abim ve ilişkisi

of of offf malesef üzücü olaylar arkadaşım seniide anladım şimdi.... keşke baştan olayı ayrıntısyla anlatsaydın vallahi yinede istiyosa sizlere laf düşmez kardeşim... abiniz için dua edin inşallah doğru yolu bulur ve inşallah o kızcağaz cidden düzelir...

ben kızı suçlu bulmuyorum biliyomusun ailesi suçlu ne öğretmişler ki... hiç bişey aslında bu kıza sahip çıkmakta gerek diye düşünüyorum belki sizler sayesinde doğru yolu bulur buna vesile olabilmek bile bir lütuftur arkadaşım ne olur kınama ...

sağol arkadaşım.. evet çok zor..biz de başta öyle düşündük alır bağrımızıa basarız dedi herkes madem o da istiyor ama olmuyor işte. anlatsan da kemikleşmiş bazı şeyler sdüzelmiyor. aksine o da aslında kendi düşüncesini benimsetmeye çalışıyor..

valla bilemiyorum Allah hayorlsını versin herkese. ama aile içinde bu olaylar çok çok zor

sağol arkadaşım.. evet çok zor..biz de başta öyle düşündük alır bağrımızıa basarız dedi herkes madem o da istiyor ama olmuyor işte. anlatsan da kemikleşmiş bazı şeyler sdüzelmiyor. aksine o da aslında kendi düşüncesini benimsetmeye çalışıyor..

valla bilemiyorum Allah hayorlsını versin herkese. ama aile içinde bu olaylar çok çok zor

tabiki zordur anlıyorum bak bende yaşadım bizamnlar fotomodellik yaptım çok açık giyinirdim herşeyi hayatı ti ye alırdım eşimin bana olan delice sevgisini çok hor görüp şımarmışımdır ve daha bisürü şey tabiki eşimden önce sevgilim oldu ileri gitmedim hiç bizamn ama şimdi ben çok şükür öyle bir kadın oldum ki defne deyince herkesin yüzü gülüyor artık... kapandım kendi isteğimle okadar açıkken 5 vakit namazımı kılarım çok şükür bunu dile getirmem insanlar değişebilirler yani hani dedim ya kendimden biliyorum ve şimdi çok şükür çok mutluyuz.... aynı banada diyolardı ayrılırlar bundan bişiy olmaz ama eşim hep sabretti tabi çok üzüldü ama dedi bırakmak en kolayı o zoru seçti ve kazandı şimdi bana der herşeye değersin....

çocuk mu kandırıyorsunuz yanlışlıkla maili açıldı vs. bal gibi açık arayıp araştırıyorsunuz sonrada bunları ailenize anlatıyorsunuz ve iş iyice sarpasarıyor.babanız abinize baskı yapıyor abiniz iki arada kalıyor madem abinizle bukadar anlaşamıyorlar oruç meselesi veya ilişkiye girme meselesi abiniz için bukadar büyük konular niye ayrılmıyor? demekki seviyor 27 yaşına gelmiş aklı başında belirli olgunluğa sahip bir insan ben bu insanla evlenicem diyorsa ki onu sizden daha iyi tanıyıp daha iyi ölçüp tartıyor demekki iyi yönleri daha fazla ağır basıyormuş.18 yaşında gençliğinin başında bir delikanlıdan bahsetmiyorsunuzki kaç yaşına gelmiş.ayrıca mail okumakta neyin nesi nekadar ayıp birşey insanların özeli o sizin bilmemeniz gereken şeyler bilmenizi istese abiniz size söylerdi zaten bu çok ayıp abiniz öyle bir maili açık bırakıp gidicek hali yok ha velhasılkelam bıraktı ben ne olursa olsun okumam kapatırım çünkü beni ilgilendirmez.abinizin hayatına bukadar girmeyin o bir birey ve kendine sizinde içinde bulunduğunuz fakat tamamını sizin oluşturmayacağınız eşi ve çocuklarının olacağı bir hayat kurmaya çalışıyor.bukadar dayatma babanızın silerim demesi yani kızı tanımadan ne bu önyargı nasıl bukadar önyargı oluştu.kusura bakmayın ama ben sizin payınız olduğunu düşünüyorum.inançlarınıza bağlı bir aile olduğunuzu söylüyorsunuz ozaman sizi Allah ve vicdanınızla bırakıyorum.günah önce bir tanıyın.ayrıca şunuda unutma kıyafetinin konuşma tarzının yaşayışının abinizin hoşuna gitmediğini nerden biliyorsunuz bukadar kontrol merkezli olmayın belki gidiyor onu öyle seviyor öyle kabul etmiş öyle mutlu.her ilişkide belirli anlaşmazlıklar olur her iki taraf birbirine saygı duyar bi şekilde çözerler ama hiç sevmediğim şey üçüncü kişilerin ilişkiye müdahale etmesi hemde tanımadan etmeden.bu kız size defalarca gelmiş olur vakit geçirmiş olursunuz belirli şeyler konuşulmuş olur anlarım.ama bu bana biraz sizin kıskançlığınızdan doğan bir durum gibi geldi.anlattıklarınızdan benim yapıcağım yorum bu tam terside olabilir benim düşüncem bu yönde.biraz elinizi başınıza koyup düşünün bence.ilerde boşanıcak diyorsunuzda nerden biliyorsunuz bütün konuşmalarınız varsayım ve önyargı üzerine.çok ayıp açıkçası hoşuma gitmedi bu tavırlar.tamam aile sözü önemli ama biryere kadar üzüldüm abinizle o kıza.en başta buraya çözüm için açmışsanız konuyu lütfen abinizin mail ve msjlarını karıştırmayı bırakın bunlar özel aibnizin özeli evet abinizin sizden ayrıda bir özeli var bence bütün mesele zaten bu hadi hatırlısı:34:

bir aileye sahip,belli görgüsü,terbiyesi ve yaşama biçimi var..

benim takıldığım laf şu oldu; 'alır bağrımıza basarız dedik'
nerden ve ne alıyorsunuz?!
nasıl bir hakir görmedir bu ya!

çocuk mu kandırıyorsunuz yanlışlıkla maili açıldı vs. bal gibi açık arayıp araştırıyorsunuz sonrada bunları ailenize anlatıyorsunuz ve iş iyice sarpasarıyor.babanız abinize baskı yapıyor abiniz iki arada kalıyor madem abinizle bukadar anlaşamıyorlar oruç meselesi veya ilişkiye girme meselesi abiniz için bukadar büyük konular niye ayrılmıyor? demekki seviyor 27 yaşına gelmiş aklı başında belirli olgunluğa sahip bir insan ben bu insanla evlenicem diyorsa ki onu sizden daha iyi tanıyıp daha iyi ölçüp tartıyor demekki iyi yönleri daha fazla ağır basıyormuş.18 yaşında gençliğinin başında bir delikanlıdan bahsetmiyorsunuzki kaç yaşına gelmiş.ayrıca mail okumakta neyin nesi nekadar ayıp birşey insanların özeli o sizin bilmemeniz gereken şeyler bilmenizi istese abiniz size söylerdi zaten bu çok ayıp abiniz öyle bir maili açık bırakıp gidicek hali yok ha velhasılkelam bıraktı ben ne olursa olsun okumam kapatırım çünkü beni ilgilendirmez.abinizin hayatına bukadar girmeyin o bir birey ve kendine sizinde içinde bulunduğunuz fakat tamamını sizin oluşturmayacağınız eşi ve çocuklarının olacağı bir hayat kurmaya çalışıyor.bukadar dayatma babanızın silerim demesi yani kızı tanımadan ne bu önyargı nasıl bukadar önyargı oluştu.kusura bakmayın ama ben sizin payınız olduğunu düşünüyorum.inançlarınıza bağlı bir aile olduğunuzu söylüyorsunuz ozaman sizi Allah ve vicdanınızla bırakıyorum.günah önce bir tanıyın.ayrıca şunuda unutma kıyafetinin konuşma tarzının yaşayışının abinizin hoşuna gitmediğini nerden biliyorsunuz bukadar kontrol merkezli olmayın belki gidiyor onu öyle seviyor öyle kabul etmiş öyle mutlu.her ilişkide belirli anlaşmazlıklar olur her iki taraf birbirine saygı duyar bi şekilde çözerler ama hiç sevmediğim şey üçüncü kişilerin ilişkiye müdahale etmesi hemde tanımadan etmeden.bu kız size defalarca gelmiş olur vakit geçirmiş olursunuz belirli şeyler konuşulmuş olur anlarım.ama bu bana biraz sizin kıskançlığınızdan doğan bir durum gibi geldi.anlattıklarınızdan benim yapıcağım yorum bu tam terside olabilir benim düşüncem bu yönde.biraz elinizi başınıza koyup düşünün bence.ilerde boşanıcak diyorsunuzda nerden biliyorsunuz bütün konuşmalarınız varsayım ve önyargı üzerine.çok ayıp açıkçası hoşuma gitmedi bu tavırlar.tamam aile sözü önemli ama biryere kadar üzüldüm abinizle o kıza.en başta buraya çözüm için açmışsanız konuyu lütfen abinizin mail ve msjlarını karıştırmayı bırakın bunlar özel aibnizin özeli evet abinizin sizden ayrıda bir özeli var bence bütün mesele zaten bu hadi hatırlısı:34:

konuyu baştan okudumda denilebilecek herşeyi demişsin tebrik ederim.bir iki lafta ben edeyim arkadaşım gerçekten sen görümcelik yapıyorsun abini paylaşmak istemiyorsun o senin istediğin gibi bi kızla da evlense sen ona da bahaneler bulursun kimse senin istediğin gibi olamaz evlenecek olan abin bırakta senin istediğin gibi değil kendi istediği gibi biriyle evlensin.hee evet eğer o kız onun istediği gibi değilse bıraksın neden hala devam ediyor demekki o da öyle bi kızdan hoşlanıyor.

