• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaş kızımda tüy sorunu

menuhin

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
27
Puanlar
18
Merhaba arkadaşlar, 9 yaşinda kızım var, yoğun tüylenme mevcut, yazın bile şort giymek istemiyor ve çok kafayı takıyor bu duruma. Tüylerini almak için yaşının küçük olduğunu söylüyorum ama ne de olsa kız çocuğu heveslenmek için en elverişli yaşlar...Böyle durumda olup da bir çözüm bulanlar var mı, tüyleri kökten almanın sonradan onları kalınlaştırması mümkünmüş, sıkıntılı bir durum yani...

Merhaba arkadaşlar, 9 yaşinda kızım var, yoğun tüylenme mevcut, yazın bile şort giymek istemiyor ve çok kafayı takıyor bu duruma. Tüylerini almak için yaşının küçük olduğunu söylüyorum ama ne de olsa kız çocuğu heveslenmek için en elverişli yaşlar...Böyle durumda olup da bir çözüm bulanlar var mı, tüyleri kökten almanın sonradan onları kalınlaştırması mümkünmüş, sıkıntılı bir durum yani...

Benim annem ben 10 yaşımdayken, beşinci sınıftayken, bacaklarımı almama izin vermişti. Hazır ağda bantları almıştı evde yapmıştı. Ama şimdi hatırlayınca annem dizden aşağımın her yerini aldı mı yoksa sırf gönlüm olsun diye parça parça mı aldı hatırlamıyorum. Benim ten rengim açıktı, yoğun kıllanmam ve böyle simsiyah, sert kıllarım yoktu ama sırf ben istiyorum diye almıştı.

Çok fazla yoğun kıllanma varsa erken ergenlikten kaynaklı olabilir.

Şuan tüy sarartıcı kullanabilirsiniz. Gözüne batmaz o zaman bacak kılları.

Her şeyden önce yoğun tüylenme için hastaneye başvurmanızı tavsiye ederim

Kendi kendine dmkülmeyecek ya aldırın ileride lazere gider

Benim de vardı onun yaşında, büyük kızımın da, genetik yatkınlık var o kesin, annem ağda ile almıştı, aldiriirken o kadar küçük değildim onu hatırlıyorum. ama bana göre aldırmak için çok küçük doktora danışmadan almak istemiyorum en azından kökünden, tüy sarartıcı da sonuçta kimyasal bir çözüm, büyük kızım için bu yaşta başvurduğumuz bir doktor ameliyat eldiveni ile alabilirsiniz demişti, yine gideceğiz gibime geliyor...

Back
X