Bebek Beslenmesi 9ve12 ay arasi bebekler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karanvezeren

Karanım ve Loyam
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
153
65
13
41
Arkadaslar oglum 10 ayini doldurdu 11invi ayin icinde.
Emeklemiyo yürümüyo ama güzel oturuyo... bir sürü oyuncak var yalayip duruyo ama en önemlisi kucak seviyo...
Yumusak bi topumuz var atiyorum oda bana atiyo bir kac defa böyle devam ediyo sikiliyo... renkli renkli kutular var ic ice sokuyon üst üste koyuyon falan beraber oynayalim diyorum firlatyo diger oyunlardada öyle.
Yürüteci doktor yasakladi kucagimda tüm gün gezdiremem ne bel kaliyo ne sirt ne kol en önemlisi bide hamileyim.
9 la 12 ay arasi bebegi olanlar siz evde bebeginizle nasil vakit geciriyorsunuz neler yapiyorsunuz.

benimde kızım 10 aylıkemeklemıyo sureklı yurumek ıstıyo etrafı keşfetmek ıstıyo oyuncagı ıle oynuyoruz renklı muzıklı ona bayılıyo ama sıkılıyo etrafta ne varsa almaya çalışıyo yuvarlanıyo aldıgını agzına alıyo takıp edıyorum yere bırakıyorum bıraz orda dönuyo yemek su meyve derken geçiyo zaman

Yok yerde zaman gecirmiyo benim oglum... yerde oturuyo bende oturuyom etrafimizda oyuncaklar tv acik sevimli dostlar falan aglayarak benim kucagima geliyo oturuyo kucagimdan uzaniyo oyuncaklara...
Sese cok hassas uyurken ev temizleyemiyorum uyanikken kucak kucak temizleyemiyorum... kocam isten geliyo yemek yok... cok zor bi durumdayim emeklese belki pesimde dolasir evin icinde ama oda yok napcam bilmiyorum.

tv bizde hala izlenmıyor mama sandalyemiz mutfakta yemek yaparken yanıma alıyorum hafif muzik eşliğinde ona yemek programı sunuyorum elinede değişik şeyler veriyorum onları ıncelerken yemeği yapıp mutfağı temizliyorum mama sandalyesi oda oda geze bizde babamız gelincede kız babaya ben kalan işlere bu arada çalışıyorum ben hafta sonu programım hafta içi annemde oda bu şekilde ilerliyo

Ne güzel ya... imkansiz karan ile bunlari yapmak emekleyene yada yürüyene kadar ac kalmaya ve pis oturmaya devam o zman.

Benim oğlumda 8 ayını yeni bitirdi sizin durumunuzdayım bende sürünmüyor hep kucak istiyor ne yemek ne temizlik yok Yüz üstü yatırınca hemen dönüyor evin içini dönerek dolaşıyor kafasınıda öğrenmiş önce kafasını yavaş yere bırakıp sonra dönüyor hızlı hızlı yürüteçte hızlı hareket ediyor öne arkaya yanlara ama elinden tutup kaldırınca ayağı yoruluyor bacakları tam düz tutamıyor sağa sola kendini hareket ettiriyor konuşmada çok ağlarsa anne canı isterse hee der sabır lazım çok hemde

Bugün biraktim oturma odasina mutfaga gittim cünkü artik mutlaka toplanmasi gerekiyodu mutfagin esim Yardimci olmuyo ne cocuk ne ev konusunda her neyse ara ara kontrol ettim oglumu hep sirtinin üstüne yatti cizgi film izleyerek bana bagiriyo aglamakla karisik bi yandan ayaklariyla tepiniyo.
Sonra biraz sessizlik devam izliyo cizgifilmi sonra yine ayni tepiniyo bagiriyo.
Inadindan yapiyo ama benim artik fiziksel ve pikolojik gücüm kalmadi gercekten ya emeklemesi lazim ya yürümesi kucagimda tasiyamiyorum sirtim belim ve kollarim mahvoldu.

Aynı benim oğlumda öyle herşeyden çabuk sıkılıyor sürünmek yerine yuvarlanmayı seçmiş çabalamıyor Doğduğumdan bu yana hep kucakta herkes sen böyle alıştırdın diyor ama oğlumun çok sancısı vardı ister istemez alıştı Hayırlısı bakalım ne olacak benim eşimde hiç yardımcı olmaz evi iyice karıştırmasında yardımıda kalsın inş bir an önce sürünürler

