abim ve yakın arkadaşım

selam kızlar ben geldim. hem son gelişmeleri anlatmak istiyorum hem de bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum.
öncelikle abim ,eşinin doktor olmasını istiyor demedim. mesleği ne olursa olsun başarılı ve hırslı olmasını istiyor. eşi öğretmen, doktor, avukat, mühendis vs. olabilir hiç farketmez ama çalışmayı seven bir insan olmasını istiyor. (hatta benimle bile ne kavgalar etti yüksek lisansı yarım bıraktım diye) ona göre bir kadın kendi ayakları üstünde durabilen güçlü bir birey olmalı. eşinin çalışmayan bir insan olamayacağını söylüyor. bu doğrudur yanlıştır bilemem onun düşüncesi, herkese de saygı duymak düşer.
gelelim arkadaşıma, asla çalışmak ya da eğitimine devam etmek gibi bir düşüncesi yok. 3 çocuğu olsun gezsin tozsun bütün gününü günlerde çaylarda geçirsin istiyor(bunu bana kendisi söyledi daha önce bir laf arasında). onunda bu düşüncesine doğrudur ya da yanlıştır diyemez kimse, sonuçta kendi hayatı kendi kararları bizede saygı duymak düşer.
umarım ikisinin hayattan beklentilerinin, bakış açılarının ne kadar farklı olduğunu anlatabilmişimdir.
yakın arkadaşım demiştim evet yakın görüyordum ama çok eski değil arkadaşlığımız, bana bu arkadaşın neden bana soğuk davrandığını aktaran diğer arkadaş benim 7-8 yıllık arkadaşım ve bizi de o tanıştırdı. neredeyse son 1 yıldır üçümüz birlikte vakit geçiriyoruz.
ve son bir şey bu arkadaş aslında benim abimi hiç görmedi ve hiç konuşmadı :)
gelelim bu gün ki gelişmeye, ortak arkadaşımızı aradım dedim ki; kızı ara ve de ki ; sen boşa deniz e tripleniyorsun. abisi şöyle birini istiyor sen böyle birini istiyorsun ikinizin de hayalleri farklı ayrıca sen daha adamı hiç görmedin belki hiç sevmeyeceksin.
aramış ve söylemiş. o da demiş ki; hayır ben inanmıyorum siz benim mutluluğumu istemiyorsunuz, ikinizde evlisiniz ama benim evlenmemi istemiyorsunuz. ben ikinizden de güzelim beni kıskanıyorsunuz.
arkadaşta yüzüne kapatmış telefonu
güler misin ağlar mısın
neyse işte kızlar durum bu. aslında iyi kızdı, temiz kalpli filan ama ya ben tanıyamamışım ya da başka bişey bilemiyorum

Herkesin hayatina kimse karisamaz!:KK53:
Birak hazimsizligiyle yasasin gitsin hasbam.
Kendini ne saniyosa:KK51:

selam kızlar ben geldim. hem son gelişmeleri anlatmak istiyorum hem de bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum.
öncelikle abim ,eşinin doktor olmasını istiyor demedim. mesleği ne olursa olsun başarılı ve hırslı olmasını istiyor. eşi öğretmen, doktor, avukat, mühendis vs. olabilir hiç farketmez ama çalışmayı seven bir insan olmasını istiyor. (hatta benimle bile ne kavgalar etti yüksek lisansı yarım bıraktım diye) ona göre bir kadın kendi ayakları üstünde durabilen güçlü bir birey olmalı. eşinin çalışmayan bir insan olamayacağını söylüyor. bu doğrudur yanlıştır bilemem onun düşüncesi, herkese de saygı duymak düşer.
gelelim arkadaşıma, asla çalışmak ya da eğitimine devam etmek gibi bir düşüncesi yok. 3 çocuğu olsun gezsin tozsun bütün gününü günlerde çaylarda geçirsin istiyor(bunu bana kendisi söyledi daha önce bir laf arasında). onunda bu düşüncesine doğrudur ya da yanlıştır diyemez kimse, sonuçta kendi hayatı kendi kararları bizede saygı duymak düşer.
umarım ikisinin hayattan beklentilerinin, bakış açılarının ne kadar farklı olduğunu anlatabilmişimdir.
yakın arkadaşım demiştim evet yakın görüyordum ama çok eski değil arkadaşlığımız, bana bu arkadaşın neden bana soğuk davrandığını aktaran diğer arkadaş benim 7-8 yıllık arkadaşım ve bizi de o tanıştırdı. neredeyse son 1 yıldır üçümüz birlikte vakit geçiriyoruz.
ve son bir şey bu arkadaş aslında benim abimi hiç görmedi ve hiç konuşmadı :)
gelelim bu gün ki gelişmeye, ortak arkadaşımızı aradım dedim ki; kızı ara ve de ki ; sen boşa deniz e tripleniyorsun. abisi şöyle birini istiyor sen böyle birini istiyorsun ikinizin de hayalleri farklı ayrıca sen daha adamı hiç görmedin belki hiç sevmeyeceksin.
aramış ve söylemiş. o da demiş ki; hayır ben inanmıyorum siz benim mutluluğumu istemiyorsunuz, ikinizde evlisiniz ama benim evlenmemi istemiyorsunuz. ben ikinizden de güzelim beni kıskanıyorsunuz.
arkadaşta yüzüne kapatmış telefonu
güler misin ağlar mısın
neyse işte kızlar durum bu. aslında iyi kızdı, temiz kalpli filan ama ya ben tanıyamamışım ya da başka bişey bilemiyorum

