Eki Görüntüle 1840096
Eki Görüntüle 1840097
Kozlar tatlım hazır soğumaya bırakıldı :)
4 yem. Kaşığı kinoa
1 yemek kasığından az az chia tohumu
1 bardak su
1 çay bardağı portakal suyu
Vanilya
Tarçın
Badem , muz, cranberry, kuru kayısı
Kakao
1 yumurta beyazı
Malzemeleri kafama göre seçdim.. Portakal suyu yokdu içinde kuruyemiş yokdu ama ben yaptım oldu :)
Aynı aşure gibi bir tadı oldu.. Kakaoyu koymasam daha iyi aşureye benzerdi sanırım :)
Kinoa ları mikrodalgada 1 dk tutup patlattım ( tarifde sıcak tavada denmiş ama ben mikrodalgada mosır patlattığım için orda daha kolay oldu )
Su portakalsuyu kaynayınca patlayan kinoa ve chia tohumlarını atıp karıştırdım .. Koyulaşıncada içene malzeleri ve yumurta beyazını koyup hızlıca karıştırdım.. Sonrada süsledim .. Ne şeker ne nişasta var .. Meyvelerin doğal şekeri var sadece ( muzun yarısı püre şeklinde içine kondu unuttum yazmayı )
Chia tohumu koyulaşıp jöle gibi oluyor ve zaten genellikle tatlı tariflerinde kullanıyorlar.. Sabaha daha güzel hem tadı hem görüntüsü olacağını umuyorum inş :)
Chia ve kinoa protein acısından aminoasit açısından oldukça yüksek degerlere sahip.. Ve karbonhidrat değerleri minimal seviyede.. Tam diyette kullanılacak sağlıklı ürünler..
Bugünkü kinoalı kmercimek köftesini erken yememe rağmen çok tok tutu ve inanın acıkmadım ..
Gelecek menüm kinoalı köfte olacak sanırım :))