• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aa linc ettiler beni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu genelinde ben şunu anlamıyorum sizin kapalı olmanızla dini vecibelerinizi yerine getirmenizle ne ilgisi var ? Size karışması konusunda çok haklısınız ben olsam o kadını ordan kovdururdum restoran sahibini çağırıp .

Konudaki yorumlara gelirsek bence duyarlı olmalıyız arkadaşlar ya çoluk çocuk demeden katlediliyor bakmıyorum gormemeye çalışıyorum keşfete düşüyor öneme otoban boyunca çoluk çocuk kadın taranmış . Deniz yıldızı misali boykot edebildigimiz kadar etmeliyiz.

Bana da 2 saat önce alışverişe gidiyorum deyince Carre..ur a gitme İsrail vs anlatmaya başladı komşum..O zaman ihracaat ithlaat keselim full devam etmesin

Ölen masum insanlara kim üzülmez ki. bu savaşın bizle ilgisi yok. haliyle tepkimizde bi yere kadar. zaten bizim milletin kraldan çok kralcılığı da öldürüyor beni. Cumhuriyet kutlamalarına varana kadar laf ettiler. Suudi Arabistan günlerdir süren müzik festivali kimse onlara ses çıkarmıyor

Boykot sadece İsrail mallarına değil onu destekleyen devletlere ait mallara da yapılıyor yani ucu görünmeyen bir olay. Starbucks mesela Abd nin diye biliyorum hatta ülkemizdeki Katar’a aitmiş. Ben de türk mallarının teşviklenmesi taraftarıyım ama bazı markalar hayatımıza yerleşmiş.

Starbucks Al Shaya gruba ait, Kuveyt menşeili. Ne Amerika ne de İsraille alakası yok.

Boykota kalkarsak evde eşya kalmaz. İnsanların hayatına da karisamayiz. Belki İsraillisin belki yahudisin olamaz mı yani. Çarmıha gererlerdi o zaman.
Tarihi surların üzerine kahrolsun İsrail falan yazmışlar. Boykot tamam da insanlar neye nasıl tepki gostereceklerini bilmiyorlar.

Ölen masum insanlara kim üzülmez ki. bu savaşın bizle ilgisi yok. haliyle tepkimizde bi yere kadar. zaten bizim milletin kraldan çok kralcılığı da öldürüyor beni. Cumhuriyet kutlamalarına varana kadar laf ettiler. Suudi Arabistan günlerdir süren müzik festivali kimse onlara ses çıkarmıyor

Bu ülkede sapla saman çok birbirine karıştırılıyor . Cumhuriyeti kutlamayacagiz da neyi kutlayacağız . Her şeyin siyasallaştirilmasindan ve ayristilmasindan o kadar sıkıldım ki . Sürekli her konuda bölünen bir toplum .

2 saat önce is arkadaşlarımla öğle yemeğine gittik yemegin yanında gazlı içecek söyledim boykot ürünüymüş.Yan masada bir kadınla ağız dalasina girdik önce bir sey söyleyebilir miyim dedi buyrun dedim.Bakın siz de kapalisınız beni anlarsınız neden hala bunu içiyorsunuz dedi anlamadım dedim boykot ürünü de dedi.Sanki alkol ictim.Evet anlıyorum hassasiyetinizi ben de dikkat ediyorum ama 1 saatlik öğle molamda özellikle boykot ürünü olmayan bir icecek secmeye aramaya calıssam molam bitecek siparis verirken o marka bu marka diye düsünecek vaktim yok kafam dolu herkes kendinden mesul sonucta dedim.Allah hidayet versin vs başladı.Yanındaki kadinla birlikte cık cıklamaya basladılar lütfen sizinle tartısmak istemiyorum ben dini vecibelerini yerine getirmeye calisan biriyim belki de sizden daha fazla hassasım bu konuda gördüğünüz kadarıyla yargilamayın duyarınızı baska bir seyde yapın dedim.Is arkadaslarım da uyma bosver anlayacak kafada degil belli ki dediler yemegimizi yiyip kalktık.Ben yanlış mıyım kullandığımiz sosyal medyalar dahil boykot ürünü değil mi ? Boykot edeceksek kapatalim face instagram ne varsa madem.3 gündür zaten gerginim bir de böyle şeylere denk geliyorum neden yani beni bulur böyle cins insanlar konu yasaksa kaldirilabilir bu arada.Ben böyle cins insanlar neden bana denk geliyor diye sinirlendim de sanki üzerime cekiyorum herkes bi dalaşma pe

