• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim evlenecek fakat gelin adayı ...

oky iki yüzlülük olduğunu da bilmiyoruz ki. belki dindar cahildir. ona bakarsan abisiyle sarılmasını pilav gibi ısıtıp servis eden konu sahibinin de son derece iyi niyetli yaklaştığı belki tartışılır. bakış açısı tabi.insanların hangi muhitte hangi çevrede yetiştiğini bilmiyoruz. belki el öpmeyi sevmiyor da bunu kılıf buldu, belki kpedere gıcık oldu da bunu kılıf buldu. açıkca gıcık oldum dese daha mı az sorun olacaktı sence?

herşey bir yana
neden "pilav gibi ısıtmak?"
buraya konu açan herkes yazmıyor mu eşim şöyle yaptı, babam böyle yaptı, sevgilim şöyle yaptı? en ağır hususlar dahi yazılmıyor mu?
kız koskoca paragraf yazmış, o olayı da anlatmış
diyor ki olayları farklı anlatıyor
bu örneği de vermiş ki farklı konuşup farklı davranıyor

yanlış anlaşılmasın, konu sahibini savunmuyorum, belki yazdıkları abartılıdır, belki geline takmıştır, belki objektif değildir, taraflıdır vs vs
ama yazdığı şey olayı anlatmak, pilavı gibi ısıtıp servis etmek değil ki...

ayrıca dinde cehalet tabi olur
ve sizin demek istediğiniz şu, belki gelin gerçekten kp'i namahrem zannediyordur, ama nişanlısının,hatta insanların gözü önünde sarmaş dolaş olmanın namahrem olduğunu düşünmüyordur
bence bu öyle kolay kolay yanlış zannedilebilecek bir nokta değil. ben bunu yanlış bildiğine hiç ikna olamıyorum...

herşey bir yana
neden "pilav gibi ısıtmak?"
buraya konu açan herkes yazmıyor mu eşim şöyle yaptı, babam böyle yaptı, sevgilim şöyle yaptı? en ağır hususlar dahi yazılmıyor mu?
kız koskoca paragraf yazmış, o olayı da anlatmış
diyor ki olayları farklı anlatıyor
bu örneği de vermiş ki farklı konuşup farklı davranıyor

yanlış anlaşılmasın, konu sahibini savunmuyorum, belki yazdıkları abartılıdır, belki geline takmıştır, belki objektif değildir, taraflıdır vs vs
ama yazdığı şey olayı anlatmak, pilavı gibi ısıtıp servis etmek değil ki...

ayrıca dinde cehalet tabi olur
ve sizin demek istediğiniz şu, belki gelin gerçekten kp'i namahrem zannediyordur, ama nişanlısının,hatta insanların gözü önünde sarmaş dolaş olmanın namahrem olduğunu düşünmüyordur
bence bu öyle kolay kolay yanlış zannedilebilecek bir nokta değil. ben bunu yanlış bildiğine hiç ikna olamıyorum...
o zaman türbanda olup da sokaklarda sarmaş dolaş yürüyenlerin hepsi namahrem konusunu bilmiyor diyebiliriz senin tezine göre.

Ben olsam karışmam bana ne? Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sonuçta sizin demenizle ayrılacak değiller karıştıkça da kötü olan siz olacaksınız.

Bence hic karisma onlar i kendi haline birak benim iki kardesim var evliler biri gecen yil bosandi gelinimiz kardesimizi aldatti neler neler yapti ama bi kere sesimi cikaracak oldum kardesim el kaldirmaya kalkti sonradan pisman oldu ama diger gelinimizde diger gelinimizde o kadar olmasa ayni sayilir yalan soyler surekli annem dahil hicbirimiz birsey soylemeyiz dedigim gibi kendi hallerine birakmak en iyisi benim gorumcem herseye karisirdi ta ki nisanlanincaya kadar yani hayat zor yeterince birakalim da ne hali varsa gorsun ler diyebilmek lazim hani olacak la öleceğe çare yok diye erkek kardesim aldatilmis ben bosanmadan 1 kac once ogrendim eski gelinimiz pisman oldu affetmesini soyledik araya girdik yine aldatti yani birak gitsin

Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.
Sizi ne ilgilendirir ? Abin sevmiş, abin beğenmiş, kızcağızla abin yaşayacak. İstediğinin elini öper, istediğinin öpmez, istediğiyle sarmaş dolaş olur, istediğiyle mesafeli kalır. Bu kızın davranışları da sadece abini bağlar, sadece onu ilgilendirir. Kıskançlığın lüzumu yok, görümceliğe soyunmayın.

ya arkadaşlar olayı nelere getirdiniz.. konu o değil. yapmayın artık.
ortada işine geldiği gibi davranan bir kız var. bu olay dini de olmayabiilirdi
. hani kendi içki içerde içenlere laf eder gibi,yada erkek arkadaşını aldatır ama aldatannlara laf eder gibi.
olayın özü bence din falan değil,olayın özü kızın karakteri,içten pazarlılık bu.
işine gelince o olmamalı ,ama gelmeyince gayet o olay doğal.

tatlım sen yanlış geldin.. buradakiler hep kötü k.valideleri olan mikemmel gelin, mikemmel görümceler.. geleceğin de mikemmel kaynana adayları tabi.. :KK53:
Yorumuna çok güldüm ya süpersin aynen burdakiler mükemmel gelinler kendi ailelerine nasıl davranıyorlarsa eşinin ailesine karşıda öyledirler muhakkak!!!

ya arkadaşlar olayı nelere getirdiniz.. konu o değil. yapmayın artık.
ortada işine geldiği gibi davranan bir kız var. bu olay dini de olmayabiilirdi
. hani kendi içki içerde içenlere laf eder gibi,yada erkek arkadaşını aldatır ama aldatannlara laf eder gibi.
olayın özü bence din falan değil,olayın özü kızın karakteri,içten pazarlılık bu.
işine gelince o olmamalı ,ama gelmeyince gayet o olay doğal.

olayları değiştirerek anlatması da cabası

Back
X