Abim neden byle yapyor ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cano_83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
BıŞEY DıYEMıYORUM benim abilerimden de aynısını hatta daha fazlasını beklerim ellerinden gelse yaparlar
Allahım diyorum kocamı başımdan eksik etme
seninde anneni babanıo eksik etmesin tabiki nişanlınıda
bende anne baba yok çok şükür kocam arkamda destek olduğu içinbişey diyemiyolar
çok üzgünüm Allah ıslah etsin böylelerini

evet işte zor bir durum gerci takmamaya calışmam gerek cünkü düğünümde düğünümü bozmalarını istemiyorum ve izin vermem sanırım....
kafam cok karışık hele nişanlım bilmiyor bu olayı ve abimide cok sever ......... ve abim onlarada laf attı ki onlar ne yampış yaaa sinirlenmemek elde degil düşünsenize nişanlım duysa öyle bi hayal kırıklıgına ugrarkı cünkü öyle birşey beklemez yani heleki abimden cok utanc verici birşey allahım

Bişey dikkatimi çekti madem abin sessiz biri yengene bişey demiyoda sana en yakını kardeşine sessizliğini korumuyo nedenfisfisfisCADIARZU olmaz böyle

ailen sane destekolup abınınde aılene ıhtıyacıoldugunda destek gostermedıyse aılene kızıyor olabılır
kıskanıyor boyle seyler çok yaygın abınızın maddı durumu kotu mu babnızın evın eıhtıyacı var mı ?

bakın abim evli 40üzerinde bense henüz 25-26yım ve onun benim yaşta kızları var ve durumuda gayet iyi iyi olmayan insan evini tamire sokupta yeni mobilyalar almaz dimi hemde lüxs mobilya öyle sıradanda degil.durumu kötü olsa babamlar hemen destek olur cünkü oda cocugu onların sonucta,hem babam zamanında evini abime verdiginde bende diyebilirdim neden veriyorsun baba bizde senin cocugun degilmiyiz ama tam tersi hic birşey dememiştim ve kıskanma felan da yoktu.
zaten ben istemiyordum babama demiştim baba istemiyorum cünkü böyle olaylar yaşayacagımızı hiss etmiştim sanki.... babama dedim baba kırada otursam daha iyi cünkü icimde hep bir şüphe vardı,ve yardım etmek istiyorsan kırada destek olursun demiştim ama babam kabul etmedi sen benim kızımsın ve ben bile bile yapamam seni zora koyamam dedi hic degilse kendinisi toparlayana kadar oturursunuz dedii ve öylecede kaldı işte

bakın abim evli 40üzerinde bense henüz 25-26yım ve onun benim yaşta kızları var ve durumuda gayet iyi iyi olmayan insan evini tamire sokupta yeni mobilyalar almaz dimi hemde lüxs mobilya öyle sıradanda degil.durumu kötü olsa babamlar hemen destek olur cünkü oda cocugu onların sonucta,hem babam zamanında evini abime verdiginde bende diyebilirdim neden veriyorsun baba bizde senin cocugun degilmiyiz ama tam tersi hic birşey dememiştim ve kıskanma felan da yoktu.
zaten ben istemiyordum babama demiştim baba istemiyorum cünkü böyle olaylar yaşayacagımızı hiss etmiştim sanki.... babama dedim baba kırada otursam daha iyi cünkü icimde hep bir şüphe vardı,ve yardım etmek istiyorsan kırada destek olursun demiştim ama babam kabul etmedi sen benim kızımsın ve ben bile bile yapamam seni zora koyamam dedi hic degilse kendinisi toparlayana kadar oturursunuz dedii ve öylecede kaldı işte

sen abini kaale alma abinde iş yok kusura bakma ama öyle hem suçlu hem güçlü fakir değilmiş belli bi yaşa gelmiş olgunlaşmış artık dimi baban doğru olanı yapmış abine laf düşmez hem evin birini vermiş abine şimdi sanada verecek üstelik geçici bir durum.abinin burda söz sahibi olmaya hakkı yok.hiç anlayışlı değil onun yaptığı açgözlülük o evdede otur abin böyle davrandı diye geri çevirme gerekirsede söylersin abine senin konuşmaya hakkın yok babam dururken sana abin saygı göstermemiş sende gösterme yüz göz olma o senin hakkın canım hiç pişmanlık yada rahatsızlık duymaŞeniz:teselli:

ya allahım neden abiler kızkardeşlerinin iyi olmasını istemez. sonuçta kızlar daha çok korunmaya sahiplenilmeye muhtaç.
benimki de böyle. sebebi basit. şimdi sen babanın evinde oturacaksın ama eşin için eloğlu geldi rahat rahat yerleşti kılını kıpırdatmadan diye düşünüyor.

