ABD’de bebekler için sokak kutusu konulacak

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.100
18.286
www.trtturk.com/haber/abd-de-bebekler-icin-sokak-kutusu-konulacak-113092.html

ABD’de bebekler için sokak
kutusu konulacak
ABD’de yeni doğan bebeklerin
terk edilmesinin ardından sağlık
koşullarının elvermemesi
nedeniyle görülen ölümleri
engellemek için sokaklara bebek
kutuları konulacak.
ABD’nin Indiana eyaletinde çeşitli
noktalara bırakılan yeni doğanların
ölümlerini engellemek için
sokaklara bebek kutularının
konulacağı bildirildi. İlk kez Indiana
eyaletinde hayata geçirilmesi
beklenen uygulama kapsamında
anne ve babaların kimliğinin gizli
kalmasını sağlayacağı kaydedildi.
Eyalet meclisi tarafından onaylanan
uygulamanın geçerlilik kazanması
için Senato tarafından uygulanması
gerektiği bildirildi. Tasarının
yasalaşması halinde sokakların
farklı noktalarına toplamda 100
bebek kutusunun konulacağı ifade
edilirken ABD’de bin 400 bebeğin
terk edildiği ve 3’te 2’sinin öldüğü
bildirildi.
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları
Komisyonu Sözcüsü Elizabeth
Throssell, ülkelere aile planlaması
ve bebeklerin terk edilmesinin
temel nedenine odaklanılması
çağrısında bulundu.
(İHA)
Etiketler:

Eski bi uygulama diye biliyorum.
Aslında düşününce mantıklı...
Çöp konteynerlarından bebek cesetleri çıkmayacak mesela... (Türkiye de sıkça görülür ya hani...)

Bu kutular yıllar önce almanyada mevcut , yeni birşey değil içi ısıtmalı ve sanırım dakikada var eğer anne geri almak istiyorsa, bebeğin ölmesini engelliyor zaten doğum oranı düşük , yaşlılar çoğunlukta

doğar doğmaz öldürülen,çöpe atılan ,ölüme terkedilen bebeklerin önüne geçilmesi için iyi bir adım.En azından oraya bırakanlar vicdan sahibi insanlardır.Bir hata yaptı diye geri dönüşü olmayan daha büyük hataların önüne geçebilir.

çok mantıklı keşke bizim ülkemize de yapılsa.. en azından tuvalet boşluklarından, çöp kutularından bebek cesetleri çıkmaz..

Nasıl ya ben anlamadım? Bu kutulara konulan bebekler yaşıyor mu? üstüste bebek konuldu diyelim nasıl yaşayacaklar? Yemek ihtiyaçlarını da kutu mu gideriyor?
Bu kutu zihniyetini pek anlayamadım açıkçası..

Nasıl ya ben anlamadım? Bu kutulara konulan bebekler yaşıyor mu? üstüste bebek konuldu diyelim nasıl yaşayacaklar? Yemek ihtiyaçlarını da kutu mu gideriyor?
Bu kutu zihniyetini pek anlayamadım açıkçası..

kutuya bebek konulduğunda bir merkeze sinyal gidiyor.havalandırmalı ve ısıtmalı bu kutuda bebekler zarar görmeden kalıyor.Yetkililer en kısa sürede oradan bebekleri alıp önce sağlık kuruluşuna daha sonrada bizdeki çocuk esirgemeye veriyor.Yeni bir uygulama olmadığı için geçmiş yıllarda buna benzer haber okumuştum oradan biliyorum

kutuya bebek konulduğunda bir merkeze sinyal gidiyor.havalandırmalı ve ısıtmalı bu kutuda bebekler zarar görmeden kalıyor.Yetkililer en kısa sürede oradan bebekleri alıp önce sağlık kuruluşuna daha sonrada bizdeki çocuk esirgemeye veriyor.Yeni bir uygulama olmadığı için geçmiş yıllarda buna benzer haber okumuştum oradan biliyorum
E o zaman çok iyi bir uygulamaymış. Hiç olmazsa bebekler ölmüyor...

hani bizde cami havlusuna terk edilir ya buda onun modern versiyonu

bebeciklere çöp muamelesi yapıyorlar bir nevi geri dönüşüm kutusu gibi

suç devlette değil terk edenlerde tabi ki

Gayet güzel bir uygulama o zaman böyle dediğiniz gibi işliyorsa hiç olmazsa çöp kutusu gibi yerlerden bebek cesedi falan çıkmaz.

hani bizde cami havlusuna terk edilir ya buda onun modern versiyonu

bebeciklere çöp muamelesi yapıyorlar bir nevi geri dönüşüm kutusu gibi

suç devlette değil terk edenlerde tabi ki

Iyide herkes bebegini istiyerek birakmiyor ki. Hele ki Türkiyede birçok kadin bebegini birakmak zorunda. Bu ülkede evlenmeden önce seks yasayan kadina bile ters bakiliyor, ki birak evlilik disi bebegi. Üstelik o kadinlarin hem sosyal, hem maddi güvenlikleri yok. Yada mesela baska kadinlar evli oldugu halde sirf maddi durumlari olmadigi için, hakikatten bebege bakamadiklari için, bebegi birakiyorlar. Ve böyle daha nice nice senaryolar var.

