Aa oraya ne oldu ? Bitmek bilmeyen ahiret soruları..

Benim kızımın da alnında vardı baş parmağın yarısı kadar hem de pespembe valla özlüyorum nasıl güzeldi. Her gören düştü mü diyordu. Artık sıkılmıştım aynı sorulardan evet düştü diyordum ben de 😂 Düşününce normal ama merak edilmesi. Kızım 6 yaşındayken iyice silinmişti . Şimdi yeri bile belli değil
Bnm bebeğiminde kocaman ama pembe kabarık değil ten hizasında burdakilerin nohut tanesi kadar galiba kaç yıl içinde geçti

Annelik böyle bir şey tabi . Herkes evladını aşırı beğeniyor.
Siz çok beğendiğiniz için , herkesin de ayyyne kadar güzel demesini bekliyorsunuz.
Yanlış anlayabilirsin ama bence bunu siz takıyorsunuz. Güzelliği uğruna ben böyle bir şey yapmam.

Hanımlar merhaba iyi akşamlar..4 aylık dünyalar tatlısı bir kızım var maşallah öyle güzel bir bebek ki bir bakanı bir daha baktıracak masmavi boncuk gözleri var.Rabbim nazar olmasın diye kızıma nazarlık hediye etmiş sanki kaşının hemen üzerinde hemanjiom denen kılcal damar toplanması var.1 aylıkken ortaya çıktı git gide büyüyor şu an mercimek tanesi kadar yolda sokakta hastanede ya da bir tanıdıkla karşılaşınca maşallah bile demeden sorulan tek bir soru var "alnına ne oldu/ alnındaki ne düştü mü ?" Hele ki şu sıralar o kadar çok soran oldu ki. "Hamileyken ne yedin gizli gizli de alnına sürdün böyle oldu" soruları.Sanki benim suçum var da.Sormayan olursa acayibime gidiyor artık. Kızıma ne kadar çok yakıştırsak da çocukluk çağında arkadaşları dalga geçip üzer mi diye endişe etmeye başladık(bilirsiniz çocuklar acımasız olur) çünkü büyümeye devam ediyor.Nihayetinde kaybolacak ama ne zaman kaybolacak belli değil.Doktorumuz 11 yaşa kadar kaybolma ihtimali var ama isterseniz 1 yaşını geçince aldırırsınız bir zararı yok aldırmanızın ya da kalmasının karar sizin dedi.Eşimle kararsız kaldık anne baba yüreği kıyamıyoruz hangisi onun için doğru olur bilemedik.Daha önce kepçe kulak konusunda post açılmıştı ben olsam ameliyat ettiririm demiştim ama insanın kendi başına benzer şey gelince öyle hariçten gazel okunmuyormuş..Yorumlarınız nelerdir ? Not: Büyük dedesi sakar eşek diye seviyor uyarıyoruz hala sakar eşek diyor.Sakar bizde izi,beni olana derler bildiğimiz manada sakar değil.
Merhaba ALLAH bağışlasın yavrunuzu.
Benim kuzenimde de vardı dediğiniz gibi kaşının olduğu yerde ve neredeyse ceviz büyüklüğündeydi bebekken ama okul çağına gelmeden geçti izi bile yok şuanda.
Benim oğlumun dudağında düşmeye bağlı mukosel denilen bir şey oluştu iyi bir doktor bulup götürdüm.
Cerrahtı alınması gerekir dedi aldırdık ama doktor lokal anestezi ile aldı yani uyutmadı.
O oğlumda öyle büyük travma oldu ki çok pişman oldum.
Bize doktor dudağında olduğu için ağrı yapar, yemesinde vs. problem yapabilir dediği için aldırdık ama aslında çok da problem yapmıyordu ilerisi için olabilir diye düşündük.
Sonrasında yine çıktı bir kaç ay sonra resmen perişan oldum ne yapacağım o eziyeti bir daha nasıl çektiririm derken başka bir doktor tavsiye ettiler prof. çocuk doktoru ona götürdüm akabinde cerrah randevusu vardı.
O doktor bize muhtemelen kendiliğinden geçer bekleyin dedi ve gerçekten bir ay dolmadan kendiliğinden kayboldu ki ilk halinden daha büyük görünüyordu. (ilk olan 2 -3 ay kadar bir sürede oluşup büyümüştü, iyileşme eğilimi pek yok gibi görünüyordu).
Yani tavsiyem o ki; okul çağını ve düşüncesiz insanları şimdiden dert etmeyin ve bekleyin.
Baktınız geçmiyor ve kızınız bundan rahatsız oluyor o zaman bakarsınız çaresine.

