Premature Bebekler 900 gr prematüre bebeğim lütfen yardım :(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
M M_atruska habersiziz gulum senden kac gundur.Insallah kuzunun durumu iyidir.Rabbim hayilisiyla yavrunun gelisip, hayata sIkI tutunmasini nasip etsin.Guzel haberlerini bekliyoruz canim..

Amin canım benim. Evet yer gök Dua üzerine kurulu inşallah Rabbim evlatlarımızı bağışlasın.
Esselamu aleykum kardesim... seni ve yasadiklarini gayet iyi anliyorum. Seninle ayni imtihandan gecen birisi olarak. Oncelikle bu rabbimizin takdirir dir O bakalim bu kiymetli kulum bana isyan mi edecek veyahutta bana tutunup beni daima zikr mi edecek bnde hickira hickira yardim mi isteyecek diye seni de tipki benim gibi sınamakta.... oncelikle Duaaa dilinden dusurme.. sabirli ol.. ve sukr et.. yavrunun elini tutabiliyosan bol bol tutarak ona 99 ismi oku.. ihlas felak nas surelerini oku ayetel kursiyi oku.. ilahiler soyle... yaninda oldugunu soyleee sesini duyur .. o once Allahin yardimi ve takdiri ile sonrada senin varliginla tutunacak unutma... gecici olan dunya gibi bu imtihanin da gececek... ya kazananlardan olursun yada kaybedenlerden. Inan herseyy ummadigin anda cok guzel olacak... hatta bu donemleri hatirlamayacaksin bile... dualarimdasiniz kardesim

Bu arada benimde 25 haftalikken 760 gram agirliginda bi kizim oldu. Dogumum nedensiz aniden gerceklesti... kizim 2 ay kadar kuvezde kaldi.. 1.5 ay solunum cihazi 1 ayda cipap la yasamini surdurdu.. dogduktan sonra toplam 6 ay hastanede kaldi 8 ameliyat gecirdi... suan 5 aydir evimizdeyiz hic bir saglik sorunu yok.. nese dolu bi bebegim var.. biraz kilosu geride... onun disinda saglikli elhmdlllh...

Esselamu aleykum kardesim... seni ve yasadiklarini gayet iyi anliyorum. Seninle ayni imtihandan gecen birisi olarak. Oncelikle bu rabbimizin takdirir dir O bakalim bu kiymetli kulum bana isyan mi edecek veyahutta bana tutunup beni daima zikr mi edecek bnde hickira hickira yardim mi isteyecek diye seni de tipki benim gibi sınamakta.... oncelikle Duaaa dilinden dusurme.. sabirli ol.. ve sukr et.. yavrunun elini tutabiliyosan bol bol tutarak ona 99 ismi oku.. ihlas felak nas surelerini oku ayetel kursiyi oku.. ilahiler soyle... yaninda oldugunu soyleee sesini duyur .. o once Allahin yardimi ve takdiri ile sonrada senin varliginla tutunacak unutma... gecici olan dunya gibi bu imtihanin da gececek... ya kazananlardan olursun yada kaybedenlerden. Inan herseyy ummadigin anda cok guzel olacak... hatta bu donemleri hatirlamayacaksin bile... dualarimdasiniz kardesim
Aleykümselam canım.ne kadar güzel yazmışsın.inşallah kaybedenlerden olmayacağız.beni ayakta tutan dualar gerçekten. Peki bu süreçte neler yaşadın nasıl bir yol izlendi çok korkuyorum. Ve boşluktayım sanki. Çok şükür yavrun iyileşmiş inşallah benim yavrumda iyi olur sağlıkla