insanları giyim tarzı yaşam şekli konuşma hitabıyla değerlendirmesek artık sana "naber şeker kız" dedi diye hoşlanmadıysan kız napsın belli ki seninle yakın olmak için çabalıyor ama sen ya da siz kaçıyorsunuz tamamiyle kafanızda kurduğunuz düşüncelerden dolayı belki hayallerinizde büyüttüğünüz kadar bi kız değil o. oruç tutmasa bile ki o kadar da önemli bi şey değil insan sevgisi olan hümanist biri de olabilir ya ben anlamıyorum sizleri Allah bile kullarını ayırmazken siz neden onu hayıflıyorsunuz sürekli eleştirmek de nesi çok zor durumda bırakıyosunuz o ilişkiyi umarım yıpranmaz, bi insan açık giyiniyo diye ailemize yakışık olmaz denmemeli o da bilir ki öyle eniştenin babanın yanında mini etek giyilmeyeceğini 25 yaşında birinden bahsediyoruz.Değerlendirmeden önce bi tanısaydınız dinibütün bi insan olarak size daha da çok yakışırdı diye düşünüyorum.

abiniz 27 kız 25 yaşında değil mi?

3. kişiler aileler karışmamalı bence. kaç yaşına gelmiş afedersiniz ama eşek kadar olmuş insanlar bunlar, yanlış yaparlarsa da yapsınlar bırakın. abiniz sevmiş demek ki. siz neye nasıl engel olacaksınız ki zaten. evlenmeden böyle karışıyorsunuz, evlenince de böyle her şeye karışan kaynanlar görümceler yüzünden biten evlilikler var. kusura bakmayın genelledim belki ama karışmakta hata yapıyorsunuz. 17 18 yaşında çocuk değil ki bu insanlar.

yaşam tarzı başkaysa başka, abiniz kabullenmiş demek ki bazı şeyleri, hem daha iyice tanımadan böyle yapmayın, aman ayrılsın bıraksın demek çözüm mü, insanlar seviyor bağlanıyor, siz de madem karışıyorsunuz, o zaman iyice tanımak için de vakit ayırın kesip atmayın hemen

benim için sorun değil başkasıyla birlikte olmuş ya da olmamış ama ben bunu biliyorumki şu anda bunu sorun etmediğini söyleyen abim aslında bunu içten içe ne kadar sorun ediyor ve bir müddet sonra bunu nasıl her fırsatta kınuşacak. diyorum kaldırabilecek bi insan değil. derdimiz bu yani. hadi abim olur rahat bi insan, kız olur değişmeye müsait tamam dersin ikisi birbirini idare eder. ama öyle değil.

bu ramazan ne olmuş. kızın ailesi hiç oruç tutmuyormuş. doğru da bulmayıp eleştiriyormuş. abim içnse ne kadar önemli. bak demiş böyle böyle. tamam demiş kız ben de tutaym2 gün tutmuş. 3. günbunlar bişeyden dolayı kavga etmişler kız da inadına gitmiş orucu bozmuş bi daha da senn için oruç tutarsam demiş.. tabi al sana kavga. hem bunu nasıl yaparsın hem bunu yapmanın gerekliliğinin sebebini o kadar anlattım nasıl böyle yorumlarsın diye.günlerce görüşmemişlr o ramazan da öyle geçip gitmiş abim hala takılı o konuya da.

bide yanlışlıkla mailini gördüm illa illişkiye girmek istiyormuş abim reddediyor şu anda doğru değil diye anlatıyor vs o tersini savunuyor.değişme olayı bence olamaz yani.en azından bu kız için tabiki herkesi kapsamaz dediğim

Abınızde hata madem degerlerıne bu kadar duskun kendıne uygun bırıyle olsaymıs.
ne dıye kıza ümit verip bir ilişki icinde acaba?
o zaman ayrılsın demek ki istedigi bu kız gibi bi kız sevıyo sevılıyo kızı degıstırırım
lafı babanızı ıkna etmek ıcın soylenmıs bence.
Sızın dogrularınıza dıyecek bısey yok bu sızın fıkrınız ama bence yanlıs.
ayrıca kızın abınız ıcın oruc tutması sonrada bozması bunlar sızı ılgılendırmez.
bunlar o ıkısının arasında olan konular.
abınız yanlısını kendısı gorebılecek yasta degıl mı olgunlasmamıs mı_?
ayrıca sızın bı erkek arkadasınız olsa ve aılesı sızın ıcın yorumda bulunsa
sızın erkek arkadasınızda sızı oylece bıraksa sız ne hıssedersınız?
her acıdan bakmanız lazım. sız haksızsınız demıyorum ama bıraz empati.
kızın bırlıkte olmak ıstemesınden bu kadar rahatsızsa abınız ılıskısıne kendısı nokta koyabılır sanırım!!

