- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
- Konu Sahibi Handandandan
- #354.981
gülüm sen vur diyince öldürmüşsün 2 tane 6 kapaklı dolap sadece senin kıyafetinse çok çoookkk fazla, canın çıkar topla yıka temizle yazık sana yaa
gülüm bildiğin almak için çalışıp aldıklarımızı düzenlemek temizlemek için yaşar olmuşuz , eşim emekli olursa arsaya ev yaptıralım diyorduk ben boyuna aman küçük ev diyip duruyorum ömrüm temizlikle mi geçecek rabbimin beni yaratma amacı bu mu
6+1 i alsanız hafta da 1 gün yardımcı alsan bile baş edemezdin ama şöyle de bir durum var ileriyi düşünürsen bayram da seyran da çocuklar evlenip çoluk çocukla geldiği zaman her birine ayrı oda olsun istenir elbet , benim tek çocuk ev yaparsak alta yatak odası mutfak salon üste 2 oda (biri oğlanla geline diğeri çocukları olursa onlara) küçük mutfak odalara da banyo olsun dedik tabi gücümüz yeter de yaptırabilirsek :)
Dünkü belgeselde da bunu işliyor zaten, "alırken farkında olmuyoruz, ne zaman ki eve sığmaz olursak, aldıklarımızı koyacak yer bulmazsak o zaman ne yaptığımızın farkına varıyoruz" diyor.
Tüm minimalistçiler de aynı şekilde farkındalık yaşayıp minimal yaşama geçmişler.
Bende de süreç aynı oldu, sığmayınca eşyalar "büyük ev mi alsak" dedim.
Babam "büyük ev alınca aldığın evi doldurmak için daha fazla eşya alacaksın" dedi.
Eşimde "çok yorulur, yıpranırız" dedi. (erkekler biz kadınlardan daha akıllıca düşünüyor herhalde

Kıyafetlerden vazgeçmem çok zor olabilir ama ev eşyalarını letgoda satmaya başladım.
Gerçekten her fazla olan eşya gittikçe rahatlamaya başladık.
Hala gitmesi gereken o kadar şey var ki...
Kızlara da minimalistliği aşılamaya çalışıyorum, büyük kızım çok sevdi, o da bıkmıştı kıyafet kalabalığından, küçük hala maymun iştahlı maalesef.
Bende ev olarak 3+1 'in üstüne çıkmamaya karar verdim
Herkese yatak odası, oturmak için de salon yeterli.
İlerisini düşünmek henüz benim için erken ama yılda 1-2 kere gelecekler diye büyük ev istemiyorum açıkçası.