Abdullah Gül'den çok çarpıcı açıklama: Hükümet güç kaybediyor

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İstanbul’da düzenlenen ekonomi zirvesinde çarpıcı açıklamalar yaptı. Hükümetin güç kaybettiğini belirten Gül, seçimlere bunun yansıyacağını belirtti. Gül, başkanlık sistemine de karşı çıktı.

abdullah_gul_den_cok_carpici_aciklama_hukumet_guc_kaybediyor_h56874_f37ee.png

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın selefi, 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İstanbul'da düzenlenen ekonomi zirvesinde konuştu Abdullah Gül. Kurucuları arasında yer aldığı AKP'nin güç kaybettiğini söyledi.

"Herkes kendisini seçime ve seçim sonrasına göre hazırlıyor. Tabii ki halkın iki ay içerisinde nasıl karar vereceğini bilemeyiz. Açıkça söyleyeyim, benim tahminim şu; muhalefet partilerinin Meclis'te daha güçlü olacaklarını tahmin ediyorum ama tek parti iktidarının, hükümetin devam edeceğini öngörüyorum"

Gül, AKP hükümetinin reformlarının yavaşladığını da söyledi.
"12 yıllık kesintisiz bir iktidar dönemi sonunda ilk yılların reformcu heyecanının, dinamizminin ve performansının yavaşlamasını doğal görüyorum... Özellikle son 2-3 yıllık durgunluktan sonra yeni hamle yapma ihtiyacı çok açık bir şekilde ortada. Türkiye'yi yeni bir yörüngeye oturtmak için roketleri tekrar ateşlemek gerekir... Bunu Türkiye'nin muhakkak yapması gerekir. Buna muhakkak ihtiyaç var"

Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı, Başkanlık sistemini de eleştirdi.

"Parlamenter sistemin iyileştirilmesi doğru. Eğer başkanlık sistemi söz konusu olursa daha dengeli ve denetim sistemleri konusunda daha dikkatli olunmalı"

Avrupa Birliği sürecinin yeniden canlandırılması gerektiğini vurgulayan Abdullah Gül, Mısır’la ilişkilerimizin düzeltilmesi gerektiğini de söyledi.

ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gunde...i-aciklama-hukumet-guc-kaybediyor-h56874.html

X