Abim ve nişanlısı

Catharsis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
5.981
4.905
173
Abimin nişanlısını çok iyi tanımamakla beraber zira ayrı şehirlerdeyiz, abimin sevdiğini ben de severim hesabı çok sevmiştim. ben geçen yaz evlendim. ben balayındayken nişanlanmak istediklerini söylediler. abim balayını kısa kesmemi rica etti. Balayına yurtdısına gittiğimiz için ve herşey planlandığı için çok önceden,ben bu ricasını reddettim.(ben balayı planımı yaptığımda bu kızla abimdaha tanışmamışlardı bile,hızlı gelişen bir ilişki bunlarınki)ailem de 2 hafta önce düğün yaptık ettik,biz yorulduk biraz geç olsa dediler ama kabul ettiremediler. isteme-söz-nişan aynı gün oldu. sadece süre olarak benim balayımın bitmesi beklendi. balayından gelince yaşadığımız şehirden farklı bir şehre apar topar balayına gittik. bu arada abim kısa dönem askere gitti. askerdeyken düğün tarihlerini almışlar. aldıkları tarih içersinde de eşim iş itibariyle avustralya'ya gidecek. ailem bu tarihe haliyle itiraz etti. sorunlar burda başladı. ben her işi baltalayan görümce oldum.düğün tarihini 15 gün kadar ertelemeleri çok mesele oldu.düğün bizim memlekette olacak,benim ailem yapacak. babam herşeyi benim ayarlamam gerekiyor. kuruşu kuruşuna hesap edilen bir tarihe denk getiremeyebilirm diyor üstelik. bilirsiniz fotoğrafçı,yemek için anlaşmalı firma,orkestra ..vs bunları atıyorum 22 mayıs gibi bir tarihe denk getirmek zor.
Abim eşimin bu iş seyehatı sebebiyle benle sert konuştu.kırdı beni. askerde diye ses etmedim.nişanlısı beni aramıyor artık.selam bile yollamıyor.annemlere lütfen istediklerini yapsınlar,gerekirse eşim katılmaz dedim. damadımız evladımızdır,olmaz diyorlar.abim gelecei tarihi günü gününe bilip hemen ertesi güne gün alalım diyor ki bu net değil. yanı ayın 12si olur 13ü olur ya da 15 olur bilinemiyor.eşime sürekli tarih netleşti mi diye soruyorum. kırılmaya başladığını söylüyor. 15 gün erteleselerdi ne olurdu,diyor. bu kadar ince hesap yapılacaksa beni hiç hesaba katmasınlar,sen katıl diyor.
abim bu olay çıktığından beri bana düşmanca davranıyor.
3gündür uyumuyorum. şu yaşıma dek arkadas gibiydik. kardeşimle aram açıldı,üstelik derinden kırıldım bir düğün tarihi için bu kadar mesele olur mu diye.
sizce ne yapılması uygun olur? ve ya ben haksız mıyım bu işte?
işin içinden çıkamadım.

çevremdeki örnekler de dahilinde, yüksek ihtimalle bu kız abine çabuk olması konusunda baskı yapıyor. abin de sanırım azıcık hanım köylü olmuş ki onun gazıyla sana parlıyor.. çok yanlış:20: bence sen kırıldığını belli et. aradığı zaman soğuk konuş mesafeli ol. asker olması sana bir kız yüzünden yaptıklarını sineye çekmeni gerektirmez. bence sen tavır alacaksan illa, geline al..!

küçük bir örnek; yakın arkadaşım erkek arkadaşıyla cinsellik yaşamış. bu sebeple söz ve nişan çok çabuk oldu. inan erkek tarafının karşılaması gerekenleri bile kız tarafı karşıladı yeterki çabuk olsun diye. ortada ne bir birikim var ne de eşyalar.. lakin kız ortada kalırım korkusuyla geçen hafta nikah tarihi aldırdı.. hem de sırf bunun için damat kendi ailesiyle arasına duvarlar ördü... çünkü arkadaşım çocuğa aşırı baskı yapıyordu. inanır mısın birkaç ay sonra evlenecekler. ama hazırlık dahi yok. çünkü çocuğun geliri de ortada.. ama amaç da ortada canım....... benzer bir olay diye düşündüm o sebeple anlattım... :34:

bence kızdada hata var abindede.diyelimki kız baskı yapıyor.abin diyemiyor mu 15 gün sonra olsun ne olacak diye.abin baskı yapıyorsa kız diyemiyor mu sorun olmaz 15 gün sonra olsun diye..madem kimseyi görmüyor gözleri bırakın kendi kendilerine yapsınlar o zaman düğünlerini.sacmalık yahu.insan 15 gün için bunları yapar mı.

benimde sözlüm askerde.eylülde gelecek nişan yapacağız.düğünüde 2013 mayıs yapalım dedik.ama aileler tatile denk getirelim herkes rahatca gelebilsin dediği için haziran yada temmuza plan yaptık.bu kadar bencil olmamak lazım..