Boşuna operasyonla, anestezi gibi ilaçlarla bünyesini yormayın, eziyet etmeyin.

Hanımlar merhaba iyi akşamlar..4 aylık dünyalar tatlısı bir kızım var maşallah öyle güzel bir bebek ki bir bakanı bir daha baktıracak masmavi boncuk gözleri var.Rabbim nazar olmasın diye kızıma nazarlık hediye etmiş sanki kaşının hemen üzerinde hemanjiom denen kılcal damar toplanması var.1 aylıkken ortaya çıktı git gide büyüyor şu an mercimek tanesi kadar yolda sokakta hastanede ya da bir tanıdıkla karşılaşınca maşallah bile demeden sorulan tek bir soru var "alnına ne oldu/ alnındaki ne düştü mü ?" Hele ki şu sıralar o kadar çok soran oldu ki. "Hamileyken ne yedin gizli gizli de alnına sürdün böyle oldu" soruları.Sanki benim suçum var da.Sormayan olursa acayibime gidiyor artık. Kızıma ne kadar çok yakıştırsak da çocukluk çağında arkadaşları dalga geçip üzer mi diye endişe etmeye başladık(bilirsiniz çocuklar acımasız olur) çünkü büyümeye devam ediyor.Nihayetinde kaybolacak ama ne zaman kaybolacak belli değil.Doktorumuz 11 yaşa kadar kaybolma ihtimali var ama isterseniz 1 yaşını geçince aldırırsınız bir zararı yok aldırmanızın ya da kalmasının karar sizin dedi.Eşimle kararsız kaldık anne baba yüreği kıyamıyoruz hangisi onun için doğru olur bilemedik.Daha önce kepçe kulak konusunda post açılmıştı ben olsam ameliyat ettiririm demiştim ama insanın kendi başına benzer şey gelince öyle hariçten gazel okunmuyormuş..Yorumlarınız nelerdir ? Not: Büyük dedesi sakar eşek diye seviyor uyarıyoruz hala sakar eşek diyor.Sakar bizde izi,beni olana derler bildiğimiz manada sakar değil.
Benim yeğenimde de vardı. Okulda alay ediyordu çocuklar,birde sizinki gibi herkes soruyordu, yok doğuştanmı, yok sonradanmı oldu, ablama diyorlardı hamileyken çok kaşınmışın onu için olmuş bla bla, zavallım çok üzülüyordu. Aldırdı. Çok mutlu oldu çocuk aldırınca. Zaten kısa süren bir işlemle alıyorlar. Korkulacak birşey yok.

Merhabalar. Öncelikle çok geçmiş olsun.ayni durumdan bende muzdariptim benim 11 yaşımdan sonra dudağımda çıkmaya başlamıştı ve mercimek tanesi kadar mosmor üst dudağımdaydi. Orda inanılmaz kötü duruyordu ve arkası full atardamar olduğu için yaptıkları her işlem felaket bir kanamayla sonuclaniyordu. Ki ben dudak diyip geçerdim ama öyle değilmiş.18 yaşıma kadar beklemenizi söylediler sonra ameliyat oldum iki defa. İkisinde başarısız geçti. Üçüncü ameliyatim riskli oldu ama geçti tam 8 sene çıkmadı. Şimdi cene tarafında tekrarladı. Ama ben şimdi çok araştırdım artık ameliyat olmayacağım skleroterapi yöntemi var varislere yapılan küçük iğneyi oraya vuruyorlar ve anında dağılıyor. Bir kaç gün sadece kızarıklık oluşuyor. Önümüzdeki ay ayapacaklar ameliyat artık istemiyorum.bunu deneyeceğim. Bu arada bunuda araştırın birde bir surup ve ilaç var hemanjiyom.bebeklere veriyorlar büyük ölçüde geçiriyor bebeğinizin tam yaşı. Size söylemiş olmaları lazım.benim yaşım geçtiği için bana fayda etmezmis.ama bebekelrde bu söylediklerim tüm yöntemler geçiriyor. Bebeğinizin çok güzel olduğuna eminim ama insanlar o kadar iğrenç ki. Çok ahımı alanlar olmuştur. Yıllarca bana söylenmeyen zorbalık etmeyen akrabalarım kalmamıştı. Herkes yolda durdurup sorardı ailemde uzulurdu.cok şükür şuan hiç göze batmıyor azıcık çıktı onunda hemen çaresini bulmaya çalıştım.Allah sağlık versin en önemlisi bu korkmayın geçer. Sadece yaşı aklı selim olduğu zaman geç kalmayın. Psikolojisi kötü olur. Çok geçmiş olsun

