Abartiyormuyum?

tethyss

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.433
2.046
773
Kızlar merhaba. Dünden beri canim sıkkın. Aslında belki bu kadar buyutmemem lazım ama sanırım birikti artik bende..
Dün esim, erkek kardesim ve esimin bekar arkadaşı ile birlikte yemeğe çıktık ikeaya. Iftar saatinden önce yemeklerimizi almaya koyulduk. Kalabalik başlamadan evvel. Daha once ki gidisimizde ogluma ayri tabak almasini söylemiştim esimin. Bu yüzden dün birsey demedim biliyordur diye. Bi baktim ki benle oğluma bir tabak alip gelmis. Birsey demedim. Çünkü o sırada inanilmaz kalabaliklasmisti, bayagida kuyruk olmuştu. Ama esim hic bir şekilde farketmedi durumu. Acayip bozuldum. Yemek bitti bu sefer magazayi gezmeye başladık. Beni geride birakip arkadasinin yaninda yürümeye başladı. Ben geride mi kaldim arkada mi yuruyorum umurunda degil. Kardeşim geldi yanima tek yurumeyeyim diye. Onlarda o sirada magazadan çıkmıştı çoktan. Eve geldik birseyler isittigimi gördü sormadi bile ya sen neden isittin doymadin mi diye..
Hep bu şekilde dusunmuyor, görmüyor, duymuyor. Ozel gunler onun icin sacmalik. Birseye üzülüp aglarsam hemen kizmaya baslamalar. Bunun icin mi ağlıyorsun diye azarlamalar.. ( ki ciddi konularda ben öyle sulu göz biri degilim asla..) Birseylerden endise etsem umurunda bile olmuyor. Dönüp yatıyor arkasini. Sonra da dile getirdigimde huzursuzluk cikaran ben oluyorum. Ben mi abartiyorum? artik gerçekten anlayamiyorum.

Kızlar merhaba. Dünden beri canim sıkkın. Aslında belki bu kadar buyutmemem lazım ama sanırım birikti artik bende..
Dün esim, erkek kardesim ve esimin bekar arkadaşı ile birlikte yemeğe çıktık ikeaya. Iftar saatinden önce yemeklerimizi almaya koyulduk. Kalabalik başlamadan evvel. Daha once ki gidisimizde ogluma ayri tabak almasini söylemiştim esimin. Bu yüzden dün birsey demedim biliyordur diye. Bi baktim ki benle oğluma bir tabak alip gelmis. Birsey demedim. Çünkü o sırada inanilmaz kalabaliklasmisti, bayagida kuyruk olmuştu. Ama esim hic bir şekilde farketmedi durumu. Acayip bozuldum. Yemek bitti bu sefer magazayi gezmeye başladık. Beni geride birakip arkadasinin yaninda yürümeye başladı. Ben geride mi kaldim arkada mi yuruyorum umurunda degil. Kardeşim geldi yanima tek yurumeyeyim diye. Onlarda o sirada magazadan çıkmıştı çoktan. Eve geldik birseyler isittigimi gördü sormadi bile ya sen neden isittin doymadin mi diye..
Hep bu şekilde dusunmuyor, görmüyor, duymuyor. Ozel gunler onun icin sacmalik. Birseye üzülüp aglarsam hemen kizmaya baslamalar. Bunun icin mi ağlıyorsun diye azarlamalar.. ( ki ciddi konularda ben öyle sulu göz biri degilim asla..) Birseylerden endise etsem umurunda bile olmuyor. Dönüp yatıyor arkasini. Sonra da dile getirdigimde huzursuzluk cikaran ben oluyorum. Ben mi abartiyorum? artik gerçekten anlayamiyorum.

Erkekler bizim kadar hassas değil
Düz mantık düşünüyorlar
Doymamışsa yer gibi
Endişelerimiz ve inceliklerimiz onlar için yersiz

Erkekler bizim kadar hassas değil
Düz mantık düşünüyorlar
Doymamışsa yer gibi
Endişelerimiz ve inceliklerimiz onlar için yersiz
Ben artik bunun eksikliğini ciddi derecede hissediyorum. Çünkü elle tutulur ya bunlari yapiyor ama bak isisya bunuda yapiyor diyebilecegim hicbir şey kalmadi elimde..

abartmıyorsunuz ama fazla hassas davranıyorsunuz.
eşinizin,davranışlarını değiştiremezsiniz ama kendiniz değişebilirsiniz.yani beklentilerinizi en aza indirin.isteklerinizi açıkça söyleyin.
mesela oğlunuza yemek almayı düşünemedi mi?söyleseydiniz.ancak bana yeter diye,ya da kendi yemeğini de paylaşsın,böyle alınarak, darılarak bir yere varılamıyor,tecrübeyle sabit.

genel olarak durumunu bilmediğim için ,sadece bu olaya has yorum yapayım..ben takmam öyle şeyleri.kalbalık çıkılmış dışarı,eşim arkadaşı ile sohbet ederek gezebilir.ben sorun etmezdim..odunluk gibi de görmezdim..eve gelip yemek ısıtınca da demek doymamış diye düşünür insan..neden sorsun ki,sizin eviniz değil mi,istediğiniz gibi yer içersiniz...