çevremdeki örnekler de dahilinde, yüksek ihtimalle bu kız abine çabuk olması konusunda baskı yapıyor. abin de sanırım azıcık hanım köylü olmuş ki onun gazıyla sana parlıyor.. çok yanlış:20: bence sen kırıldığını belli et. aradığı zaman soğuk konuş mesafeli ol. asker olması sana bir kız yüzünden yaptıklarını sineye çekmeni gerektirmez. bence sen tavır alacaksan illa, geline al..!

küçük bir örnek; yakın arkadaşım erkek arkadaşıyla cinsellik yaşamış. bu sebeple söz ve nişan çok çabuk oldu. inan erkek tarafının karşılaması gerekenleri bile kız tarafı karşıladı yeterki çabuk olsun diye. ortada ne bir birikim var ne de eşyalar.. lakin kız ortada kalırım korkusuyla geçen hafta nikah tarihi aldırdı.. hem de sırf bunun için damat kendi ailesiyle arasına duvarlar ördü... çünkü arkadaşım çocuğa aşırı baskı yapıyordu. inanır mısın birkaç ay sonra evlenecekler. ama hazırlık dahi yok. çünkü çocuğun geliri de ortada.. ama amaç da ortada canım....... benzer bir olay diye düşündüm o sebeple anlattım... :34:

teşekkür ederim canım..
hiç aklıma gelmemişti böyle bir durum olabileceği.olur mu olur,bilinmez tabi.
sebep her ne olursa olsun aileme de bana cephe almayı haklı göstermez diye düşünüyorum. 15 gun sonra oluverse ne olur ki diyor insan..
nasıl ters denk geldiyse gitti bizim müsait olmadğımz zamanlara denk geldi hep bunların işleri.

bence kızdada hata var abindede.diyelimki kız baskı yapıyor.abin diyemiyor mu 15 gün sonra olsun ne olacak diye.abin baskı yapıyorsa kız diyemiyor mu sorun olmaz 15 gün sonra olsun diye..madem kimseyi görmüyor gözleri bırakın kendi kendilerine yapsınlar o zaman düğünlerini.sacmalık yahu.insan 15 gün için bunları yapar mı.

benimde sözlüm askerde.eylülde gelecek nişan yapacağız.düğünüde 2013 mayıs yapalım dedik.ama aileler tatile denk getirelim herkes rahatca gelebilsin dediği için haziran yada temmuza plan yaptık.bu kadar bencil olmamak lazım..

valla canım ben de henüz geçtim bu köprüden ve biz de sizin gibi mümkün olduğunca herkesin gönlünü edebilecek bir tarih ayarladık. bu sebeple kendilerini anlayamıyorum. bu aceleyi isteyen nişanlısı. daha birbirlerini çok iyi tanıdıklarını bile düşünmüyorum.ailem çok üzülüyor bu sıkıştırmaya,sık boğaz edilmeye. benim canım ayrı sıkkın. bana herşeyimi sana göre ayarlamak zorunda mıyım dedi abim. ve ne kadar kırıldım anlatamam.asker dönüşü aktarma benim yaşadığım şehre gelecekti uçağı. görüşecektik ben de kalacaktı 1 gece. iptal etti. aktarmayı mümkün oldğunca kısa olacak uçuşa ayarladı ve benle görüşmeden gitti,benim yaşadığım şehre ayak basmasaydı elbetteki ilk önce nişanlısını görmek istemesini anlayışla karşılardım. eşim de ben de izin alcaktık karşılayacktık. hepsi iptal oldu. ben düşman ilan edildim.
mesafe koydum ben de aramıza. düğüne eşim denk gelirse gelecek,ne zaman yaparlarsa yapsınlar. ben de misafr gelir giderim.ayıp olmasın annemlere diye.içime nasıl soğukluk girdi anlatamam.

