Aa oraya ne oldu ? Bitmek bilmeyen ahiret soruları..

Hayatımda ilk kez duydum, neymiş diye internette baktım. Daha önce hiç böyle bir şey görmemişim. Kızınızı görsem meraktan sorarım herhalde. Çok bilindik bir şey değil, insanlarda ilgi uyandırıyordur bu durum. Kötü niyetle kimsenin sorduğunu sanmıyorum. Kızınıza Allah uzun ömürler versin.
 
Benim oğlumun boynunda vardı kocaman.1 yasından sonra yavaş yavaş silikleşti.İnsanlar merak edip hep sordular. Alışmıstım ben.
 
Hemanjiom varsa büyümemesi veya başka yerde tekrar oluşmaması için ilaç tedavisi uygulanır. Size hiçbir tedavi uygulanmadı mı? Ortalama 1-2 yıl süren tedavi sonrasında tamamen iyileşir. Çok erken farkedilmiş aslında büyümesi önlenebilirdi
Küçücük çocuğa ne ilacı ya.. ilaçlar yetişkinlerde bile bir yeri tamir ederken diğer yeri bozuyor.. ben ilaç verse bile kullanmazdım çocuğuma öyle ciddi rahatsızlığı yoksa tabi.. büyürse de cocuk biraz daha büyüyünce de aldırırlar mümkünse.. bilmiyorum ama bana ufak bebeklere ilaç vermek doğru gelmiyor ciddi rahatsızlıkları yoksa.. en basit ağrı kesicinin bile yan etkileri olabiliyor(yanlış anlaşılmasın tabi ilaca karşı değilim)
 
Kahkul kapatirsa kahkul kestirirsiniz ilerde üzülmeyin insanlar da asiri patavatsız size ne yani
Benim kızımın da kaslari bitisik ailede de kimsede yok ama onda var bana da eltim sen ilerde bunun killariyla nasil ugrascan kuaförden çıkamazsın demisti
 
Yani alınabiliyorsa aldırın tabii ki. Sakar eşek kısmına da çok güldüm allah affetsin. Çok dert edilecek bir durum değil bence ama cidden alınabiliyorsa alınsın ileride takabilir çünkü bu durumu.
 
Benim kızımın da alnında vardı baş parmağın yarısı kadar hem de pespembe valla özlüyorum nasıl güzeldi. Her gören düştü mü diyordu. Artık sıkılmıştım aynı sorulardan evet düştü diyordum ben de 😂 Düşününce normal ama merak edilmesi. Kızım 6 yaşındayken iyice silinmişti . Şimdi yeri bile belli değil
 
Maşallah bebeğinize.
Benim kızımında sırtında var. Dr da aynı teşhisi koyup geçer demişti 11 yaşında hala duruyor.
Yüzünde falan olsaydı aldırırdım. Çocuklar dalga konusu olduklarında çok etkileniyor.
İsimlerle dalga geçenler, Kepçe kulakla dalga geçenler....
Alay konusu olan çocuğun Okula gitmek istemediğine şahit oldum.
 
Takmak değil aslında korumak,küçükken ben hasta büyüdüm tıkanırdım koşamazdım ilkokulda falan hep benimle dalga geçerlerdi aksayarak yürümediğim halde koşamadığım için aksak derlerdi çok ağlardım çocuklar fazla acımasız oluyorlar
Simdi sizi tam olarak anlıyorum. İlk yorumu yazarken çok.önyargili bakmıştım guzellik merakı ne çok diye düşünmüştüm tabi oda çocuğunuzu överek baslamanizdan kaynaklı olabilir beni bir itmişti. Simdi gercek korkularınizi net anlayabildim. Zamanla küçülüyor genellikle olaki küçülmedi ufak bir operasyonla aldirirsiniz. Siz üzülmeyin. Cocuklar acımasız ona Bende katılıyorum ogretmen olarak gozlemliyorum da ama belki 5 yaşına geldiğinde kaybolacak ve bunların hiçbiri yaşanmayacak. Dedesi icinde hic aldırmayın, niyeti kötü değildir. Bizimkilerde bana kızıyordu insan kendi evladına koca kafa dermi diye Anne olarak niyetim kotu olabilirmi yani. Hatta kafasi buyuk diye sezaryen olmuşum ben kanalda kalacak diye. Kafaya takmayın dersem bile takacaksiniz biliyorum annesiniz daha ötesi yok ama zaman çok değişkendir, suan dert ettiginiz durum surda 4 yil sonra kalmayabilir bile. Kızınızın hayati hep güzel ve sağlıklı olsun insallah...
 
Benim oğlumun da sağ gözünün altında var. minicikti şimdi mercimek kadar 5 yaşında. orasından öpüyorum onu. Boşverin kim ne derse desin.
 
