Abimin nişanlısı yüzüğü atmış...

Tesekkur ederim cevaplariniz icn kizlar.
durum gercekten cok tuhaf farkindayim onayldigimiz bi durum degil elbette ama su durum elimizden bisey gelmiyor malesef.
daha once de dedigim gibi ben karismayi dusunmuyorum.

Kadın küfrediyorsa uzak durmak lazım. Şimdiden küfrediyorsa saygısız demektir ileride ne yapar kimbilir

Yani tabii ki erkeğe de yakışmıyor ama kadında çok kötü yaa...

Ayrılmaları yerinde olmuş birleştirmeye kalkışmayın aman.

Merhaba...
Telefondan giriyorum yazim yanlisligi olursa kusura bakmayin lütfen...
Konuma gelince başliktanda anlasilacagi gibi yengem yuzugu atmis.
Biraz tuhaf gelebilir ama yengem ayni zamanda dayımın kızı oluyor. 5 senedir abimle herkesin karsı cikmasina ragmen devam ettiler birbirlerini cok seviyolardi kimse karsilarinda daha fazla duramadi ekim ayinda nisan yapildi. Buraya kadar hersey güzel.
Dün abimi aradim ve yengemin yüzügü attigini ögrendim.
Buna sebep olan olayi anlatiyorum;
yengemin abisine önceki aksam kiz istemeye gitmisler kavga cikmis is bozulmus. Abim dayımlara gitmis uzulmesin konussunlar diye. Bu arada dayimlarda misafir varmis yengem annesine bagiriyomus abimde uyarmis "misafir var ayip oluyo bagirma" diye. Abime hakaret etmis ona da bagirmis. Disari cikmis abim bisey dememis yanina gitmis nisanlisi bagirmaya devam etmis. Abim yine uyarmis bagirma diye. Bu kez küfürler hakaretler etmis. Abim yine disardalar diye susmus. Eve gidince ne yapmaya calisiyosun diye iteklemis o da yere düsmüs. Bir daha yüzünü görmek istemiyorum defol deyip yüzüğü atmis.
Abim daha istemediğini ona olan saygısını yitirdiğini ve ondan artık vazgectıgini söylüyor.
Bu arada daha önce dayımın oglu beni istemisti. Konuşmadıgım halde konusuyolar deyıp abimle beni kötü etmisti. Yani pek iyi niyetli bulmadım yaptıklarını ama cocukluguna verdim. (kız 17, ben 21, abim 24 yasında)
Şimdi sormak istedigim, kız daha küçük acaba ilerde degisir mi? Tekrar barısıp evlenseler bu sekilde yürütülebilirler mi?
Abimin üzülmesini istemiyorum. Sevdigini biliyorum. Ama saygısını yitirdgini söylüyor böyle de devam edilır mi edılse mutlu olunur mu?
Abime yardımcı olmak istiyorum.
Uzun ve karısık oldu bıraz, kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler...

kız daha ufak yani toplum içinde nasıl davrancağını bilmiyor ve eşi olacak insana şimdiden hakaret küfür ediyor. büyüdükçe belki değişir ama bunun içinde 2 3 sene geçmesi laızm bu süre zarfında iyice birbirlerine girip olay dahada kötü olabilir. ayrıca saygının olmadığı yerde sewgi kesiinlikle olmaz byüzden abin geri dönmesin derim ben

Nasıl itekledigide önemli, o an kim olsa, öfkeden bitti derdi.. Bu arada Abi'n bu kız kac yaşında iken birlikde olmaya başladılar?

evet 17 yasinda 5yildir birlikteler ve suan nisanlilar.
O kızda abinde tuafmiş biraz. Kız 12 yaşında iken, abinde 19 yaşında ikenmi birliktelerdi...
Durum gercekden tuaf, bence kimse karışmamalı. Yoksa, si ayırdınız derler, sizler karışdınız derler, sizler kötü olursunuz..

5 yıldır birbirlerini seviyolarmı:44:
12 yaşındaki çocuğun aşkı ne kadar saçmaysa
17 yaşındaki aynı çocuktan olgunluk beklemek de bir o kadar saçma..
ayrıca abin 19 yaşında bir gençken 12 yaşındaki çocuğa mı aşık oldu hiç hoş değil

canım tam hislerime tercüman oldun ben yazacaktım aynılarını sen yazmışsın vallahi:46:

17 yaşındaki çocuktan ne bekliyorsunuz Allah aşkına.
daha ergenliği bitmemiş.
sinirli olur,agresif olur,içine kapanır,birden patlar....hepimiz yaşadık bu dönemleri.
5 senedir görüşüyorlarsa kız 12 yaşındayken abinde 19 yaşındayken çıkmaya başlamışlar,
ikiside çocuk.üstlerine bu kadar yük yüklerlerse patlar bi yerde,ki patlamışta.
normal olanda bu.
ne abin ne de o kız evlenecek yaşta değil.
erkek çocuğu 28 den önce evlenmemeli.
barıştırmaya uğraşmayın.
önce bi büyüsünler.
bu evcilik oyunu devam ederse ilerde çok çekerler.