onların dugunu onların mutlu gunu ıstedıklerı zaman yaparlar bellıkı cok ıstıolar kavusmayı. esınde gelmeyıversın. onlar ewlenıo yanı bı kısı ıcın ertelenırmı. bnce abın haklı

valla canım ben de henüz geçtim bu köprüden ve biz de sizin gibi mümkün olduğunca herkesin gönlünü edebilecek bir tarih ayarladık. bu sebeple kendilerini anlayamıyorum. bu aceleyi isteyen nişanlısı. daha birbirlerini çok iyi tanıdıklarını bile düşünmüyorum.ailem çok üzülüyor bu sıkıştırmaya,sık boğaz edilmeye. benim canım ayrı sıkkın. bana herşeyimi sana göre ayarlamak zorunda mıyım dedi abim. ve ne kadar kırıldım anlatamam.asker dönüşü aktarma benim yaşadığım şehre gelecekti uçağı. görüşecektik ben de kalacaktı 1 gece. iptal etti. aktarmayı mümkün oldğunca kısa olacak uçuşa ayarladı ve benle görüşmeden gitti,benim yaşadığım şehre ayak basmasaydı elbetteki ilk önce nişanlısını görmek istemesini anlayışla karşılardım. eşim de ben de izin alcaktık karşılayacktık. hepsi iptal oldu. ben düşman ilan edildim.
mesafe koydum ben de aramıza. düğüne eşim denk gelirse gelecek,ne zaman yaparlarsa yapsınlar. ben de misafr gelir giderim.ayıp olmasın annemlere diye.içime nasıl soğukluk girdi anlatamam.

off inanki çok üzüldüm ya.nasıl bu kadar kalp kırabiliyorlar anlamıyorum.ama abinde suç cok canım.kardeşini bu kadar itmesi hiç hoş değil.senin elinde olan bişeyde yok.senin hiç sucun yok.neden sana bu kadar tepkili çok anlamsız.eşinin işleri sanki senin kabahatin.senin yanına gelecekken iptal etmesi hele çok ayıp.hiç üstüne gitme.bırak istediği zaman yapsın.15 gün için eti tırnaktan ayırmaya çalışıyorsa bu onların ayıbı.sen görevini yap düğüne git ailenin yanında ol.eşinde gelebilirse gelir.üzülmeyin.kalp kırarak mutluluk oluyorsa olsun

onların dugunu onların mutlu gunu ıstedıklerı zaman yaparlar bellıkı cok ıstıolar kavusmayı. esınde gelmeyıversın. onlar ewlenıo yanı bı kısı ıcın ertelenırmı. bnce abın haklı

15 gün kısa bi süre olunca sorun edilmesi garip ama tatlım.benim eniştem denizci.bi seyire gider 3 ay gelmez.öyle bişey bizim başımıza gelse 3 ay ertelemeyi bende reddederim.ama 15 gün kısa bi süre.

15 gün kısa bi süre olunca sorun edilmesi garip ama tatlım.benim eniştem denizci.bi seyire gider 3 ay gelmez.öyle bişey bizim başımıza gelse 3 ay ertelemeyi bende reddederim.ama 15 gün kısa bi süre.

bak ben 7 mayısta ewlendım anmler hep hazıran olarak beklıodu baktık 1 ay 1 aydr dedık aldık kımseye sormadan sonra sankı bosluk bulamamıs gbı yaptık apar topar oldu yanı.
onları cok ıyı anlıorm aşk bole bısı 1 gunu hesaplıo ınsan. bılmıorm ama onların dugunu anların ıstedgı zaman olmalı herkafadan ses cıkar yoksa.
hem o tarıh onlar ıcın ozel bı sey ıfade edıo olabılır. mesela benm dogum guunumdu. yada ne bılım soz nısan gıbı seylerı 5 ınde yaptık hep. cunku bız ayın 5 ınde cıkmaya basladık vss vs