Yani demem o ki, olay sirf bebegini birakan anneden ibaret degil. Siya/beyaz bir olay degildir. Asil çok kompleks bir olaydir. Yasadigim ülkede anonim bebek dogurmayi konusuyorlar su siralarda. Burda hastahanede bebek dogurdugunda, bu derhal belediyeye bildiriliyor. Birçok kadin da bunu çesitli nedenlerden dolayi istemiyor. Anonim dogumda kadin en azindan saglikli bir sekilde bebek dogurabilir ve psikolog ile beraber bu bebegin gelecegini konusabilirler. Bu konu üzerine mesela parlementoda tartisma olacak.

Ki bencede anonim dogum en iyisi bu tür konularda. Tabiki bunun yani sira hem genç bir yasta cinsel egitim ve aile planlama üzerine ders verilmeside gerekiyor.

Iyide herkes bebegini istiyerek birakmiyor ki. Hele ki Türkiyede birçok kadin bebegini birakmak zorunda. Bu ülkede evlenmeden önce seks yasayan kadina bile ters bakiliyor, ki birak evlilik disi bebegi. Üstelik o kadinlarin hem sosyal, hem maddi güvenlikleri yok. Yada mesela baska kadinlar evli oldugu halde sirf maddi durumlari olmadigi için, hakikatten bebege bakamadiklari için, bebegi birakiyorlar. Ve böyle daha nice nice senaryolar var.

Yani demem o ki, olay sirf bebegini birakan anneden ibaret degil. Siya/beyaz bir olay degildir. Asil çok kompleks bir olaydir. Yasadigim ülkede anonim bebek dogurmayi konusuyorlar su siralarda. Burda hastahanede bebek dogurdugunda, bu derhal belediyeye bildiriliyor. Birçok kadin da bunu çesitli nedenlerden dolayi istemiyor. Anonim dogumda kadin en azindan saglikli bir sekilde bebek dogurabilir ve psikolog ile beraber bu bebegin gelecegini konusabilirler. Bu konu üzerine mesela parlementoda tartisma olacak.

Ki bencede anonim dogum en iyisi bu tür konularda. Tabiki bunun yani sira hem genç bir yasta cinsel egitim ve aile planlama üzerine ders verilmeside gerekiyor.
valla bir bebeğin terk edilmesini hiç mazaret kabul ettiremez

evlilik dışı ilişki neden yaşarlarki

hadi yaşadın yaşa da korun be düşüncesiz

valla bir bebeğin terk edilmesini hiç mazaret kabul ettiremez

evlilik dışı ilişki neden yaşarlarki

hadi yaşadın yaşa da korun be düşüncesiz

Ben iste herkesi böyle yargalayamam. Herkes bir sekilde hata yapar, yada herkes bebegi aldiramaz. Yani o kadar çesitli hayatlar var ki. Bdv bunun en büyük kaniti mesela.

Ve ayrica büyük konusma derim. Yarin birgün hangimiz hangi dert ile bogusçagimiz belli degil.

Ben iste herkesi böyle yargalayamam. Herkes bir sekilde hata yapar, yada herkes bebegi aldiramaz. Yani o kadar çesitli hayatlar var ki. Bdv bunun en büyük kaniti mesela.

Ve ayrica büyük konusma derim. Yarin birgün hangimiz hangi dert ile bogusçagimiz belli degil.

herkesin düşüncesine saygım var büyükte konuştuğum yok

bu insan ziyanlığına tahammülüm yok sadece

sokaklar çoluk çocuk dolu çoğu zevk uğruna

herkesin düşüncesine saygım var büyükte konuştuğum yok

bu insan ziyanlığına tahammülüm yok sadece

sokaklar çoluk çocuk dolu çoğu zevk uğruna

Elbette, bu benide sinir etmiyor degil, ama diger taraftanda bir bebegin, bebek kutusuna birakilmasi, bir çöp konteynira, yada okul toiletinde birakilmasindan, kat be kat daha iyidir.

Dedigim gibi iki, üç taraftan bu probleme çalisilmasi lazim. Önce dedigim gibi erken yasta cinsel egitim verilmeli. Aile planlama üzerine kurslar verilmeli. Hatta bebek aldirmada anonim olmasi lazim.

Tabiki bu istekler Türkiyede resmen hayal. Onca sokak çoçugu olmasina ragmen, halen "3 çoçuk" yapan diyen bir cumhurbaskani var.

X