Aman boşverin .Kendilerini çok akıllı sanıyor bazıları .Hayır sen boykot et ben etmiyorum SANANE. Almış kolayı boşaltıyor esnaf.Çok umrundasın sanki .Zaten onun parası verilmiş ,ülkeye girmiş.Sen içtin mi,döktün mü adama ne.Anlatsan anlamazlar.Ben denk gelmiyorum pek te gelsem de muhattap olmuyorum, bunun gibi müdahaleci tiplerle.Bana da bi teyze denk geldi yanımdan geçerken yanacaksın dedi . He he dedim yanacagım da birlikte yanmayacağız.Ben uyarmak zorundayım dedi.Eyvallah dedim günlük bonusunu kazandın devam et.

Bende geçen kola aldım, eve gelince tüh dedim. Üzülüyordum. Sonra kahve makinasına baktım sonra ona aldığım kapsüllere baktım yuh dedim esir olmuşuz zaten🤣 Daha kalkıp başka ürünlere bile bakmadım. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Din veya etnik köken değil problem. Körü körüne inanıp veya reddetmek yerine, makul davranmalıyız. Çocukluğumuzdan beri bu durumla büyüdük. Siz sadece, ya evet kusura bakmayın farkında değilim deyip geçiştirseydiniz keşke. Sonuçta günlük koşuşturma içinde sürekli bunu düşünmüyoruz.

2 saat önce is arkadaşlarımla öğle yemeğine gittik yemegin yanında gazlı içecek söyledim boykot ürünüymüş.Yan masada bir kadınla ağız dalasina girdik önce bir sey söyleyebilir miyim dedi buyrun dedim.Bakın siz de kapalisınız beni anlarsınız neden hala bunu içiyorsunuz dedi anlamadım dedim boykot ürünü de dedi.Sanki alkol ictim.Evet anlıyorum hassasiyetinizi ben de dikkat ediyorum ama 1 saatlik öğle molamda özellikle boykot ürünü olmayan bir icecek secmeye aramaya calıssam molam bitecek siparis verirken o marka bu marka diye düsünecek vaktim yok kafam dolu herkes kendinden mesul sonucta dedim.Allah hidayet versin vs başladı.Yanındaki kadinla birlikte cık cıklamaya basladılar lütfen sizinle tartısmak istemiyorum ben dini vecibelerini yerine getirmeye calisan biriyim belki de sizden daha fazla hassasım bu konuda gördüğünüz kadarıyla yargilamayın duyarınızı baska bir seyde yapın dedim.Is arkadaslarım da uyma bosver anlayacak kafada degil belli ki dediler yemegimizi yiyip kalktık.Ben yanlış mıyım kullandığımiz sosyal medyalar dahil boykot ürünü değil mi ? Boykot edeceksek kapatalim face instagram ne varsa madem.3 gündür zaten gerginim bir de böyle şeylere denk geliyorum neden yani beni bulur böyle cins insanlar konu yasaksa kaldirilabilir bu arada.Ben böyle cins insanlar neden bana denk geliyor diye sinirlendim de sanki üzerime cekiyorum herkes bi dalaşma pe
Şakamı yaa size laf söyleyene kadar İsrail malı satan yerde neden yemek yiyormuş...boykot edecekse onların ürünlerini satan yerlerden yemek yemesin duyar kasicilar

Acikta olsa kapalida olsa cahiller cekilmiyor. Daha gecen banada kapaliyim diye bir kadin medeniyet dusmani bunlar yuzunden gerideyiz herseyde dedi. Sanki benim basortum engeldi onun bulus yapmasina. Birbirimizi her turlu ayristirmaktan bikmiyor bu insanciklar. Konuda da yaptigi sacmalik kendisi boykot yapabilir kimseye karismaya tabiki hakki yok.
zihinler açık olsa hiç sorun yaşamayacağız aslında
Dar bir bakış açısı ile herkes kendi doğrusunu en doğru zannediyor
Birbirine empoze etmeye kalkıyor,
Halbuki hiç kimse bir yargı merci değil sen kimsin senin yüzünden gerideyiz diyebiliyorsun! hâdsizlik başka bir şey değil!

Kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok bence. A dan z ye neye elimizi uzatsak varlar hangi birini ayarlayacağız. Çok zor. Dediğiniz gibi sosyal medya vs hepsi onların ürünü. Herkes kendine baksın. Aman takmayın ya.

Ben ki gidip domestos cif vs almam hep yan sanayi a101 in bimin cife domestosa muadil ürünlerini alirim gelmis bana duyar kasiyor.Ha ala da bilirim bu arada herkes kendinden sorumlu ben sarı icecek ictim diye savas hızlanmadķ
Bu İsrail mallarını boykot ben liseden beri var olan birşey. Hicbir değişen yok. Ben normalde de dikkat ediyorum zaten firma firma araştırarak alıyorum. Özellikle deterjanlarda. Ama gel de simdi Türk mali bulaşık makinesi deterjanı bul. Makine f...y olmadan düzgün yikamıyor napiim 🤔

Tabii ki bu şekilde bir müdahale yanlış ama videolarda gördüklerimiz ve hiçbir şey yapamayışımız can evimizden vuruyor bizi. Ben o ürünleri görünce bile tiksiniyorum artık. Elimizden bu geliyorsa ancak, bunu yapalım. Oradaki kardeşlerimiz, o masum yavrular bu acılarla inlerken o bir bardak kola da yerin dibine girsin...

normal şartlarda konuşuyorum bugünkü konjoktürde değil

En basiti, Allah hidayet versin diye gayrimüslim olana denir, kadın bunu hakaret saikiyle söylemiş, normal koşullarda olsa ayrımcılıktan girer hakaretten çıkarız....
Yok cikamayiz. Ilk olarak Allah hidayet versin hakaret degildir. Yok artik. hakaret sunun olusmasi icin "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek...." gerekiyor. Her somut olay ayri ayri degerlendirilir. Ama mesela bir Yagitay kararinda(Ceza Genel Kurulu - Karar: 2019/215) :

"Diğer taraftan Türk Dil Kurumu Büyük Türkçe Sözlüğüne göre “gâvur”; dinsiz kimse, Müslüman olmayan kimse, merhametsiz, acımasız, inatçı anlamlarına gelmektedir. Bu açıklamalar ışığında uyuşmazlık konusu değerlendirildiğinde;

Katılan polis memurunun, Pendik Adliyesi girişinde görevli olduğu, olay tarihinde sanık … ile eşi ve kayınvalidesinin birlikte adliyeye gelerek içeri girmek istedikleri, katılanın sanıktan kapı tipi metal detektörden geçmesini istediği, ancak sanığın buna karşı çıkması sebebiyle aralarında tartışma çıktığı ve sanığın üzerine yürüdüğü katılana yönelik “…Gâvur polisisiniz, böyle devlet olmaz, sizin maaşınızı ben veriyorum…” şeklinde sözler söylediği olayda; sanığın kendisi ve yakın akrabalarına yönelik katılan polis memurunun tutum ve davranışlarından duyduğu rahatsızlık sonucu kullandığı anlaşılan bu sözlerin katılanın şahsi ve mesleki itibarını hedef almaması, yapılan uygulama nedeniyle katılanın eylemlerine yönelik bulunması, somut olay bir bütün hâlinde değerlendirildiğinde söz konusu ifadelerin muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta değil, kaba söz ve ağır eleştiri mahiyetinde olması karşısında hakaret suçunun unsurlarıyla oluşmadığı kabul edilmelidir."

Yani lutfen bu kadar emin konusup yazmadan once bi iki dakika arasiralim, bilgi kirliligi yaratmayalim.

Evet bence de bu konuda birbirimizi bilinçlendirmeli ve Türk Malı kullanımını bu tür vesilelerle yayginlastirmaliyiz. Neden herkes bu kadar yadirgadi bunu? Cik cik demek yanlis evet. Kibarca uyarip kenara cekilmesini bileceğiz, kisiselde kimseyi rencide etmek kimseye dusmemeli. Had bilerek uyaracagiz ki soyledigimizin bir kiymeti olsun orada cok haklisiniz. Ama Evet savaşa üzüldüm de.... diyip geçecek kadar basit ve hafif mi olanlar? O an akla gelmemiştir haklısınız ama 1 kişi 1 kişidir lütfen kalan zamanda mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışalım hepimiz de. Elimizdeki telefonu birakamiyoruz, peki! Eyvallah. Ama deterjanı, macunu, ayakkabıyı, çantayı pekala birakabiliriz... Bunu kendimiz için yapalım. Hem milli sermaye güçlensin, Türk kazansın, hem iki gün sonra karşımıza düşman olarak dikilecek olan ülkelere kaynak saglamamis olalım.