Çok garip yahu. Kız daha küçük, doğru kararlar alamaz. Burda hesap ve açıklama abinden istenir, kocaman adam yani 24 yaşında.
12 yaşında bir çocuğa nasıl aşık olmuş abiniz ve daha önemlisi abiniz size gelip kızla birlikte mi oldum dedi?
Örnek aile ilişkileri :emir_bebek:
Hayır yani 17 yaşında reşit olmayan bir kızla birlikte olmuş abiniz bu suç farkında mısınız acaba? Kimse bu konuya değinmemiş bile.
Kız daha ergen, düşünceleri değişecektir belki, bu olay sebebi ile belki de abinizle evlenmek durumunda kalacak. Birkaç yıl sonra da istediğinin aslında bu olmadığını farkedecek belki. O zaman ne olacak peki? Tabi çok geç olacak ben cevabını vereyim.

Vay be bu durumda kız 12 yaşında abınle sevgili olmuş oluyor.
17 yaşındaki kızdan heralde olgun tavırlar beklemiyorsunuz değil mi?
Ergenlikten çıkmış mıdır emin değilim ayol..:ssz:
Bu yaşta yanlışlar yapabilir insan tabi 5 yıl sonra 8 yıl sonra gene böyle yapar diyemeyiz..
Ama abiniz bunları unutur mu bilemem..

Abin akıllı olsa nişanlısıyla yaşadığı özel şeyleri gelip size anlatmazdı.terbiyesizliklik resmen.

abim yasadigi ozel seyleri kendisi anlatmadi kiz anlatmisti. Ne zaman oldu bu o konuda bilgim yok. Ama hepinizin ortak dusuncesi anladigim kadariyla bi sekilde iyi yada kotu bi fikir degisimi olacagi yonunde. Bende oyle dusunuyorum. Haklarinda hayirlisi olsun yasadiklari hos seyler degil bende bunlari savunmuyorum ama sonucta ikiside yakinim uzulmelerini istemem. Baristirma gibi bisey ben yapmam sonucta ayrilirken birlikteykende verdikleri karar kendilerinindir. Biz verdikleri karardan oyle yada boyle etkilenen kisiler olacagiz. İlerleyen zamanda daha buyuk sorunlar cikmaz insallah bu durumdan...
cevaplariniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim.

Merhaba...
Telefondan giriyorum yazim yanlisligi olursa kusura bakmayin lütfen...
Konuma gelince başliktanda anlasilacagi gibi yengem yuzugu atmis.
Biraz tuhaf gelebilir ama yengem ayni zamanda dayımın kızı oluyor. 5 senedir abimle herkesin karsı cikmasina ragmen devam ettiler birbirlerini cok seviyolardi kimse karsilarinda daha fazla duramadi ekim ayinda nisan yapildi. Buraya kadar hersey güzel.
Dün abimi aradim ve yengemin yüzügü attigini ögrendim.
Buna sebep olan olayi anlatiyorum;
yengemin abisine önceki aksam kiz istemeye gitmisler kavga cikmis is bozulmus. Abim dayımlara gitmis uzulmesin konussunlar diye. Bu arada dayimlarda misafir varmis yengem annesine bagiriyomus abimde uyarmis "misafir var ayip oluyo bagirma" diye. Abime hakaret etmis ona da bagirmis. Disari cikmis abim bisey dememis yanina gitmis nisanlisi bagirmaya devam etmis. Abim yine uyarmis bagirma diye. Bu kez küfürler hakaretler etmis. Abim yine disardalar diye susmus. Eve gidince ne yapmaya calisiyosun diye iteklemis o da yere düsmüs. Bir daha yüzünü görmek istemiyorum defol deyip yüzüğü atmis.
Abim daha istemediğini ona olan saygısını yitirdiğini ve ondan artık vazgectıgini söylüyor.
Bu arada daha önce dayımın oglu beni istemisti. Konuşmadıgım halde konusuyolar deyıp abimle beni kötü etmisti. Yani pek iyi niyetli bulmadım yaptıklarını ama cocukluguna verdim. (kız 17, ben 21, abim 24 yasında)
Şimdi sormak istedigim, kız daha küçük acaba ilerde degisir mi? Tekrar barısıp evlenseler bu sekilde yürütülebilirler mi?
Abimin üzülmesini istemiyorum. Sevdigini biliyorum. Ama saygısını yitirdgini söylüyor böyle de devam edilır mi edılse mutlu olunur mu?
Abime yardımcı olmak istiyorum.
Uzun ve karısık oldu bıraz, kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler...

