- 12 Mart 2009
- 5.981
- 4.905
- 173
Abimin nişanlısını çok iyi tanımamakla beraber zira ayrı şehirlerdeyiz, abimin sevdiğini ben de severim hesabı çok sevmiştim. ben geçen yaz evlendim. ben balayındayken nişanlanmak istediklerini söylediler. abim balayını kısa kesmemi rica etti. Balayına yurtdısına gittiğimiz için ve herşey planlandığı için çok önceden,ben bu ricasını reddettim.(ben balayı planımı yaptığımda bu kızla abimdaha tanışmamışlardı bile,hızlı gelişen bir ilişki bunlarınki)ailem de 2 hafta önce düğün yaptık ettik,biz yorulduk biraz geç olsa dediler ama kabul ettiremediler. isteme-söz-nişan aynı gün oldu. sadece süre olarak benim balayımın bitmesi beklendi. balayından gelince yaşadığımız şehirden farklı bir şehre apar topar balayına gittik. bu arada abim kısa dönem askere gitti. askerdeyken düğün tarihlerini almışlar. aldıkları tarih içersinde de eşim iş itibariyle avustralya'ya gidecek. ailem bu tarihe haliyle itiraz etti. sorunlar burda başladı. ben her işi baltalayan görümce oldum.düğün tarihini 15 gün kadar ertelemeleri çok mesele oldu.düğün bizim memlekette olacak,benim ailem yapacak. babam herşeyi benim ayarlamam gerekiyor. kuruşu kuruşuna hesap edilen bir tarihe denk getiremeyebilirm diyor üstelik. bilirsiniz fotoğrafçı,yemek için anlaşmalı firma,orkestra ..vs bunları atıyorum 22 mayıs gibi bir tarihe denk getirmek zor.
Abim eşimin bu iş seyehatı sebebiyle benle sert konuştu.kırdı beni. askerde diye ses etmedim.nişanlısı beni aramıyor artık.selam bile yollamıyor.annemlere lütfen istediklerini yapsınlar,gerekirse eşim katılmaz dedim. damadımız evladımızdır,olmaz diyorlar.abim gelecei tarihi günü gününe bilip hemen ertesi güne gün alalım diyor ki bu net değil. yanı ayın 12si olur 13ü olur ya da 15 olur bilinemiyor.eşime sürekli tarih netleşti mi diye soruyorum. kırılmaya başladığını söylüyor. 15 gün erteleselerdi ne olurdu,diyor. bu kadar ince hesap yapılacaksa beni hiç hesaba katmasınlar,sen katıl diyor.
abim bu olay çıktığından beri bana düşmanca davranıyor.
3gündür uyumuyorum. şu yaşıma dek arkadas gibiydik. kardeşimle aram açıldı,üstelik derinden kırıldım bir düğün tarihi için bu kadar mesele olur mu diye.
sizce ne yapılması uygun olur? ve ya ben haksız mıyım bu işte?
işin içinden çıkamadım.
Abim eşimin bu iş seyehatı sebebiyle benle sert konuştu.kırdı beni. askerde diye ses etmedim.nişanlısı beni aramıyor artık.selam bile yollamıyor.annemlere lütfen istediklerini yapsınlar,gerekirse eşim katılmaz dedim. damadımız evladımızdır,olmaz diyorlar.abim gelecei tarihi günü gününe bilip hemen ertesi güne gün alalım diyor ki bu net değil. yanı ayın 12si olur 13ü olur ya da 15 olur bilinemiyor.eşime sürekli tarih netleşti mi diye soruyorum. kırılmaya başladığını söylüyor. 15 gün erteleselerdi ne olurdu,diyor. bu kadar ince hesap yapılacaksa beni hiç hesaba katmasınlar,sen katıl diyor.
abim bu olay çıktığından beri bana düşmanca davranıyor.
3gündür uyumuyorum. şu yaşıma dek arkadas gibiydik. kardeşimle aram açıldı,üstelik derinden kırıldım bir düğün tarihi için bu kadar mesele olur mu diye.
sizce ne yapılması uygun olur? ve ya ben haksız mıyım bu işte?
işin içinden çıkamadım.