KV SORUNSALI

Benimki de babası ev alirken tum birikimini vermiş. 2 kardesler kendisine daha çok hak verileceğini zannediyordu. Gecen sefer gittiğimizde kardesi, babam evi oğluma verecek dedi. Bizim çocuğumuz yok. Eşiniz payı falan unutsun. Şimdiye kadar verdiklerinin üstüne soğuk su içip anne babasıyla maddi bağlarını kessin. Yoksa saha çok sömürülür böyle.

Tapuda payı yazıyor mu?
Ya allah askina cocuk kandirir gibi cok payin olacak denilmis. Is miras paylasimina geldiginde gorurler kimin cok payi varmis az payi varmis diye.
Benim esim de ailesinin oturdugu evin kredisine yardim ediyordu ki bize cok dokunmayacak bir para. Ona da ayni seyi demisler iste ev senin falan filan. He aynen senindir o ev diyip gecmistim. Seneler sonra konu dondu dolasti torunlara ortak bolusturelim falan filana geldi :D

Ya allah askina cocuk kandirir gibi cok payin olacak denilmis. Is miras paylasimina geldiginde gorurler kimin cok payi varmis az payi varmis diye.
Benim esim de ailesinin oturdugu evin kredisine yardim ediyordu ki bize cok dokunmayacak bir para. Ona da ayni seyi demisler iste ev senin falan filan. He aynen senindir o ev diyip gecmistim. Seneler sonra konu dondu dolasti torunlara ortak bolusturelim falan filana geldi :D
Hahaha benim kocamın da böyle bir hikayesi var evlenmeden önce arsanın yarı parasını sen ver 3 kardeş tapuda ortak olun. Diğer iki kardeş de üstüne bina yapar demişler. Kocam inanmış bir de resmî evrak gibi hepsini deftere yazmış biz de yanlış iş olmaz diyordu 😬 ta ki geçen yıl arsanın satılma durumuna kadar.. kimse kocamın 1/2 sini ödediğini hatırlamadı yazdığı deftere de “he öyle mi olmuş” dediler. Kp tapuda ne yazıyorsa o dedi. zeki olduğunu sanan kocam 3te birini aldı oturdu yerine 🤬 söz uçar tapu kalır…

Sonuna kadar okuyamadım ama eşiniz kendini enayi yerine koydurmasın, sınır çizmeyi bilsin. Yardımları karşılığında saygı bile görmüyor adam, o zaman nanköre birşey yapmayacak. 1 sene çeksin kendini başına pervane olacaqlar.

Hahaha benim kocamın da böyle bir hikayesi var evlenmeden önce arsanın yarı parasını sen ver 3 kardeş tapuda ortak olun. Diğer iki kardeş de üstüne bina yapar demişler. Kocam inanmış bir de resmî evrak gibi hepsini deftere yazmış biz de yanlış iş olmaz diyordu 😬 ta ki geçen yıl arsanın satılma durumuna kadar.. kimse kocamın 1/2 sini ödediğini hatırlamadı yazdığı deftere de “he öyle mi olmuş” dediler. Kp tapuda ne yazıyorsa o dedi. zeki olduğunu sanan kocam 3te birini aldı oturdu yerine 🤬 söz uçar tapu kalır…
Bu erkeklerin bu tur durumlarda bu kadar saf olmasina aklim sasiyor. Hayir arsanin yarisini odemis nasil hatirlanmaz ya :D sanki sakiz parasi vermis muamelesi gormus resmen

Bu erkeklerin bu tur durumlarda bu kadar saf olmasina aklim sasiyor. Hayir arsanin yarisini odemis nasil hatirlanmaz ya :D sanki sakiz parasi vermis muamelesi gormus resmen
Bana gelince dünyanın en zeki ve uyanık insanı olan kocamın kardeşlerine gelince safın önde gidenibayrak sallayanı olması da çok ilginç😬

