Abimin küsmeleri , nişanlısına babamı kötü yönüyle anlatması..

Polyannaaaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2015
857
473
123
Merhaba arkadaşlar daha önce bahsetmiştim abim sözlendiğinden bu yana ailemle hiç iyi olmadı. Hep küstü konuşmadı.. Geçen hafta nişanımız oldu aslında o zamana kadar sorun yoktu. Nişan alışverişine sözlüsüyle beraber gittiler İstanbul Avrupa yakasına. Güya orda ucuzmuş. Fakat söylenenlerin büyük bölümünü almamışlar. Tekrar nişan alışverişi yapıldı bu defa annem , yengem , babam ve yengemin teyze kızıyla. Babam sorun çıkmasın diye her dediğini almış. Ki zaten bir kez evleniyorlar alsınlar. Bu arada abimin de yengemin de marka takıntısı var. Haliyle nişan bize pahalıya patladı. Ama babam hiç bir şekilde niye aldınız niye ettiniz demedi, çünkü abim zaten babamla konuşmuyor. Babam parayı anneme verir annem de abime. Her neyse kızın annesi anneme demiş bindallı almanıza gerek yok yengesinin var onu giyer. Annem de tamam demiş. Sonrasında yengem tutturmuş bindallı diye. Abim annemi aramış bindallı diye tutturdu , ayrılıyoruz gidin söz bohçalarını götürün diye. Bunlar nişana iki gün kala oluyor. Daha nişan olmadan bindallı derdin de bizimkiler. Babamda yengemi arayıp kızım ne oldu bir şeyimi eksik ettik bindallı istiyorsan alırız demiş. Yengemde oğlun ağır konuştu yoksa konu bindallı değil demiş. Yengem yine abimi arayıp babamın aradığını söylemiş , abimde babamı arıyor tabi , ağzına geleni sayıyor .. Adam iki gün ne yemek yedi doğru düzgün ne yüzü güldü. Abim eve gelmedi kuzenim konuşmaya gitti bende yengemi aradım. Yengem benim sizle problemim yok abinizin var dedi. Yengem anlatmaya başladı , baban paramız yetmeyecek diyormuş abinin zoruna gidiyormuş v.s . Bunun üzerine adam hesapta yapmasın mı , bunda ne olabilir dedim . Abin kızıyormuş dedi, daha babamı kötüleyen bir sürü söz söylemiş. Hatta evde ne olduysa kız biliyor , bildiğiniz her şeyi taşımış. O akşam kuzenimle konuştuktan sonra geldi abim gece eve nişan sabahı bir şey olmamış gibi gittik biz. Annemler araç tutuldu misafirler için onunla geldiler biz arabayla abimle gittik. Çeyizi serdik ama annesi ne ilgileniyor ne yüzü gülüyor. Yengem kuafördeymiş gittiğimizde. Ne açlık tokluk soran oldu ne gelin oturun dedi. Biz de halama çıktık halam üst katında. Halamda karnımızı doyurduk. Hiç bir problem çıkmadı nişanda fakat abim hala kimseyle konuşmuyor. Babam da evlendikten sonra selamı keserim , ben onlara bir şey demedim böyle yapıyorsa düğün bitince senin baban öldü derim diyor. Abimin amacını henüz anlayan yok. Fikirlerinize ihtiyacım var.. Uzun oldu k.bakmayın.

kusura bakma ancak diğer konunda da yazmıştık senin abin adam değil!

Allah evladın da hayırlı olanını versin İnşallah.

babanın yerinde olsam beş kuruş harcamam ikisine de ne haliniz varsa görün der resti çekerim,eşek kadar adam herşeyini babasına aldırır mı ailesinin dedikodusunu yapar mı ya.

babanın yerinde olsam beş kuruş harcamam ikisine de ne haliniz varsa görün der resti çekerim,eşek kadar adam herşeyini babasına aldırır mı ailesinin dedikodusunu yapar mı ya.
Babam yine ne istiyorlarsa alsınlar , sonra bana gelmesinler ben büyüklük görevimi yapayım diyor. Amin , erkek evlat deyip çok ümitlenenler oluyor. Rabbim kızın da erkeğin de hayırlısını versin.

Ben babanızın yerinde olsam düğünü de yapmam. Allah hayırlı evlat versin, abin çok hatalı çooo..k.

Aklın yolu bir.:cool:

Ben babanızın yerinde olsam düğünü de yapmam. Allah hayırlı evlat versin, abin çok hatalı çooo..k.
Asıl hata abimin , yengem de bende sıkıştırıyorum anlatıyor dedi. Beni kırmıyor size de birşey demiyor diyor. Fakat burnumuzdan getiriyor haberi yok.

