• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ABİM İLE ARAMDAKİ BUZLARI ERİTEMİYORUM

kbrzfr

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2015
48
18
18
33
merhaba arkadaşlar.
nasıl anlatacağımı bile bilmiyorum ama yazmaya çalışayım.
Abim ile aramda küçük yaşlardan bu yana süre gelen bir soğukluk bir uzaklık var. mutlaka herkesin farklı karakteri farklı düşünce yapısı vardır ama bu kardeş olduğumuz gerçeğini değiştirmez. beni hiç sevmedi. hiç yakınlık kurmadı. söze geldiğinde ağzı laf yaptığı için bastırır. sadece onun profilinde insan olunması gerektiğini zannediyor.herkesin problemleri vardır. elbette bizimde aramızda sürtüşmeler anlaşamadığımız konular oldu. ama ben bu güne kadar onun başını öne eğecek ya da çok kötü diye tanımlanacak bir şey yapmadım. ama Abim o kadar kindar ki silmeyi kabul ediyor nefret ettiğini her zaman göze sokuyor. aramızda 4 yaş var. şuan 24 yaşındayım. ona göre herkes onu onaylayacak onun doğrularına göre davranacak ya da onun istediği şekilde düşünecek. birlikte olduğum insanın ailesi ailemle tanışmak istiyor. annem durumu abime var babama açmak istediğinde onunla ilgili ise beni ilgilendirmez onunla ilgili hiç bir şeye katılmam. tarihi söyleyin o gun eve gelmem demiş. bir insan nasıl bu kadar kindar olur nasıl bu kadar gözden çıkartabilir anlamıyor. daha öncesinde de onun fikrini onaylamadığım konularda kötü seylemlerde bulundu hatta bana pılını pırtı topla defol git dedi bir kaç kez. sevmiyorum seni kardeşim değilisn dedi. tüm o kötü söylemlerine ragmen sineye çektim sustum. herkes hata yapar ama bunları hakedecek hata yapmadım.
şimdi bana yardımcı olun arkadaşlar baramı nasıl düzeltebilirim. abimi çok seviyorum onun olmadığı bir mutluluğu istemiyorum.

Neden böyle davranıyor mutlaka sebebi olmalı
kendisine sordunuz mu

tam olarak neden aranızda erimez buzlar var?? neden size kin duyuyor? arayı ne oldu da düzeltmeye siz çalışıyorsunuz??

büyük bir sebebi yok. sadece beni sevmediğini söylüyor. o yuzden de ne yaparsam batıyor. o mükemmelliyetçi davranıyor onun tek istediği benim her söylediğim onaylansın her söylediğim her yaptığım kabul görsün ve saddece benim söylediklerim yapılsın. bu tavrını diğer aile bireylerine de sergiliyor ama bana karşı olan tavrı uç noktalarda aynı evin içinde düşman gibi davranıyor.

büyük bir sebebi yok. sadece beni sevmediğini söylüyor. o yuzden de ne yaparsam batıyor. o mükemmelliyetçi davranıyor onun tek istediği benim her söylediğim onaylansın her söylediğim her yaptığım kabul görsün ve saddece benim söylediklerim yapılsın. bu tavrını diğer aile bireylerine de sergiliyor ama bana karşı olan tavrı uç noktalarda aynı evin içinde düşman gibi davranıyor.

olmuyorsa zorlamayın gelmezse gelmesin
gelip sorun çıkarmasındansa gelmemesi daha hayırlıdır
siz üstüne düştükçe kendini bir şey sanmış

Küçüklen anne babanızın siz ve ona karşı olan tavırları nasıldı acaba. Çünkü dikkat ettim, ayrım yapılmaksızın büyütülen çocuklar ömür boyu çok bağlı oluyor birbirine. Küçüktür kızdır hastadır falan gibi sebeplerle kayırılan çocukların diğer kardeşlerle arası hep soğuk oluyor, kızgınlık ve kıskançlık ömür boyu çıkıyor biyerlerden. Belki de bu durum abinizin karakteriyle alakalıdır. Çünkü eğer aynı evdeyken bile hala onu yumuşatacak sevgisini göstermesine yardımcı olacak şeyin ne olduğunu bulamadıysanız bundan sonra zor gibi duruyor. Siz saygılı olun yeter bence

tam olarak neden aranızda erimez buzlar var?? neden size kin duyuyor? arayı ne oldu da düzeltmeye siz çalışıyorsunuz??

açıkcası bazen anlamakta zorlanıyorum onu. nedeni sorulduğunda çok fazla şey söylüyor. örneğin bundan 3 sene önce okulu dondur 1 sene kpss çalış dedi dondurmadım gittim bitirdim. masrafa soktun para harcadın. senin yüzünden sıkışıklık çektik falan dedi. yani onun söylediğğini yapmadığım için benimle 1 sene konuşmadı.

egosu biraz fazla yüksektir. egosu okşandığı zaman iyidir ama onaylanmadığı karşı çıkıldığı zaman saldırganlaşıyor. iğneleyici kırıcı kelimeler kullanıyor

açıkcası bazen anlamakta zorlanıyorum onu. nedeni sorulduğunda çok fazla şey söylüyor. örneğin bundan 3 sene önce okulu dondur 1 sene kpss çalış dedi dondurmadım gittim bitirdim. masrafa soktun para harcadın. senin yüzünden sıkışıklık çektik falan dedi. yani onun söylediğğini yapmadığım için benimle 1 sene konuşmadı.

