesine de maddi destekte bulunmaya çalışıyor elinden heldiğince. Ve evet bilezikler eşyalar eşimin kendince planları. Ben de memnun değilim bu olanlardan havadan uçuyorsun diyorum. Ayrıca o konuda iki ayda bir gitmek çok mu demiştim eşim zaten böyle bir şeye müsaade etmedi ki. Şu an bir daha memleketime gittiğimde 6 ay olacak gitmeyeli. Artık böyle anlaştık ancak.

Eski konulara baktım da bizim paramız mı bereketsiz, bazı insanların para algısı mı yok yoksa yalanlar mı sıralanıyor anlamıyorum.

Konuda bahsedilen eş kişisinin geliri 45 bin. 45 binle iki eve bakıyor, kız kardeşe düğün yapıyor, eşyalar bilezikler alıyor, erkek kardeşinin bir dediğini iki etmiyor, aile lüks içinde yaşıyor ve lüks harcamalar yapıyor, eşini iki ayda bir anne babasının yanına gönderiyor ve birikim yapıyor. Hey maşallah 🧿
Aaa o arkadaş bu arkadaş mı ? o zaman da yorumlarımı beğenmemişti ; ) maaşı artacaktı %100 öyle demişti. çünkü çok iyi bir çalışandı akrabasının yanında mı çalıyordu neydi ? çocuk yapsanız açsınız demiştik kızmıştı.

Ne çocukça şeyler bunlar. 100bin zaten para değil artık. Yetim çocuğa çeyiz yapacak annesi. 5-10bin verseydi ne yahu. Koca adam ne yapacak 10bin lirayı.
Ben eşinizin tavırlarını manasız buldum. Koca adam kreş çocuğu gibi küsüyor kırılıyor.

Bu durumda evlenecek kızın ihtiyaçlarını karşılamak istemeleri doğal değil mi? Yani ordan 5-10bin almak esine ne gibi katkı sağlayabilir. Annesinin eline para geçmiş sevinmesi lazim en azından bir eksiğini karşılar diye. Cok anneye kizilacak bir durum yok

Saklamaya çalışmaları hoş olmamış ama size vermelerindense kendi kendilerine geçinmeye harcamaları, hatta kv nin kendine altın alıp saklaması da yerinde olur. Geleceğin ne getireceğini kimse bilemez. Anne babadan biri hayatta ise para, mal paylaşımı lafları bence hoş değil.

