• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin nişanlısı ve ailesi sizce normal mi

Mütevazilik ve gözü tok olmak...
Hayatta çok önemli olan iki erdemdir bence.
Birinden biri eksik ama diğer her şey tam olsun yine de olmuyor arkadaş...

tatlım sen muhattap olma..
adın kötü gorumceye cıkar ve ıhale hakıkaten de sana kalır.

abıne soyle olanları, o halletsin.
kızı arayıp, sana, anne ve babana duzgun seyler aldık mı aldık. tamam gerısı önemli değil. hediye bu sonucta desın bitsin.
sonucta senın anan baban abınınde anası babası ve maddi durumdan gayette haberdardır. görgüsüzlüğün alemi yok. bu ne ya..

herkes kendince insan ya sorunlu bunlar herhalde tmm alınır hediyelik ya dğünde ya nişanda bizdede var ama böle görgüsüz gibi beğenmmek bide sürekli sölemek ayıptır olmaz yani bnm nişan alışverişimde herkese aldı peder gil ama annem olsun ki yanaşsın annem aldırmamaya çalıştı hatta ne biçim insan bnlar 2 gömleğe trikoyamı kalmışlar ayıp

Arkadaşlar birşey sorucam size bu hafta abimin nişanını yaptık.Nişan alışverişine gittiğimiz gün herşey normal her istediğini aldık.Annem gözü kalmasın birşeyde dedi.Velakin nişanlısının annesi annemi bir köşeye çekip siz hediye almayacakmısınız diye şeyler söylemiş.Bizde addettir alışverişte sadece kızın kardeşlerine annesine ve babasına hediye alınır.Annemde alıcaz kardeşlerine demiş.Kadın olmaz öyle şey amcalarına dayılarına yengelerine herkese alacaksınız ister bugün alırsınız ister düğünde demiş.Almaya alalımda ben böyle bir tavırla ne karşılaştım ne duydum.Neyse biz gittik bunlara birşeyler aldık kızın abisinin eşlerine dahi alındı bu seferde kız bana mesaj atmış diyorki siz yengemlere penye felan almışsınız onlar onu giymez nerden aldıysanız verin ben değiştiriyim arkadaş varmı böyle birşey ya.Adı üstünde hediye bu ne zoraki olur nede beğenmezler değiştiriyim denir bende mi bi anormallik var sizce ne demeliyim ben bu kıza şimdi lütfen akıl verin?Kalkıp anneme desem bunu çok üzülür diyemiyorum

ALLAH yardımcınız olsun diyelim her düğünde olabilir böyle şeyler ama abartmışlar sülalenin düğün kıyafetlerini size aldırmaya çalışıyorlar galiba :1:kızmayın ama öyle sakin bir şekilde izah edin ya da abinizle paylaşın durumu o konuşsun

Yüzsüzlükte en başı çeker..Merak ettim peki onlar bu bohçanın karşılığında sizlere ve sizin yakın akrabalarınıza yapmaları gerektiğini biliyor mu?Benim annem, kayınvalidemler geldiğinde bohça falan onlar eski zamandan kalan şeyler biz damada sizde geline yapın biz sizden bohça istemiyoruz demişti..Sonra kayınvalidem yinede bohça yapmış birde bir sürü insanı toplayıp getirdi bu sefer bende hem getirdikleri insanlara hemde yakın akrabalarına bohça yaptım..Ve hepsini kendim ödedim kimsenin bedenini bilmiyorum olur yada olmaz kimse dönüpde bu bana olmaz demedi öyle olsa bile denmez yada bizde demedik..
Ayrıca bohçaya giderken kimseyi istemiyorsam sonra dönüp yengemede kusurabakma yenge ben onlardan kimseyi istemediğimi söyledim şimdi senle gidersek ayıp olur derdim.Bu ne yaa resmen sömürü

sen yine de annene söyle. akıl akıldan üstündür ki annedir bilmesi gerekir. nişanda bunu yapan düğün de neler yapmaz. hayatta gelemediğim şeydir tamahkarlık. sırf şu tamahkarlık yüzünden insanlar evliliğini bitiriyor, üstelik çoluğa çocuğa karışmış aileler. yazık değil mi o çocuklara onca emeğe.. daha çok üzülmeyin gardınızı alın

böyle bir adetin varligindan habersizdim..

nisandan önce,nisanlim sormustu akraba bohcasi yapilacak mi diye bende gerek yok dedim..

sonra alisveris icin bulustuk kayinvalidem söyledi,anneye,babaya,kardese,ablaya,dedeye filan kiyafet alacaz dediler

benim annem hic gerek yok dedi öyle seylere,ki bencede sacma birsey,bizim oralarda cok eskiden(belki hala devam ediyor) nisan alisversinde 7 kat akrabalarina böyle

alisverisler yapilirdi kumaslar filan fisitk bide adi pazarlik bozmaydi:) sanki mal satildida pazarlik edildi bunun karsiligi gibi

yani duymusutm böyle birseyi,kücüktüm komsular pazarlik bozmaya gidiyoruz derlerdi..

ama bu yapilan cok terbiyesizce birsey geldi..ben nisan alisverisinde bile hicbirsey almadim yani camasir bile zorla oldu kiyafette istemedim ama zorla aldilar..daha sonra nisanlim kendisi almis herseyi ama gerek yoktu yani dünyayi getirdiler bence olmasada olurdu..demek ki kimi kisilerde utanma adina birsey olmuyor..ben bir gömlek gördüm kiyafet alinirken tunikti o kadar begendim ki cokta yakismisti cok israr ettiler almam icin ama aynisi bende var diye almadim..gelin hanim arayip degiseyim diyor

onu birak ne konulmussa konulmus arayip degistirmek demek yok penye demek cok sacma ve ayip..

