ABİMİN BİTMEK BILMEYEN BORÇLARI VE ANNE BABAMIN ÇİLESİ

strawberry111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2019
273
264
53
Abim gençliğinden beri hic hesap kitap bilmez. Eline ne gecerse harcar sonra milletten dilenci gibi surekli borc ister. Annem babam yıllardır bunun borcu harcıyla ugrastılar. Evlendi barklandı yine aynı. Tencere kapak ilişkisi karısı da bunun kafasında. 3 kurus maasa calısir karısı surekli esya yeniler borc takarlar saga sola bıktık usandık artık. Kac kere benıde aradı kredi cek diye ben cekmedım. Annem babamda her ıstedıgını yapan insan degıller .Ötekı kardeslerım akıllılar bu nerden turedi bilmiyorum. Babamı kandırmıs yine bir suru kredi çektirmiş napacaz bununla bilmiyorum. Duydum çinlendım iyice artık yuzsuzleşmişler lafta tesır etmiyor. Buda anne babamın imtihanı herhalde. Allah ne verırıse hayırlısını versin

Ben böyle konularda sürekli koskoca adamların arkasını toplamaya çalışıp, onun için borca harca giren anne babalara kızıyorum çünkü çok yakından biliyorum bu durumu.

Abiniz yıllardır böyleyse babanız da artık akıllanıp cekmeseydi kredi. Bıraksın ne halleri varsa görsünler Yoksa sülük gibi yapışık kalırlar ömür boyu.

Amin

her evin bir yiyicisi, bir de sırtına binilen afedersiniz eşeği olur. sizin yiyiciniz de abiniz. evlatlar anne babanın yumuşak karnı dur. abiniz 60 yasinda da olsa evin şımarık çocuğu... maalesef bu durum değişmez. abi yemeye anne baba da kendini kullandirmaya alismis

uapmanız gereken tek şey ; kredi çekmemek borç vermemek.
Böyle insanlar hep baslarına borç takar menfaatçi olurlar.
Gerekirse görüşmeyin.

Sizlik bi şey göremedim. Anne babanızı abinize para vermemeleri konusunda ikna edemediğinize göre bu kadar yıldır; abinizde huyundan vazgeçmeyecektir. Belki diyeceksinizki annen babam sıkıntı çekiyor. O onların evladı. Kımıl zararlısı da olsa bakmaya devam edecekler. En mantıklısı bu konuları gündeminizden düşürüp iç huzuru yakalamanız. Yanlış anlamayın lütfen ama sizin çözebileceğiniz bir şey gibi görünmüyor hani o sebeple zihnen sinirlerinizi yıpratıp kendinizi üzmeyin derim ben.

Ailenizin dur demesi gerekiyor.. aileniz yuz verirse onlarda devam eder tabi.. arkalarini toplayan var nede olsa..

Güzel bir ders almadan aklı başına gelmez onun ama hesap kitap yapmayı mı bilmiyor yoksa fazla mı uyanık biri bence uyanık biri biliyor onun nazını çekecek bir annesi veya babası ailesi olduğunu bunlar olmasın bakalım ne yapacaktı bulmuş kolay yolu bu borçlar neyin borcu ciddi borçlar olsa iyidir hani ev alır borcu olur vs ev sahibi olur dersin saçma borçlar ise ailenin artık ona destek çıkmayıp onu büyütmesi lazım

Bizde de var. Hiçbirşey yapamazsınız.

Belki eşi abinin huyundan bıkmıştir nasılsa para gelmiyo madem bende biriktirmek yerine harcayayim diyodur. Ama suç annenbabanizda neden kredi çekti ki surunselerdi keşke

Kaç tane yaşlı kadınla tanıştıysam erkek evladından şikayetçi %80 kredi çekmiş yazık bu yaşlı insanlara yaşlılıkta huzura erememişler, geleceğiyle ve genel olarak erkek evladıyla az oranda ilgilendiysen yaşlılıkta resmen başına bela, huzurda aramayın, ilgilenemeyeceğiniz çocuğuda dünyaya getirmeyin!!!!!

Ben olsam asla diger cocuklarimin yiyemedigi parayi bir cocuguma baglamazdim
İlerde anne babaniz vefat edince tum kardesler sirt donersiniz
Neden ? Abiniz hep sizin hakkinizi yedi degilmi
Bes kurus vermezdim akillanmasi icin
Akillanmassada bu onun tercihidir

aynısı bizim başımızda da var. yıllardır çalışıyor eve 5 kr para vermez sigara parasını da annemden alır kadın ne yapsın? ablam yurt dışında birisine para gönderdi kafasına göre o paranın içinden almış, karşı tarafa 1 hafta sonra ödeyeceğim demiş hala ödemedi. anneme çok üzülüyorum..

Allah sabır versin..

Her ailede bir kara koyun var demekki. Aynısı bizim sülalede de var. AMCAM. Gençliğinden beri hesabı kitabı yok. İçki, kumar herşey var. Evli iki çocuk babası (53 yaşında) utanmazın önde gideni. eve bir kuruş getirmez. kendi parasını kumarda harcar. Sonra eve gelince yemek bekler. Eşi yanımızda yıllar önce demişti. eve para getirene bu evde yemek var diye. sofraya oturmasıyla kalkması bir oluverdi. Babası yıllarca borçlarını ödedi hapse düşmesin diye. 20 yıl önce bir ev parası yedi kumarda. sahte imza ile senet imzalamış. neler neler. Bizden uzak allaha yakın olsunlar. Ama olan ana babaya oluyo işte. hala hala hala borçlarını kapatırlar. eşi zaten kendisi çalışıyor çocuklar çalışıyor. herkesin kendi parası. eve bir uyumaya gider bu asalak amcam. ona yemek bile vermiyor ki çok doğru yapıyor. acınası bir durumdan çıktı komik olduğuna inanıyorum.

müge anlıda da böyle bir tip vardı, adam annesinin 5 milyon tlsini azar azar almış yemiş, sonunda da kaçmış, kadın ona rağmen oğlum gitti yeterki gelsin diye oğlunu arıyordu .çok zor gerçekten RABBİM kimseyi evladı ile sınamasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…