Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Mantık olarak mama da verilmeli cnm
Bn öğretmen olduğumdan günde sadece 3 saat çalışıyordum ilk yıl 1 biberon süt bırakıyordum 2. Yıl öğlene kdr çalıştım bakıcıları sabah yumurtalı kahvaltı yaptırıyordu bn gekince emziriyordum 22 ay da emzirdim
Mama çok mantıklı bir şey değil ama çocukta diğer türlü eksiklik yaşayacaktır
Gün içinde işteyken sağma ihtimalin yok mu peki
Dediğin saatler çok uzun çünkü
Ya mastit olursun ya da sütün gitgide biter emziremediğinden ötürü
işteyken sağım yapabilirim imkanım olur yani ama sağdığımda 10 ml bile çıkmıyo biraz yağlı bi sütüm var. Ben bu sağma işine biraz odaklanayım dediğin gibi olmazsa mamaya başlarım çünkü bebeğim ek gıdayla idare edebilecek kadar büyük değil

işteyken sağım yapabilirim imkanım olur yani ama sağdığımda 10 ml bile çıkmıyo biraz yağlı bi sütüm var. Ben bu sağma işine biraz odaklanayım dediğin gibi olmazsa mamaya başlarım çünkü bebeğim ek gıdayla idare edebilecek kadar büyük değil
Kardeşim şu göğüse takılan elektriksiz olanı kullanıyor bebek birinden emerken diğer göğsüne takıyor
Çünkü bn ikiz emzirdim ne çok emzirirsen o kdr çok sütün oluyor

Kızlar bana bir akıl verin ya aklım kendime yetmiyor
Dün akşam babam aradı kendi oturdukları sitede bir evleri daha var bana dedi ki kızım ısrar etmiyorum ama kiracımız çıkıyor gelin buraya taşının
Eşimle konuştuk çıkamadık işin içinde bi yanımız istiyor bi yanımız istemiyor

artı yönleri: güvenlikli bi site kızlar büyüdüklerinde rahat girip çıkarlar, parkı var şimdi istediğimiz saatte çocukları indirebiliriz, Merkezi sistem dolayısıyla soğuk sıcak derdi yok, bi tık daha merkezi

eksi yönleri: aidat çok fazla ((1000 TL), bu evimizden küçük 3 odalı, ve anneme daha yakın olacağım, şimdi de çok uzak değiliz ama aynı site içinde olunca daha fazla hayatımıza müdahil olur mu bilemiyorum

siz olsanız ne yapardınız
size sonuna kadar katılıyorum kızlar, annem fazla müdaheleci bir kadın ve aslında yardım yapıyorum derken beni daha fazla yoran bi kadın ve bu eşimle benim ilişkimi etkiliyor ister istemez ve bu yüzden ben de istemiyorum aslında
ama işin babam tarafı da olunca ikilemde kalıyorum
babam için torunlarına yakın olmak çok iyi gelecek bi nebze abimin kaybını hafifletebilir
kızlarım için de çevre anlamında güzel bir çevrede büyürler
kafam karman çorman oldu, teklif de babamdan geldiği için acaba diye düşünüyorum
annemden gelse direkt reddederdim
annem yaptığı iyiliği insanın burnundan getirir çünkü
canim annenle babanla olan iliskini sen daha iyi bilirsin.yakin olunca olacaklari da iyi kotu tahmin edersin..
benim boyle imkanim.olsa tasinirdim anneme babama daha yakin olmak isterdim.ama dedigim gibi kendin daha iyi bilirsin

Valla benimde cocuklar bi evden gitse
Ne varsa atacam :)) ruhum daraliyor
gitseler ne olur eşimin dediği gibi 1 gidip 2-3-5 geliyorlar ki :rolleyes:
biz 6 kardeşiz 4 tanemiz farklı şehirlerde annem hepimizin banyo havlusunu lifini bile ayrı ayrı saklar lifleri kendi ördü garibim hepimizin baş harfi var tabi bizim çocukların ve eşlerin de var anneme kim gitse ablamlar yeğenler de gelip kalıyor ona göre yastık örtü nevresim de lazım kadının evi yatak yastık dolu :))))

Herüfü oğlanı da evden atacak ya 😂
Allahtan herüf önce işe gitti sonrada yürümeye az sakinledim yoksaaa atasım geliyor babasını da sıpasını daaa :rolleyes:
tek derdim benim rahatım bozuluyor yavvf ben günün çoğunda evde tek olmaya alışığım öyle huzurlu oluyorum :KK8:

Öğlen kahvaltiya yan taraftan kv gille gorumcem geldi
Zaten digerleriyle görüşmüyoruz artik :))
Biraz once gittiler

Eşim koltuga yatti uyudu :)
Bende kiyma cikardim kiymali patlican yapicam
Camasir koymustum, o asilacak
Bugun pencere silmeye niyetim var, bakalim

Cok susadim, saati bekliyorum 🤐
nasıl işine geliyorsa mefkuşum seninle görüşemeyen kaybeder sultanımmmm
sildin mi camları

Dün akşam babam aradı kendi oturdukları sitede bir evleri daha var bana dedi ki kızım ısrar etmiyorum ama kiracımız çıkıyor gelin buraya taşının

artı yönleri: güvenlikli bi site kızlar büyüdüklerinde rahat girip çıkarlar, parkı var şimdi istediğimiz saatte çocukları indirebiliriz, Merkezi sistem dolayısıyla soğuk sıcak derdi yok, bi tık daha merkezi

eksi yönleri: aidat çok fazla ((1000 TL), bu evimizden küçük 3 odalı, ve anneme daha yakın olacağım, şimdi de çok uzak değiliz ama aynı site içinde olunca daha fazla hayatımıza müdahil olur mu bilemiyorum

kirayı da ödeyeceksin değil mi , ev de oturduğundan daha küçük bir şey olsa annein başına bir kere kaktığını düşün ona göre karar ver
bana kalsa ağrısız başa ağrı çıkarmaya gerek yok anne babaya aileye yakın ama dibin de oturmamak huzurun için gerekli

Yapalım canım, ben varım :KK71:
:KK19:
ben başladım bile ayıcıklı süs eşyası gibi olan kalemliği , kalem koymaya yeri yok neredeyse , çorap çekmecelerini altı az uz erimiş gibi olanları ayırdım attım, saklama kaplarından dandik olup ağzı çok sıkı kapanmayan 1-2 tanesini attım gitti
her yer kavanoz olmuş fazlasını koliledim kenara koydum kv istemişti reçel v.s. yapsak koyacak kavanoz bulamıyoruz :)

Ben çocuklar için en iyisini isterdim sanırım taşınırdım :KK66:
Benim de kafamı karıştıran o
Şu anda oturduğumuz yer biraz daha tenha yerler
Annemin orası daha merkezi daha canlı daha güvenilir
Ama annem işte kafamı kurcalıyor

Kv bakacak bebeğime. O bana sen bi düzen kur ben devam ettiririm merak etme dedi o konu da problemim yok ben de ona uyabilirim.

Yani 10 saat içerisinde 2 öğün ek gıda alsa bile en az 1 öğün anne sütü şart. Şu 1 ay deneme yapayım biraz daha belki sütüm çıkar olmadı makine mi alsam şu an manuel sağmaya çalışıyorm çünkü. Olmadı sanırım bi öğün mama vericem artık en mantıklısı bu.

Bu arada kiradaysan taşın derim. Zaten baban destek oluyormuş bu şekilde daha mantıklı gibi geldi bana
Canım elektrikli olanlar daha güzel sağıyor onlardan al derim
Yani her şekilde maddi olarak bana bi katkıları var dolayısıyla annemin laf edeceği şey var ama az da olsa uzaklık iyi oluyordu şimdi Yanyana binalarda nasıl oluruz bilmiyorum

canim annenle babanla olan iliskini sen daha iyi bilirsin.yakin olunca olacaklari da iyi kotu tahmin edersin..
benim boyle imkanim.olsa tasinirdim anneme babama daha yakin olmak isterdim.ama dedigim gibi kendin daha iyi bilirsin
Babamla yakın olmak çok isterim o bana ben ona destek oluruz ama annemle fazla yakın oldu mu ilişkimiz kopma noktasına geliyor

hey allahım yaaa her büyük lafımı ayağıma doluyor yaa
Bu eve taşındığımızda eşim demişti ki annen yakında gelin burada yaşayın da diyebilir ben de aman yok asla o kadar yakınına gitmem demiştim 🙈

Günaydın kizlarrr sonunda evimizdeyiz dün gece geldik. İnsanın evi gibisi yok :KK73::KK73::KK73:
hosgeldin evine canim.insanin evi gibisi yok gercekten
valla polisle zabıta bu ara kafayı sıyırmazsa iyi , allah yardımcıları olsun çok çalışıyor onlar da
kız ponim ara da cee de bak gözüm arıyor seni temizlikle de canını çıkarma biz çıkardık dün baya üçmelek annesi aşkrh pozitif ne oldu bu gün yine iş var :rolleyes:
evet abla sabah yine ayni daginik tozlu bir eve uyandim😀😀😀
Bu tozlar nerelerden geliyor anlamiyorum hic.