Artik cildiracam ben.
Cep telefonunu cok seviyo bu sabah yere koydum telefonuda koydum hadi gel al diyom bagiriyo inadindan saga sola bile dönmüyo. Yaninda oturuyom baska odaya gidiyom baska baska oyuncaklar koyuyom gelsin alsin diye ama tik yok sadece bagiriyo agliyo sonra icini cekmeye basliyo mecburen aliyom kucagima bu seferde sakinkestirmem 10 dk yi aliyo nasil icini cekiyo
Benim oglanin dogustan pipi problemi vardi cisini yapamiyodu pipisi bilya gibi oluyodu 2 aylik olana kadar hep agladi hep kucagimizdaydi ama caresizdim almanyada yasiyoruz biz alman doktorlar sünnet etmedi sonra bi arap dr buldum sünnet ettirdik ama o zamana kadar alisti tabiki kucaga ama bende gicik oluyom kucaga alistirmissin diyenlere.
Agrisi olan cisini yapamayan bebegi biraksam yirtilana kadar aglasamiydi tabiki sürekli sicak banyo yaptiriyodum kucagima aliyodum gezdiriyodum disari cikariyodum kendim zaten lohusalik depresyonuna girmistim kolay seyler degil bunlar ama yasamayan bilmez iste.
Simdi de napcami bilmiyorum dengesini koruysmiyo ayakta duramiyo parmak ucunda duruyo emeklemek icin caba sarfetmiyo ve ben cok yoruldum.

Bende hollandadayım canım burda ailemden kimse yok çok zor günler geçirdim banada çocuğu kucağa alıştırdın diyen çok oldu çok denedim kendi kendine oynasın çocuk ağlamaktan mahvoldu ama olmuyor oturuyormu ben oturmaya alıştırıyorum çünki sürünmekten ümidi kestim yüz üstü yatırınca dönüyor hemen inş yürüyecekler bu günleride unutacağız

Oturmakta bi yere kadar gidiyo 2 haftaya kadar güzel oturuyodu niloya sarkilari yaziyodum internete yada sevimli dostlar oblari izleyerek oyuncaklarla oynuyodu artik ondanda sikildi. Bugpn yine etmedigini koymadi bana iki defa yarim saat uyudu o kadar dis patlatiyo yine atesi vardi onun icin huysuzlasti bugün iyce bakalim insallah gecer hepsi

Benim bebeğim 9 aylık erken dönmeye başladı ama surunmedi emeklemesi yeni başladı ve geri geri emekliyor. Bulunduğu yerden başka yere geçiyor ama ya geriye emekleyip ya yuvarlanıp.

Ben cook küçükken oynatmaya başladım. Bisuru çocuk şarkısı öğrendim onları söylerdim. Gittikçe oyuncakları arttırdım ama çocuğu başına koyup bırakmadım birlikte oynadık. Benimle dalıyor oynamaya orda bırakıp iki dakika ayrılıyorum yemeğe başlıyorum veya başka işlerime. Oyununa göre değişiyor çok ilgisini çekerse 20 dakika oyalaniyor. Mesela en sevdiği ıvır zıvır kutusu. Bir sepet kumda oynanan kova büyüklüğünde bise mutfak kabı olabilir. İçine kurdelelar metal kaşık ölçü kaşığı biberon ucu mandal kullanılmayan kumanda vs vs bişeyler koyuyorum o kadar seviyor ki tavsiye ederim. Siz onu ne kadar oyun çeşitliliği ile tanistirirsaniz çocuk o kadar doyuyor ve size yapışık gezmek zorunda kalmiyorsunuz. Bu benim kendi gözlemim bebegimde. Bazen benim de yakama yapışıyor ama çok nadir başıma geliyor kesin bi huysuzluk varsa o da.

Kitap okuyun renkli bebek kitapları var onlardan edinin. Çok şart da değil aslında renkli dergilerden resimler gösterip hikaye uydurabilirsiniz. Fisherprice halka geçirme oyuncağı bultak oyuncağı çok hoşlarına gidiyor. Parmak kuklaları oynayabilirsiniz.

Mesela yemek yaparken mutfağın alt dolabını açıp önüne oturtuyorum ulaşabileceği yere ona zarar vermeyecek mutfak kaplarını koyuyorum tek tek oynuyor 20 dakika en az.

Mama sandalyesine koyup önüne parmak gıda veriyorum şarkı söylüyorum müzik açıyorum konuşuyorum.

Bunları yaparken ev islerim dört dörtük olmuyor eskisi gibi ama bebeğimin gelişiminden önemli değil. Haftasonu yapıyorum.

Bir de son olarak balkona bir kabın içine su koyup oturtuyorum yere şıp şıp oynuyor ve çok yorulup iyi uyuyor o zaman. İçine birkaç tane de top atıyorum mesela.

