- 14 Şubat 2015
- 857
- 473
- 123
- Konu Sahibi Polyannaaaa
Merhaba arkadaşlar daha önce bahsetmiştim abim sözlendiğinden bu yana ailemle hiç iyi olmadı. Hep küstü konuşmadı.. Geçen hafta nişanımız oldu aslında o zamana kadar sorun yoktu. Nişan alışverişine sözlüsüyle beraber gittiler İstanbul Avrupa yakasına. Güya orda ucuzmuş. Fakat söylenenlerin büyük bölümünü almamışlar. Tekrar nişan alışverişi yapıldı bu defa annem , yengem , babam ve yengemin teyze kızıyla. Babam sorun çıkmasın diye her dediğini almış. Ki zaten bir kez evleniyorlar alsınlar. Bu arada abimin de yengemin de marka takıntısı var. Haliyle nişan bize pahalıya patladı. Ama babam hiç bir şekilde niye aldınız niye ettiniz demedi, çünkü abim zaten babamla konuşmuyor. Babam parayı anneme verir annem de abime. Her neyse kızın annesi anneme demiş bindallı almanıza gerek yok yengesinin var onu giyer. Annem de tamam demiş. Sonrasında yengem tutturmuş bindallı diye. Abim annemi aramış bindallı diye tutturdu , ayrılıyoruz gidin söz bohçalarını götürün diye. Bunlar nişana iki gün kala oluyor. Daha nişan olmadan bindallı derdin de bizimkiler. Babamda yengemi arayıp kızım ne oldu bir şeyimi eksik ettik bindallı istiyorsan alırız demiş. Yengemde oğlun ağır konuştu yoksa konu bindallı değil demiş. Yengem yine abimi arayıp babamın aradığını söylemiş , abimde babamı arıyor tabi , ağzına geleni sayıyor .. Adam iki gün ne yemek yedi doğru düzgün ne yüzü güldü. Abim eve gelmedi kuzenim konuşmaya gitti bende yengemi aradım. Yengem benim sizle problemim yok abinizin var dedi. Yengem anlatmaya başladı , baban paramız yetmeyecek diyormuş abinin zoruna gidiyormuş v.s . Bunun üzerine adam hesapta yapmasın mı , bunda ne olabilir dedim . Abin kızıyormuş dedi, daha babamı kötüleyen bir sürü söz söylemiş. Hatta evde ne olduysa kız biliyor , bildiğiniz her şeyi taşımış. O akşam kuzenimle konuştuktan sonra geldi abim gece eve nişan sabahı bir şey olmamış gibi gittik biz. Annemler araç tutuldu misafirler için onunla geldiler biz arabayla abimle gittik. Çeyizi serdik ama annesi ne ilgileniyor ne yüzü gülüyor. Yengem kuafördeymiş gittiğimizde. Ne açlık tokluk soran oldu ne gelin oturun dedi. Biz de halama çıktık halam üst katında. Halamda karnımızı doyurduk. Hiç bir problem çıkmadı nişanda fakat abim hala kimseyle konuşmuyor. Babam da evlendikten sonra selamı keserim , ben onlara bir şey demedim böyle yapıyorsa düğün bitince senin baban öldü derim diyor. Abimin amacını henüz anlayan yok. Fikirlerinize ihtiyacım var.. Uzun oldu k.bakmayın.