pis bimcell bana yazmamış :)))
oğlan saçını uzatacak diye kaç aydır uğraşıyor ama sert saçları ve yeterince uzamadı horozun kuyruğu gibi dik duruyor tam komedi kessem evi terk eder sıpa :KK70:
ne yapayım gülüm taze 2 ot yiycem diye saatlerce bahçe işiyle mi uğraşayım zaten alerjiğim ve tembelim sevmiyorum işte yavf açık açık hislerimden bahsediyorum yani :rolleyes:
bendede yok abla benimkide bimcelll☺
Bende sevmiyorm bahçe işini eşime dedim baştan ben bahçede iş yapmam yerim içerim dedim :KK53: eşimde o kadar seviyoki annemlere gidince ince ince bahçeyle uğraşıyo yüzü gözü açılıyo bahçenin 🙂
ayy ayni benim esim.bizde apartmandayiz arkadaki bahcede herkese bahce ekmek icin yerimiz var. Butun yaz o ilgileniyor. Bende hic sevmem bilmede zaten.
Mustakil ev askiyla yanip tutusuyor adam.ben bahceye elimi surmem kendine guveniyorsan dusun dedim😁😁😁
Önemli bir konu olduğunu düşünüyorum
Hepimize lazım bu günlerde

(Meme kanseri idi, kemoterapi sonrası saçları dökülmüştü)

eslerle de didismeden vakit gecmezki😁😁😁 bizimki tuzu biberi hesabi.
Biraz once gittiler

kolay gelsin abla sildinmi camlari
Camasir isi hic bitmiyorr zaten. Bende susadim ezani bekliyorum

ben de iki haftadir annemlerle kardeslerimle gorusmedim😕 kv degillede gorusmedik. Baya bosluk oldu alismisiz her hafta gorusmeye ozledim valla.

canim ailenle iliskin cok onemli bu konuda,bunuda sen daha iyi bilirsin.
Ama ben olsam tercih etmezdim.artisinin yaninda eksiside olur canim

kirayı da ödeyeceksin değil mi , ev de oturduğundan daha küçük bir şey olsa annein başına bir kere kaktığını düşün ona göre karar ver
bana kalsa ağrısız başa ağrı çıkarmaya gerek yok anne babaya aileye yakın ama dibin de oturmamak huzurun için gerekli
Şöyle canım şu anda kiraya da yardım ediyorlar
Yani başa kakacak bişeyi var annemin hali hazırda ondan daha çok yakın olmak korkutuyor gözümü
Annem bana çok yakın olsa bana çok iyi davransa çok iyi bi anne kız ilişkimiz olsa bile yapı itibariyle herşeye karışan ve eleştiren bi kadın ve temizlik düzen konusunda da takıntılı
Ben daha rahatım ve bu konuda da çok eleştirir beni çocukların bi tane eşyasını ortada görsün günlerce ben başta olmak üzere herkese bunu anlatır şimdi her gün gelirse her gün bu eleştirilerini kaldıramam gibime eliyor
En basit örnek bu 🙄

hosgeldin evine canim.insanin evi gibisi yok gercekten
evet abla sabah yine ayni daginik tozlu bir eve uyandim😀😀😀
Bu tozlar nerelerden geliyor anlamiyorum hic.

bendede yok abla benimkide bimcelll☺
ayy ayni benim esim.bizde apartmandayiz arkadaki bahcede herkese bahce ekmek icin yerimiz var. Butun yaz o ilgileniyor. Bende hic sevmem bilmede zaten.
Mustakil ev askiyla yanip tutusuyor adam.ben bahceye elimi surmem kendine guveniyorsan dusun dedim😁😁😁
eslerle de didismeden vakit gecmezki😁😁😁 bizimki tuzu biberi hesabi.
kolay gelsin abla sildinmi camlari
Camasir isi hic bitmiyorr zaten. Bende susadim ezani bekliyorum

ben de iki haftadir annemlerle kardeslerimle gorusmedim😕 kv degillede gorusmedik. Baya bosluk oldu alismisiz her hafta gorusmeye ozledim valla.

