ABD'den Erdoğan'ı kızdıracak karar: Esad kalsın

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
ABD'den Erdoğan'ı kızdıracak karar: Esad kalsın
The New York Times'ın haberine göre ABD, Suriye ve Esad hakkındaki politikalarında IŞİD yüzünden değişikliğe gitti.

ABD yönetimi uzun vadede kalıcı çözümün Esad’ın iktidarı bırakmasından geçtiği görüşünü korumakla birlikte özellikle IŞİD tehdidi nedeniyle artık Suriye’de aşamalı bir süreci benimseme noktasına geldi.

New York Times'da yer alan haber - analizde Esad’ın devrilmesi halinde, mevcut kaos ortamını oluşturan radikal grupların karşısında hiçbir gücün kalmayacağı anlaşıldığından ABD'nin Esad politikasını tekrar gözden geçirdiği ve 'şimdilik' Esad'ın görevde kalmasının bölgedeki istikrar açısından daha faydalı olacağının altı çizildi.

Analizde ayrıca şu detay dikkat çekti: “ABD uçakları, IŞİD’i bombalıyor. Amerikalı yetkililer, arabulucular vasıtasıyla Esad’a ordusunu hedef almadıklarını iletiyor. ABD isyancıları eğitiyor ama Esad’a karşı değil, IŞİD’e karşı savaşssınlar diye.”

KERRY SÖYLEMLERİNİ YUMUŞATTI

ABD'nin Esad ile ilgili politika değişikliğinin ardından Esad ile ilgili sert sözleri gündemden düşmeyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin söylemlerindeki tarzın değişmesi dikkatlerden kaçmadı. ABD basınında yer alan haberde John Kerry’nin, geçen hafta Esad’ın ‘politikalarını değiştirmesi gerektiğini’ söylemekle yetindiğine işaret edildi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/191213/ABD_den_Erdogan_i_kizdiracak_karar__Esad_kalsin.html

Bu esed eski kardeş esad. yakında cıkar ulu c.b. tayyip kardesten düşman olmaz kardeslerim kardeştik kardeşiz der. alkış kıyamet yine kardes sevinci yasanır. alışık bnm güzel ülkem

esed ulkesını ne hale soktu kendı halkıyla savasarak butun terorun yuvası oldu surıye okoltuktan ınıp baska bırı yerıne gecseydı zamanında ulkesı bu halde olmuyacaktı ama bu bastakıler hep boyle olur ınmeyı bılmezler oturdukları koltuktan bakalım turkıyenın ılerıdekı halı asıl olucak kımse yanlıs anlamasın ama ben esedla recep tayıp erdogan arasında fazla fark gormuyorum ıkısıde halkını ayrıstırıyor turkıyenın gelecegı nasıl olur bılmıyorum ama umarım sonumuz surıye gıbı olmaz polıtakalar yanlıs ıkısınınde

Merhaba canım,esad 2 kere secimle secildi buyuk bir lider gözümde savası o istemedi ve katil hic degil ..
Tayyip erdogan benim gözümde daha diktatör ama esad öyle degil ne savaslar oldu ona ne iftiralar atıldı milletini bırakıp kacmadı..
4 yıl oldu olebilirdi.

canım eger onu kıyaslarsak recep tayıp erdogonda kac kere secıldı ve sevenı destekcısı çok bu kıyaslamaya hıc gırmeyelım bence %52 sanırım oy alıyor ama gerıye kalan %49 sorsak bu sıtede bıle neler soylenır yaptıklarıyla dıktatorluguyle canım sakın yanlıs anlama konusyoruz ben kesınlıkle partıde tutuyorum burdakı arkadaslar bılır benı bu yzdgım rte desteklemek amaclı degl ama gezı olaylarındada kac genc öldu hukumet ve polıse verıgıd yetkı yuzunden ozaman onların katılıde devlet degıl kıyaslama yapılırsave daha bursuru olumune goz yumulan ınsanlar ben hafızam fazla kuvvetlı degıl oyuzden turkıyedekı olaylarla ılgılı pek ornek vermıyorum bence bu konuda kıyaslama yapmayalım benım tekk savundugum vaktı geldımı o oturdukları koltuktan ınmeyı bılmelıler eger o koltuk ukleye halka zarar verıyorsa ve gercekten ulkesını seven ınsan bunu yapar ben bunu esad veye recep tayıp erdogan ıcın soylemıyorum hepsı butun devlet basları ıcın soyluyorum.. soyledıklerımı yanlıs anlama