Merhaba hanımlar yazım uzun olabilir çünkü lohusa hamilelik hormonları felan derken çok doluyum sonuna kadar sıkılmadan okursanız helal olsun
Eşimle resmi olarak 1 buçuk seneye yakındır evliyiz,yaklaşık 5 aydır kendi evimiz de yaşamaya başladık .
Eşimle ilgili hiç bir problemim yok,kendisi askeri personel olduuğu için tayini istanbul’a aldırdığı zaman,kiraların yüksek olmasından dolayı lojman hakkı için erkenden nikahımızı kıydık. Düğünü bu sene yazın yapmayı düşünüyorduk ki süpriz bir şekilde bebiş olunca düğünden vazgeçtim.Gelelim konuya,eşimin ailesinin de benim ailemin de maddi durumları iyi. Kendi yağımızda kavrulan aileleriz ama eşimin ailesi herşeyi eşime yüklüyorlar,destek bekliyorlar.
4 sene önce abisinin düğünü,kınası ,nişanı,altınları hatta balayını bile kredi çekip karşıladı.Kredi borcunu eşim ödedi geçen sene kapandı borcu.Neyse dedim,biz evlenirken beyaz eşyalarımızı alacağını söylediler o onu karşılar dedim.Eşimin o borcu bitti tam nişanımdan 1 ay önce ev aldılar,aceleye geldi o da.Bazı karışık durumlar vardıı.Ellerinde 500 bin tl kadar altın,düğün parası vardı, onu koydular üstüne de kredi,borç bulup evin parasını çıkarttılar.Evi aldıkları adam imtihar etti,etmeden de ucuza sattı evi.Eşime krediye destek olmasını istediler,evdeki payının yüksek olacağını söyleyerek.Bu süreçte nişan,nikah ve söz hiç bir şeye 1 tl yardım etmediler.Herşeyi ailem ve eşim karşıladı.Aylık 20 bin tl ödeme yapıyoruz 2 ay sonra biticek.Lojman çıkmadı bize,istanbul’da talep çok ve puana göre verildiği için.Kiraya çıkıcak parayı da aileye veriyor eşim zora giricez derken,annem istanbul’da anadolu yakasında ev bakıyordu kendisine,eşim anne avrupa yakasından al beraber yaşayalım,bizde kira vermeyiz diye teklif sundu.Annemde zaten belli aralıklarla türkiye de kalıyor,almanya da yaşıyorlar kabul etti evi aldı,içine oturduk.Ben ölene kadar ev benim,ben öldğkten sonra sizin dedi sağolsun. Biz annemle aynı evde yaşamaya başlayınca,benim kvnin zoruna gitmeye başladı bu durum.Ev eşyasında da sadece oturma odası ile yatak odasını aldılar,onu da eşimin ödedikleri karşıladı zaten. Durumları da var varken yapmamaları,yapmayıp da millete kendi yapıyormuş gibi göstermeleri zoruma giden kısım.Ya da ufacık bir durum olsa,akrabalarımın yanında çocuktan yana o boku yemeden önce düşünselerdi gibi çirkin şeyler söylemeye başladı.Biraz daha yakına geleyim,
sezeryan ile bebeğimi kucağıma erken aldım.Ameliyatıma 1 saat kala kv ile odadaydık
laf arasında annemin beşik aldığını söyledim.Kv alıcaktı sözde,6 ay oyaladı bizi.Kendi kendine bağırmaya söylenmeye başladı,ben alıcaktım diye.Doğum korkusu,bebeğim sağlıklı mı korkusu vs derken üstüne tuz biber oldu,ben ağlamaya başladım susturamıyorlar beni asla.Bu olay olurken sadece kv görümcem ve ben vardım odada,görümcem kovdu odadan.Herkes korkudan ağladığımı sanıyordu.Ameliyattan çıktım, bebeğim sağlıkla yanımda diye hiç bir şey umursamadan normal gülmeye devam ettim,surat asmadım.Hastahaneye gelen arkadaşlarımı kovmuş anneme bile sen git demiş.Taburcu olucağımız gün,annem biz zora girmeyelim daha fazla diye,hastahane masraflarını karşılayalım dedi. İki tarafında ilk torunu,eşimin ailesi durumumuz yok ödeyemeyiz dediler.Annem bileziğini satıp hastahane parasını ödeyip odaya çıktı.Kv kişisi,bu sefer de biz de vericektik haber vermeden niye ödedin,diye anneme çıkıştı.Annem tabi ameliyata ağlayarak girdiğimi de öğrenince,bununla birlikte kvye bağırıp çağırdı.Sana noluyor,eskisi gibi değilsin ne derdin var diye.Kayınpederim,görümcem ,eşim ve annem herkes kv nin üstüne gitmeye başladı,çok değiştin diye.1 hafta bizde kaldı düzeldi,sonra kendi evine gidince tekrar değişti.Evime habersiz misafir getirip,pisliği dağınıklığı bırakıp gitti.Doğum esnasında eşime bu ay para vermeyelim,zora giricez yoksa dedim ve eşim yollamadı.15 i maaş günü,bir gün sonra destan gibi mesaj yazdılar parayı istediler.Şok olduk kaldık,bizim borcumuz da var ödememiz bir ay aksadı.Doğumdan önce de 3 gün hastahane de kalmıştım maddi olarak hem eşim hem annemler çok yıprandı. Paramız yok ödeyemeyiz diyorlar,geçen öğrendim ki danaya girmişler.Paramız yok borcumuz var diye diye çocuğuma bir zıbın alınmadı.Bizim zora giriceğimizi bile bile parayı aldılar,ama 50 bin verip nasıl kurbana girebiliyorsun kolaylıkla . O kadar borca farz değil,annemin hiç borcu yok ama o kadın,şuan karşı taraf bize yükleniyor, destek çıkacak diye kurban kesemiyor.Bu gün konuştuk eşimle daha nolucak böyle,1 ay idare edemediler ama kurbana girdiler dedim.Biraz seni düşünseler yeni çocuğun oldu dedim.Eşimde düşünselerdi eve çıkarken hiç parayı istemezlerdi 2 ödeme kaldı onu da ödeyip kurtulmak istiyorum dedi.Kv bir de bana triplenşyor arayınca açmıyor, aramasam aramıyor diye etrafta konuşuyor.Böyle bir kadın değildi sonradan değişti.Bende konuştum defalarca ama yok kadın değişmiyor bozuldu bir kere.
Helal olsun valla bir es ugruna anneni bu kadar ezdiriyorsun. Esinde sag gosterip sol vurmasin hic.annenin evine konmayi biliyor ailesine iki cift laf mi edemiyor. Gondermesin para. Olaylara bak. Hala kayinvalideyi ariyorum acmiyor diyorsun neden ariyorsun onuda anlamadim. Artida olan sensin senin ailen destek senin ailen ev vermis para vermis. Huzlerine carpip carpip kapinida kapatip oturacaktin. Esinede soyleyecektin acik acik sadece bu ay degil hicbirsekilde para vermeyeceksin artik diyecektin. Bu askerlerin cogu boyle sikintili aileleri cok daha fena