evet öyledir inşallah ama işte bu olay beni cok kızdırıyor bak halen telefon acmıyorlar...anneler gününden öncede aramamışlardı ve anneler günündede o gün bugün telefonda gelmiyor ve ben abimin kızlarını yani yegenlerimede gecen internetden yazdım hani bi arayın konuşalım diye ve cıt yok , normalde beni arayıp sormalı gerekir hani ne oldu az kaldı felan filan yani o heyecanı onlarda yaşamaları gerekirti ortada birşey yoktu cünkü ben halalarıyım ve yıllardırda onlarla yaşadım bir evde.şimdi cok zoruma gidiyor böyle yapmaları .................

babalarından etkileniyorlar da ondan,hem bundan daha doğal ne varki?abinede vermiş,sana da vermiş ev,mal erkek çocuğa mı verilir :olmaz:
mesela bizde ev hepimize eşit dağıtıldı,
aman canım boşver,seni düşünmeyeni sen hiç düşünme,üzerinede gitme,abin 40 olmuş artık,aile bağları azalmıştır,evlenmeden önce sen biricik kızkardeşiydin,evlendi çocukları oldu,kendini ve çocukları düşünmeye başladı.
anlıyorum seni düğünden önce destek istiyorsun,yanımda olsunlar istiyosun,gerçek dost,aile ölümde,düğünde belli olurmuş,bende çok yanlız kaldım,ozamanlar çok sinirleniyordum,abimlere değil ama kuzenlere felan.ama şimdi fıs,hiç umurlarımda değil,onlarında düğünü olacak,diyorum ya abin sonuçta sen haklısın yaptığı doğru değil ama,annen baban var arkanda destekçin,hiç takma,bide baban o evi sana geçici mi veriyor,ilerde o evde mi abinin?ben o kısmı anlamadım

ben o evde kalmayı istemiyordum sonucu hiss ediyordum ama mecbur kalınca tamam dedim babama.
durumumuz düzelene kadar kalırım dedim,ve ev sonra kimin olacagı zaten bellisiz sonucta babam emek vermiş almış onların hakkı bence onuda zaman gösterir ...........
sonucta 3kardeşiz ve ben hayatda demem baba ver evi bize ablamda öyle,kendim kazanır emek gösterip alırım daha genciz ben ve nişanlım

artık aile bağlarıda kopmaya başladı:çok üzgünüm:neden bu hale geldik anlamıyorum önceden hiçböyle şeyler yoktu.abi anne baba kardeş dedinmi herşey bi kenara idi şimdi malesef aile bağları yitirildi:a015:

ya ona neymiş onamı kalmış karışmak o hakkını alıp oturmuş madem çenesinide kapatıp otursun hayır ben anlamıyorum öteki tarafamı götürecek ne olmuş yani sonuçta yabancımı kardeşin yaa bence o seni değilde damadı kıskandı ben oturamadım elin adamı geldi konud daireye diyede düşünebilir bence böyle insan kardeşini kıskanmaz kıskansa bile buna engel olmak istemez bence baban ağırlığını koysun sanane sana ne oluyo ben senin hakkını verdim şimdi kızımında hakkını vericem kimsede hakkım kalsın istemiyorum derse abinde bişey diyemez demeye hakkı olmadığınıda anlar sinir oluyorum böyle kusura bakma ama aç gözlü insanlara sanki açta açıktada senin evine göz dikiyo sonuçta baban senin hakkın olanı veriyo sen istediğini yaparsın ister kendi evinde oturursun istersen eşinle ortak aldığın evde oturursun buna kimse karışamazz sende karıştırtma boşver desin dursun takma kafana iç güveysimi gelcek diyo bak onu kıskandığı ne kadar belli kendide gidebilirdi insanın başına ne geleceği bellimi olur sonuçta kızkardeşini düşünüp onun mutluluğu için elinden geleni yapması gerekir demekki o erdemliğe sahip bi insan değil kardeşinde olsa kötülük düşünen insanlar çook takma kafana hiç polemiğede girme baban vericekmi vericek tamam o zaman o konuşsun dursun takma kafana