Aleykümselam canım.ne kadar güzel yazmışsın.inşallah kaybedenlerden olmayacağız.beni ayakta tutan dualar gerçekten. Peki bu süreçte neler yaşadın nasıl bir yol izlendi çok korkuyorum. Ve boşluktayım sanki. Çok şükür yavrun iyileşmiş inşallah benim yavrumda iyi olur sağlıkla
Canim ben fransada yasiyorum dogum yaptigim sirada butun yakinlarim turkiyedelerdi... birtek esim vardi birbirimize tutunduk kendi unuttu bana destek verdi... kesinlikle Allahin yuceligini aklimdan cikarmadim hep zikir halindeydi dilimm.. doktorlar hep en kotu durumu soylerlerdi tabi o anda kotu olmamak elde degil fakat biz rabbimize siginip ondan hayirlisini diledik her zaman... isyana dusmemek icin elimizden geleni yapmaya calistik... sonunda atlattik cok sukur. Korku illaki oluyor ama bebeginize vereceginiz guc onu daha da guclendirecektir boylelikle sizin de korkunuz azalacaktir insaallah..

Katılıyorum dua zikir itaat cok onemli lohusaliysan namz kuran okuyamzsn sen le havle bele kuvvete illa billahi aliyil azim
Hasbiyallâhu le ilâhe illâhu aleyhe tevekkültü ve húve rabbel arşil azim
hasbinallah ve nimel vekil
Elhamdulila 100 adet ya şafi 131 es selam ben 40 gun hic bikmadan okuyodum yeri geliyodu halden dusuyodum ama duayi bi kez unutmdm bn inanıyorum bu dualarin hayrina

Bu arada benimde 25 haftalikken 760 gram agirliginda bi kizim oldu. Dogumum nedensiz aniden gerceklesti... kizim 2 ay kadar kuvezde kaldi.. 1.5 ay solunum cihazi 1 ayda cipap la yasamini surdurdu.. dogduktan sonra toplam 6 ay hastanede kaldi 8 ameliyat gecirdi... suan 5 aydir evimizdeyiz hic bir saglik sorunu yok.. nese dolu bi bebegim var.. biraz kilosu geride... onun disinda saglikli elhmdlllh...
Böyle hikayeleri okudukça şükretmenin önemini bir kez daha anlıyorum. Rabbim bu dyguyu yaşayan herkesin yardımcısı olsun dayanma gücü versin. Sağlıkla büyüsün kuzunuz

M M_atruska oncelkle gecmis olsun ve gozunuz aydin. Ilk soku atlatmak biraz zor oluyo evet ama biraz kendine gelince de arastirmaya basliyo insan benim gibi var mi diye. Face kullaniyosaniz bi suru premature anneler gruplari ve yasanmis ornekleri var gruplara katilin derim. Cunku ben de ayni seyleri cok yakin zamanda yasadim ve ordaki orneklerle toparlanabildim.. ben de 28 hftalik pre annesiyim. Kizim 1140gr dogdu ve 960gr a kadar gerilemisti. Nasil gecer bugunler derken cook sukur bu hfta 10.ayini dolduracak. Insallah siz de en yakin zamanda kucaginiza alirsnz yavrunuzu

merhabalar bende 27+5 gunluk hıç sebepsız anıden erken dogumm yaptım kızım 55 gun kuvezde kaldı cok sukur şimdi 3 yasında inşallah sızlerde kuvusursunuz yavrularınıza 55 gun sadece 5 dk uzaktan gormek gercekten cok kotuydu çok şükür kötu gunlerı atlattık

Kizlar lutfen deneyimlerinizi paylaşir misiniz. Doktorum 2 hafta geride oldugu icin doplere gonderdi. Doplerde damarlarindan birinjn kan akisi az gidiomus bebege. Yarin hastaneye yaticam. Doktor daha azalirsa bebegi sezeryanle aliriz dedi. Bugun itibariyle 33 hafta 4 gunluguz ve benegim 1 kilo 600 gram. Lutfen cevap yazin. Saglikli dpgar mi dogarsa cok mu kuvezde kalir ilk bebegim ve deneyimsizim :(

S satugenc gecmis olsun ve gozunuz aydin. Benim onceki sayfalarda yazim var gerci ama sizi gorunce.tkrr yazmak istedim. 27+4te dogum yaptim 72gun kaldi kuvozde kizim. Dun 1yasina girdi cok sukur. Yavrunuzun durumu nasil, ne kadarlik oldu?

Back
X