abartmıyorsunuz ama fazla hassas davranıyorsunuz.
eşinizin,davranışlarını değiştiremezsiniz ama kendiniz değişebilirsiniz.yani beklentilerinizi en aza indirin.isteklerinizi açıkça söyleyin.
mesela oğlunuza yemek almayı düşünemedi mi?söyleseydiniz.ancak bana yeter diye,ya da kendi yemeğini de paylaşsın,böyle alınarak, darılarak bir yere varılamıyor,tecrübeyle sabit.
haklısınız ama
ben öyle herseyi o düşünsün o yapsın diyenlerden degilim. Cogu seyi kendim yaparım ki kalabalik olmasaydi ona soylemek yerine kendim kalkip alirdim. Ben bunu nasil farketmedigine alindim. Insan yaninda olup bitenin hic mi farkinda olmaz..?

haklısınız ama
ben öyle herseyi o düşünsün o yapsın diyenlerden degilim. Cogu seyi kendim yaparım ki kalabalik olmasaydi ona soylemek yerine kendim kalkip alirdim. Ben bunu nasil farketmedigine alindim. Insan yaninda olup bitenin hic mi farkinda olmaz..?

Olmuyorlar iste canin degismez bu durum .
O yuzden sen kendi beklentini degistir. Ya da uzulecegin seyleri en basindan soyle bos yere uzulme mesela onun dusunmeyecegini bildigin icin oglun icin de yemek almasini her defasinda soyle. O onden gitmisse biraz hizlan ayri ayri gezmeyelim de. Bir sey yaotigin zaman onun sormasini bekleme sen açıkla. Uzulmenden daha iyidir.
Yorul ama uzulme.
Tecrubeyle sabittir. :KK52:

genel olarak durumunu bilmediğim için ,sadece bu olaya has yorum yapayım..ben takmam öyle şeyleri.kalbalık çıkılmış dışarı,eşim arkadaşı ile sohbet ederek gezebilir.ben sorun etmezdim..odunluk gibi de görmezdim..eve gelip yemek ısıtınca da demek doymamış diye düşünür insan..neden sorsun ki,sizin eviniz değil mi,istediğiniz gibi yer içersiniz...
Şöyle ben zaten dibimde yurusun mantığında degilim kesinlikle... ama benim nerde kaldığımı nerde oldugumu bakip anlamayacak kadar uzaklasmisti zaten. Insan esinin nerde kaldigini bilmezmi? Ya bu kadin nerde demez mi?

Şöyle ben zaten dibimde yurusun mantığında degilim kesinlikle... ama benim nerde kaldığımı nerde oldugumu bakip anlamayacak kadar uzaklasmisti zaten. Insan esinin nerde kaldigini bilmezmi? Ya bu kadin nerde demez mi?
bence büyük bir sorun değil,neticede ikeada geziyorsunuz..bilmeyebilir yani:) ben de aynı durumda olsam,arkadaşımla sohbete dalıp eşimi unutbailirm yani...

koskoca kadınsınız çocuk değilsiniz ki sizi kontrol etsin nerde kaldınız vs diye .. elbet geliyorsunuz yani..
bu anlattıklarınıza göre ben kafaya takılacak bir durum göremedim..
yanımda benimde arkadaşım olsa bende onunla sohbet ederim .. eşimle zaten evde birlikteyim arkadaşıma vakit ayırırım..

Bana bu durum çok acayip geldi ya.. yemeğe gittiğimizde veya ayaküstü bi yerde yiyceksek bile oğlumla bana bi porsiyon yeter derim hayır yetmez kalırsa da paketletiriz ya da hayvanlara veririz der.. ben yalnız yürüycem diye aklı çıkar.. özellikle arkasında kaldım mı söylene söylene elimden tutup çekiştirir bırakma şu elimi diye.. yani bu kadar gamsızlık olmaz ki.. sinir bozucuymuş.. hayatım çocuğumuza da şunu alalım.. yürürken yetişip elini tut canım daldın galiba arkada kaldım ben sensiz yürümek istemiyorum falan gibi cilvelerle tatlılıkla adamda bunun gibi alışkanlıkları oluşturun. o bile farkına varmadan alışıcak bunlara.. sonra kendisi gelicek size.. ;)
ama bunun yanında iyi tarafları da vardır muhtemelen diye düşünüyorum. O taraflarını düşünüp rahatlamaya çalış.. benim eşimin de dangoz tarafları var.. ama iyi taraflarıyla örtüyorum..

Eşim böyle muamele yapsa bana ne hissederim bilmiyorum.. Eşin çok düşüncesiz ve umursamaz.. Önce karımın çocuğumun karnı doydu mu diye bakması lazım..

hiç abartmıyorsun. ben de düşüncesizliklere gelemem. sanki sadece kendi aç.
keşke "cnm ben çok yorgunum ve açım oğluma sen yedir bugün"deseydin. bu belki işe yarardı.
özel günler mi?? onlar erkekler için pek de özel değil bence.

Abartmıyorsun eşin çok düşüncesiz ve ilgisizmiş benim sevgilim mağazada kıyafet bakarken bile elimi bırakmıyor arkadaşıyla ben yokmuşum gibi önden önden gitse kıyameti kopartırdım yani tepkini net şekilde göster

Back
X