ABD den Turkiye'ye gelip bayramda ailemi gormeyecegim, simdiden agliyorum:(

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
37
Bayanlar merhaba,

Biz ABD de yasiyoruz. Benim ailem Istanbulda, esiminki Ankarada. Evlendigimizden beri (3 yildir) sadece iki bayram gorduk TR de ve ikisinde de esimin ailesi ile beraberdik. Ve ben ikisinde de sesimi cikarmadim. Bu sene bir de bebegimiz oldu, uc aylik, bayramda tr ye gidiyoruz, ucak Istanbulda iniyor ve indigimiz gece ailemde kalip, arefe sabahi erkenden yine esimin ailesine gidecegiz. Ve butun bayram onlarlayiz. Ben sesimi cikarsam kavga cikacak biliyorum, arkadaslarima acildim, benim halime uzulduler, esinle konus vs diye taktik verdiler. Esimin yanina gayet tatli dilli yanastim, durumumu ve ne kadar cok uzuldugumu anlattim. Sadece bir saat, bayram kahvaltisi kadar bizimkilerle duralim, ondan sonra Ankaraya gidelim dedim. O kadar nazik konusmama ragmen beni cok ters karsiladi, alttan aldim, ben alttan aldikca dozunu artirdi. Zaten yeterince adil bir insanmis, tatilimizde yari yariya her iki tarafta da kalinacakmis, ucaktan iner inmez Ankaraya gitmemiz gerektigi halde(!) sirf benim aileme ayip olmasin diye bir gece kaliyormusuz, bayramda kesinlikle onun ailesiyle olmamiz gerekiyormus. Arkadaslar dayanamadim, agladim, sizladim, bayramin son gunu, son aksami bile olsa raziyim dedim, kesinlikle karsi geldi. Tr de yasiyor olsaymisiz her iki aileye de gidilirmis ama ABD den gelince once onun ailesiymis. Eger israr edersem bileti iptal edip gitmeyecegini soyledi. O gunden sonra sustum, bir daha bu mevzuyu acmadim zira kavga etmekten baska bir ise yaramiyor ama ben cok uzgunum. Tr de olup da ailemi gormeden, esimin sulalesi ile bayram gecirmektense, ABD deki bayrami tercih ederdim.

Bigun once bigun sonra cok da muhim degil. Artik herkes tatile gidiyo bayramlarda. Aileler tatile gitmeden ziyaret ediliyo bazen arefe bile olmuyo oluyo nolacak. Ailenin uzulecegini sanmam sen kafana takiyosun heralde

Bigun once bigun sonra cok da muhim degil. Artik herkes tatile gidiyo bayramlarda. Aileler tatile gitmeden ziyaret ediliyo bazen arefe bile olmuyo oluyo nolacak. Ailenin uzulecegini sanmam sen kafana takiyosun heralde
bence bayram öle birşey değil önemli bir gün önce arefe oluyor bayram değil
bayramda herkes anasının babasının elini öpmek ister
arefe günü el öprmenın bı anlamı yok ertesı gun el opmenın anlamı cok buuyk

bence de.
seni bu kadar üzmeye ne hakkı var.
sen ağaç kavuğundan çıkmadın.bi ailen var.duyguların var.annen baban da torununu görmek isticektir.
çok istiyosa kendisi gitsin.
bi kaç gün kafan rahat eder en azından.

bide lutuf gibi ucaktan ıner ınmaz bak aılene gıdıyoruz ıste dıyormus ona da gıtme madem
bu kadar ezılmeyın bence
ve essinizin ailesinde de hiç iş yokmuş demekki onlar demıyorlar mı bu kız da anasının babasının elını opsun dıye
hiç gitmeyin bence
su erkek aılelerı kadının aılesınden kendılerını daha degerlı görüyorlar ya hepsinin allah cezasını versın

Ee ayrı takılın ne var sanki. Ben bu bayram gayet haklı olarak kayınvalideye sinir olduğum için gitmeyeceğim o tarafa. İki bayramdır da bizim tarafta olduğumuz için eşim kendi tarafına gidecek
Eminim ağlamaktan başka bir sürü çözüm vardır
Kendinizi ezdirip ağlayıp sızlayıp hiçbir şey yapmıyorsunuz. Anlamıyorum ben gerçekten ya. Ben mi sorunluyum acaba diyorum

sende ınat yap gitme dıyecegım ama bu sefer aılenı hıc goremıyceksın..canım benım sen cok alttan almıssın adam da senı sındırmıs uzgunum ama su saatten sonra otatit kurman da zorr....

Cok uzun araliklarla tatile geliyorsunuz. Sadece bayramlari firsat bilmeyin siz neden cocugunuzuda alip buraya ailenizin yanina tatile gelmiyorsunuz.
Esiniz bu konuda bencil ve dedigim dedik biri. Sizide bastiran bir karakter.

bence uzatın bileti iptal ettirsin... ki ne kadar ciddi olduğunuzu ağaç kavuğunda yetişmediğinizi belki anlar
tartışma kargaşa yaşanmamasına dikkat edin tamam ama eşinize herkesin kendi ailesinde kalmasını sonuçta sizinde kendi ailenizi çok özlediğniz söyleyin

bence bayram öle birşey değil önemli bir gün önce arefe oluyor bayram değil
bayramda herkes anasının babasının elini öpmek ister
arefe günü el öprmenın bı anlamı yok ertesı gun el opmenın anlamı cok buuyk
Niye farz mi? Kulturel seylere bu kadar deger atfetmenin bi manasi yok imkanin nasilsa oyle arefe gunu oper ellerini gidersin bayram sabahi da ararsin tekrar bitti gitti

Kabul etme bence, ya da sen ailenle kal o da ailesine gitsin. Allahim ya hasretlik kolay mi? Hic mi dusunmuyor, bi guncuk kalsaniz nolur sanki. Yoo paşamizin ailesi daha kiymetli.