Göz önünde bulundurulması gereken konular var sanırım:Alır bağrımıza basarız:Bu bir sevgi ibaresidir bence.Karşısındakini mal olarak gördüğünü sanmıyorum.Sevip benimseme sözü olarak kullanıldığını düşünüyorum.
Ve anneler babalar genelde çocuğum evlendiği zaman mutlu olsun isterler.Bu demek değilki gelin hanım aileye hizmetçilik etsin,anadoluda olduğu gibi kızı önce oğlan değil kaynana seçsin,beğenir münasip görürse oğluna göstersin.Düşüncelerim bu yönde değil ama evlenince malesef öncelik gelin ile damadın mutlu olması olmakla beraber ailelerin bütünlüğü,anlaşması vs de işin içine giriyor.

Son düzenleme:
Elifim,konu sahibi arkadaşın, hemen tüm mesajlarında hissedilen bir küçümseme söz konusuydu..
(sözü edilen gelin adayı hakkında aileye uygun,layık olmaması..)
son mesajımda, tek bir cümlesini işaret ederek yorum yapmama karşılık,aslında konusunun bütününde gözlemlediğim bir hataydı..
dolayısıyla 'alır bağrımıza basarız dedik.......' ifadesinin anlamını o şekilde algılıyorum ben..

Son düzenleme:
ya inan bana bizim olayı anlatsam çok daha beter bi olay o anlattıklarının hepsini fazlasıyla yaşadık hemde daha neler neler.Babam istemedi ama babam birşeyi çok doğru yaptı abime baskı kurmadı evlenmeyeceksin asla olmaz diyerek hiç abimle yüzyüzede konuşmadı annem araçılığıyla babam hep dediki eğer oğlumu üzersem uzaklaşır benden zamanla oda anlayacak dedi nitekim öylede oldu bence hiç üzerine gitmeyin.Zaten eğer birbirlerine uygun değilselerde onu iki tarafta anlar

En başta evleneceği kadın hakkında "Ben onu değiştireceğim." şeklinde konuşan bir adam var. Bu haliyle beğenmiyorsan neden evleniyorsun? Değiştirmek ne demek, kadının kendi kişiliği yok mu? Ne büyük saygısızlık... Diğer yanda kızı dışlayan bir aile... İnsanları olduğu gibi kabullenmek çok mu zor? Abiniz evlenecek sonuçta onunla, hepinizin beğenmesine, sevmesine gerek yok. Yok yok sanırım ben bu işlerden hiç anlamıyorum. Evlenecek kadın önce kendini erkeğin ailesine beğendirmeli, onların istediği gibi hareket etmeli, yaşamalı değil mi? Haklısınız.

Evleneceği insanı her yönüyle benimseyip, onun arkasında duran insanlara rastlamak ne zor oldu ya hu!

bir yaştan sonra kimse kimseyi değiştiremez ve bu tip olaylar ne yazık ki genelde çok büyük kavgalarla sona erer...ne olursa olsun soğuk kanlılığını kaybetme, tek söyleyeceğm bu...

ya ben bu konuda sunu gördüm bircok kiz konu aciyor ailem uygun görmedi istemiyor diye ama verilen standart cevap ailenin bir bildigi var..ama erkek tarafindan acilinca olur mu görümcelik yapiyorsun,ya da saygi duymuyorsun..
mesela dünya görüsleri taban tabana zit olan insalar belli bir zaman sonra anlasamaz..ben hem siyasi hemde baska görüslerimde benden ayri biriyle olamam cünkü kesin bosanirim...
bence kiz da nasil olsa istedgimi yaptirim diye düsünüyor..mesela benimde bircok konuda söyle dedigime sevgilim yok öyle olmaz diyor ama ben yaptiracgimi biliyorum o ne derse desin benim görüsüm neyse onu savunurum mantiyla..
ayrica benim ailemde ayni durumda olsa istemez..ama bayanlar acinca konuyu ailelerin bildigi var oluyor erkekler icin acilinca farkli algilaniyor..bunu anlayamadim

Son düzenleme:
Back
X