anneniz bilezik bozdurmaya giderken hooop anne nereye hayır hayatta izin vermem neden demediniz?
keza eşiniz de dememiş neden yani

kv ye laf arasında beşiği annem aldı neden diyorsunuz huyunu bile bile
sizde az değilsiniz hani

ve evet en büyük suçlu kocanız

Bana gelince dünyanın en zeki ve uyanık insanı olan kocamın kardeşlerine gelince safın önde gidenibayrak sallayanı olması da çok ilginç😬
Aynennn yaa. Bana birsey olursa sana ailem yardimci olur diyor kocam zaman zaman ama anasinin bana, en ihtiyacim oldugu an kocan seni ac birakmaz diyip telefonu kapattigindan haberi yok😂

Bu kadar maddi destek beklemeniz normal mi?
Doğuma gidiyorsunuz ödemeyi kim yapacak belirsiz? Siz doğum parasını neden ayarlamıyorsunuz mesela. Yani hep ailelere güvenerek hareket ediyorsunuz. Böyle durursanız millet de size her tür lafı söyler.

Sen de eşin de çocuk gibisiniz. Birey olmadan evlenmişsiniz. Kendinize çeki düzen verin, aileden yana da beklentiye girmeyin. N'apıyorlarsa yapsınlar sen kendi hayatına bak.

Bütün yorumlarınız için teşekkür ederim. Dikkate alacağım 🙏🏻🤍

Sorun asla kv değil, bebek beklerken ailesine kredi için para ödemeye devam eden, kira ödemeden evinde oturduğu kv’sinin bileziğini bozdurup hastane ücretini ödemesini kabul eden eşinizde. Madem parası var, neden kv’sinin bilezik bozdurmasını kabul eder bir insan anlayamadım?

Tabi canım, eşinizde be hatta sizde hiçç problem yok tüm problem kayınavalide.
Annenize yazık sadece başka bir şey değil.

Kocanızın annenize “ev al birlikte oturalım” demesini hayretle okudum. bu iç güveylikte başka bir boyut.

Evet ailesi eşinizden çok beklenti içinde ama siz de öylesiniz. Bakın doğuma gidiyorsunuz eşinizin cebinde hastaneyi ödeyecek para yok. Normal mi? Annenizin kolunda bilezik olmasa ne olacaktı? Rehin mi kalacaktınız?

Konudaki herkesin kesesini birbirinden ayırması gerekiyor. Ben annemin babamın parasını pulunu bilmem. Benim çocuğumun giysisinden beşiğinden kocamla ben sorumluyumdur. Aklıma bile gelmez kayınaile veya kendi ailem.
Eşin de bu ay göndermiyorum değil alacaktı karşısına “benim çocuğum olacak bende para yok artık ödeyemeyeceğim. siz öbür ay itibariyle kendi planınızı yapın” diyecekti.

Back
X