Eski konunu okudum annen abdye gelmis senin kocana surekli hakaret etmis. Bence kocan annenin evinde o yuzden fazla kalmak istemiyo 2 gece gozunde buyuyodur.

Niye farz mi? Kulturel seylere bu kadar deger atfetmenin bi manasi yok imkanin nasilsa oyle arefe gunu oper ellerini gidersin bayram sabahi da ararsin tekrar bitti gitti
hayır farz değil
ama bu bayramdır bayramda bayramlaşılır el öpülür ben böyle gördüm konu sahibide belli ki böyle görmüş
sizin için önemi yoksa bilemem

dediğim gibi arefe günü el öpmenın bi anlamı yok

Bayanlar merhaba,

Biz ABD de yasiyoruz. Benim ailem Istanbulda, esiminki Ankarada. Evlendigimizden beri (3 yildir) sadece iki bayram gorduk TR de ve ikisinde de esimin ailesi ile beraberdik. Ve ben ikisinde de sesimi cikarmadim. Bu sene bir de bebegimiz oldu, uc aylik, bayramda tr ye gidiyoruz, ucak Istanbulda iniyor ve indigimiz gece ailemde kalip, arefe sabahi erkenden yine esimin ailesine gidecegiz. Ve butun bayram onlarlayiz. Ben sesimi cikarsam kavga cikacak biliyorum, arkadaslarima acildim, benim halime uzulduler, esinle konus vs diye taktik verdiler. Esimin yanina gayet tatli dilli yanastim, durumumu ve ne kadar cok uzuldugumu anlattim. Sadece bir saat, bayram kahvaltisi kadar bizimkilerle duralim, ondan sonra Ankaraya gidelim dedim. O kadar nazik konusmama ragmen beni cok ters karsiladi, alttan aldim, ben alttan aldikca dozunu artirdi. Zaten yeterince adil bir insanmis, tatilimizde yari yariya her iki tarafta da kalinacakmis, ucaktan iner inmez Ankaraya gitmemiz gerektigi halde(!) sirf benim aileme ayip olmasin diye bir gece kaliyormusuz, bayramda kesinlikle onun ailesiyle olmamiz gerekiyormus. Arkadaslar dayanamadim, agladim, sizladim, bayramin son gunu, son aksami bile olsa raziyim dedim, kesinlikle karsi geldi. Tr de yasiyor olsaymisiz her iki aileye de gidilirmis ama ABD den gelince once onun ailesiymis. Eger israr edersem bileti iptal edip gitmeyecegini soyledi. O gunden sonra sustum, bir daha bu mevzuyu acmadim zira kavga etmekten baska bir ise yaramiyor ama ben cok uzgunum. Tr de olup da ailemi gormeden, esimin sulalesi ile bayram gecirmektense, ABD deki bayrami tercih ederdim.
sız calısmıyor musunuz ? bunu mrk ettım, calısıyor ısenız o ıptal etsın bıletını sız kendınızınkı ıle tr ye gelın ve aılenızle guzel bır bayram gecırın ne demek onun aılesının oncelıgı olmalıymıs hayatta kabul edemeyecegım bır sey, herkesın aılesı kendıne oncelıklıdır ama orta yolu bulmak onemlıdır.
benım aılem mesela farklı bır sehırde ama yakın 1 saat mesafede.. esımın kı burada. bu bayram evlı olarak ılk bayramımız, öncesı herkes kendı aılesı ıle takılırdı. bu bayram arıfeyı ve ılk gunu akşama kadar burada gecırecegız ılk gun aksam ustu bızımkılerın yanına gececegız ıkı gece kalıp donecegız..
esımın bayramlarda tek yaptıgı yarım gun usuleten bayram zıyaretı o da annelerı ve ablasına baska kımsesı yok zaten, olanlada o gorusmuyor, sonra ılk evlılıgınden oglu var onu alıp onla takılıyor zaten. ama benım tum sulalem toplanır yenır ıcılır hep bırlıkte, ben ona alıstım onlarsız bayram gecırmem ıcın tatıle gıtmem gerek....
sız agırlıgınızı koyun adamında kolesı degılsınız, aılenıze saygı duymayı bılmelı..!!
aılem esımden de once gelır benım ıcın..

Eski konunu okudum annen abdye gelmis senin kocana surekli hakaret etmis. Bence kocan annenin evinde o yuzden fazla kalmak istemiyo 2 gece gozunde buyuyodur.
erkek anacıkları da gelınlere ne hakaretler ediyor ama gelinler gidiyor
değerli erkek anaları için
o da katlanmak zorunda
malesef evlilikte sevilmese de herkes birbirinin ailesine katlanmak zorunda

X