aynen öyle cemre babam zaten cok sinirleniyor bu duruma ve abimde kıskanıyor sanırım ....
cünkü öyle demişti icgüveyemi getiriyorsunuz ve birşey daha demişti cok zoruma gitmişti oda ....
dedigide şu icgüveymi getiriyorsunuz kaynatayı mi zengin ediyorsunuz helal size biz duruken onu zengin edin demişti ne alaka ama babamın parası gökten inmiyor oda emekli maaş ile geciniyor ve başkada geliri yok abim daha da fazlasını alıyordur allah bilri yengem calışıyor kızlarda öyle abimde calışıyor daha ne istiyor allahtan yaaa....hic anlayamadım ama düğün gelince onlar gelince hic kimseyi dinlememeye karar verdim yani ne kırmak isterim nede başka birşey herşey tertemiz olsun bitsinde

baban abine desinki"sen kızını evlendiriyorsan bende kızımı evlendiriyorum...ben kızımı evlendirirken senden yardım istiyormuyum? hayır...sen kızını evlendirirken benden niye istiyorsun?? benim evlenecek kızım varken bir emekli halimle destek olmaya çalışıyorum...sende baba ol kendi kızını kendin evlendir...bende dedesi olarak hediyesini alırım o kadar...kızların çalışıyor,karın çalışıyor,sen çalışıyorsun...kimin kazancınızda gözü var...sana verirken onların gıkı çıkmadı...sen hakkınıda aldın....hadi oğlum herkes önünden yesin...bunu sorun yapıp anneni_babanı tanımayacaksan sen bilirsin...sende yetiştiriyorsun..."deyip ağzını kapatsın.....hayret birşey !! ne kadar ayıp !! mal adamın malı,tasarrufuda ona ait...malımı nasıl tasarruf edeceğime kazandığım çocuk mu karar verecek!!...hiç yüz göz bile olmayacaksınız...ararsa arar,aramazsa paşa gönlü bilir...olayın üstüne düşüpte gönlünü iyice yükseltmeyin derim....sen daha babandan çıkmamışınki senden hala sorumlu...adam kendi kızını bırakacakta,torun peşinemi düşecek...torunun evleneceği adamda sonuçta el ...ona yapılan ele yapılmıyormu???? iş olsun!!!:olmaz::umursamaz:

Son düzenleyen: Moderatör:
bakın abim evli 40üzerinde bense henüz 25-26yım ve onun benim yaşta kızları var ve durumuda gayet iyi iyi olmayan insan evini tamire sokupta yeni mobilyalar almaz dimi hemde lüxs mobilya öyle sıradanda degil.durumu kötü olsa babamlar hemen destek olur cünkü oda cocugu onların sonucta,hem babam zamanında evini abime verdiginde bende diyebilirdim neden veriyorsun baba bizde senin cocugun degilmiyiz ama tam tersi hic birşey dememiştim ve kıskanma felan da yoktu.zaten ben istemiyordum babama demiştim baba istemiyorum cünkü böyle olaylar yaşayacagımızı hiss etmiştim sanki.... babama dedim baba kırada otursam daha iyi cünkü icimde hep bir şüphe vardı,ve yardım etmek istiyorsan kırada destek olursun demiştim ama babam kabul etmedi sen benim kızımsın ve ben bile bile yapamam seni zora koyamam dedi hic degilse kendinisi toparlayana kadar oturursunuz dedii ve öylecede kaldı işte
ağabeyiniz hakkını almış. bir ev verilmiş ona. şimdi,ne hakla sizin ,payınıza da,göz dikiyor...bu resmen açgözlülük ve egoistlik.
bırakın çağırmayın düğüne. oraya gelirse olay çıkarıır bu şimdi. nişanlınızada rezil olursunuz. ama o ev hakkınız. ve elbette alacaksınız. çok fazla konuşursada ,sen hakkını aldın, bizimkileredemi göz diktin deyin.
ne açgözlü insanlar var .
sanki o evin tek çocuğu. herşey bana olsun,diğer kardeşler bir şey almasın . oh ne ala....