Yok canım kesinlikle yanlış anlamıyorum..
Ordada gercekler var ama herkes tam tersini goruyor milletimiz.
mesela bak esadın belli bir inancı var ama onun icin milletini olduruyorlar ya savsır yada kacarsın..ölüm bahasına olsa bile..
şöyle bir örnek Vereyim,sen ailenle oturmus yemek yiyorsun mesela farklı bir mezhebin var diye senin aileni kadletmeye calışıyorlar.
Bırakıp kacarmısın yoksa ailenle birlikte savasırmısın..
bu arada esadın lıderlıgı babadan kalma ama yınede secim yaptı..

Ben hayatımda 2 büyük lider tanıyorum birisi öncelikle ..
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
BESAR ESAD.

bide bu tayyıble kayıslanmaz..
cunku birisi savastan milletini kurtarmaya calısan .
2.milletini karıstırıp savasa surukleyen aralarnda coook fark var..

bide esadın ulkesinde o kadar savas olurken korumasız dolasıyor..
ama bir yandan savas yok bişi yok namaza giderken 15 koruması olan mı lider..

canım nasıl esadın korumasız gezdıgını soyleyebılırsınkı ve nekadar emın olabılırsın ben buna kesınlıkle katılmam ımkansız savas var ve nasıl olurdda korumasız dolasır... sana ssoyle bı ornek verım şu an ulkede savas cıksa sen cumhur baskanın veya basbakanın ulkeyı terk edıcegını dusunebılırmıyız ımkansız pekı sen ınmesını ıstermısın koltugu bı baskasına devretmesını tabıykı ıstersın tabıykı asla ne savastan kacar nede halkı ıcın koltugunu bırakır bunun en ufak ornegı gezı olayları orda halka nekadar katı davranıldı butun dunya turkıyeyı konustu nasıl hakeretler edıldı gezıdekılere bı cok ornek var ben benım meshebımden dolayı bana aileme saldırı yapılsa ve ben basbakan ve cumhur baskanı olsam devlet yonetsem ve halk benı ıstemese ve bastan ınmemı ıstseler ortalık bırbırıne gırse savasta mılyonlarca coluk cocuk buyk kucuk kadın erkek demeden olse ben vıjdanım ıcın halkım ve o cok sevdıgım ulke ıcın bastan ınerım ve ben olsam aynı sekılde olaylar bukadar buyumeden o koltuktan ınerım okadar ınsanın benım yuzumden olmesıne ızın vermem olaylar kıvılcım vermeye basladıgı zaman ınerım o koltuktan ben boyle dusunuyorum neden cunku ıstemıyorlar benı ve benı ıstemedıklerı ıcın bana aileme mezhebıme savas acıyorlar ulkem darma dagın oluyor halkım maf oluyor ben kesınlıkle bunuun vebalını alamam... ve yıne dıyorum ben bunu turkıye ıcın veya surıye ıcın ornek vermıyorum tum dunya ulkelerını ornek verıyorum kımse kırılmasın lutfen...

Canım sen ne demek istedigimi anlamadın sanırım zaten esadın savasmasını isteyen halkı bırakmaması icin mezheb bakımından oda babasından ona gecmiş niye bıraksın ki bende olsam bırakmm dgr ülkelerin sevinmelerini istemem..

Bide tayyip baska devletlerle savsmıyor onun savası bizimle kendi milletiyle..mesela gezi örnekleri veriyoruz dimi ee kim onlar onun milleti degil mi?
Ama esad baska devletlerle savasıyor onun derdi farklı..
onu istemeyen dusurmeye calısan baska devletlere niye fırsat versin ki..

Bide cok yerde videolarda esadın korumasız dolastıgı goruluyor..

Bütün milletler, vatanını savunan liderleri “kahraman” olarak niteler. Hele de emperyalizme karşıysa… Bu anlamda Esad, vatanını savunan bir kahraman, Suriye’ye saldıranlar ve saldırganları destekleyenler ise katildir!

Bu kadar açık ve basit…

Murtaza Demir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…