Çok güzel ilgileniyorsun bebeğiyle. Ben çalışıyorum akşam oynuyoruz ellerinden tutup oda oda geziyoruz .kızımın boyu uzun yemek yaparken çekmece açıp kapıyor birde istediği odaları gezip canı istediğinde yanıma geliyor.temizliği h.sonu sadece evi derli toplu tutmaya calisiyorum

Teşekkür ederim. Ben evhanımıyım biraz da ondan fazlaca vaktim oluyor. Aslında evhanımı olunca iş daha çok çıkıyor doğrusu ama ben görmezden geliyorum. Bide evisi çok nankör mükemmel olmasa da olur. Biraz da şu var ben oyun oynamaktan zevk duyuyorum mizacla alakalı sanırım çok cocugumdur:)) sabrım bitmiyor mu tabii ki de bazen hiç ilgilenemiyorum önüne bi iki oyun gösterip koyuyorum insanız sonuçta. Ama oyunla büyürken o kadar hızlı öğreniyorlarmis ki şimdi yeni yeni sonuçlarını almaya başladım çok daha keyifli oldu.

Çalışan annelerin işi çok daha zor akşam yorgun gidiyosunuzdur yemek sofra çocuk derken çok yorucudur eminim. Aslında en onemlisi ne biliyor musunuz sadece goz göze gelip konuşmak ona olabildiğince sevgi göstermek bu hepsinin yerini tutar. Bizim annelerimiz oyun mu oynamış kitap mı okumuş bize ama kosulsuz sevgi gosterdi o yüzden inadına mutlu çocuklar olduk ( kendim adına diyorum)

Bide mutfak bir çocuk için bulunmaz oyun alanı bence. Çevremde kaç çocuk gördüysem oyuncak yerine mutfak eşyalarıyla daha çok eğleniyor valla. Benimki daha çekmece dolap açmayı bilmiyor o yüzden çekmeceyi açıp önüne ben oturtuyorum değişik objeler o kadar ilgisini çekiyor ki zahmetsiz kolay ulaşılır bir meşgale işte ne güzel.

Okulun bitti bir sene evde oturdum o zamanda dershane sınav kosturmam vardı sonra iş hayatına başladım evde durup hiç boş baktım olmadi hep ev hanımı olsam ohhh yatsam dinlensem kendimce aktiviteler edinsem derdim bu yıl doğum iznim boyunca evden o kadar sıkıldım ki haklısın ev işi çok nankör biri gelse de kahve içip 5 dk olsada sohbet edip dinlensem dedim.bebegimden 6.ayda ayrilamadim sanırım hala duygusal oluyoruz ücretsiz izne ayrıldım 8.5 ayliken başladım ise şimdi iyiki başladım diyorum iş yerinde kafamı bosaltiyorum evet çok yorucu ama bebegimle 2 saat hakkını vererek ilgileniyorum.önemli olan kaliteli vakit g ecirmekmis .yazdıklarında kendimi görüyorum oyun delisiyim inşallah güzel şeyler aktaririz bebeklere.işten gelip parka bile çıkıyoruz kisin evde oyunlar planlariz
Ev hanımı olup sadece kendini ev işine adayan annelere kızıyorum...

Onlar için yaptığımız herşey yatırım. Kendime bişey aldığımı hatırlamıyorum o doğduğundan beri elime harçlık geçse kitap alıyorum oyuncak alıyorum listem var mesela her elime bi şey geçtiğinde ona harcıyorum. Babamız karşılıyor tabii ama bunlar çok ekstra şeyler ona da aşırı yük olmadan kendim hallediyorum ve zevk duyuyorum bundan.

Parka gitmek salıncakta sallanmasi fiziksel gelişimi ve ozguveni için ne önemli seylermiş. Eskiden parkta oyun oynatan anne babaları görünce ayy hiç sabredemem derdim şimdi kendim koşa koşa gidiyorum:)))

Sizin bebeğiniz ne kadarlık oldu tam Allah bağışlasın bu arada.

Amin. Rabbim tum bebekleri korusun.tam 9 aylık kizim 19 ekim 2015 doğumlu sizin bebeginiz ?is yerinde biri bu çocuğun ya da bebegin başına geleni anlatsa agliyorum doğumdan sonra daha bir duygusal oldum..

Aa cok yakınlar 16 Ekim 2015 benimki de.

Haklısın bir de gündüzleri yanında olmayınca eminim daha da çok etkileniyorsundur.

Şu son olan olaylar ülkede beni çok korkuttu. Bazen oyun oynatırken ne bileyim bişeyler öğretirken bunların hepsi boşa çaba mi acaba diyorum Allah hepimizi, çocuklarımızı korusun...

Her bebeğin gelişimi ayrı ben kızımı geç yurutece oturttum şimdi adım atıyor elinden tutunca ama sert basamiyor kuzenim.oglu da erken kullanmış onunki daha sert basıyor ve adımları daha düzenli. Sizin bebeler nasıl hanımlar

Evet kesinlikle katılıyorum. Benimki erken döndü ama geç emekledi. Sürünmedi. 9 aylıkken geriye doğru emeklemeye başladı daha dünden itibaren öne doğru gitmeye başladı. Sert basıyor dimdik duruyor ama adım atmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…