Babam yine ne istiyorlarsa alsınlar , sonra bana gelmesinler ben büyüklük görevimi yapayım diyor. Amin , erkek evlat deyip çok ümitlenenler oluyor. Rabbim kızın da erkeğin de hayırlısını versin.

en çok baban için üzüldüm zaten,içim acıdı :KK43:

benim de iki oğlum var yemin ederim gözüm korkuyor artık,büyüyünce canavarlaşıyo mu bunlar bilmiyorum.doğru şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz ama...

en çak baban için üzüldüm zaten,içim acıdı :KK43:

benim de iki oğlum var yemin ederim gözüm korkuyor artık,büyüyünce canavarlaşıyo mu bunlar bilmiyorum.doğru şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz ama...
Bende , gözleri doluyor anlatmaya başlıyor. Yetiştirmekten midir bilmiyorum , ama bizde aynı annenin babanın evladıyız.. İnsan bu kadar acımasız olabilir mi ?

Asıl hata abimin , yengem de bende sıkıştırıyorum anlatıyor dedi. Beni kırmıyor size de birşey demiyor diyor. Fakat burnumuzdan getiriyor haberi yok.
Bir de hesaplı davranılsın ne var ki? Bir kere oluyor bir kere oluyor diyenler yıllarca ev kurma - düğün borcu ödüyorlar.
Hiç anlamıyorum böyle insanları, zamanla elimizden geldiğince tamamladık eşimle. Ne var ki a kalite eşyan olmasa, huzur olsun yeter.

maalesef olabiliyor demek ki.keşke bir an önce evlense de kurtulsanız.
Annem bile aynısını söylüyor evlensin gitsin evin huzuru kaçtı iyice diye söylüyor. Annem bize çok düşkündür. 8 ağustosu iple çekiyoruz resmen

Bir de hesaplı davranılsın ne var ki? Bir kere oluyor bir kere oluyor diyenler yıllarca ev kurma - düğün borcu ödüyorlar.
Hiç anlamıyorum böyle insanları, zamanla elimizden geldiğince tamamladık eşimle. Ne var ki a kalite eşyan olmasa, huzur olsun yeter.
Babam tüm emekli parasını düğüne bıraktı , erkek ya hepsi onun olacak diye. Babam da iki kızım daha var diyor. Borçsuz evlenecekler zaten.

en en en sinir olduğum insan tipi ailesini başkasına kötüleyenler
kan kusar kızılcık şerbeti içtim derim
ne kocam ailemin içini bilir ne ailem kocamın

Abin çalışmıyor mu nasıl kenarda kuruşu yok?
Peki evi nasıl geçindirecek?
Çalışıyor , aldığıyla kredi kartı borcu varmış , ne yaptığını da bilmiyoruz tabi.. Bir yıldır hala bitmedi, aldığı sadece bir buzdolabı bir de çamaşır makinası. Bunun dışında borcu yok onlar da aylardır bitmiyor. Birikmişi de yok haliyle.

babana çok içim acıdı.daha önce ki konunuda okumuştum.babanın yerinde olsam.ah keşke olsam.
abin kusura bakma ama terbiyesiz.konuşmadığı babadan para alıp gidip marka şeyler almayı biliyor.hiç utanmıyor mu?
ben olsam zerre koklatmam.bırak zerre koklatmamayı eve bile almam onu.ne hali varsa görsün.

Babam tüm emekli parasını düğüne bıraktı , erkek ya hepsi onun olacak diye. Babam da iki kızım daha var diyor. Borçsuz evlenecekler zaten.

Tüm emekli parası oğlunun düğününe giderse size ne kalacak? Tek erkekse abiniz çok şımartılmış olabilir. Siz yine de çok müdahil olmayın, adınız görümce nihayetinde yarın onlar barışır sen arabozan olarak kalırsın. Ki niyetin öyle olmasa da.

en en en sinir olduğum insan tipi ailesini başkasına kötüleyenler
kan kusar kızılcık şerbeti içtim derim
ne kocam ailemin içini bilir ne ailem kocamın
Bir de yengem anlat diye sıkıştırdığını söyledi şok oldum. Demek baştan bu yana böyle. Babamı çok arar geçim derdi başlasın..

Bir de yengem anlat diye sıkıştırdığını söyledi şok oldum. Demek baştan bu yana böyle. Babamı çok arar geçim derdi başlasın..
Babanda bu insaf oldukça sizden kısar onlara gönderir aman sıkıntı çekmesinler diye. Bazen fazla yumuşak olmaktan da oluyor tüm bunlar.

Back
X