Sizin yine iyi, geçen haftasonu eve yemek sipariş ettik eşimle, bize yemeği getiren kurye laf soktu😅
Direk uygulamadan şikayet etseydiniz keşke. Madem o kadar hassas o marka ile çalışmasın. Yapılan şey resmen terbiyesizlik. Kaldı ki Türkiye'de yetiştirilen bütün tarım ürünlerinin tohumlarının tamamı ithal neredeyse. Bilim bakalım o tohumlar hangi ülkeden geliyor. İş boykota kaldı ise hiç sebze meyve tük etmemek lazım.

Yok cikamayiz. Ilk olarak Allah hidayet versin hakaret degildir. Yok artik. hakaret sunun olusmasi icin "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek...." gerekiyor. Her somut olay ayri ayri degerlendirilir. Ama mesela bir Yagitay kararinda(Ceza Genel Kurulu - Karar: 2019/215) :

"Diğer taraftan Türk Dil Kurumu Büyük Türkçe Sözlüğüne göre “gâvur”; dinsiz kimse, Müslüman olmayan kimse, merhametsiz, acımasız, inatçı anlamlarına gelmektedir. Bu açıklamalar ışığında uyuşmazlık konusu değerlendirildiğinde;

Katılan polis memurunun, Pendik Adliyesi girişinde görevli olduğu, olay tarihinde sanık … ile eşi ve kayınvalidesinin birlikte adliyeye gelerek içeri girmek istedikleri, katılanın sanıktan kapı tipi metal detektörden geçmesini istediği, ancak sanığın buna karşı çıkması sebebiyle aralarında tartışma çıktığı ve sanığın üzerine yürüdüğü katılana yönelik “…Gâvur polisisiniz, böyle devlet olmaz, sizin maaşınızı ben veriyorum…” şeklinde sözler söylediği olayda; sanığın kendisi ve yakın akrabalarına yönelik katılan polis memurunun tutum ve davranışlarından duyduğu rahatsızlık sonucu kullandığı anlaşılan bu sözlerin katılanın şahsi ve mesleki itibarını hedef almaması, yapılan uygulama nedeniyle katılanın eylemlerine yönelik bulunması, somut olay bir bütün hâlinde değerlendirildiğinde söz konusu ifadelerin muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta değil, kaba söz ve ağır eleştiri mahiyetinde olması karşısında hakaret suçunun unsurlarıyla oluşmadığı kabul edilmelidir."

Yani lutfen bu kadar emin konusup yazmadan once bi iki dakika arasiralim, bilgi kirliligi yaratmayalim.
hanımefendi burada yargıtay içtihadı oluşturmuyoruz, kimsenin öyle hukuki bir amacı yok yani siz hariç

zaten ilgili konuda ben tüm yorumlarımda şu andaki politik düzlemde bu konuda mahkemeden hiç bir nane çıkmaz minvalinde yazdım -konuya hakaretten dava etsen kazanırsan yzan ben değilim ben o mesaja, olmaz, "başka bir düzlem olsaydı" o başkaydı diyen kişiyim. başka bir düzlem var mı, yok.

örnek verdiğiniz davada konu başka polis-vatandaş ilişkisi bambaşka şey hiç alakasız bir vatandaşa başkasının laf etmesi bambaşka şey öyle bir dava olabilseydi (ki olamaz farazi neyi konuşuyoruz bilmiyorum) o zaman bambaşka koşullarda değerlendirilecekti...olabilseydi, kendisine karşı ayrımcılık yapıldığını ve bunun hakaret oluşturduğunu iddia ederek konuyu yargıya "taşıma" cesaretini bulabilirdi bunları konuşablirdik, bunu diyorum. (farkıdaysanız ben yargı böyle derdi demiyorum, tazminat alırdı hiç demiyorum, yazdıklarını dikkatli okumaya davet ediyorum sizi).

kanunen bu kaba söz/hitap mıdır, beddua mıdır, nezaket dışı mıdır orasına o zmanki konjonktürü ve o zamanki içtihad karar verirdi..onu da o zamanın ruhuyla konuşurduk.

umarım anlatabildim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X