Merhaba herkese. Bir mesele var ve ben bazen objektif düşünemeyebiliyorum o yüzden buradakilerin fikrine ihtiyacım var ben mi yanılıyorum aslında normal de ben mi büyütüyorum falan bunu bilmek istiyorum. Biz eşimle evleneli bir yıl olmadı henüz ama yaklaştı. Şükür eşimle iyiyiz. Kayınvalidemle de iyiyiz aslında bir araya gelinde sohbet muhabbet güzel anlaşırız. Ama ne yazık kı kayınvalidemde bazı konularda inat var. Eşimi mesela bir mesele için öyle darladı ki eşim kabul etmiyor diye. eşim eve her geldiğinde annem aradı şöyle ısrar etti bilmem ne. Dedim hadi neyse anne oğul arasındaki mesele. Görümcem evlenecek. Elime doğru düzgün danışmadılar sormadılar herhangi bir konu hakkında. Eşim bu konuda çok darıldı. Bu arada normalde hiç mesafe yok aralarında devamlı eşimle iletişim halinde olur yemeğe çağırır ilgilenir falan. Hani bir soğukluk olsa normal diycem. Bu arada eşimin babası vefat etti. Bu yüzden aileye kıyamıyor birçok meselede. Neyse bu evlilik meselesinde ikna ettiler. Şimdi kayınvalideme bir yerden 100bin gelecek. Ki biz bunu başkasından duyduk. İşte belli değildi kesin değildi diyerek geçiştirdi. Sonra o gün bastıra bastıra size bir yemek ısmarlarım dedi sonra görümcem için de eşya alacağını söyledi geri kalanına. Eşim biraz bozuldu. Hem ona söylenmediği için hem de en azından 5-10bin bana verir diye bekledim falan dedi bana. Neyse kayınvalidem daha önce söylediği halde dün tekrar para gelsin size yemek ısmarlıycam geri kalanına da kızıma eşya alıcam dedi. Yani bir kere söyledin dahasına gerek yok bence. Ben sesimi çıkarmadım babaları yok dedim mantıklı alsın eşyasını dedim ama eşim bozuldu çünkü maddi manevi aşırı destek oldu onlara her zaman ve olmaya da devam ediyor. Sonra nişanda eşim takacak yüzüğü o kesecek dedi kesmiyor deyip parayı alıcam öyle kesicem falan. Kayınvalidem dedi yok o para kız tarafının yani işte gelinin olur. Hiçbir anlam veremedim çünkü bildiğim makas kesmiyor diyene ya da tepsiyi tutana verilir para. Eşim de yine bozuldu yüzlerine çok belli etmedi ama ben parasında değilim de bu ufacık parayı bile bana çok gördüler tavırlarına sinir oldum dedi. Ben de hem tavırlarına sinir oldum hem de eşimin üzülmesine. Benimle duygularını paylaşıp çok uzatmıyor ailesi nihayetinde çok laf etmek istemiyor ama üzülüyor. Çünkü çoğu şeyi kafalarına buyruk yaptılar ancak eşim kafasına buyruk bir şey yapsa bana neden demedın ki falana bağlıyor kayınvalidem. Ve çok tatlı dilli bu şekilde manipüle ediyor bazen eşimi. Beni edemiyor çünkü benden çekiniyor biraz. Ben istemediğim şeye genelde istemiyorum diyorum. Ama eşim ne kadar karşı çıksa da arayıp konuşup ikna etmek için kendini yırtıyor bazı konularda. Görümcem daha dik başlı eşim biraz daha duygusal. Tabi yeri gelince eşim de sınır koyuyor ancak bir yere kadar oluyor. Bazen kayınvalidemi eşimi sevmesi konusunda samimi bulamıyorum sanki kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantığı ile biraz ilgi gösterip karşılığında daha fazlasını bekliyor gibi geliyor. Ama elbet kendi büyüttüğü çoçuk tabiki eşimi sever ama garip hissediyorum. Kim haklı kim haksız yanlış düşüncelerim var mı lütfen söyleyin
Bu kadar da takma kafaya. Kayınvalidenin haklı olduğu yerler var, seninde. O yüzden böyle şeyleri çok takmayın. Biraz politik olun. Hiçbişeyde fikrmiz alınmadı dediniz ya, yani bişeyler yapıyorlarsa o sizi bağlamıyorsa gerek yok yani. Biz 1 buçuk yıldır düğünden bu yana kayınvalide kayınpeder aynı evde yaşıyoruz, evimiz olana kadar ama onlardan sıfır destek. Misafir gelince öyle bi konuşuyorlarki sanki düğün onlara 1 milyona patladı. Bilezik zaten 3 tane 15 er gramdandı,(kayınvalidem hayır biz 100 gram bilezik aldık (eşimin kardeşi) diğer geline de öyle alıcam diyo(öyle biri şuan yok da olursa işte) sonra ben dedimki yanlış hatırlıyorsun ama benle şok inatlaştığı için sustum iyi dediğin gibi olsun uğraşamam dedim. onda da değilim ama böyle anlaştığımız şekilde davranmadılar hep tersini yaptılar inada bindirdiler. Ev başlarken bişey vermediler bile bilezik için hayvan sattılar, oda 60 bini bulmuştu ozamanlar. Kayınvalidemin bana 1 tane bile aldığı hiçbirşey yok, kayınpederinde öyle. İlk başta biraz yardım ettiler ama düğüne kadar söz vermiştiler yapmadılar. İkiniz artık geri kalanını yaparsanız falan dedi kayınpeder. Üstelik salon parasını bile düğünden verdik, gelinliği eşimle ananemin parasıyla aldık. Beyaz eşyalarımı ve eve düzülcek herşeyi koltuk yatak vesaire komple annem babam aldı. Her neyse kayınvalidem, eşimle aramızı böyle 1 kere bozmaya çalıştı güya çaktırmadan işte, ama kocam beni koruyo, annesi bişeyler söyledi diye gidip bana çemkirmez bişey demez. Ben sessiz sakin bi insanım kahvaltılarını çayını hazırlarım yemeklerini yaparım çalıştığım halde. Ben asla hiçbirşeye karışmam mesela. Hep susuyorum. Sen kendi Kayınvalidene dua et, Sende eşinin iyiliği için sus, onun da böyle şeyleri çok takmamasını söyle, gidin tatile keyfinize bakın.