Birileri abin haklı diyecek birileri sen haklısın diyecek bence çoğunluk neye hak verirse odur, aklın karışmasın ama düğünde eşinden çok senin bulunman önemli kardeş olarak evlendin diye hemen aile sırt çevirme yanlarında bulun, kocalarımıza ayak uyduracağız diye ailemizi 2.plana düşürmek hoş davranış değil fikrimce bunu çoğu kadın yapıyor bence yanlış

bak ben 7 mayısta ewlendım anmler hep hazıran olarak beklıodu baktık 1 ay 1 aydr dedık aldık kımseye sormadan sonra sankı bosluk bulamamıs gbı yaptık apar topar oldu yanı.
onları cok ıyı anlıorm aşk bole bısı 1 gunu hesaplıo ınsan. bılmıorm ama onların dugunu anların ıstedgı zaman olmalı herkafadan ses cıkar yoksa.
hem o tarıh onlar ıcın ozel bı sey ıfade edıo olabılır. mesela benm dogum guunumdu. yada ne bılım soz nısan gıbı seylerı 5 ınde yaptık hep. cunku bız ayın 5 ınde cıkmaya basladık vss vs

vardır bi bildikleri ama bunu izah etmeninde güzel bi yolu olmalı.sana göre mi ayarlıycam herşeyi denmesi kalp kırar.heleki kardeşinin yanına gelecekken uçağı iptal etmesi,araya kırgınlık girmesi yanlış..tatlı dil lazım bence.araları bozulur yoksa.

vardır bi bildikleri ama bunu izah etmeninde güzel bi yolu olmalı.sana göre mi ayarlıycam herşeyi denmesi kalp kırar.heleki kardeşinin yanına gelecekken uçağı iptal etmesi,araya kırgınlık girmesi yanlış..tatlı dil lazım bence.araları bozulur yoksa.
yanı duzgunce bu bızım ozel gunumjuz ve bugun olmasını cok ıstıyorz dese daha ıyı olurdu.
ama bılmıorz olayları cokmu ustlerıne geldıler naptılar. yanı her kes karstyca haklı olarak cıldrmıstr zavallılart.
neyse hayrlısı olsn ama bnce onlar ne dıosa o kımse bosuna kusmesın

sanırım yanlış anlaşıldım.
hayır efendim eşim olmadan düğün yapamazsınız diyen biri olmadım ben. ben bu yüzsüzlüğü yapmam kendime yakıştırıpta. damadım olmadan düğün yapmam diyen babam. mesele de benle ilgili olunca kabak benim başıma patladı. farkındaysan abimin konuşmaları ve tavırları asıl beni üzen.eşim olmadan olması içime sinmez elbet ama bu konuda onlara karışıp düğünğü şu tarihte yapacaksınız diye de hadsizleşmem. ben de düğün tarihimi abim için 3 ay erkene aldık. ödemelerimize göre ayarlamıştık. bu yüzden kredi çekmek zorununda kaldık bir miktar.ama abimin haberi bile olmadı bunlardan. değer budur. eğer ben bu değeri görmüyorsam elbette yapsınlar isterlerse benim bile gelemeyeceğim tarihte. zorla güzellik olmaz. mesele etmem ama ailemin tavrından ötürü kabalığa ve kırıcı tavırlara maruz kalan ben oluyorum.
belki şimdi anlatabilmişimdir.

eşim sık sık gitmiyor seyehate üstelik 5 senede bir falan. kendi işi deil ayarlayamıyor. neyse canım sen anladın beni. zorla olmuyor bir şeyler. anneme de dedim. lütfen beni karıştırmayın,istediklerini yapsınlar diye.

eşim sık sık gitmiyor seyehate üstelik 5 senede bir falan. kendi işi deil ayarlayamıyor. neyse canım sen anladın beni. zorla olmuyor bir şeyler. anneme de dedim. lütfen beni karıştırmayın,istediklerini yapsınlar diye.

anladım canım ben seni.ama abinle aran bozulması en kötüsü.düğün 1 günlük bişey.ama kardeşlik ölümüne.sen sessiz kal pişman olur elbette kalbini kırdığı için

Ortalığı baban karıştırmış ! Damat gelmeye bilir bunu erkek kardeşin biliyor mu? Bırde senin şu baban dediğim dediklerden mi?

sanırım yanlış anlaşıldım.
hayır efendim eşim olmadan düğün yapamazsınız diyen biri olmadım ben. ben bu yüzsüzlüğü yapmam kendime yakıştırıpta. damadım olmadan düğün yapmam diyen babam. mesele de benle ilgili olunca kabak benim başıma patladı. farkındaysan abimin konuşmaları ve tavırları asıl beni üzen.eşim olmadan olması içime sinmez elbet ama bu konuda onlara karışıp düğünğü şu tarihte yapacaksınız diye de hadsizleşmem. ben de düğün tarihimi abim için 3 ay erkene aldık. ödemelerimize göre ayarlamıştık. bu yüzden kredi çekmek zorununda kaldık bir miktar.ama abimin haberi bile olmadı bunlardan. değer budur. eğer ben bu değeri görmüyorsam elbette yapsınlar isterlerse benim bile gelemeyeceğim tarihte. zorla güzellik olmaz. mesele etmem ama ailemin tavrından ötürü kabalığa ve kırıcı tavırlara maruz kalan ben oluyorum.
belki şimdi anlatabilmişimdir.