canim ailenle iliskin cok onemli bu konuda,bunuda sen daha iyi bilirsin.
Ama ben olsam tercih etmezdim.artisinin yaninda eksiside olur canim
Babamla ilişkimiz olması gerektiği gibidir ama annemle kopuk bi ilişkimiz var son 2 senedir özellikle iyice ayrı düştük o yüzden kafam bulanık
Eşim de direkt reddetmedi düşünelim dedi o öyle deyince de karıştım o reddetse daha içim rahat olacaktı ama o da ikilemde şu anda

ikinci videodakileri uygulamam lazim 😅 kirik telefonumu bile sakliyorum oldu 3 sene 😅 kiyafette baya geri dönüsüm Container a attim ama digerlerinide atacam bugünün görevi o olsun 😁😁 diger yeni kiyafetleri bakalim ne yaparim bol oluyorlar 🕵🏻🕵🏻
tez vakit iyi olur ins canim

Yorgunluk uykusuzluk Hersey etkiler canim cumaya degisecek insallah
umarım yorgunluktandor yoksa su aksamları cektıgım aclık cekılecek degıl
Beni de virüs kapıp karantinaya alınırsak çocuklar ne olacak düşüncesi yiyip bitiriyor
bende cocuklara da bulasırsa ne olur diye dusunuyorım kimseyi almıyorlar yanına o kadar sure ayrı kalmak ben kapsam gene cocuklarda aklım kalmaz en azından babalarının yanında derim
Kızlar tunaydinlarr hep evdeydik zaten daha once de smdi kocamda izinli oda evde biyerede gidememek cok bunaltiyor ya sizde durumlar nasıl
bı sureden sonra alısıyorsun canım eve sardım ben dolapları duzenleyıp temizliyorum
Gorumcemin komsusu ölmüş koronadan hatta ölüm belgesnin resmni atmis esime gorumcem Covid-19 falan yaziyor ay öyle gorunce bi garip oldm bazilari hala ciddiye almiyorlar ya onlar göstermek lazm aslında insan olayn ciddiyetni anliyor cnku
😕rabbim sen yardım et
Günaydın kizlarrr sonunda evimizdeyiz dün gece geldik. İnsanın evi gibisi yok :KK73::KK73::KK73:
Allah dinlendirsın canım
seni kaldırmasın da tırtıklasın gülüm de abur cubur yerine bir meyve yese bari
benimde uyanmam 9 u pek gecmıyor abla cocuklar kalkınca otomatikmen kalkıyorum
Öyle canım gercekten. Benimki yavaştan kaçıyor toplamam lazım.
sen yaparsın canım yeterki bismillah de
çok doğru demiş doktor en çok virüsün bulaşma ihtimali hastane sağlık ocağı market kalabalık olan yerler
İstanbul da 24 aile hekimi ve hemsıreye bulasmıs karantina dalar mis
Gunaydin kizlar

Herkesler iyimi

Bende dün yiyecek dolabini duzelttim
Asagida küçük buzdolabi var onu temizledim
Camasir vs.
Camasir makinesinin ilac konan yerini bayadir ellemediydim onuda aradan cikardim :))
herkes evı kırklıyor sanırım abla bende baharatliği ve cayları koydum yeri temizledim duzenledım gardolapı indirip temizledim her gun bir ıkı yeri temizleyip duzenleyeyım dıyorum
Biraz once gittiler

niye konusmuyonuz abla

Ben olsam giderdim canim kv cagırsam gıtmezdım😂

umarım yorgunluktandor yoksa su aksamları cektıgım aclık cekılecek degıl
bende cocuklara da bulasırsa ne olur diye dusunuyorım kimseyi almıyorlar yanına o kadar sure ayrı kalmak ben kapsam gene cocuklarda aklım kalmaz en azından babalarının yanında derim
bı sureden sonra alısıyorsun canım eve sardım ben dolapları duzenleyıp temizliyorum
😕rabbim sen yardım et
Allah dinlendirsın canım
benimde uyanmam 9 u pek gecmıyor abla cocuklar kalkınca otomatikmen kalkıyorum
sen yaparsın canım yeterki bismillah de
İstanbul da 24 aile hekimi ve hemsıreye bulasmıs karantina dalar mis
herkes evı kırklıyor sanırım abla bende baharatliği ve cayları koydum yeri temizledim duzenledım gardolapı indirip temizledim her gun bir ıkı yeri temizleyip duzenleyeyım dıyorum
niye konusmuyonuz abla

Ben olsam giderdim canim kv cagırsam gıtmezdım😂
Ben de tersine kv çağırsa uça uça giderdim 🙈🙈
Annem kaynanadır tam 🙄

Back
X