Belki de insanlar o beni görünce kötü enerjileri bebeğe geçmiyor. Güzel bir bebek demişsin nazardan korunuyordur belki.
 
Birkaç yıla kadar basit bir operasyon ile aldirabilirsiniz. Kız çocukları belli bir yaştan sonra görünüşlerine ayrıca önem veriyorlar. Başkaları için değil kizinizin mutluluğu için yaptırabilirsiniz bence.
 
Eşeklerin alnının ortasında beyaz bir leke olur ya, ona sakar derlermiş, sıpaları da o izden annelerini tanırmış güya. Bir keresinde oğlumu emzirdiğim dönemde işten eve döndüm, çocuk çırpındı gelmek için, kayınvalidem de gördüğü eşeğin sakarını dedi :KK70: Ben de bir eşek demediğin kaldı zaten deyince açıklamıştı ne olduğunu, sonra bir daha diyemedi zaten:KK70:
Konu sahibi, damar beninin ne olduğunu gördüm birkaç çocukta. Geçiyor demişler ama benim gördüklerim geçmemişti.Bir anne çocuğunu her türlü sever, beğenir. Sırf kendi gözüm alışacak bana her türlü güzel gelecek diye ben çocuğumu o şekilde gezdirmek istemezdim. Eğer aldırmanın riski yoksa kesinlikle aldırırdım.
Okul çağı çocukları çok acımasız, sürekli ordan vuracaklar emin olun. Benim biraz sivilcem vardı mesela, ailem önemsiz diyerek hiç doktora götürmedi ama ben hep suçladım onları ilgilenmiyorlar diye. Nasıl bir operasyon bilmiyorum ama sağlığı için tehdit oluşturmayacaksa uygun yaşı geldiğinde bir dk bile düşünmeden aldırırdım ben.
 
Hanımlar merhaba iyi akşamlar..4 aylık dünyalar tatlısı bir kızım var maşallah öyle güzel bir bebek ki bir bakanı bir daha baktıracak masmavi boncuk gözleri var.Rabbim nazar olmasın diye kızıma nazarlık hediye etmiş sanki kaşının hemen üzerinde hemanjiom denen kılcal damar toplanması var.1 aylıkken ortaya çıktı git gide büyüyor şu an mercimek tanesi kadar yolda sokakta hastanede ya da bir tanıdıkla karşılaşınca maşallah bile demeden sorulan tek bir soru var "alnına ne oldu/ alnındaki ne düştü mü ?" Hele ki şu sıralar o kadar çok soran oldu ki. "Hamileyken ne yedin gizli gizli de alnına sürdün böyle oldu" soruları.Sanki benim suçum var da.Sormayan olursa acayibime gidiyor artık. Kızıma ne kadar çok yakıştırsak da çocukluk çağında arkadaşları dalga geçip üzer mi diye endişe etmeye başladık(bilirsiniz çocuklar acımasız olur) çünkü büyümeye devam ediyor.Nihayetinde kaybolacak ama ne zaman kaybolacak belli değil.Doktorumuz 11 yaşa kadar kaybolma ihtimali var ama isterseniz 1 yaşını geçince aldırırsınız bir zararı yok aldırmanızın ya da kalmasının karar sizin dedi.Eşimle kararsız kaldık anne baba yüreği kıyamıyoruz hangisi onun için doğru olur bilemedik.Daha önce kepçe kulak konusunda post açılmıştı ben olsam ameliyat ettiririm demiştim ama insanın kendi başına benzer şey gelince öyle hariçten gazel okunmuyormuş..Yorumlarınız nelerdir ? Not: Büyük dedesi sakar eşek diye seviyor uyarıyoruz hala sakar eşek diyor.Sakar bizde izi,beni olana derler bildiğimiz manada sakar değil.

Bende sorarım. Ne var ki bunda? O minicik yavrunun alnindakinin ne olduğunu merak ederim haliyle. Hemanjiom denen kılcal damar toplanmasını şuan senden öğrendim simdi. Bilmedigim yada hiç görmediğim için sorarım. Hali hazırda geçecek bir şey için sırf insanlar sormasın diye 1 yaşındaki bebeğimi ameliyat masasina yatırmam.... (Maviş gözlerii nasıl sen yapmadıysan o izide sen yapmadın insanları çok ciddiye almayın alin koynunuza bebisinizi bu günlerin tadını çıkarın cok çabuk büyüyorlar)
 
Merak ettim internetten baktım ama oradakiler daha büyük ve belirgindi.İnsan ilk gördüğünde düşmüşte kanamis falan zannedip sorabilir.Ama haklısınız tabi sizde.Sonucta geçici bişeymiş, dermansız dert değil.Kaçırmayın keyfinizi..
teşekkür ederim
 
Back
X