ıŞte bÖyle bakalım dÜĞÜne 26gÜn var bır hafta Önce burdalar.bızı neler beklıyecek bılmıyorum dogrusu..........hayırlısı ,bugÜn babam aramıŞ onu ve bır yabancı gıbı konuŞmuŞ , konuŞmamıŞ dogru dÜrÜst hmm mmh yapmıŞ durmuŞ bakalım nasıl bakıcak annesının babasının yÜzÜne

artık aile bağlarıda kopmaya başladı:çok üzgünüm:neden bu hale geldik anlamıyorum önceden hiçböyle şeyler yoktu.abi anne baba kardeş dedinmi herşey bi kenara idi şimdi malesef aile bağları yitirildi:a015:
canım malesef bidede öyle,abim beni çok sever,ama yavaş yavaş bizden kopmaya başladı.tavırları değişti bize karşı.sanırım evlendikten sonra herkezin başına geliyor.

sen abine değil annenle babanla arana bak boşver onu kapris yapıyor....

o senin iyiliğini düşünse böle yapmazdı boşver takılma ona.......

Abinin kıskançlığı depreşmiş eşinin ailesinden destek görmemiş sanırım senin baban sizi düşününce zoruna gitmiş anlaşılan.

canım aynı dert bendede var üstelik benimki benden 4yaş küçük ve babamıda etkiliyor sen daha evlenmemişsin ben evlendim bütün bu olaylara rağmen 3yıl oldu yaklaşık. aynı senin gibi almanyadan geldim amam huzur yok eşimle iyiyim sorun yok ama babam kardeşim istemiyor anlaşamıyor daha dün yine ileri geri konuştu babam benimle ne yapcam bilmiyorum çocuk falan düşünemiyorum bu kargaşa yüzünden şu zamanlar öyle bi yerdeyimki ne yapacam nereye gidecem bilemiyorum nereye hangi adımı atayım durdu beynim üstelik eşimin hiç bişeden haberi yok anlatamıyorum barut gibiyim patlayacam ama kime nereye.
içim acı dolu ama dışarı dimdik durmaya uğraşıyorum ömrüm böyle geçecek galiba ilerisini göremiyorum eninde sonunda galiba ayrılık olacak gibi geliyor bana
üstelik kardeşim 1ay sonra evleniyor üst katımıza taşınıyor hepsinin arasında kaldım usandım artık aklım almıyor çok kötü bir durum

abiniz, erkek çocuk olarak tüm hakların kendisine ait olduğunu sanıyor galiba :kızgın:

ilk mesajı okurken, kendisine evlenirken birşey yapılmadı, zorluklarla evlendi. şimdi bunun sitemi yapılıyor sandım. ama okudukça işin aslı çıktı ortaya...

abinizin kendisine ev verilirken sesi çıkmadı da şimdi size verilirken kıskançlık daha doğrusu bencillik yapması çok ayıp. :olmaz:
o kendi hakkını almış, kalanına karışmaya hakkı yok.
yengenizin lafına geldiğini düşünmüyorum. öyle bir şey olsa bile, abi olarak bu sözleri konuşmaya, hatta düşünmeye bile tenezzül etmemeli. abiniz kendi kızını evlendirecekse, sizin de ihtiyacınız varken, neden babanız evi onlara versin ki? anne baba tamam da, dededen ev hediye edildiğini ben duymadım daha.

ben bu durumda, kesinlikle o eve otururdum. benim ihtiyacım varken, babamın evinde yeğenimin oturmasına gerek yok.
abiniz de bu durumda, kime, ne tavır alırsa alsın, haksızdır. hiç alttan almayın. babanız zaten ona en büyük iyiliği yapmış, evlenirken evini vermiş. daha ne yapsın adam?
babanızın kıymetini bilmesi gerekirken dediklerini çok yadırgadım ben...

Back
X