Benim yeğenimde de vardı. Okulda alay ediyordu çocuklar,birde sizinki gibi herkes soruyordu, yok doğuştanmı, yok sonradanmı oldu, ablama diyorlardı hamileyken çok kaşınmışın onu için olmuş bla bla, zavallım çok üzülüyordu. Aldırdı. Çok mutlu oldu çocuk aldırınca. Zaten kısa süren bir işlemle alıyorlar. Korkulacak birşey yok.
Sizinkini nasıl aldılar bilginiz varmi

Burda bir tanıdığınızı burun üzerinde vardi siyah et gibi küçük çocuk İstanbulda bir ameliyat geçırmıs sanırım şuan yok. Dedeye kırılmaktan haklısın çünkü seni üzen bir konu ama boşvereceksin.Şu durumda insanların ne kadar acımasız olduğunu anlamışsındır şükret derdin devası şifası var bu geçen bir durum aklı sağlığı yerinde olsun

Bu lekenin adı neydi sizin bir yığın adı var kbarıkta değil benim
Bizim de kabarık değildi. Resmini koymaya çalıştım. Şu an izi bile yok ama her leke aynı olmayabiliyor.

Eklentiler

• 20211116_234544.webp
    20211116_234544.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 69
Maşallah yavrunuza.
Üzülmeyin diyeceğim ama ben de olsam uzulurdum Engelli çocuğu olan arkadaşım demişti ki "çocuğumu parka goturdugum zaman herkes soruyor, artık gitmek istemiyorum,ben çocuğumla gurur duyuyorum fakat onun uzulmesinden korkuyorum"
Biraz büyüyünce geçebilir.Cocukluk arkadaşımın yüzünün tam ortasında burun ve alın bölgesinde vardi,zamanla kayboldu gitti
Eger kaybolmazsa ve aldirilmasinda sakınca yoksa belki müdahale ettirsiniz...

Maşallah yavrunuza.
Üzülmeyin diyeceğim ama ben de olsam uzulurdum Engelli çocuğu olan arkadaşım demişti ki "çocuğumu parka goturdugum zaman herkes soruyor, artık gitmek istemiyorum,ben çocuğumla gurur duyuyorum fakat onun uzulmesinden korkuyorum"
Biraz büyüyünce geçebilir.Cocukluk arkadaşımın yüzünün tam ortasında burun ve alın bölgesinde vardi,zamanla kayboldu gitti
Eger kaybolmazsa ve aldirilmasinda sakınca yoksa belki müdahale ettirsiniz...

Bence aldırma geçecekse. Doğum lekesi de geç. İnsan bebek görünce tıbbi sorun olduğunu anlamazsa sorar düştü mü diye. 11 yaşa kadar geçecekse ilkokula kadar hafifler zaten. Kardeşimde de vardı geçti gitti. Baktın hafiflemiyor aldırırsın. Dede yaşlı ve densizee zaten aldırsan da der o lafı. Aslında bu onun konuyu önemsemediğini gösterir diğer insanlar da önemsemiyordur. Bi arkadaşın dedesi de çilli horozum derdi bizim çilli kıza delirirdi kız. 😃

Back
X