- 7 Temmuz 2011
- 6.225
- 129
- 173
- 34
merhaba arkadaşlar
..
öncelikle katılacak olan arkadaşlarıma basarılar,bol şanslar diliyorum...
oy kullanacaklar için ise karar vermeleri açısından kolay gelsin diyorum
bu benim ilk yarışmaya katılışım ve eminimki son da olmayacak çünkü çok eğlendim

öncelikle katılacak olan arkadaşlarıma basarılar,bol şanslar diliyorum...
oy kullanacaklar için ise karar vermeleri açısından kolay gelsin diyorum

bu benim ilk yarışmaya katılışım ve eminimki son da olmayacak çünkü çok eğlendim

başta 1 haftadır benimle börek seçimi,sunum şekli, sunum fikirleri açısından yardımcı olan arkadaşım E_M_A ya yardımlarından dolayı sizin huzurlarınızda cok teşekkür ediyorum

resim çekme detayları sunum için ufak ama güzel fikirler veren arkadaşım EGUNAL e de cok teşekkür ediyorum

salamlı gül böreği
ev yapımı milföy hamurumuz için mazemeler
* *4 su bardağı un
* *1,5 su bardağı su
**1 paket margarin
* *tuz
böreğimizin iç malzemesi
* *salam

yapılışı
*** hamurumuz için unumuzu,suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip hamurumuzu yoguruyoruz..
**hamurumuzun iyi yoğurulması önemli.

**hamurumuzu yoğurduktan sonra 15 dk dinlendirip açmaya başlıyoruz

**hamurumuz belli bir büyüklüğe geldiğide ortasına oda sıcaklığında erimiş margarinimizin hepsini ekliyoruz

**daha sonra zarf şeklinde kapatıp üzerini streç filmle sarıp dolapta 1 saat bekletiyoruz (buzluk kısmında 20-30 dk yeterli)

**bekle süremizin sonunda hamurumuzu tekrar açıyoruz

hamurumuz acıldıktan sonra tekrar zarf halinde katlayıp yine buzdolabına koyuyoruz
*** bu işlemin böreğimizin kat kat olması için toplam 3 kez tekrar edilmesi gerekmektedir..
hamurumuzu 3 kez işlemden geçirdikten sonra 1,5 cm lik seritler halinde kesiyoruz

** hazırladıgımız salamları yarım ay şeklinde kesip resimde gördüğümüz gibi bir kısmı hamurun dışında kalacak sekilde koyup rulo halinde sarıyoruz

böreklerimiz pişmeye hazıırr

sunum için hazırladıgım biberli güller

yapılmış hali

NOT= sunumdaki gül sapını ve yaprağını hamura ıspanak ekleyerek yeşil hale getirip yoğurdum ve şekil verdim

Son düzenleme: