• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yakın kız arkadaşımın olmaması

Lavanta11p

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2025
6
1
1
25
kızlar benim hiç yakın bir kız arkadaşım olmadı,hani birinin en yakını olmadım hiç arkadaşı oldum ama en yakını olmadım. eşimle 18 yaşında tanıştık şimdi 25 yaşındayız yeni evliyiz, eskiden de hep onunla gezerdim takılırdım halen gezebiliyoruz ama eskisi gibi değil :D çevremdeki tüm kız arkadaşlarım bekar olduğu için size yemin ederim benimle konuşmayı kestiler sebepleri '' zaten evlendin eskisi gibi bizimle takılamazsın '' eşimde kısıtlayıcı biri değildir yani sadece onların istediği tarzda onlara ayak uyduramam artık galiba:63: ama gerçekten bazende insanın canı kız arkadaşı olsun sohbet etsin istiyor ama yok maalesef :(

Evlenmeyle alakalı değil bence. Ben de evliyim ama hiç bir bekar arkadaşımla aramda mesafe olmadı. Bazı insanlar sevgilisi yada kocası olduğunda kalan herkesi silmiş gibi davranıyor. Yada herkes beni kıskanıyor havalarına giriyor. Belki bilerek belki bilmeyerek bunu yaptınız. Mutlaka bir yerlerde bir sıkıntı olmalı. Hiç arkadaşı olmayanların da genelde yaptıkları hatalar oluyor bence

18 yaşınızdan 25 yaşınıza kadar hep eşinizle olduğunu söylemişsiniz. Arkadaşlarınıza vakit ayırmamışsınız ki? Arkadaşlıklar da ilgi ister , emek ister siz bence aradaki dengeyi kuramayıp kendinizi ilişkinize endekslemişsiniz

Lafım size değil ama hiç arkadaşı olmayan kişilerle arkadaşlık kurduktan sonra genellikle neden arkadaşlarının olmadığını çok iyi anlıyorum. Bazı insanlar sosyalleşme konusunda çok başarılı olamayabiliyor. Sizin durumunuzda ise bu sizin seçilmiş yalnızlığınız olabilir. Çünkü oldukça uzun bir süre arkadaş aramamışsınız hayatınızda eşiniz yeterli olmuş. Ama 6-7 sene ara vermeyi hiçbir arkadaşlık kaldırmaz. Yakın arkadaşlıksa emek gerektiren bir şeydir. En yakını olana kadar sen onun için pek çok fedakarlık yapmışsındır o da senin için. Kahve içip muhabbet etmek için en yakın arkadaşa ihtiyacınız yok bence kolayca parkta bile otururken bulabilirsiniz.

benim de sürekli iletişimde olduğum, derdimi rahatça anlatabileceğim seviyede yakın arkadaşım yok. 23 yaşındayım, aslında hiçbir zaman çok kalabalık gruplarım olmadı ama bazı dönemler çok yakın arkadaşlarım olmuştu, onlarda da lise ve üniversiteden sonra bir kopukluk oldu. ayda yılda bir buluştuğum ya da önemli olaylarda konuştuğum kişiler var ama çok yakın bir bağ yok. bir de ilişkimin olduğu dönem kendimi istemeden de olsa izole etmişim, ilişkim bitince fark ettim, istediğim gibi sosyalleşemedim. belki sizin de böyle olmuştur. ama bunun önemini son zamanlarda anladım, yakın arkadaşlarım olduğu dönemlerde hayat enerjim bile başkaymış, ilişkiden daha önemli olduğunu düşünüyorum şu aralar hatta o derece. hem sosyalleşmek hem de farklı bir ortamda bulunmak için kursa yazıldım, bu saatten sonra istediğim seviyede bir bağ olur mu bilmiyorum, umarım olur ikimizin de.

Yakin arkadaslarimin bazilari evli, bazılarının cocugu var, bazilari da ciddi iliskide. Bekarlar da var tabii. Arkadasliklarimiz bu durumlardan etkilenmedi, cunku iliskileri/evlilikleri bizim arkadaslik dinamiklerimizi kaldırabildi.

Onlarin istedigi tarzda ayak uyduramamdan kastiniz ne bilmiyorum ama bulusmalarinizi, etkinliklerinizi ciddi degistirecek bir ayak uyduramamaktan bahsediyorsaniz arkadasliklarinizin tokezlemesi normal. Atiyorum eskiden is cikisi bulusup aksam kahve icerken simdi sadece gunduz bulusmak istiyorsanız bu herkese uymaz dogal olarak.

Yani ben arkadaşlarım arasında en erken evlenen kızım arkadaşlıklarım devam ediyor hiç mi çocukluk lise üni arkadaşın yok? Acaba kendini mi sorgulasan? Mesela sadece dert anlatan buluşmaya sevgilisini dahil edenler çok sevilmiyor

Back
X