Sen kendinden pay biç..
Sen 17 yaşındaki düşüncelerinle 21 yaşındaki düşüncelerin aynı mı?
Degil tabi ki...

Elbette degişecek bunu sorman bile hata.

Ayrıca akraba evliliğimi kaldı artık ya?
Gönül ferman dinlemez falan bahane...

Sizin karışmanız olmaz ama bence bu evlilik olmamalı.
Kaldı ki evlilik yaşı bile degil...

Sen kendinden pay biç..
Sen 17 yaşındaki düşüncelerinle 21 yaşındaki düşüncelerin aynı mı?
Degil tabi ki...

Elbette degişecek bunu sorman bile hata.

Ayrıca akraba evliliğimi kaldı artık ya?
Gönül ferman dinlemez falan bahane...

Sizin karışmanız olmaz ama bence bu evlilik olmamalı.
Kaldı ki evlilik yaşı bile degil...

dusuncelerim o zamanla simdi tabiki ayni degil dusunce yapim tamamen degisti diyebilirim ama davranislarim hemen hemen ayni. Benim bagirma kufur hakaret gibi seylerim olmadi. Alingan, uzuldugunde ice kapanan biseydim o zamanlarda. Bu hala devam ediyor bende. Neyse bu zamanda malesef kalmis ki bizler yasayan ornegini yakindan goruyoruz... Karismayi aralarina girmeyi dusunmuyorum kendi kararlari. Benim dusuncem bundan etkilenen taraflardan biri olacagmz icin bunlarin ilerde ne kadar degisebilecegi yonunde fikir almakti. Tesekkur ederim.

hem yakın akrabalık ilişkisi
hem de yaşlar
:50::50::50::50::50:
buradan görünen bitmesi daha hayırlı olur.

yenge adayınız daha çocuk. evlilik olsa bile, kısa zamanda pişman olurlar bence.
ille de evleneceklerse, en az 2-3 sene daha beklemeleri çok yerinde olur.

Ahh dinletebilseydik hic olmazdi bu kadari ama dinletemedi kimse sozunu :(
oldu olan bitmesi keske buraya kadar gelmeden olsaydi ama hayirlisi buymus olacagi varmis demekki. Evlenip de ayrilsalar daha buyuk sorun olurdu belki burda bitmesi hayrli olaniymis...
tekrar barisirlar mi bilmiyorum ama eger barisirlarsa dugunu seneye yaza dusunuyolardi. Mayista 18oluyo kiz. Seneye 19 olmus olacakti. Yine kucuk yine kucuk evlilik icin...

Konu sahibi arkadaşım, nolur beni yanlış anlama
Bu konuyu gördüğümden beri bir şaşkınlık var üzerimde..
Abin 19 yaşındayken nasıl 12 yaşındaki bir kızla sevgili oldu anlam veremiyorum. Üstelik akraba, annenin kardeşinin kızı...
Şuan 19 yaşında ve 11 yaşında yeğenlerim var,
Empati yapmaya çalıştım midem kaldırmadı..
19 yaşındaki yeğenlerim 11 yaşındaki yeğenlerimle bir araya bile gelmiyor çocuk gürültüsü çekemeyiz diyorlar,
Ha bu arada 1 yaş önemli değil ha 12 yaş ha 11 yaş...
Ama bunlar sevgili olmuş... Gerçekten aklım ermiyor.
Arkadaşım dilerim ilişkileri bitmiştir ama abini pek normal göremedim...
Dilerim seni kırmamışımdır...

Ahh dinletebilseydik hic olmazdi bu kadari ama dinletemedi kimse sozunu :(
oldu olan bitmesi keske buraya kadar gelmeden olsaydi ama hayirlisi buymus olacagi varmis demekki. Evlenip de ayrilsalar daha buyuk sorun olurdu belki burda bitmesi hayrli olaniymis...
tekrar barisirlar mi bilmiyorum ama eger barisirlarsa dugunu seneye yaza dusunuyolardi. Mayista 18oluyo kiz. Seneye 19 olmus olacakti. Yine kucuk yine kucuk evlilik icin...

İnşallah tamamen biter, bu evlilikten pek hayır gelmez zaten.. 19 bile erken...

Yok canim yanlis anlamiyorum bizde ayni saskinligi hatta daha fazlasini yasadik. Yasi kucuklugu ayri akrabalik var ayri... Olmaz dedik dinletemedik bi turlu...
nasil yaptilar nasil ettiler bilmiyorum. Ben 16yasindaydim o zaman ne aski ne meski bilmezdim cocuktum sen benden ufaksin 12yasinda nerden ogrendin aski da asık oldun??
akil erdiremedik.
ayrilmalari su durumda bile daha isabet olur elbette ki barisirlarmi tekrar emin degilim ne yaparlar?
bitmistir umarim da ilerde evlenip daha fazla sorun yasamazlar yasatmazlar...

Back
X