anlatabıldın az oncede anlatabılmıstın canm. normal zekadakı herkes senı anlar. neyse valla bnm yorumum senı rahatsz edecek o yuzden bnden bu kadar.

tarihin o tarz duygusal bir anlamı yok ,bundan eminim. ben herşeyden önce haksız yere kırıldığımı düşünüyorum ve nişanlısından da ziyade abime bozuğum.

Birileri abin haklı diyecek birileri sen haklısın diyecek bence çoğunluk neye hak verirse odur, aklın karışmasın ama düğünde eşinden çok senin bulunman önemli kardeş olarak evlendin diye hemen aile sırt çevirme yanlarında bulun, kocalarımıza ayak uyduracağız diye ailemizi 2.plana düşürmek hoş davranış değil fikrimce bunu çoğu kadın yapıyor bence yanlış

asla öyle bir şey yok. ailem kıymetlimdir. ben sorgusuz sualsız 3 ay gibi bir süreyle öne çektim kendi düğünümü sırf abim için. eşim abime hep kardes gib davrandı Allah var yukarda. annemi,babamı sırtında taşır gerekirse. zaten damatlarını çok sevdikleri için de oluyor bunlar.
ayrıca abım de eşimi o kadar sevmişti ki kardeş kazandım sayende demişti bana. şimdi tüm bunlara ne oldu diye üzülüyorum ben.
sırt çevirme meselesinde ise annemla babam bu konuda beni en ufak üzmediler artı abime hiç ses etmedim. anneme de sıkı sıkı tembihledim hiç bir şekilde bendne bahsetme kırıldığımı da söyleme,düğünü de nasıl isterlerse öyle yapsınlar diye.abimse bu denli kırıldığımı bile bilmiyor,laf yiyen,tavırr alınan benim. bense onun bu tavrına karşılık bundan sonra ben de mesafe koyucam diyorum.
yanı duzgunce bu bızım ozel gunumjuz ve bugun olmasını cok ıstıyorz dese daha ıyı olurdu.
ama bılmıorz olayları cokmu ustlerıne geldıler naptılar. yanı her kes karstyca haklı olarak cıldrmıstr zavallılart.
neyse hayrlısı olsn ama bnce onlar ne dıosa o kımse bosuna kusmesın

kimse üstüne gitmedi.zaten asker diye biz üstüne titredik.annemleri de başka sebeplerde var çok kırdı. hıç yokken bağırdı çağırdı,her dediği olmasına ragmen. ben darılmayın ona asker psikolojisi dedim hep.

Ortalığı baban karıştırmış ! Damat gelmeye bilir bunu erkek kardeşin biliyor mu? Bırde senin şu baban dediğim dediklerden mi?

çok da diktatör biri değildir ama şöyle bir mantık var bizde(size saçma gelebilir saygı duyarım) damat oğlum,gelin kızımdır. evlatlarımdan ayıramam der hep. yani sizin dediğiniz gibi sadece benim katılmam ona yeterli gelmiyor.aynı durumda gelini olsa yaklaşımı farklı olmazdı biliyorum.ayrıca annem de aynı fikirde onla. başka sürüyle sorun yasadılar ama ben hiçbirine karışmadım,karışmam da .. ben bu tavrı haketmedğimi düşünüyorum neticede.. babam bir yanlışı savunuyor olsa bile beni kırmaya haklı sebep değildir bu diye düşündüğüm için 3 gündür uyumuyorum,çok üzülüyorum.

canim niye canini sıkıyorsun sen abini cok sevdigin için kırıılmışsın bellkiki onlar kavusmayi cok sitiyorlar demekki bizde demiştik ayri kalmayalim bi an once dugunumuz olsn diye.ha abin dede niaşnlisindada var birey kirmadan diyebilirdi. bole zamnlarda insanlar cok krılgan oluyolar uzme kendini abin anliyck bunu suan biraz baski altinda

ilgilenen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim lakin çok iyi değilim daha fazla cevap veremiycem konuma o yüzden , kapatılmasını talep ettim..
saygılar ve sevgiler herkese....​

Back
X