hadi annesi farkli düsünüyor yani bilmiyorumda kimi insanlar böyledir nisanda filan neyse aldirmak isterler alinani kar bilirler gibi

ama evlenecek kizda bu mantikta benim ailem yapmadi böyle birsey ama ben yapsalar kesinlikle müdahele ederdim..

boyle bayramlik filan alinmaz bizlerdede ama boyle dayilara halalara teyzelere amcalarina filan bohca yapilir...eger isterlerse eger..istemezlersede yapilmaz...zaten kiza bohca yapilir, kizin anne babasina kardeslerine yapilir birde yakinlarina iste...

icine havlu corap namazla yemeni gibi seyler konur...en cok ozenilen tabiiki kizin bohcasidir...normal olanda budur...ama taaa bayramliklarina varana kadar aldirmak cok sacma, ac insanlar :19:

Abimle konuştum oda üzüldü duruma. Babası bile laf etmiş almıyorlarsa düğünde zorluk çıkaralım bizde diye.Bi babaya yakışacak birşey mi. Kaldı ki bizim maddi durumumuz onlara göre kat kat iyi yani alsak yine alırdık ama inada bindi mesele. Yengesi köyden gelme giydiği kıyafetleri görüyoruz yanlış anlamayın küçümsediğimden değil ama kendi almadığı markaları bana aldırtmaya çalışması ,böyleyken beğenmeme durumu abes oluyor. Bizde zaten ailesine gerçekten çok titizlikle hediye alacaktık aslında ama kadın anneme böyle yapınca benim hediye alasım felan kalmadı sinirden ne bulduysam aldım diyebilirim , pek önemsemedim çünkü zorbalık yapmalarına sinirlendim.Hele kızın bütün kıyafetleri en iyi yerlerden alındı biz hatırlattık şunuda al bunu da al diye sonuçta gelinimiz yani hiçbirşeyin hesabını yapmayız.Ama yengesinede takım almamız gerekiyormuş bir yaşıma daha girdim.Onlara gelince bohça felan görmedik biz

Şimdide kız abimi aramış kınayı birlikte yapalım birlikte olursa salonu erkek tarafı tutar diye. Normalde bizde ayrı yapılır kına yakılırken gidilir kızın yanına.nerden koparsak para diye şaşırdılar.Hergün yeni süprizler.Dua ediyorum bi aksilik olsa da bozulsa diye..Çünki abime yakıştıramıyorum herkesin parmakla gösterdiği bir insan fiziki ve karakter olarak.Kız bu yüzden yapıştı bırakmıyorda kene gibi ama ben gelecek görmüyorum onlarda..Umarım yanılırım

Maalesef böyle insanlar çok var :(
Pek yüz verme derim ben. Allah kolaylık versin.

Valla nişanlılık dönemi zor...
Hele böyle cahil insanlar varsa karşında daha da zorAma siz ipleri çoktaan kaptırmışınız gibi geliyor yoksa bu kadar cesaret edemezlerd mesela hediler almışınız nişandan sonra düğünde alırızz deyip geçiştirbilirdiniz.Sizin iyiliğinizden o küçücük cahil beyniyle faydalanmaya çalışıyor.Ben olsam ne yapardım... Abim sevyorsa kızı abim için susardım ama yapacağımız şey 2 ise 2de kalırdı onu asla 3 yapmazdım böylelerine yüz verdikçe ipin ucunu kaçırırlar iyice çirkefleşirler... Valla işin zor

He deyin geçin bildiğinizi okuyun polemiğe girmeye bile değer görmeyin derim. Yağlı kapıyı bulmuşken bunları bahane edip nişan falan bozamaz bunlar. Taabi bi de abin tarafından bakmak lazım hala bu kızla nişanlı olduğuna göre kız o kadar da kaitesiz değil....

ne kadar görgusuz insanlar varya inanamiyorum, böyle olaylari cok duyuyorum cevremde... Allah sabir versin size, ve umarim abiniz kizin gercek yuzunu görurde bi an önce kurtulur... bi gelecek göremiyorum malesef eger abiniz evlenirse cok mutsuz olacak gibime geliyor:50:

Allah önce abinin daha sonra sizin yardimciniz olsun. görgüsüzlük artıyor ama azalmıyor.. Ilerde daha buyuk sorunlar cıkarır, abiniz seviyor mu gercekten? Yanlıs anlasılmasın, bu onemli bir konu cunku. mal hırsı gozunu kor eden insanlarmıs gibi geldiler bana?

Ne sinir bir durum ya çıldırmamak elde değil.
Görgü kuralıdır bu herşeyden önce alınan hediye beğensende beğenmsede tarzın olsun olmasın içten bir teşekkür edilir yahu.
Herşeyi geçtim zorla hediye aldırmakta ne demek.
Bu iş böyle başladıysa sonunu düşünemiyorum valla Allah ayrdımcınıız olsun sabırlar versin.

Allah önce abinin daha sonra sizin yardimciniz olsun. görgüsüzlük artıyor ama azalmıyor.. Ilerde daha buyuk sorunlar cıkarır, abiniz seviyor mu gercekten? Yanlıs anlasılmasın, bu onemli bir konu cunku. mal hırsı gozunu kor eden insanlarmıs gibi geldiler bana?

Bende aynı şeyi söyleyecektim. Gerçekten seviyor mu, yani baştan bile bile lades demesin abine de yazık size de yazık.

Back
X