Bu yorumunuzu yeni gördüm. Yine siz ve bilmeden yaptığınız eleştirileriniz :) aile lüks içinde yaşıyor ancak görümce kısa süreliğine çalışıyor evlenene kadar çalışacak sadece. Ancak kazandığından daha lüks harcıyor. Keşke biraz daha detaya inseydiniz eski konularda. Daha çok çeyiz alabilecekken ya da para biriktirebilecekken yapmıyor dışarıda yemeler kıyafetler falan. Ama en sonunda sıkışınca abi yardım et :) eşim şu an sadece bizim evimize bakıyor ancak ailesine de maddi destekte bulunmaya çalışıyor elinden heldiğince. Ve evet bilezikler eşyalar eşimin kendince planları. Ben de memnun değilim bu olanlardan havadan uçuyorsun diyorum. Ayrıca o konuda iki ayda bir gitmek çok mu demiştim eşim zaten böyle bir şeye müsaade etmedi ki. Şu an bir daha memleketime gittiğimde 6 ay olacak gitmeyeli. Artık böyle anlaştık ancak.
İki kez okudum benim söylediklerimden farklı bir şey söylememişsiniz. Yine 45 bin gelirle yapılacak işler değil bunlar.

Allah aşkına bu kız ayda ne kadar kazanıyor olabilir? Hem aile evine bakacak, hem çeyiz düzecek, hem birikim yapacak. Bu forumda çoğu kadının paranın değerinden, ekonomiden haberi olmadığını düşünüyorum artık.

Eşin çok ayarsız sanırım.
Hem 3-5 kuruş beklenti içinde hem de kardeşinin altınlarını yapacakmış.
Böyle adam yorar insanı ya.
Ben bir şey merak ettim ev sizin mi? Yoksa kayınvalidenin falan mı?
Ev mev yok herkes kirada. Konu sahibi yanlışsam düzeltin, eski konunuzdan böyle hatırlıyorum. Ayrıca kayınvalidenin düzenli emeklisi de yok, bir yerden yardım alıyor ve yakında o yardım da azalacakmış.

S sunworyy siz gerçekten bu belirsiz ve kaygan ortamda hamile kalmak mı istiyorsunuz? Diğer kardeş ilkokula gidiyor, eşiniz ben okutucam diyordu. 45 bin TL maaşla hangi birini yapacak bu adam? Olanı altını da araba alsın diye verdiniz. Rica ediyorum tüm bu ödemeler nasıl yapılacak madde madde yazar mısınız, benim kafam basmadı. Genç kız evlenecek, kayınvalidenin geliri yok kira ödüyor ve küçük çocuk okutulacak. Sizin çocuğa ne ara sıra gelecek peki? Tüm bunların üstüne annesi ne derse ne isterse onu yapan ve annesiyle iki gün küsüp üçüncü gün koşarak barışan bir eşiniz var. Hiç yanlış bir evlilik yapmış olabileceğinizi düşünmüyor musunuz?

Back
X