anladım dengesiz yani..
o zaman o günde yanınızda olmaması daha hayırlı. erkek arkadaşının ve ailesinin yanında seni aşağılama riski var. onlara karşı saygısızlık yapıp ilk tanışma evresini batırma riski var. siz tarihi söyleyin gelmesin..

bu
Küçüklen anne babanızın siz ve ona karşı olan tavırları nasıldı acaba. Çünkü dikkat ettim, ayrım yapılmaksızın büyütülen çocuklar ömür boyu çok bağlı oluyor birbirine. Küçüktür kızdır hastadır falan gibi sebeplerle kayırılan çocukların diğer kardeşlerle arası hep soğuk oluyor, kızgınlık ve kıskançlık ömür boyu çıkıyor biyerlerden. Belki de bu durum abinizin karakteriyle alakalıdır. Çünkü eğer aynı evdeyken bile hala onu yumuşatacak sevgisini göstermesine yardımcı olacak şeyin ne olduğunu bulamadıysanız bundan sonra zor gibi duruyor. Siz saygılı olun yeter bence

bu yaşıma kadar bana gerçekten yaklaştığını bilmem abi kardeş olamadık hiç ya da arkadaş. hep uzaktan baktı sevmedi HATTA aşağıladı hep.

Birak gelmesin.Sen pesinden kostukca ,alttan aldikca boyle triplere girecek.Evden kovmak da nedir sebepsiz yere bu nasil dusmanliktir boyle.Bu yasa kadar sevmediyse bundan sonra da sevdiremezsin.Gelip de surat yapip soylenecegine evden gitsin de senin mutlu gununu mahvetmesin bari.

Bir insan kardeşinin en mutlu gününde bile onu üzebilecek kadar katıysa, merhametsizse hiç çabalamayın aramı düzelteceğim diye..
Umarsamayın bile..

Birak gelmesin.Sen pesinden kostukca ,alttan aldikca boyle triplere girecek.Evden kovmak da nedir sebepsiz yere bu nasil dusmanliktir boyle.Bu yasa kadar sevmediyse bundan sonra da sevdiremezsin.Gelip de surat yapip soylenecegine evden gitsin de senin mutlu gununu mahvetmesin bari.

kötü bir insan değil ama karakteri böyle. bir iyilik yapar onu söyler durur. bu güne kadar abi koş abi yetiş yardımına ihtiyacım var diyemedim. okula gittim. 3 sene boyunca aramadı hep ben aradım. doğum gününü kutlamak için aradım okuldayken. sınavlardan geç geçmezsen seni okuldan alırım eve kapatırım it gibi çalıştırırım dedi. bunları bile yuttum. hasta oldum haftalarca aramadı. deprem oldu sokaklarda kaldım aramadı. bu kadar mı kötü insanım diye kendimi yiyorum.

Bir insan kardeşinin en mutlu gününde bile onu üzebilecek kadar katıysa, merhametsizse hiç çabalamayın aramı düzelteceğim diye..
Umarsamayın bile..

inan umursamamayı bende istiyorum ama olmuyor işte. et tırnaktan ayrılmaz deyip abim canımın içi diyorum yanımda olsun istiyorum ama o hala kin nefret peşinde.

Üzüldüm, kardeşlik başka bir bağdır bir eşi daha yok.
Madem abin bu özel bağı koparmayı seçmiş, kendisi bilir. En güzel gününde yanında olmayacaksa eh hiç olmasın.

Böyle konuları okuduğumda aklıma şu geliyor, anne-baba hayatta ve hep beraber bir evde yaşıyorsunuz. Peki babanız halen sağ iken abiniz neden o evde karar mercii durumunda? Şu an sizin konunuza yazdığım için size yöneltiyorum soruyu ancak genel olarak sormak istiyorum aslında.

Benimde kardeşim var. Bana her konuda danışır, fikrimi söylerim yapar-yapmaz kendi bilir. Ancak işte okul bırakma olsun ne bileyim dil kursuna gitmek olsun sonuçta verdiği kararların sorumluluğu bana karşı değil hem kendine hem ebeveynlerime karşı, dolayısı ile müsade ve destek isteyeceği kişiler onlar. Ailem uygun gördükten sonra bana halt yemek düşer.

Fikir ayrılıkları olacak elbette ama "benim dediğim olmadı öyleyse yansın bu dünyanın alayı su veren itfaiyenin hortumunu bilmem ne yapayım" deyip rest çekmek ne demek? Yani cidden bu zamana kadar annenler neden abine ultimatom vermedi? Otorite ille askeri nizam, sert bir disiplin demek değil bence, bir ailede otorite ebeveynlerdedir, çocuklara bırakılmamalı diye düşünüyorum.

kötü bir insan değil ama karakteri böyle. bir iyilik yapar onu söyler durur. bu güne kadar abi koş abi yetiş yardımına ihtiyacım var diyemedim. okula gittim. 3 sene boyunca aramadı hep ben aradım. doğum gününü kutlamak için aradım okuldayken. sınavlardan geç geçmezsen seni okuldan alırım eve kapatırım it gibi çalıştırırım dedi. bunları bile yuttum. hasta oldum haftalarca aramadı. deprem oldu sokaklarda kaldım aramadı. bu kadar mı kötü insanım diye kendimi yiyorum.

öfff hala bu kişiye abi mi diyosun
sen de arama sorma ya baksana kötü gününde yanında yok

Back
X