Böyle diyince ben abiyi kendi kafamda gördüm. Çalışan ,çabalayan, kendini geliştiren, cevval, yeniliğe açık kafada birini istemek varken tek derdi evde yatmak olan birini ben de istemezdim. Zaten uygun bir eşleşme değilmiş de bu arkadaşın kafası da güzelmiş siz beni çekemiyorsunuza bağlamış :)))

Kız zaten abiniz için yanaşmış size bu belli oldu.
Bu yüzden uzak durmanızı tavsiye ederim.
Çünkü sizi resmen kullanmış gibi birşey olmuş.
Allah abinize de o arkadaşınıza da hayırlı kısmetler açsın.

Çok istiyorsa tanıştır birde abinin ağzından duysun istemediğini

:KK70::KK70:Gorumceyi gomdun,bayan arkadasin safina gectin, simdi bayanlarida gomdun,erkeklerin safindasin.
O neydi giizz:KK53:
Bi eylesin bi beylesin sende haaa:KK45:
dis iz hamile kafası bebeem
:KK49::KK45::anneadayı:
Ama şimdi abi adına düşününce de insan tarafını bulmakta zorlanmıyor.
O ne be(!) takmış kafaya; illa abiyle görüşecek. Hatta görümceyle takılırken, bir yandan, gelinlik modelini bile seçmiş, salon takımına karar vermiş:confused: olabilir.

ayy deniz54321 deniz54321 'in son gelişmesini okumadan yorum yazmıştım.
Hahaha gördün mü sapsik58 sapsik58 , abinin tarafında olmakla ne kadar haklıymışım?
Haspam kıskanılıp, sadetinin önü kesilecek kadar çok çok güzelmiş(!)
acaba yine de bir şansı olur muydu, diye merak etmiyor değilim.

ayy deniz54321 deniz54321 'in son gelişmesini okumadan yorum yazmıştım.
Hahaha gördün mü sapsik58 sapsik58 , abinin tarafında olmakla ne kadar haklıymışım?
Haspam kıskanılıp, sadetinin önü kesilecek kadar çok çok güzelmiş(!)
acaba yine de bir şansı olur muydu, diye merak etmiyor değilim.

Cirkef garinin tekiymis, egoist sey nolucak.
Ben kkdan dolayli olarak; konu sahibinin abisini bizim oglan sayiyorum ve onaylamiyorum oglumuzn boyle biriyle evlenmesini. Kac kurtar gendini guzuuumm:KK17:

Cirkef garinin tekiymis, egoist sey nolucak.
Ben kkdan dolayli olarak; konu sahibinin abisini bizim oglan sayiyorum ve onaylamiyorum oglumuzn boyle biriyle evlenmesini. Kac kurtar gendini guzuuumm:KK17:
Tüm kızlar toplanıp, BDV de okuduğumuz ^^görümce vs elti^^ vakalarının verdiği deneyimle, bu tipe görümcelik yapsak ya :)))))
Bende, eski yengeme yapmadığım görümcelik hissiyatımı,
acuk datmin etmiş olsam :KK70::confused:

Tüm kızlar toplanıp, BDV de okuduğumuz ^^görümce vs elti^^ vakalarının verdiği deneyimle, bu tipe görümcelik yapsak ya :)))))
Bende, eski yengeme yapmadığım görümcelik hissiyatımı,
acuk datmin etmiş olsam :KK70::confused:

Guzel fikir. Aklini aliriz adamin aklinii.
Plan tamam. Konu sahibi arastir sorustur, bak bakalim o kizin burda hesabi varmi. Varsa ogren. Yoksa arkdasina soyle o hesap actirsin kiza. Sonra ozel mesajdsn bildir bize hesabinin ismini.
Bize dusen her konuda kizi topa tutmak, canina okumak!
Dusunsene kiz topuklari popoya vura vura uzaklasiyomus:KK49:
Aklini basina devsir haniiimm:KK12:

Son cumlelerine bakarak, bakış açısı cok dar biri oldugunu dusundum arkadasinin.. Yani cahil insan sizi hayrete düşürür ya hani, lafi oraya buraya alakasiz yerlere cekerek; onu sezdim.. Ne lise ne ortaokul mezunlari var gorgulu edepli mantikli.. Bunun okulla ilgisi yok.. Ama gerçekten denk degiller gbi hissettim..
InsaAllah ikisi de hayirlisiyla mutlu olacaklari kisiyle evlenirler..

kız haklı küsmekte :KK20: saka bı yana ortak arkadasa acıkca soylemışmi.yoksa kızın tahmını mı???? uygun olmadıkları zaten cocukca tavırlarından belli.laf arasında ortaya ,abımın krıterler yuksek dersın umudunu keser kızcagız..:cry:

Back
X