Abartıyor muyum sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seviyorum aslında, öyle mi anlaşılıyo:KK43: biraz takıyorum sanırım bu tarz seylere
Bana da mesela,böyle olduğundan farklı olmaya,görünmeye çalışan insanlar çok itici geliyor.Her ailede olur bu tür yöresel konuşmalar bence.Önemli olan toplum içindeki davranışları.

Aile de sıklıkla, birlikteyken de bazen
Annem de ailesine gittiğimizde direkt şive değiştiriyor nasıl başarıyor bilmiyorum😅 memleketinde yapıyor ama başka yerde aynı. Bana çok tatlı ve komik geliyor. Sadece aile yanındaysa onlar da öyle konuşuyorsa çok sa önemli değil gibi geldi.
Ama sizin anlamlandıramadığınız kelimeler söylemesi sıkıntı tabii.
Hoş ananem de yapıyor arada ben hemen ne anlama geliyor bu diyorum yerel dil öğrenmek gibi çok hoşuma gidiyor/

Benim eski erkek arkadasimin da memleketinin lehcesine bazen dili kayardi. Bilmediğim yada bana kaba gelen kelimeler kullanirdi. İlk baslarda uyardim tatli tatlı ama yok yani sonucta o sekilde buyumus sonradan alistim hic gozume gelmedi hatta durust olayim onun kullanip bana cok garip gelen bir kac kelimeyi bende kullanir oldum bir zaman sonra 🙈 İnsan sevince gözüne boyle seyler zmaanla kucuk geliyor. Siz de kırmadan uyarmaya çalışın olmuyorsa da yapacak bir sey yok 😂

Annem de ailesine gittiğimizde direkt şive değiştiriyor nasıl başarıyor bilmiyorum😅 memleketinde yapıyor ama başka yerde aynı. Bana çok tatlı ve komik geliyor. Sadece aile yanındaysa onlar da öyle konuşuyorsa çok sa önemli değil gibi geldi.
Ama sizin anlamlandıramadığınız kelimeler söylemesi sıkıntı tabii.
Hoş ananem de yapıyor arada ben hemen ne anlama geliyor bu diyorum yerel dil öğrenmek gibi çok hoşuma gidiyor/
Gerçekten rahatladım yorumları okuyunca, ben abartıyorum sanırım
Kendimi de düzelticem:)

Benim eski erkek arkadasimin da memleketinin lehcesine bazen dili kayardi. Bilmediğim yada bana kaba gelen kelimeler kullanirdi. İlk baslarda uyardim tatli tatlı ama yok yani sonucta o sekilde buyumus sonradan alistim hic gozume gelmedi hatta durust olayim onun kullanip bana cok garip gelen bir kac kelimeyi bende kullanir oldum bir zaman sonra 🙈 İnsan sevince gözüne boyle seyler zmaanla kucuk geliyor. Siz de kırmadan uyarmaya çalışın olmuyorsa da yapacak bir sey yok 😂
Teşekkür ederim😍 konu açarken kendimden rahatsız olmuştum ama iyiki açmışım:)

Artıları cok daha fazla, seviyorum alışırım tabi ama düzeltsek keşke
Diksiyon kursuna gitmeyi teklif etsen öyle açılır anlatırsın 😄 Benim eşim de böyle şeyleri bile bile yapıyor özellikle beni kızdırmak için. Ben direk söylerim. Sevgilin o senin sonuçta komşu değil ki

Eşimde de var bazı farklı söylediği şeyler. 8 yıllık evliyiz arada hala kaçırır ağzından. Ben düzeltirim hemen o da evet doğrusu şöyle der çocuklara . Eskiden takmazdim ama çocuklar olunca onlar da o şekilde öğrensin istemediğim için düzeltiyorum hemen

Ama su parantezi acmakta fayda var. Birileri yanimizdayken yada restaurantta market kasiyerinde falan acayip kibar konuşurdu ondan da hic problem etmemis olabilirim. 😂 Cunku yanimda bir olay yada bir sey anlatirken dili kayiyordu cocugunn 😂

Eşimde de var bazı farklı söylediği şeyler. 8 yıllık evliyiz arada hala kaçırır ağzından. Ben düzeltirim hemen o da evet doğrusu şöyle der çocuklara . Eskiden takmazdim ama çocuklar olunca onlar da o şekilde öğrensin istemediğim için düzeltiyorum hemen
Evet önemli bir nokta kesinlikle
Bende tatlı tatlı düzelticem

Kahkaha attım ya. Sülahı ne... Burhan geldi aklıma, bir bölümde şivesini düzeltmek için ağzında çakıl taşıyla konuşuyordu.

Ama bu şiveden öte yani, yöresel deyimler falan kullanıyor anladığım kadarıyla. Onu düzeltmesi için bol kitap okuması (edebiyat) filan lazım. Şive de diksiyon kursunda halledilebilir. O kadar rahatsız oluyorsanız söyleyin ama muhtemelen üzülecektir.

Kahkaha attım ya. Sülahı ne... Burhan geldi aklıma, bir bölümde şivesini düzeltmek için ağzında çakıl taşıyla konuşuyordu.

Ama bu şiveden öte yani, yöresel deyimler falan kullanıyor anladığım kadarıyla. Onu düzeltmesi için bol kitap okuması (edebiyat) filan lazım. Şive de diksiyon kursunda halledilebilir. O kadar rahatsız oluyorsanız söyleyin ama muhtemelen üzülecektir.
Evet üzülür diye düşünüyorum, düzeltemiyorum.

İyi akşamlar
Sevgilimle herşey cok iyi aslında, onunlayken mutlu huzurluyum ama beni rahatsız eden bir durum var ona dair. Ortalama bir işi var, iş ortamı ve arkadaş ortamı güzel sorun yok ama aileye girdiğimde diksiyonunun kötü oldugunu farkediyorum:KK43: bazen birlikteykende yapıyor bunu. Sürahi yerine sülahı diyo :KK43: terledim yerine 'su kesildim' gibi ifadeler kullanıyo, bunlar bayaa bayaa kulağımı tırmalıyo:KK43: ama onu seviyorum, bu tarz ifadeleri duyunca da sinir oluyorum :KK43: sizce durum çok mu kötü
Kimse mükemmel değil. Bi tanıdığım beyin kanaması yüzünden felç kaldı. Altını eşi temizliyor. Yorum bu kadar.

Evet, bu sebepten ötürü takıldım bende :KK43:

Ben trakyalıyım, eşim güneydoğulu. Yöresel konuşmalarımız da hiç az değil. Mesela kepçeye, çomça der ailesi bu bana garip gelmez. Ama kepçe değil de kepşe deselerdi garip gelirdi. Yoksa şive ağız adı her neyse bunlar çok tatlı şeyler. 😍 Terledim demeyiz, farıdım deriz. Bu tarz şeylere hiç takılmam size de takılmayın derim ama hatalar konusunda takılmanıza hak veriyorum. damaged lemon damaged lemon nın da dediği gibi kitap okumakla halledilecek işler bunlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X